Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

P90x Evde fitness programi..

gellidus

Öne çıkan mesajlar

geçen hafta ıspanak yapmıştım, bu haftasonu bulgur pilavı vardı 2 gündür de pek bişi yemiyorum akşamları. ben makarnayı yemememiz gerekiyor sanıyordum da diyet kılavuzumda da 2. en sağlıklı yiyecekler tablosundaymış. o zaman bu akşam makarna patlatiim az yağlı olaraktan =)
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
update: cuma günü 107 küsür çıkıyordum, cumartesi allah cezasını vermesin arkadaş kanıma girdi alkol aldım baya 108 küsür çıkıyorum yine :( bugün telafi edicem

spor olayını baya bozdum, havalar soğumaya başladığından beri doğru düzgün yapamıyorum evimiz ev değil buzhane gibi donuyor 2 kat eşofman ve battaniye ile oturuyodum pc başında, işlerim de inanılmaz yoğundu ofiste mesai falan geç çıktım hep. nihayet dün yaktılar doğalgazı, işleri de hallettim gibi bugün başlıyorum düzenli olarak tekrardan.
Sosyal ağlarda paylaş

gunluk anlik kilo degisimlerine takilmayin bu kadar.

2 haftada bir ya da aylik bakin, en iyisi aynaya bakin.. foto cekin aylik gorun. kilon artar kaslanmissindir yani. illa yag olacak degil, su fazlan olusmustur, tuvalete cikmamissindir bir suru sey.

sporunu yap keyfine bak.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 4 ay sonra ...
p90x basladim. 2 haftalik program tamamlandi. dumbell olarak 5kg kullaniyorum, ilk hafta 2.5 ile baslamistim, 5 e cikardim. simdilik daha fazlasina gucum yetmiyor.

yoga kismini direk s***r ettim. kalani yapiyorum. esneklik gerektiren seyler genelde sakatlanma ile sonuclaniyor bende, biraz da ondan uzak durdum. benzer bir sorunum olarak ab-ripper i yapamiyorum. 3. harekette belime kramplar giriyor. karin yerine oraya yukleniyorum bir sekil ama anlayamadim. sorunum karin zorlanmasi ya da yorulmak degil, direk belimi sakatliyor. halbuki standart mekik rahat rahat agrisiz cekebiliyorum.

dolayisi ile bana abripper yapamadigim icin alternatif karin hareketleri lazim.

2 aydir cardio ve diyet yapiyorum. 92 kilodan 84 kiloya indim. ancak 78 kilo bandina inmeye sabredemedim, gecen hafta basladim yapmaya p90x. kilolu iseniz biraz zorluyor.

boy 1.68, kilo 84 e dustu, yas 33. mevcut kilom nedeniyle baya ciddi bir gobek var.

kondisyonum su anda orta seviye, 2km falan kesintisiz tempolu kosabiliyorum. ondan otesi ancak tempolu yuruyus ya da yavas kosu olabiliyor.

karin kaslari icin ab ripper harici tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bir de proteini besinden almaya calistim, bobrek cok saglam olmadigi icin protein karisimlarindan cekiniyorum. ancak kendi basima 150gr in ustune proteine cikamadim bir turlu. (fat secretin hesaplamalarina gore) eger cikarsam kalori bandina tosluyorum.

p90x te gunluk tavsiye edilen protein gr imini bilen var mi?
Sosyal ağlarda paylaş

evde p90 ve insanity workout yapıyordum ama evde zor oluyor ya.bazen eve geç geliyorum yatıyorum,bazen yapasım gelmiyor,bazen unutuyorum :P en iyisi ben salona tekrar yazılayım o zaman kendimi mecbur hissediyorum gitmeyince pişman oluyorum.kendimi kaptırıyorum hem yediklerime falanda dikkat ediyorum o zaman :P

bir de arada güzel kız da görüyorum.bıkmıştım insanity deki canavar çinli kızdan
Sosyal ağlarda paylaş

Evet. spor salonunda 3 saat kastiktan sonra evde yanlislikla agzima bisey atarsam, b.kuna mi 3 saat surundum spor salonunda diye tukuruyorum.
Gecen yaz ben bu yontemle iyi zayiflamistim. Istedigim abur cuburu alip azicik cigneyip geri kalani cope atiyordum. Vucuduma yazik olacagina parama yazik olsun. Sonra paraya kiyamayip nasil olsa cope atacam diye almiyordum.
Ama kisin evde oturmaktan kilo aldim gene. Evede pek kacis yok. Farkinda olmadan atistiriyorum surekli. Evden uzak durmak lazim.
O yuzden evde spora tamamen karsiyim.
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

kaça çıkaracağını sen bilirsin abi biz değil. senin gücünü nerden bilelim sdfk

acikcasi sormak istedigim sey ben ne yaparim degil, kendimi sakatlamadan p90x icin ulasabilecegim teorik dumbell agirligi nedir, o.

sonucta p90x tarzi programlar hem yogun, hem de hayatinda duzenli spor olmayan insanlari bu ise tanistiran programlar. daha ucuncu haftada "bak yapabiliyorum, hem zorlanmadan gelisme olmaz" falan derken 15kg lik dumbell e ulasma hedefi ile 3. hafta tendonlari elime almak istemem.

2.5 basladim, cok hafif geldi, 5 yaptim, simdilik ham oldugum icin kararinda gibi. yavas yavas arttiracagim o kesin, ama ne kadarlik artislar safe zone? merak ettigim o.

yoksa benim kapasitem nedir, dogal olarak bilmeniz mumkun degil.
Sosyal ağlarda paylaş

hareketi dogru yaparak sakatlanmadan ilerleyebildigin surece bir kural yok bildigim
genelde 2.5'ar kg arttigi icin dambillar oyle gidebilirsin

gereginden agir ise atiyorum 3x8lik bir hareketin ikinci setinin sonunda zaten epey zorlar, son seti tamamlayamazsin bir alt agirlikla bitirmen gerekir vs
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
arkadaşlar şimdi uzun zaman önce ağır antrenman yaptığım dönemde ters bir hareket sonucu kendimi sakatlamıştım. foruma da birkaç kez bu konuyla ilgili yazmıştım hatırlayan olur mu bilmiyorum

ilk gittiğim dohtor bir şeyin yok aslan gibisin diyip yollamıştı

küfür

senin ben aldığın diplomaya sıçayım it herif

o dönem biraz meşguldüm. işler normale dönünce başka bir doktora gittim ve kas yırtılması olduğunu ve biraz da o bölgeye zarar verdiğini söyledi. fizik tedavi gördüm bir süre

her neyse şimdi sizden isteğim -eğer öyle bir hareket varsa- scapula civarındaki kasları zorlamadan göğüs ve kol çalışmamı sağlayacak bir hareket önermeniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...