Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Street Fighter IV (Konsol Basligi)

Azmodai

Öne çıkan mesajlar

hızlıca bir gözattım oyuna.
easiest'te oynadım.
ama easiest de fazla easiest(!) imiş ha.

ben 5 haraket yaptığımda götürdüğüm canı, rakip 1 haraketle götürüyor.
easiest de bile hiç hata yapmadan oynaman gerekiyor ki bu saçmalık easiest'i anlamsız kılmış.

hele zangief'e gelince on kere tekrar etmek zorunda kaldım orayı geçebilmek için.
adama on tane aduket çekiyorum. böyle inç inç canı azalıyor. yanıma geldiği an kaçamazsam tutup çevirip çarpıyor yere beni, benim o zamana kadar uğraşıp götürdüğüm canını bir harekette benden alıyor. ben tekrar uğraşıp didinip on tane aduket çakıyorum, o yine tek harekette benden kocaman can götürüyor.
zangief'in karşısında 3 kere hata yaptığında ölüyorsun direk zaten.

ama işin ilginci, ryu'yla oynarken final boss olarak gelen seth'te zerre zorlanmadım. zangief beni deli ederken, seth'in canı çatır çutur azaldı, bir anda öldü. ben de şaşırdım, "acaba tekrar mı dirilcek" felan derken Game Over yazısı çıktı, çok şaşırdım :D

İşin daha da ilginci, Ryu'u bitirince çıkan sakura cidden easiest hale getiriyor oyunu.
Direk kilitliyorsun rakibi ve az biraz dikkat ederek perfect bile bitirebiliyorsun bölümü.

Hatta sakurayla zangief'i bile one shot one kill şeklinde geçtim. komik oldu biraz :D

Acaba nedir bunun nedeni merak ettim.

Ryu'u bilerek mi güçsüzleştirmişler, yoksa player vs cpu arasında damage farkı filan mı var?

Easiest'da damage'lerin bu kadar farkedeceğini pek sanmazdım.

Street Fighter 2'de en sevdiğim karakterler Guile ve Blanka idi ama burda cesaret edemedim onlarla oynamaya.
Charge felan yapmak gerekiyor. Sanki SF2'de alexbu (sonic boom) felan çekmek daha kolaydı, charge etmeye gerek yoktu gibi aklımda kalmış?
Sosyal ağlarda paylaş

ryu oyunun en ust tier charlarindan birisi. Sen oynamayi bilmiyorsun henuz, alisman lazim biraz. Aduket spamlayarak round alinmiyor pek, ryu ile cok kral kombolar chainleniyor, en guzel yani o. Easiest oldukca easy bu arada... yapmaniz gereken tek sey combolari chainlemek, basit combolari ogrenmek icin de challenge mode'a bakabilirsiniz.

Favori combo mesela ryu ile seydir, RK ile ziplayarak girip arkasndan egilerek HP ve hemen arkasindan hadouken + super veya ultra.

GG HF.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun çok güzel bu arada.
Alpha serisinden sonra biraz sönük kaçmış ama grafikler bayağı sağlam.
Karakter seçerken renk seçme olayı ve seçilen rengin nasıl olcağını gösteren özellik çok hoşuma gitti.
Street Fighter oyunlarında baya sıkıcı olan bir durumdu. Kick'e felan basıp farklı renk seçiyorsun ama basana kadar hangi renk olduğunu bilemiyorsun, tüm düğmeleri ezberlemek zorunda kalıyordun.
SF4'te oyuncuların işini kolaylaştırmış.

Karakter intro ve outroları biraz sönük kalmış gibi ama idare eder. Animasyon olması çok iyi.

İlerde SF4 Alpha veya SF vs X-Men gibi birşey çıkartırlar mı çok merak ediyorum :D
Sosyal ağlarda paylaş

oyun cok cok iyi ama single icin cikarilmamis. Multisi cok keyifli ve karekterlerin en dengeli oldugu versyon sf II turbodan beri.

Bir guzel yani da oyun taktik olarak sfII ye benzemesi... sfII de gecerli olan, sf II combolarin hepsi de bunda gecerli neredeyse.

Oyun cok keyifli valla :)
Sosyal ağlarda paylaş

benim de xbox gamertag Azumodei.

her gece oynayamiyorum ama :(

@di: alisman lazim. pad zaten iyi degil, stick yapman / alman tercih edilir ama eger padle oynayacaksan ben analog stick'e iyi alistim ve cogu hareketi cikarabiliyorum. timing ve chainleme sorun olsa da, bir sekilde cikiyor hareketler.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:
O halde stick icin marka model ve url rica ediyorum =)

Piyasada dogru duzgun arcade controller kalmadi. SF yuzunden resmen stok yok, ebayden alabilirsin anca, o da fahis fiyata.

En guzeli kendi parcalarini alip lehimle falan kendi controllerini yapmak :) ben ole yapiyorum :P
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:
di said:
O halde stick icin marka model ve url rica ediyorum =)

Piyasada dogru duzgun arcade controller kalmadi. SF yuzunden resmen stok yok, ebayden alabilirsin anca, o da fahis fiyata.

En guzeli kendi parcalarini alip lehimle falan kendi controllerini yapmak :) ben ole yapiyorum :P

O zaman sadece url kismini alayim Azmocan =)
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun çok çılgın. Aldığımızdan beri PES oynamıyoruz resmen de, bi tek Sakura'yı açabildik, diğerleri nasıl açılıyor bir bilginiz var mı? Akuma'yı açmak için mesela hep perfect çekmek gerekiyomuş falan diye şeyler okudum da, bu yapılan insanlık değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...