Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tayyip: "CHP adayı İstanbul'da adres bulamaz kaybolur"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sam said:
ne güzel, herkes böyle yapsın artık. argümana gerek yok.

O mesajda quote edilen şeyde argümanlar var ondan tekrarlanmamış, almak işine gelmemiş heralde. Algıda seçicilik.
Mesaj tarihi:
argüman dediğin tek satırlık "ekmek dağıtacak sanki" mi? eğer öyleyse burdan buyrun:

istanbul trafiğinde sıkışmamış adamdan büyükşehir belediye başkanı olmaz.
Mesaj tarihi:
İstanbul trafiğinde sıkışanlar Metrobüs diye birşey icat edip Robin Hood oldular Sam, E5'te şeritler 1.05 araba boyutuna indi ve emniyet şeridi diye birşey kalmadı. Araban azıcık hararet yapsa 10km'lik bir tıkanıklığa sebep oluyorsun. Ne kadar mantıklı ve başarılı, dimi?

"ADRES BULAMAZ EHAUEH" diye beyinsiz bir argümanın karşıtı gerçekten "ekmek mi dağıtacak" veya "taksici mi olacak" gibi birşey olabilir yani, evet.
Mesaj tarihi:
eee, zerre kadar umrumda değil? yukarılarda yazdım zaten gülmeye girmiştim başlığa, ne var ki bu konuyla alakadar son derece temel bir gereksinimi belirtmeme mani değil.

ha ayrıca "adres bulamaz"a argüman demek de güzelmiş lol. espriler bile argümandan sayılıyorsa eyvah eyvah.
Mesaj tarihi:
takside bindiklerin sonradan takilma navigasyonlar
tom tom lar falan

normal jiplerde daha dogrusu adam akilli jiplerde(sorento falan filan degil) calismiyor, cunku ulke cd lerinde hala turkiye yok.

-007- said:
matama said:
vur populizme :) jipleri yok
magarada dogdular istanbula geldiler
vur populizme

p.s turkiyede satilan adam akilli hic bir jipteki navigasyon calismiyor :) turkiye haritalara dahil degil

kolpa mesaj.

Geçen gün bindiğim takside önde sokak isimlerine kadar vardı. Yanlışsın.
Mesaj tarihi:
ya cidden su siyaset gozlugunu bir atip dusunun

bir belediye baskani , baskan olucagi sehirle alakasi yok olur mu boyle sey. yapmayin neyi savunuyorsunuz. konu yu akp ile falan alakalandirmayin, bir an akp yokmus gibi dusunun. O zaman fransadan milletvekili falanda getirelim, bak mesela obama gibi uc bes siyah falan hazir moda. Milletvekili dediginin on tane danismani var ne gerek varki turkiyeden olmasina :)

allah rizasi icin birakin atin su siyaset gozlugunu bir dusunun neyi savunuyorsunuz.
Mesaj tarihi:
Sonsuza mı yakınsıyor bu şehir ? 1 ayda içini dışını öğrenirsin ,bahane komik.

Ben ilk defa olarak CHP AKP ayırımı yapmadan, gelen kadroya bakarak Kılıçdaroğlu şimdilik diğer adaylara göre iyi tercih diyorum.

Normal hizmet az yolsuzluk mu , çok hizmet çok yolsuzluk mu sorusunun cevabı gibi birşey iki adayın karşılaştırılması.
Mesaj tarihi:
Ged istanbul sonsuza yakinsiyor

istanbul burasi ya, basit bir anadolu sehri degilki.

bu arada chp(shp o zaman) sozen zamanlarini hatirlayin biraz lutfen. cok degil beyler 15 sene once ya, yasi 22 nin uzerinde olan herkes iyi kotu hatirlar cunku unutulcak gibi degildi. Bir kere her mahalle cop yiginiydi, copculer duzgun calismazdi, adam akilli su yoktu. Bu kadar bagiriyoruz ama biraz gecmisi hatirlarsaniz adamlar bayag degistirdi istanbulu.
Mesaj tarihi:
E değiştirecekler tabii, kaç sene geçti aradan? Teknoloji değişecek, ülke değişecek, ihtiyaçlar değişecek, insanlar değişecek de İstanbul mu değişmeyecek?

