b1vRiP Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Selam. Arkadaşlar hep konuşuyoruz ya "mükemmel bir server olsa", "şöle olsa böle olsa" diye hep topicler açtık yazdık çizdik ya.. şimdi şöyle bir şey yapalım.enine boyuna konuşalım bu topic de "ultimate uber server" guide olsun. hem yine kurtlarımızı dökeriz, hem de bir şeyler şekillenir belki dikkate alan olur. - Bence UO'nun en büyük sorunu aşırı tüketilmiş olması. Sürüyle açılıp kapanan serverlar. Aşmış derecede kolaylık ve insanların artık oyundaki hiç bir değeri bilmemesi, saymaması UO'nun bu kadar boka sarmasının başlıca nedeni. - OSI'nin PvM'ye abanalım derken ciddi ciddi PvP'yi yok etmesi.Artık insanlar PvP'ye çıkmaz oldu bütün artifactlerini tamamlamadan.O yüzden hep bir "kasıyım da kasıyım" havası oldu millet baydı.Bu da düşününce hakkatten ikinci sebebi oluyor. - Eski oyuncuların artık UO'yu yerden yere vurması, bok atması. Elit kesim oyunu terk ederse yeniler naapsın mecbur çoluk çocuk dolacak. Allahaşkına UO'dan aldığımız tad neyde var ki? Benim oynadığım bütün online oyunlar bi yerde baydı ve UO'yu özledim. - Bir de ilginç bir durum var gözlemlediğim..Şimdi şöyle iğrenç bir kısır döngü var. Bunun çok iyi aşılması gerekiyor. Bir server yapın. Ciddi ciddi uğraşın süper olsun. Ama kaliteli olması için oyunu zorlaştırın (düşük PH, düşük arti şansları vs.) bu sefer oyuncu başlamadan önce bakıyor "ulan az adam var" diyor ve gidip 3-4 ayda kapanacak olan boktan ve çoooook kolay 100 kişilik servera gidiyor. Çünkü o server kolay olduğu için hemen oyuncu toplayabilmiş. Sonra o server kapanınca ilk açılana bakıyor o server zar zor 60-70 görmüş "ulan zor server millet kasmış ben tırt olurum" diyip yine o sıralar açılan balon bir servera gidiyor. Evet aklınıza gelen sorunlar, sıkıntılar ve çözümleri buraya yazalım. Server sahipleri de faydalanabilir falan filan...
b1vRiP Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 sphere güzel ama.. ne biliyim artık runuo varken tırt geliyor bana. sağlam ve özenli bir runuo serverı ile sphere'den çok daha fazla tad alıyorum. sphere serverlar da zaten hep AoS'tan arak şeylerle gidiyor :)
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Bütün internet cafeleri teker teker basalım ve "kılıçlı kantır" veletlerini imha edelim. Iıı... ciddi cevap vermek gerekirse; RunUO çok bayık bence. Sphere güzeldi, ciciydi, seviyodum da RunUO da bok etmişler bütün sistemleri. Sevemedim. Oyuncu kalitesizliği diğer bir büyük etken. Oyun zevki filan kalmıyodu hiç. Veletleri imha edelim dememin sebebi o zaten. Free serverlar çok tırt olmaya başladı. Eskisi gibi aylarca yıllarca açık kalan serverlar yok. Haklısın, full ph serverları UO ı öldürüyo. Ama tam tersine de hak veriyorum. Hadi skill gaini zor yaptın, oturduk kastık. O serverın 1 ay sonra kapanmıycağını garanti edebilirmisin? Sonuçta karaktere emek vermen gerekiyo ama server kapanınca hepsi gidiyo. Kimse ayakta durup duramayacağı bile mechul serverlara aylarını verip karakter kasmak istemez.
b1vRiP Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Evet haklısın. Bir server mesela şey yapmıştı 1 senelik kontrat koymuştu forumlarına ama şimdi açık 0 kişi online bok ettiler..demek ki başka nedenler de var hmm.. aklıma bir de şu geldi - EasyUO gibi şerefsiz bir program. Çıkmamalıydı...
