sharky Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Horizon, Seninle bir noktada ayni dusunuyoruz ki - evet sistem cok yanlis. Benim kisisel fikrime gore zaten sinav diye bir sey olmamali, fakat o kadar yozlasmis egitim kurumlarimiz ve halkimiz var ki, isin icine rusvet v.s. tonla girecegi icin sinav gibi daha adaletli olabilecek bir yontemi kullanmak zorunda kaliyoruz. Gun gelir belki daha iyi bir sistem buluruz - umarim. said: Bunun dışında mesela imamhatip okuyup formasyon alan öğrencinin düz lise okuyan öğrenciye nazaran istediği bir mesleği yapmasının yanlış olduğunu söylüyorsun. Bence yanlış değil , yani bir insanın bir meslekte önceden formasyon alması , başka bir mesleği yapamayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Sonuçta bu kişilikle alakalı birşey. Buna katilmiyorum. Cok pratik zekali bir milletiz, hakkaten 4-5 isi ayni anda yapabiliyoruz, ona lafim yok. Netekim olmasi gereken - bence - bu degil. Olmasi gereken birbirinden kesin hatlarla ayrilmis belirli birimlerin, belirli uzmanliklarin olmasi. Hele ki IHL gibi bir orta ogretim kurumunun. Agac yasken egilir biliyorsun, o yaslarda o formasyonu alan cocuk ( gerci superwiz in IHL egitimi aciklamasindan sonra bu konuda suphelerim var ), farkli formasyonlar almamali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 imamı felan geçtim, olayın düz liseler için tamamen haksızlık olduğunu hala göremeyen var mı? elinizi vicdanınıza koyun ve şu soruya cevap verin. sg-1 said: ali ile veli adında iki öss adayı öğrencimiz olsun. ali sağlık meslek lisesinde sağlık memurluğu eğitimi almış olsun, veli de düz lisede fm'ci diyelim. bunların ikisi de bilgisayar mühendisi olmayı istiyor. İkisi de aynı puanı alıyor sınavda, ama sadece biri istediğini gerçekleştirebilecek diyelim, kontenjan sebebiyle vs. hangisinin üniversiteye gitmesi daha akla mantığa uygundur? çünkü burada bahsedilen olay hemen gelecek seneden itibaren yaşanmaya başlayacak olan adaletsizliğin senaryosudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 İmamhatip'de okuyanlara potansiyel rejim değiştirici militan gözünde bakıldığı için süperwiz doğal olarak ona bakarsanız milli güvenliği sizden daha fazla görüyoruz diye olaya dikkat çekiyor. Babacum polemik yapmış okadar :). Sharky imamhatipler asıl amacından sapmış diyorsun ya , bence başından beri öyle idi zaten. Yani temel eğitimlerin az verildiği ağırlıklı din eğitimi verilen okullar değildi. Birçok tanıdığım arkadaş var ki , "bu adam imamhatipde mi okumuş?" dersin. Böyle olunca birçok insan soruyor ozaman neden oraya gönderiyorlar amaçları ilahiyat okutmak değilse diye.. Önceden bunu söylemiştim ; 1-Okulun yapısını yanlış bildiğinden aile oraya gönderiyo olabilir. 2-Oradaki çocuklar efendidir , öyle aileler gönderiyordur. Bizimki de onların arasında okusun düzgün , ahlaklı yetişsin düşüncesi olabilir. (Bu düşünce tam anlamıyla bilgisizlik ve yanlışlar üzerine kurulu birşey ona dikkat çekeyim.) 3-Benim çocuğum normal temel derslerin yanında devlet güvencesi ile bilindik öğretmenlerden dinini de öğrensin düşüncesi. 4-Diğeri de direk ilahiyat okusun düşüncesi. 3. seçenek sadece bizim ülkemizde olan birşey değil bu arada. Dinini de ağırlıklı öğreten özel okullar var dünyada. Burada da fikir ayrılığı çıkabilir ki ülkemizde bu çok fazla. Dini özel kurumlar mı versin yoksa devlet güvencesi ile okullar mı versin. Bu durum yukarı tükürsen bıyık , aşağı tükürsen sakal deyimine uygun. Biri derki devlet laik neden dine karışıyor. Diğeri de derki özellere bırakalımda ortam fetocu dolsun... Böyle işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 ha ama bizim hükümetimiz yeteri kadar delikanlı olsaydı eğitimde reform değil devrim yapardı bütün düz liseleri kaldırır almanyadaki gibi bir sistem getiridi temel eğitimi 12 yıl yapmak yetmiyor ona uygun pedagojik çalışmalarda bulunan sikologlar öğretmenler yetiştirmek gerekiyor ki çocuğun daha küçük yaşlarda kapasitesi ve yetenekleri ortaya konsun ona göre eğitimini alsın ama öyle olmaz neden