Ne hatalar yaptılar, ne kadar yolsuzluk yaptılar, ne kadar gelişebilecektik ne kadarını başardık, dünya metropollerini ne kadar yakaladık gibi sorular varken "15 sene öncesinden iyiyiz abi" demek çok sığ olur.
Mesaj tarihi:
Partiye değil insana oy verenlerdenim ben.

Ayrıca benim gözümde hizmet yapıp kendi adamını kayıran,çalıp çırpan kimsenin değeri yoktur.

CHP gelir oda başaramazsa onu da eleştiririm, ancak şu an için ortada olan tablo ile Kılıçdaroğlunun bir çalışma prensibine sahip olduğunu görebiliyorum en azından, çıktığı programlarda kamera yakın çekim yapaken hazırladığı dökümanlardan bile bu durum anlaşılabiliyor.

İstanbul sonsuza yakınsamaz ayrıca, 3-4 aylık sıkı çalışma ile her konu hakkında fikir sahibi olabilirsin, sıkı çalışma nedir bilmeyenlere bu komik gelebilir tabi.
Mesaj tarihi:
bülent ecevit gibi biri daha gelmez demi bu devletin başına artık?
ne yolsuzluğu vardı ne terbiyesizliği.bide şuna bak.

edit: yanlış anlaşılmasın bak izlediği politika açısından yada başka bi yönden demiyorum.sadece ahlak ve şeref.
Mesaj tarihi:
valla 2001 krizini daha onceki on cent krizlerini dusununce ecevit i sirf durust diye savunmak kadar bos birsey olamaz.

akp ye gelince hukumet olarak, ben ne dusundugumu on kere soyledim. Oturupta akp yi veya tayyipi savunacak son adam benimdir. Ama is belediye baskanligina gelince sirf durust diye sehir disindan birini secmek bana dogru gelmiyor. Keske ahmet vefik alp gibi bir aday cikarsaydi chp, hem konusunda uzman , hem sehri bilen birileri. Futbol takimi gibi siyasi parti tutmayi biraksak heralde en iyisi.
Mesaj tarihi:
İsim olarakta, Parti olarakta, çalışma disiplinine bakıp hizmet vereceği düşüncesinde de Kılıçdaroğlu beklentilerimi karşılıyor.

Ama ne yazıkki o kadar aciz bir toplum olmuşuz ki, zaten normalde belediyenin yapması gereken işler yapıldı mı özel birşey yapıldı zannediyoruz.

Tabii bütün bu zaten yapmaları gereken hizmetleri ekstaradan bir nimetmiş gibi hayvan gibi reklamlarla önümüze sürüyor belediye. O reklamda benim paramla yapılıyor sonuçta.
Mesaj tarihi:
matama said:
ya cidden su siyaset gozlugunu bir atip dusunun

bir belediye baskani , baskan olucagi sehirle alakasi yok olur mu boyle sey. yapmayin neyi savunuyorsunuz. konu yu akp ile falan alakalandirmayin, bir an akp yokmus gibi dusunun. O zaman fransadan milletvekili falanda getirelim, bak mesela obama gibi uc bes siyah falan hazir moda. Milletvekili dediginin on tane danismani var ne gerek varki turkiyeden olmasina :)

allah rizasi icin birakin atin su siyaset gozlugunu bir dusunun neyi savunuyorsunuz.

tamam da adam tek başına çalışmayacak 60 bilimadamıyla 3 kişi olarak yönetecek grubu. Topbaş tanıyor da ne oluyor Allah aşkına? Eğer tanıyan adam böyle yapıyorsa tanımayanı tercih ederim.

matama said:
Ged istanbul sonsuza yakinsiyor

istanbul burasi ya, basit bir anadolu sehri degilki.

bu arada chp(shp o zaman) sozen zamanlarini hatirlayin biraz lutfen. cok degil beyler 15 sene once ya, yasi 22 nin uzerinde olan herkes iyi kotu hatirlar cunku unutulcak gibi degildi. Bir kere her mahalle cop yiginiydi, copculer duzgun calismazdi, adam akilli su yoktu. Bu kadar bagiriyoruz ama biraz gecmisi hatirlarsaniz adamlar bayag degistirdi istanbulu.