Laraken Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 ee sphere de anca bi speed vardı program olarak. run uo pvp yi yoketti. ulan item kasın dedi. insure geldi mertlik bozuldu. ayrıca bizde speed olmadan oynayabildik, kaçan kaçtı ama olsun.
b1vRiP Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Artık sphere'de de EUO kullanılıyor... Neyse bu runuo mu sphere mi tartışması olmasın.ben UO'yu seviyorum ya :( nalet olsun diğer oyunlardan alamadığım tada..
Laraken Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 loot yok bi kere diğer oyunlarda. o yüzden sevemedim ben. ulan +15yi çekerken ölüsünden kare kare görüodu adam gidişini. run uo da insure var. o ne lan öyle dava mı olur? olmasın.
Finkel Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 pati uo gelsin oynucaklar adam gibi takılalım kendi halimizde çünkü artık diğer serverlar alt kültür bebelerle dolup taşıyo
Raincloud Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Ya cidden şu finaller uçsunda bi konuşalım karar verelim bi uoya başlayalım pati olarak asdf.
Luriel Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 ben yıllardan sonra sıkıldım wowdan felan başladım gene 15 kişi var oynadıgım serverda ama genede egleniyorum.
irmakseverak Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 bende istiyorum, katılırım size.
Finkel Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 http://forum.paticik.com/read.php?62,1906955,3801173#msg-3801173 her türlü varım
Luriel Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 ben uogamerda başladım yılbaşı gunu açıldı sanırım. staffı tanıyorum dvden zaten düzgün insanlar.
Raincloud Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Onlineı az bakıyorum 2 gundur myuo dan ama hep birlikte başlarsak 50 60 ı buluruz (tu)
Luriel Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 30 kişi felan gördüm en fazla onların yarısı aynı adamın olsa toplasan ayrı ayrı 15-20 adam var sürekli online :) belki dolar ya oyalanıom bende 20 tane tailor kastım işte. bide tamer kastım bondedları bekliyorum.
Luriel Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 ama söyliyim osiden ayrılmıolar mesela oyun kolaylaşsın die bazı şeyler önerdimde oside öyle deil diye yapmıolar. skill kasmak kolay ama. gerçi ilsenarı marka açıcaklar heralde çünkü orda spawn felanda yok fazla. feluşyanın çogu marklanmıo o normal zaten ngihtmare spawnı felan orada.
Raincloud Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Newbie center+ bodcu komutu olmaması zaten başlı başına +++ =) Apaçiler de dolmaz hem.
Luriel Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 ahah adminde aynı tepkiyi verdi. başka serverlarda bodcu komutu felan var bizim server zor gelio ondan gelmio adam dedim. zaten o komutla oynayan adam gelmesin dedi aehae.
Raincloud Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Of etkilendim kanıma girdin resmen artık finaller bitsin geliyorum bende =)
Holy Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 bodcu komutu ne ya? Craft olarak başlıcam zaten başlarsam da bunun ne oldugunu ögrenmek lazım tabi önce
Raincloud Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Direkman easy uo ile macro ayarlıyorsun tailor 100 oldumu [tailorboddeed gibi bi olay var kullandıgın zaman tailoring skilin 50 ye dusuyor cantana da bi adet gm tail deed dusuyor. Ve bod hakları bi tailorda toplanıyor. Bi tailor 6 saatte bir 500 bod bile alabiliyor ki hoş degil bence. Adam işe giderken bırakıyor easy işe 10 tane tailor macroya işten geliyor 200 bodcu:(
Truwan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Uo hala yaygın mı yahu? Lisede kalıyordum bu oyun yüzünden 8 yıl evvel.. Şimdi oynasam işten de atılırım herhalde... Ama değdi hiçte pişman değilim. Free server da olsa çok ama çok zevkliydi.
Öne çıkan mesajlar