Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çekilmeyi kabul eden diktatörlere dokunulmaz verilmelimidir?

Exodus

Öne çıkan mesajlar

Sizce bir diktatör yönetimi bırakmayı kabul ediyorsa ama şartı dokunulmazlık verilmesi ise, bu kabul edilmelimidir?

Yani diyelim ki diktatör X 20 ülkesini sömürüyor, halkına korkunç işkenceler çektiriyor, insanları öldürüyor ve bu diktatörü isyanla yada askeri güçle indirmek daha fazla can ve mal kaybına yol açacak, onun yerine dokunulmazlık verip bu adamı uzak bir memlekete göndermek doğru mu?

Mesela Robert Mugabe bugün dokunulmazlık karşılığında ülkesini terk edip gideceğini ve yönetimi demokrasiye bırakacağını söylese, öldürdüğü ve işkence yaptığı insanlara rağmen daha çok insanın ölmemesi için tamam mı denmeli?
Sosyal ağlarda paylaş

illa ceza verilmesi mi gerekiyor?
sürgüne gönderilmesi de bir çeşit ceza değil midir?
siyasi anlamda çok güçlü bir adamı düşürüp tüm gücünü elinden alıyorsun, bunun nesini beğenmiyorsun ki?
(beğenmiyormuş, adamın öldürülmesini istiyormuş gibi bir hava sezdim yazından)
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi ülkesi için dokunulmazlık verir, Uluslararası Mahkeme'de insanlığa karşı işlediği suçlar için yargılanmasını sağlamak en mantıklı çözüm gibi geliyor bana. Mümkün müdür değil midir bilmiyorum tabii işin ayrıntısını, fakat cezasız bir şekilde işten sıyrılması durumunda bu emsali gören diğer diktatörler (ve potansiyel diktatörler) de daha rahat at koştururlar gibime geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

surgundur en guzel cozum ki zaten is savas suclarina veya insanliga karsi suclara geldiyse o adami yakalarlar yani kacisi yok

ama diktatordur kurallar dahilindede olsa sert bir rejim yonetmistir dersin bak sana dokunulmazlik vericez filanca ulkede filanca yerde surgunde olucaksin bir daha donmiyicek kamuoyu onune cikmiycaksin
Sosyal ağlarda paylaş

Exodus said:
Sizce bir diktatör yönetimi bırakmayı kabul ediyorsa ama şartı dokunulmazlık verilmesi ise, bu kabul edilmelimidir?

Yani diyelim ki diktatör X 20 ülkesini sömürüyor, halkına korkunç işkenceler çektiriyor, insanları öldürüyor ve bu diktatörü isyanla yada askeri güçle indirmek daha fazla can ve mal kaybına yol açacak, onun yerine dokunulmazlık verip bu adamı uzak bir memlekete göndermek doğru mu?

"Siyasi gücünün elinden alınması" bence yeterli bir ceza değil, adam artık ya bokunu çıkarttığını anlamış ya da "sıkılmış" falan ki kendisi teklif ediyor böyle bir anlaşmayı. Kendine göre "paçayı kurtarmış" oluyor yani bir nevi.

Düşündüren taraf da "diğer türlü indirmek daha büyük kayıplar yaratacaksa" kısmı tabii, heralde mecbur kalır verirsin dokunulmazlığı.
Sosyal ağlarda paylaş

verilmemelidir

herseyden once ibret kismi var olayin. eger sen bugun basina gelmis diktatore -ki secimle gelen diktator istisnai olay haliyle- isini bitirip hevesini aldiginda veya mecbur kaldiginda elini kolunu sallaya sallaya gitme izni verirsen, yarin oburgun baskasi gelir ayni halti yer, ustune de gider hayatinin kalanini huzur icerisinde resim yaparak gecirir

ben olsam ben de olurum diktator bu kosullarda elime firsat gecerse. en dogru sekilde de ben yonetirim zaten bu ulkeyi de, herhangi bir ulkeyi de
Sosyal ağlarda paylaş

suç ve ceza hadisesi,

öncelikle böyle bir şey olmaz. adam iktidardayken niye böyle bişe yapsın ?
1- dış baskı 2- iç baskı yüzünden hayatı felan tehlikeye girmiş olmalıdır. o da böyle bir pazarlığa oturuyor demektir. peki sürgün böyle bir suç için yeterli bir ceza mıdır ?

bu ödül olur ancak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...