Shadow Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 22.01.2009- hürriyet 10 kişiyi gerçekten öldürdüm http://www.hurriyet.com.tr/_np/9177/7209177.jpg 'Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı, 45 yıllık tiyatro sanatçısı Atilla Olgaç hayatıyla ilgili bir gerçeği ilk kez Gülşen Yüksel ve Müge Dağıstanlı'nın sunduğu 'Orada Neler Oluyor'da açıkladı. Atilla Olgaç "Kılıç karakteriyle senaryo gereği adam öldürdük. Ama ne yazık ki bu vatan için ben gerçek hayatta 10 kişiyi vurdum" dedi. Atilla Olgaç "Askerlikte terhisime 1 gün kalmıştı. Tam o sırada Kıbrıs Barış Hareketi oldu. Beni Mersin'den Kıbrıs'a gönderdiler. Savaşın en acımasızca ve en kanlı bölümünün sürdüğü temizleme harekatında görev verdiler. Komutana 'Yapamam, adam öldüremem, ben sanatçıyım' dedim. 'Burada sanat bitti. Burası gerçek hayat, savaş. Emir verdim mi öldüreceksin' dedi. İlk öldürdüğüm çocuk 19 yaşında, esir düşmüş bir askerdi. Silahı yüzüne doğrulttuğumda yüzüme tükürdü. Alnından vurdum, öldü. Daha sonraki çatışmalarda 9 kişiyi daha öldürdüm. Öldürdükten sonra gidip karargâhta ağlıyor, ertesi gün yine öldürüyordum. Rüyamdan çıkmıyor. Uzun süre psikolojik tedavi gördüm. Bu yüzden hala et yiyemiyorum. Kan göremiyorum. Aklıma öldürdüğüm çocuklar, kokmuş cesetler geliyor" dedi Bu acıyı 25 yıl sonra ilk kez itiraf ettiğini söyleyen Atilla Olgaç "Türkiye'de korkunç bir savaşta bulunmuş, adam öldürmüş, gazilik unvanı almış tek sanatçıyım" dedi. Atilla Olgaç sözlerine şöyle devam etti: Savaş uzun süre mesleğimi de etkiledi. Kitlendim, bir şey yapamadım. Bugün o komutanın 'Hep sahnede numaradan mı adam öldüreceksin. Silahı al da, gerçekten öldür bakalım. Nasıl oluyormuş' dediğini hatırlıyorum. " dedi. ------------------------------------------------------ 23.01.2009-hürriyet Hepsini uydurdum Canlı yayında "Bir esiri ve 10 kişiyi öldürdüm" sözleriyle büyük bir infial yaratan Atilla Olgaç, yayın kuruluşlarına gönderdiği yazılı açıklamayla o anda senaryo uydurduğunu söyledi. Olgaç, "22 Ocak tarihinde yayınlanan 'Orada Neler Oluyor' programında söylemiş olduğum 'Bir esiri ve 10 kişiyi öldürdüm' cümlesi tamamen savaşın kötü ortamını, acımasızlığını, vahşetini, insanları şok ederek anlatmak adına tarafımdan yazılmış bir senaryodur. Bütün bunların bir senaryo olduğunu açıklamak isterken, reklam dönüşü program bitmiştir. Gerçekle bir ilgisi yoktur. Kamu oyunun bilgisine." açıklamasını yaptı. ------------------------------------------------------ 25 Ocak 2009-hürriyet Yunan ve Rum basını: Türk sanatçı suçu itiraf etti YUNAN ve Rum basını "Türk sanatçı Kıbrıs’ta esirlerin katledildiklerini itiraf etti" diyerek büyük yaygara kopardı. Olgaç’ın sözleri gazetelerde geniş yer aldı. Ta Nea Gazetesi "Türk vahşeti için şok itiraf" başlıklı haberinde, Olgaç’ın öldürdüğü Rumların "kayıplar" listesinde yer alan isimler olabileceğini yazdı. Elefterotipia Gazetesi haberinde "Türk sanatçı Rum esirlerin öldürüldüğünü itiraf etti" başlığını kullandı. Elefteros Tipos Gazetesi "Türk artist, Kıbrıs’ta savaş esirleri öldürdüğünü itiraf etti" başlıklı haberinde "Acı itiraf. Atilla Olgaç’ın Kıbrıs’ta onca insanın hayatını etkileyen sırrı açıklaması için 35 yılın geçmesi gerekti" diye yazdı. Atina Haber Ajansı (ANA) da Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz’ın, Olgaç’ın anlattıklarına ilişkin yazısından geniş alıntılar yaptı. Rum Basını: Politis gezetesi "Adı Atilla, oynadığı dizide elinde sık sık silah var. Türk sanatçı ağzını ve gönlünü açtı: 10 kişiyi öldürdüm itirafı" diye yazdı. Yunanistan’da yayın yapan televizyonların dün akşamki haber bültenlerinde ise Atilla Olgaç’ın daha sonra yaptığı "Senaryo uydurdum" açıklamasının, kopan gürültünün sonucu ’saçmalama’ olduğu ileri sürüldü. Genelkurmay Askeri Mahkemesi eski Başkanı Mehmet Sever: Savaş sırasında Cenevre Sözleşmesi hükümleri uygulanır. Esirin öldürülmesi değil kötü muamelesi bile yasak ve suçtur. Kıbrıs Barış Harekatı sonrası bu hiç karşılaşmadığımız bir konu. Çatışmada öldürdüğü dokuz kişi yönünden herhangi bir suç oluşturmaz ve cezai müeyyideyi gerektirmez. Ancak, esir alınan kişiyi alnından vurması kesinlikle suçtur. Benim görüşüme göre, suç tarihi itibarıyla eski TCK 102’deki zamanaşımı süresi uygulanır. Bu da 30 yıldır dolmuştur. Bu yüzden yargılaması sözkonusu olmaz. Avukat Ercan Kanar: Esir olan bir kişinin öldürülmesi Cenevre Savaş-Hukuk Sözleşmesine aykırı, bu sözleşme Birleşmiş Milletler ülkelerinin hepsini bağlayan sözleşmedir, insanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmaz. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra açılan davalarda zamanaşımının işlememesi temel kural olarak uygulanmıştır. Burada sadece emri uygulayan değil veren de suçludur. Savaş suçluları olarak yargılanmaları gerekir. --------------------------------------- önce camdan böğürerek ermenilerden özür dileyen halil ergün, şimdide saçmalayıp rumların eline koz veren bu amcam... harbiden süper sanatçılarımız var yani!?
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Karaktersiz bir adam olduğunu göstermekten başka birşey yapmadığını düşünüyorum.
dory Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Katiliyorum, boyle bisey icin "yuregini acti" demek cok sacma. severdim bu adami, sempatim vardi az biraz o da kayboldu, gecmis olsun.
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 E ekranlarda yoktu, ilgiyi çekti sonuçta, nasıl olursa olsun, yine gündemde. Ama tam bir moron. Hayır öldürse bile insan böle bi yerini yırtarcasına söyler mi, hemde canlı yayında. Tek kelimeyle moron. Bir de tiyatrocu falan bu. Yaşlandıkça insan kendini kaybediyor demekki.
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 daha okurken adamın "bu ülkede savaşta adam öldürmüş tek sanatçıyım" lafından kesin reklam yapıyor dedim. bu heriflerin dünyası böyle "nasıl gündeme otururum" arayışlarıyla geçiyor. söyledikleri sözlerden, yaşadıkları olaylara (vurulmalar, kazalar bile), birlikte oldukları insanlara kadar hepsi kolpaymış gibi geliyor artık bana. yazık adamlara gerçekten böyle bir hayat sürdürdükleri için
-007- Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 =karşı cinsin dikkatini çekmeye çalışayım derken ortalığı batırmak
Voys Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 vurdum demiş ama yalanlamış sonra vurmadım diye
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Hayır reklamını yapsın da ülkeyi neden karıştırıyosun birader. Yok rumlar aihme şikayet edicekmiş, yok yunanlılar ab ye bildiricekmiş, akşam haberlerde genelkurmaydan bu konuyla ilgili açıklama var mı diye soruyolardı. Yuh artık be.
-007- Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Bir deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış.
Quel-Thul Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 mal herif ya dikkat çekeyim diye ortalıgı ayaga kaldırmış.
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Eline, ağzına sağlık, dış ilişkilerimizin içine çok güzel mıçtı. Tebrik ediyorum can-ı gönülden.
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 lahey e kadar yolu var sadfadsf sanatcisin ama cahilsin cahil sakasi bile olmaz savasta esir oldurmenin
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Bu konuyla ilgili dizi mi film mi ne cekiolarmis onun reklamini yapmak icin yapmis angut
Sam Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 böyle bir abukluk yapsa insan RL charını siler. silsin.
Öne çıkan mesajlar