İyi de bugün istanbul'un bazı bölgeleri hala aynen betimlediğin gibi. Bunu da bir düşün.

Bugün su olabilir ama geçmişte olmayan bugün olan hayat kısaltıcı problemler var istanbulda. Mesela özellikle bu sene hava kirlendi geçmişe göre, trafik çözülemedi, daha da kötü oldu. Ondan sonra depreme karşı önlem alınmadı. İskele battı! İskelenin batmasından sorumlu adam hala görevde.. vs. Dünya tarihinde kaç tane iskele batması olayı vardır?! Ben daha burda bir sürü şey sayarım sana. AKP hizmet ediyor gibi görünen ama hiçbir şeyi düzgün yapacak kadroya sahip olmadığı için hep bir yerlerde batıran bir gruptur. AKP kadrosu imam ve İETT kökenlidir. Bize üniversite kökenli kadrolar lazım. Dediklerimin ispatı olarak bugün belediyenin önemli kurumlarına gidersen çalışanların türbanlı ve başlarında badem bıyıklı ilkokul mezunlarından oluştuğunu görebilirsin. İşte bu yüzden AKP belediyeciliği İstanbul'u batırıyor/batıracak. Dediğimi bir sonraki büyük depremde göreceksiniz. (Allah korusun o ayrı)
Mesaj tarihi:
"İstanbul'da yaşamadan, İstanbul'u bilmeden belediye başkanı olmak" kavramı düşündürtüyor. Sinop'un bir ilçesinden bahsetmiyoruz ki biz burada, Türkiye'nin en büyük şehrinden bahsediyoruz. Minik Türkiye diyebileceğimiz, Türkiye'nin odak noktası bir şehirden bahsediyoruz. Şehirden ve şehrin sorunlarından haberdar olmamak ne derece mümkün olabilir ki?

Hiç alakam olmamasına karşın Ankara'yı, İzmir'i biliyorum ben de, ki ilgilenmem bile normalde. Bu adam milletvekili, siyasetçi vs sıfatlarına sahip bir insan, şehre gelince Bakkal Hamdi'nin evinin önünden geçen kaldırımın çok dar olduğunu bilmiyor olması belediye başkanı olamayacağını göstermez ki. Topbaş çok mu haberdar mesela bunlardan? Veya bugüne kadar belediye başkanlığı yapmış insanlar çok mu haberdardı?

Şehri gezip gördüğü şeylere çözüm üretmesini beklemeyecek kimse Kılıçdaroğlu'ndan. Danışmanı olacak, planlamacısı olacak vs olacak.

Kılıçdaroğlu doğru aday mıdır, değil midir bilemem. Kimin iyiliğine olur kazanması onu da bilemem. Vardır bir takım fikirlerim de kendime saklamayı tercih ederim "gerçekler bunlar" iddiasıyla ortaya atacağıma.

Ama "Kılıçdaroğlu mu HAHAHA" anafikrine sahip mesajların sunduğu argümanların çoğu "laf" niteliği taşıyor kanaatimce.
Mesaj tarihi:
Bir de "dışarıdan bir gözle bakmak" avantajı olur Kılıçdaroğlu'nun.

Şehre alışık birine batmayacak "eşekseme" durumları vardır mesela. İstanbullu biri alışmıştır mesela bazı sorunlara. Bu açıdan da Kılıçdaroğlu > Topbaş
  • Yeni Oluştur...