çünkü sırf bu imam hatip bile bu adamların arka bahçesi ve oy basma merkezi olarak faaliyet göstermeye devam etmeye mahkum halbu ki imam hatiplerde felsefe ve sosoyoloji gibi toplum ilmine temel oluşturacak dersler alınıyor ki bu okullardan yurtdığındaki örnekleri gibi kaliteli düşünürler sosyologlar psikologlar çıkaibliri ama malesef böyle değil imam hatip dediğin islami sağ görüşün arka bahçesi oy alanıdır.. daha da kandırmayın kendinizi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 elaidi said: ki mezunlarınızın milli güvenliği tehdit eden unsurlara dönüşmesi de enteresan hahaha burada genelleme değil istisnai bir cümle kurduğumu belirtmek isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 bu arada din eğitimi deiğimiz şey okullarda değil ailede öğretilen bir şeydir.. çocuk dinin kutsal kitabını okumak daha çok bilmek isterse ve içinde varsa zaten sonradan gider ya camideki hocadan ders alır ya da konuyla ililgi kurslara gider ama "çocuğum daha idndar oolsun" kafasıyla imam hatibe çocuk gönderilmez gönderilmemeli olay bir yerde din den çıkıyor partizanlığa dönüyor politik amaçlara sapıyor.. din ile politikayı da birbirine karıştırmamk lazım din deiğin saftır beyazdır politika ise en açık rengi gri dir türkiyedeki durum hiç hoş değil.. durum bu dur yalan diyen varsa çıksın anlatsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
superwiz Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 şimdi babacum,yanlış anladım az önce sorduğunu kusura bakma,fakat dini eğitimin verildiği imam hatiplerden ziyade,dinin derinlerine inmek lazım,din dediğin gibi beyazmıdır yoksa,her rengi içinde mi barındırıyor? madde madde sıralayayım.. islam da ruhbanlık yoktur,sebebi ise din ve devlet işlerinin ayrılması ihtiyacı,modern avrupa da doğdu ki,bunun sebebi de,vatikanın ha diyince haçlı seferi,hu diyince dinden çıkarma işlerinden bıkmaları,ve tamamen dinin (hıristiyanlık) ilerleminin ki buradan kasıt teknoloji ve bilimum bilimsel ilerlemelerdir,engel olarak durmasıdır.fakat dönüp islamiyet anlayışına baktığımız zaman,binlerce yıldır dinle devlet içiçe 1600-1700 lü yıllara kadar bilinen dünyanın 3/2 sine neredeyse hakim olup devamlı yükselen bir grafikten,son sürat aşağıya inme eğrisine geçtiği görülmekte. bunun sebebi ise tamamiyle,safi din anlayışından,sufi din anlayışına geçilmesi ve tarikatların ,hıristiyan anlayışındaki gibi ruhbanlık sınıfından kopyalanması ve bunun sonucunda da,bilimsel ilerlemelerin,bıçakla kesilir gibi durması sonucunda,üstünlüğün batıya geçmesine sebep olmuştur,din okulları ta atatürk zamanında vardırki,birşeye dikkat edin,mustafa kemal tarikat,tekke ve zaviyeleri yasakladıktan sonra din okullarını nasıl kurabiliriz diye araştırma emri verdiğini kitaplar yazıyor,bunun sebebi de,atatürkün birşeyi görmüş olması,din değil,dinden nemalanan meczupların irticacı olmasıdır,islamın etik değerleri,kural ve kaidelerini anlatan kitabın 1500 yıldır değişmeden gelmesi,zaten bana kalsa gerçekten bir mucize,bu kadar meczubun arasında nasıl korunarak geldi diye.. bunu da geçelim,günümüze gelecek olursak,fethullah gülen ve tarikatçı tayfasının en rahatsız olduğu konulardan biri de,dinin devlet eliyle verilip,devletine kin beslemeyen ahlaklı dine saygılı birey yetiştirmeye gayret etmesiydi,ki fethullan gülenin ışık evlerinde mi din öğretilsin,yoksa devlet elinde ki imam hatiplerdemi,seçimi size bırakıyorum,tam anlamıyla bu ülke laik olamaz,olmasına imkan yok bu gerçek kimse kusura bakmasın,pekala tam laik devlet istiyorum,diyanet işlerinin kalkmasını,din öğretisinin,özel elden verilmesini istiyorum diyebilenin,samimiyetinden şüphe ederim ben şahsım olarak,fransa laik olabilir,almanya olabilir v.s v.s,ama türkiye nin laik olabilmesi için,içinde art niyetli vatandaşların yaşamaması lazım,ve tekrar ana konuya dönecek olursak,fethullah gülen yıpratmaya başlattı,necmettin erbakan arka bahçemiz dedi,ve bülent ecevit ki o şahsiyetin fethullah gülenle irtibatı sıkça konuşuldu,ecevit eliyle de devletin kontrolünde olan