Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sefa sirmen: her mahalleye kur'an kursu açacağız

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

bLackcha0s said:
Güzel söylemiş. Kocaeli halkı o kadar bağnaz ve muhafazakar ki bu seçim vaadine kolaylıkla kanar. Gerek Sefa Sirmen gerekse CHP böyle bir açılım yapabilecek isimler değil. Bu vaadler olmasa CHP kocaeli'de AKP yi deviremez.
Oy toplama stratejisi.

chp yapınca takiyye değil strateji.
Sosyal ağlarda paylaş

bakış açısına göre değişir derim.
mesela: İSMEK çok harika bir kurum, bu da eğitim verdiği branşlar:

http://ismek.ibb.gov.tr/portal/bransgurupliste.asp

veya kocaelide KOMEK:
http://www.komek.org/brans_tanitimi.asp

şimdi benim en yakın arkadaşım (kız) salon dansları eğitimi alıo ismekten, başka bir arkadaşım komekten bilgisayar sistem mühendisliği ve almanca sertifikası aldı.

ama bu kurslar islam tarihi, arapça vs de öğreti.

nasıl bakmak isterseniz öyle görürsünüz. bazılarınız varki, bu kurslara direk dinci vs diyebilir, hatta direk der eminim.. neyse önce bi içeriğini araştırın sonra kötüleyin. ama adam bi kurs açarda ona da yalandan bi bilgisayar dersi gerisini de din islam arapça doldurusa zaman yerden göğe kadar haklsınız, kırın ağzını burnunu arkanızdayım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Buyse said:
bLackcha0s said:
Güzel söylemiş. Kocaeli halkı o kadar bağnaz ve muhafazakar ki bu seçim vaadine kolaylıkla kanar. Gerek Sefa Sirmen gerekse CHP böyle bir açılım yapabilecek isimler değil. Bu vaadler olmasa CHP kocaeli'de AKP yi deviremez.
Oy toplama stratejisi.

akp yapınca takiyye değil halka inme.
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonmax said:
bakış açısına göre değişir derim.
mesela: İSMEK çok harika bir kurum, bu da eğitim verdiği branşlar:

http://ismek.ibb.gov.tr/portal/bransgurupliste.asp

veya kocaelide KOMEK:
http://www.komek.org/brans_tanitimi.asp

şimdi benim en yakın arkadaşım (kız) salon dansları eğitimi alıo ismekten, başka bir arkadaşım komekten bilgisayar sistem mühendisliği ve almanca sertifikası aldı.

ama bu kurslar islam tarihi, arapça vs de öğreti.

nasıl bakmak isterseniz öyle görürsünüz. bazılarınız varki, bu kurslara direk dinci vs diyebilir, hatta direk der eminim.. neyse önce bi içeriğini araştırın sonra kötüleyin. ama adam bi kurs açarda ona da yalandan bi bilgisayar dersi gerisini de din islam arapça doldurusa zaman yerden göğe kadar haklsınız, kırın ağzını burnunu arkanızdayım :)

evet komek gerçekten çok başarılı bir kurum. 2ç dönem ben de kursa gideceğim orada.

ayrıca kuran kursu, cemaatler, örgütler tarafından verileceğine daha sorumlu bir kurum tarafından verilebilir, daha iyi olmaz mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Esas mesele, açılmalı mıdır, gerekli midir, masrafları karşılayabilmek, öğrenci bulabilmek için neyden ne kadar nasıl ödün verilecektir, bunları bilmek gerekiyor.

Yani bi almanca, bi bilgisayar, bi dans, bi elişi kursu insanlara gündelik hayatlarında yardımcı olacak birşeyler verebilecekken, din veya kuran kursu ne verebilir?

Bu ülkede kuran kursu açmanın yasası var. bu kanuna uyduğu ve açtığı kursu işletebildiği sürece herkes kuran kursu açabilir. ama iş benim kafamda yukarıda sorduğum sorularda düğümleniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Buyse said:
bLackcha0s said:
Oy toplama stratejisi.

akp yapınca takiyye değil halka inme.

Hahahah,ben de ekleyeyim.AKP yapınca milliyetçilik değil;hümanizm,sağlam dış politika,proaktif bilmemne,endotermik reaksiyon vs.
Ha,bu CHP'nin yaptığının saçma olduğunu da değiştirmez,o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Kuran kurslarından,camilerden rahatsız olan,din alerjisi olan biri değilim.Benim dediğim şey ise Davos olayına gönderme.CHP'nin bu yaptığı yatırım normalde çıkardığı yaygaralarla yan yana gelince oldukça sırıtıyor,ama bu durum sadece CHP için geçerli değil.
Şunu da söyleyeyim bu ülkede yalnızca AKP ve CHP yok.Binbir farklı fikirde insan var.Karşı eleştiri yaparken CHP'ye indirgemeyin eleştirilerinizi.
Sosyal ağlarda paylaş

din alerjim yok. ha saçmalık, ama herkesin saçmalama özgürlüğü var tabiy. benim de saçmaladığım konular vardır, başkalarını rahatsız etmediği sürece saçmalarım da istediğim kadar : )

cami kalmasın demiyorum, ezan olmasın da demiyorum.

ama etilerde oturuyorum, her allahın sabahı yanımdaki iki (ve uzaktaki X) camiden ezan geliyor. ve 30,000 köpek de alınıp ulumaya/havlamaya başlıyor. ve uyanıyoruz normal olarak.

etilere 1 cami neyimize yetmiyo anlamıyorum. veya en kötü camiler kalsın, 1inden ezan gelsin sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Yani bi almanca, bi bilgisayar, bi dans, bi elişi kursu insanlara gündelik hayatlarında yardımcı olacak birşeyler verebilecekken, din veya kuran kursu ne verebilir?

Sg-1 önemli bir noktaya değinmişsin. Kurduğun cümle, bu ülkede yaşanan siyasi mücadeleleri panoramik bir biçimde ele aldığımızda, ortaya çıkan kavganın özütü oluyor ( derdimi daha kolay anlatabilmem için almanca-bilgisayar gibi şeyleri toptan bilim ve sanat olarak adlandırdım ) . Ama bu yaklaşım bence hatalı. Neden dersen :

" pozitif bilim ve sanat dururken, din ve benzer disiplinler insana ne verebilir ? " argümanının karşıdaki insanlarca

" din dururken, bilim ve sanat insana ne verebilir ? " olarak geri dönmesidir diyebilirim.

Başta söylediğim gibi, bu ülkede yaşanan olaylar hep bu argümanların meyveleridir, keşke taraflar az daha hoşgörülü, az daha saygılı olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...