din eğitimi,fethullah gülen adlı cia ajanı olduğuna inandığım şahsiyetin eline bırakıldı,uzun yazdıysam affola içimden geçenleri yazıyorum ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 kingpin said: BloodyBeast said: kingpin said: şimdi hiçbir sayfayı okumadım açıkçası merak ettiğim tek şey şu, cevabını veren bir insan olursa sonsuz teşekkürlerimi ileticem. ben lisede bir hata edip sayısal seçtim. bunun yüzünden iki yıllık kazandım. şimdi ben bu sene tekrar öss'ye girsem eşit ağırlık bölümlerini 0.3 muhabbeti olmadan seçebilecek miyim ? (ortak alan) sınav sistemi gene değişiyo ne desek yalan olur. ama ea2den seçebilmen için ea2 sorularını yapman gerek o kadarını biliyorum demek istediğim ben sayısalcıyım abi işletme iktisat dışındaki ortak alan bölümlerini de yazabilir miyim orta öğretim başarı puanım düşmeden tek merak ettiğim bu. imam hatiplilere kat sayı kalkıyorsa sayısalcıya eşit ağırlıkçıya da kalkıyordur? 0.3le çarpılma olayı kalktı. yazabilirsin. ayrıca ortaöğretim başarı puanı da düşücek zaten yeni sistemde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 söylediklerin doğru tamam da, laiklik neden olmuyor onu anlamadım? Yani laikliğe karşı çıkanlar hep olacaktır da, her ülkede yobaz var. Laikliğin oluşumuna engel teşkil etmemeli bu bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 laikliğin olamaması ülkedeki yobaz sayısıyla değil yobazdan korkan sayısıyla orantılıdır elaidi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
superwiz Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 tamam da laiklik din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılması değilmidir,peki bu bağlamda,diyanet işleri başkanlığını nereye oturtturacaksın? alevisi benim din işleriyle alakalı değil diyor,hıristiyan aynısını diyor,ateisti aynısını diyor,peki o zaman olmaması lazım değilmi,atatürk bunu yaptığında bilmiyormuydu laikliğin tamamen dinle alakasız dine bağımlı olmayan bir devlet modeli olacağını? işte burada mustafa kemalin ileri görüşlülüğü bir kez daha ortaya çıkıyor ben bunu anlatmaya çalışıyorum,gelir gelmez kurar kurmaz bu devleti,direkt tekke ve zaviyeleri yasakladı,sebebi de dini bile bunların yanlış anlatmasaydı,ali kalkancılar,müslüm gündüzler,fethullahlar,neyin nesi peki burda,eğer devlet laik devletse hiçbirine izin vermesin kardeşim,istemiyorum ben buna itirazı olacak olan varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 fethullah gülen devlet olmuş, siz hala laiktesiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 pıff çok uzun mesaj atıyorsunuz. aynı şeyleri döndürüp duruyorsunuz. sonuçta imam hatipler sisteminde ikilik yaratmaktan başka bir b.ka yarmayan baş ağrısı okullar. bu düzenleme de eğitim sisteminin içine etmekten başka bir şeye yarmayan bir düzenleme. hadi bitirdim ben konuyu. dağılın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Şu an tek merak ettiğim, düz liseye (Yada Anadolu, Fen liselerine gidenler) gitmek baya anlamsız oldu. Adamların mezun olunca bir meslek eğitimleri yok, ama meslek liselilerin var. Sonrasında ÖSS de ise eşitler. Hımm... Bana nedense meslek lisesinde okuma avantajlı (hemde baya avantajlı) gözüktü. Yani kim neden artık düz liseye gitsin, kim neden çocuğunu düz liseye göndersin? Zaten senelerdir neden bu kadar çok İmam Hatip lisesi var, neden buraya kızlar alınıyor onu sormuyorum. İşin bu noktaya geleceği ve imam hatip okullarının kuruluş amacı çok belliydi. Ve sonunda eğitim sisteminde ikilik yaratmakla kalmayıp avantajlı konuma dahi geçtiler. Üniversitede zaten artık Türkiyede ne önemli ya. Kendi işim adına konuşayım, 23 Hukuk fakültesi var çekirge sürüsü gibiyiz Avukatlar olarak. Ki yeni üniversiteler ve yeni Hukuk fakülteleride açılacak. Herkese iş var ya sanki, üniversiteler deli gibi mezun pompalıyor. Tam Türk kafası işte, üniversite oku da... Ne kalitesi ne şartları ne de olanakları önemli. Maksat her ile üniversite, milyonlarca üniversiteli adam yaratmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 sorun çekirge kadar avukat olması değil. kadro için mulakat uygulamasını getirmek gibi cinlikler. neyse. keser döner sap döner. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
superwiz Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 ve bunun sonucunda,hukuk mezunu,makam şöförü,atom mezunu tv tamircisi,v.s v.s bence bu ülkede her meslek dalının bir lisesi olmalı ve düz liseler piyasadan kaldırılmalı,düz lise adı üstünde abi,boş işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 yazdığın çok alakasız dostum, hukuk mezunu makam şoförünün sebebi düz lise midir, yoksa apis'in dediği gibi yığınla kalitesiz hukuk fakültesi olması mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Meslek lisesinde okumanın hala dezavantajı var. Doğru dürüst matematik, edebiyat gibi dersler görmediğin için diğerlerinden çok daha fazla çalışman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 düz liselere de 2 yıllıklara lüp diye girme imkanı tanınsın eşitlik sağlansın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MD Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Yıllar önce 5.sınıfta sınava girerdik liseler için,o zamanlar bizim servisten Türkiye 2.sı bir kız vardı. Bu kızımız kimseyle konuşmaz içine kapanıktı,neticeler belli olunca öğrendim ki kızımız imam hatipe yollanmıştı. Önceleri geleceğine yazık oldunu düşündüm ama sonra düşündümde aslında hiçbirşey olmamıştı nasıl olsa üniversiteye gidip doktor dahii olsa bu evlendireleceği kişi onu çalıştırmayacaktı.Burada hak savunucu arkadaşlar yine diyecek extreme örnek bu diye ama işte örnek size.İmam hatiplilerin kat sayısı kaldırılması sadece erkeklere yaradı neden mi kızları okusa bile nasıl olsa emek gücüne dahil olamıyorlar anca sekreter,çayıcı olabiliyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inprc Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Yeter Artık İlker Paşa yap şu darbeyi. :X Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 X( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 çoğu kişi gördüğüm kadarıyla düz liseler ile meslek liselerini bir tutmaya devam ediyor her alanda. diğer topiğe attığım şu mesajı hatırlatmak isterim; "bütün süper liseler anadolu lisesi olmadan önce tanımlar şöyleydi; düz lise: en zayıf halka süper lise: düz liseye gitmekten yırtanlar meslek lisesi: lise bitince mesleğini eline alan, hatta sınavsız yüksekokul okuyanlar için anadolu lisesi: tamamen yabancı dil ağırlıklı fen lisesi: bilimadamı yetiştirme aparatcağızı. şimdi bir sürü süper anadolu falan oldu onları salla zaten. üstteki postun sahibi şunu anlayamamış, meslek lisesini de "kazanmak" gerekiyor, az da olsa bi lgs & sbs & oks puanı yapmak lazım. düz lise hiç bişi yapamayan adamların yeri. yani düz okumak çoğu kişi için bir tercih değil, bir zorunluluk. ben de al mezunuyum da meslek liselerinin önündeki katsayı farkının kalkması bence çok ciddi bir gelişme türk eğitim sistemi için. ihl leri kapsam dışı bırakıyorum o ayrı konu. umarım artık meslek liseleri daha çok tercih edilir, aralarından süzülen akıllı zeki gençler üniversiteye girer kendini geliştirir, diğerleri ara eleman açığını doldurur." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Ara eleman açığı için faydalı olabilecek bir durum mu bu emin değilim açıkçası. Meslek liselerinin bazılarında çeşitli firmaların sınıfları var mesela. Buralarda okuyan çocuklar o fabrikanın parçalarının eğitimlerinide alıyor ve haliyle mezun olduklarında iyi bir ihtimalle oraya gidiyorlar. Ara eleman açığı kapatılmak isteniyorsa bu durum tüm meslek liselerine yerleştirilmeli bence. Sayısalda okuyupta sözele geçebilme gibi opsiyonların ara eleman açığına faydası olacağını düşünmüyorum. Haa ama meslek liselerinin her bölüme girebilmesi beni rahatsız etmez tabi. Tabi tüm bu olayın imam hatiplere peşkeş amacıyla yapılması hoşuma gitmeyen bir yön. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 üniversitede felsefe okuyan imam-hatipli görmek extrem bi durum olsa gerek X( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar