DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Jadelith said: xp çıktığı zaman insanlar gayet win98 den geçti xp ye, xp ilk 2 senede çok sattı. vista satmadı. çünkü xp altında ezildi. Atladığınız bir nokta var. XP çıktığı dönemde driver alt yapısı zaten Windows 2K sayesinde oturmuştu. Kullanılan temel aynı olduğundan driver sıkıntısı çekilmedi. Vista'da ise direk alt yapı değişti ve bir önceki sistem olmadığından, driver üreticilerininde yavaş kalması nedeniyle bir çok donanım sorunu yaşandı. Kaçınız Windows 2000 çıktığı ilk anda kurupta sorunsuz sürücü bulabilmişti? Windows XP ile Vista'yı yanlış şekilde karşılaştırıyorsunuz. Neredeyse çıktığı zamandan beri Vista kullanıyorum da nedense bir ben göremedim bu Vista'nın rezil ve berbat bir sistem olduğunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Bu arada şimdi öğrendiğime göre Vista kernel'i 26 milyon satırmış. Ne yazmışlar bu kadar yauv? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Diyorlardi zaten Vista su ana kadar yaptigimiz en yuksek hacimli isletim sistemi diye, bundan sonra hic bir isletim sistemimiz bu kadar buyuk olmayacak falan. Debian 4.0, 283 milyon SLOC mus :) Gerci fiziksel olmasa da, masallah yani. SLOC Wiki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Küçücük Linux kernel'inin üzerine o kadar ne eklemişler ki, indirip bakaym ben buna bir ara. (Tüm Debian core paketleriyle falan olmasın bu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Evet evet tum Debianmis, bir an logical SLOC u yanlis anlamisim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
viole Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 sakat ya beta olayı denek gibi hissediyom kendimi bişiyin betasını kullanınca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 DeMiRMaSKe said: Atladığınız bir nokta var. XP çıktığı dönemde driver alt yapısı zaten Windows 2K sayesinde oturmuştu. Kullanılan temel aynı olduğundan driver sıkıntısı çekilmedi. Vista'da ise direk alt yapı değişti ve bir önceki sistem olmadığından, driver üreticilerininde yavaş kalması nedeniyle bir çok donanım sorunu yaşandı. Anlatamazsın ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 beta 64 kuran var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 deneyelim denemesinede sürücüler ne alemde? sorun yaratıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 yok sürücülerde sıkıntı yaşamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 evet evet 64bit feedback istiyoruz. eger stabilse zirt pirt sorun vermiyosa direk yukliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 vista 64le sorun yasiyosan, henuz beta olan surumle daha cok sorun yasaman muhtemel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Brand predisposition dedikleri bi olay var. eğer bir marka kafamızda pozitif bi imaj yaratmışsa, çıkacak ürün ne olursa olsun o ürün hakkında iyi şeyler düşünüyoruz. ya da negatifse kötü şeyler. Biri bize dese ki Apple yeni bir ürün çıkarıyor, aklımıza ne gelir? Cool, yenilikçi, süper bişey di mi? Halbuki ürünün ne olduğunu bile bilmiyoruz. Ya da Google desek, kesin güzel bişey olacağını düşünüyoruz. Microsoft 80lerin sonu ve 90ların başında hep iş dünyasına yöneldi. Ofislere, fabrikalara girdi. O sırada çocukları atladı. Kendini iş dünyasına hizmet eden bir marka olarak konumlandırdı. ve bugün o büyüyen nesil olarak hiçbirimiz Microsoft'u sevmiyoruz. Adamlar yeni ne çıkaracak olsa sövüyoruz. Halbuki adamlar belki de muhteşem bişey çıkaracaklar. Ya da önceki ürünleri ile ilgili olarak sürekli kötü yorum yapıyoruz. Belki başka nedenler vardı o ürünlerin kötü olmasında. Hepimiz bu yanılgının içindeyiz gibi geliyo bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 bunu şuna benzetiyorum aslında windows xp den vistaya geçiş linuxde kde 3.5 den kde 4 e geçiş gibi bu esnada bide tabii kernel var. 2.6.10 kernel den 2.6.25 e mi gitmek yoksa 2.4 serisinden 2.6 serisine geçiş mi? vistadan 7 ye geçişte ise durum şöyle galiba kde 4.1 den kde 4.2 geçiş kernel 2.6.25-r1 den kernel 2.6.30 a gibimi? attan indim eşeğe bindim gibi bişi deil mutlaka ama katırla(vista) at(7, xp) arasında bi kıyasa da mahal verebilir tabi. kerneller arası geçiş linux ne derece hız farkettiriyo orası bi düşündürürde windowsda işler biraz böyle gibi. bu arada server 2008 i kurdum bende bu vistanın popuplarından sıkılıp.açık ve net bir performans farkı yaşıyorum.açılış hızı kapanış hızı dosya kopyalama felan filan.tabiiki bu durumu sizlere sayısal olarak arz edemeyeceğim ama an itibari p8600 işlemcili 3 gb ramli bilgisayarım bana bu hisleri yaşatmakta.artık öyle ıvır zıvır popuplarda yok.(şu kontrol mekanizmasından bahsediyorum. YAPAIYIMMI!!!¿ [e] [H] [ç])bu servis muhabbetide gayet iyi. bu durum için aslında en güzel örnek windows server 2000 verilebilir.bu işletim sistemi windows xp piyasaya çıktığında benim p 166 ıma kendini kurdurmazken mırın kırın ederken ve hatta donanımın yetersiz diyip kurulumdan dışarı atarken windows server 2000 gıkını bile çıkarmadan hop diye kuruluvermiştir.döneminde benim durumumda olan pek çok insan bu yüzden windows server 2000 e windows 2000 der.server kısımını atmıştır kafadan.e iyide etmiştir. yaşasın windows 2008 diyorum bende.(buarada 64 bit iyidir.en azından bende bi problem yok) ha buarada kurulumu 15 dk sürüyo.başında bikaç tane ayardan sonra sistem açılıncaya kadar geçen süre tam 15 dk.driverlar vista driverı.aero felanda var. http://www.xyhd.tv/2008/02/technical/running-windows-2008-server-as-the-ultimate-desktop-os-on-my-asus-laptop/ http://guru-web.blogspot.com/2008/02/building-windows-2008-x64-laptop.html http://www.dotnetgeeks.com/blogs/dotnetgeek/archive/2008/06/14/windows-2008-server-on-my-dell-notebook.aspx http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/winserversetup/thread/690d4d42-6865-4ef8-96e7-ae23f1360fde/ eğer kurmaya karar verirseniz aşağıdaki linke kurulumdan sonra mutlaka uğrayın. http://www.win2008workstation.com/wordpress/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 ya bunu linux live cd'ler gibi deneme şansımız falan var mı? ya da böle sanal bi makine falan kurup deneme şansımız var mı? çok merak ediyorum da şimdi yeni bir os kurabilcek durumda değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 ben sanal makinede çalıştırıyorum. tabiiki de sanal makinede istediğin işletim sistemini çalıştırabilirsin ^^ kendi bilgisayarımda vista hiç kullanmadım. dolayısıyla bu tarz bir karşılaştırmayı hakkıyla yapamam. ama yine de win7, gözlemlediğim kadarıyla vista'dan iyi görünüyor. xp'den de iyi görünüyor (yeni jenerasyon, olsun o kadar). teker teker özelliklerini, yeniliklerini falan yazmayacağım tabiiki de. onu adam gibi yapan bir süre site var. ama ben toplam kullanıcı tecrübemi göz önüne aldığımda, gayet memnun kaldım win7'den. bunun dışında server 2008 lafı geçmiş. ben de değinmek isterim. kesinlikle server 2008 güzel bir işletim sistemi. ben de sunucularda kullanırken, kişisel makinama da kurmayı düşündüm hatta bir ara.. ve win7, vista'dan çok server 2008'e çekmiş bence. sadece "feature" konusunda ms daha kullanıcı dostu davranmayı seçmiş ve bazı şeyleri otomatik yüklüyor win7'de (ki bunu sevmem ben. ama ben de orta düzey bir bilgisayar kullanıcısı değilim. öyle bakmak lazım). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Ractamainus said: bunun dışında server 2008 lafı geçmiş. ben de değinmek isterim. kesinlikle server 2008 güzel bir işletim sistemi. ben de sunucularda kullanırken, kişisel makinama da kurmayı düşündüm hatta bir ara.. ve win7, vista'dan çok server 2008'e çekmiş bence. sadece "feature" konusunda ms daha kullanıcı dostu davranmayı seçmiş ve bazı şeyleri otomatik yüklüyor win7'de (ki bunu sevmem ben. ama ben de orta düzey bir bilgisayar kullanıcısı değilim. öyle bakmak lazım). Evet 2008 cidden ustunde calisilmis guzel bi isletim sistemi. Ben 2 tanesini kurdum burada bir proje icin, ilk defa windows server tabanli bi projede calistim. Sanki 40 yillik mcse li gibi hersey cok smooth ilerledi sorunsuz. 3 ay falan oldu daha bir defa sorun telefonu almadim. Linux bilgimi sorgular hale geldim, ki illa ki bi kere telefon gelirdi linuxda.. Sevdim bende 2008 i. Hersey olmasi gerektigi gibi (gordugum kadari ile) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 7 nin icine Dx10 atmi$lar mi acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Bu arada KDE 4.2 için yeni, güzel bir inceleme var : http://adymo.blogspot.com/2009/01/kde4-review-from-inside-out-part-1.html Sanırım Windows için masaüstü kullanıcısına yönelik en sağlam alternatif bu yeni nesilden. Altına Kubuntu falan koymak lazım tabii son kullanıcıya hitap etsin diye. Referans olarak dursun, belki kıyaslamak isteyeniniz çıkar. Ben epey heycanlıyım Arch makinemde 4.2 kullanmak için. Şu anda sistemimden tüm KDE paketlerini attım, conf dosyalarını temizldim, 4.2'yi bekliyorum. Temiz bir giriş yapmak istiyorum. Daha önce söylemiştim, masaüstü alanında şu anda Windows 7'nin tek rakibi bence user friendly bir Linux üzerine kurulu KDE 4.2 , şöyle bir Kubuntu, Suse falan. Bir-iki hafta içinde repolara düşer, o zaman uzunca bir eleştiri yazarım Windows 7 ile kıyasla. Sizin bu konuda ne düşündüğünüzü merak ediyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 İndirdim ben de, gönüllü beta tester olarak deneyeceğim finaller bitince. Ben başka bir konuya değinmek istiyorum. Ekşi sözlükte, donanım sitelerinde yorumları okuyorum. Millet nasıl bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olabiliyor anlıyorum. Herifin biri yazmış yazmış yazmış mesela; hede hödö özelliği falan alt alta sıralamış, en sonda şunu gördüm "- snipping tool denilen şeker donatı sayesinde çok kolay bir şekilde ekranın istediğiniz bir yerinin screen shot'unu alıyorsunuz. sonra bu görüntü üzerine oynamalar yapabiliyorsunuz." Vista da da sıkça kullandığım bir özellik, az çok Vista kullanan birinin fark etmemesi imkansız zira hem donatılarda hem de quick launch da duruyor aparat. Sonra da şöyle yazmış; "bunlar nacizane bir poweruser olarak şimdiye kadar yaptığım beta denemeleri sonucu gözlemlediğim artılar. bunların dışında henüz beta aşamasında olduğu için bir takım sıkıntılar ve çakılmalarla karşılaşmadım değil ama normal bir released sürümden fazla değildi. ayrıca bilmeyenler için microsoft bu beta version için yaklaşık 1.9mb boyutunda bir patch yayınladı. bunu edinip kurmadan hakkında fazla yargıya varmamanızı öneriyorum." Heh, şimdi konuya döneyim. Vista'ya bu kadar çok bok atılmasının en büyük sebeplerinden biri olarak dolaylı yoldan ülkemizdeki internet kullanımının artmasına bağlayabiliriz bence. Eskiden, bilişim teknolojileri konusunda bilgiye ulaşmak için dergilere başvurmak zorundaydı ortalama türk insanı. Dergiler de satsın diye az çok bir şeyler doldururdu, niteliksiz bilgi genelde olmazdı içlerinde. Yazarlar da interneti 5 dk önce açtırmış donanımhaber die bi site var oraya dalak diyen adamlar olmazdı genelde. Şimdi ise bilgiye ulaşmak çok kolay olduğu gibi bir o kadar da zor. Windows 98 çıktığında, 2000 çıktığında, ME çıktığında, Xp çıktığında bu kadar kullanıcı yoktu. İlgilenen dergi alırdı falan, öyle öğrenirdi bir şeyler. İlgilenmeyen de kullanırdı bilgisayarını, bilmeden yorum yapmazdı. Şimdi olayın boku çıktığı için herkes çamur atıyor, bilmeyip de bilirmiş gibi görünen, "power user" ın allahı arkadaşlar da çoğunluğa uyuyor, dünyanın en büyük şirketlerinden birinin mühendislerinin yıllarca uğraşıp geliştirdiği, dünyanın son kullanıcı için tasarlanmış en büyük işletim sistemini hiç kullanmadan yargılayabiliyor. Sonuç olarak, lütfen arkadaşlar, ulaşabildiğim herkese ulaşayım, lütfen bilmeden yazmayalım, başkalarını da etkilemeyelim. Niye böyle bi wall of text yazdım bilmiyorum. Power user falan değilim, uzun yıllardır bilgisayar kullanan bi üniversite öğrencisiyim, araştırıp öğrenmekten yanayım, allah değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 dedim ya insanlarin isletim sisteminden ne anladigini goruyoruz. snipping tool var diye bir isletim sistemine arti ya da eksi not veren adam poweruser'i birak, power ranger bile olamaz yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Tekrar soruyorum, DirectSound ne durumda, sırf bunun için beta kurdurmayın yahu... İnternette de düzgün birşey göremedim bu konuda siz gördüysniz bir link falan verin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 20 dkda kuruluyor diyorlar zaten. GERGE said: Daha önce söylemiştim, masaüstü alanında şu anda Windows 7'nin tek rakibi bence user friendly bir Linux üzerine kurulu KDE 4.2 , şöyle bir Kubuntu, Suse falan. Bir-iki hafta içinde repolara düşer, o zaman uzunca bir eleştiri yazarım Windows 7 ile kıyasla. Sizin bu konuda ne düşündüğünüzü merak ediyorum? Masaüstü alanında Windows un rakibi yoktur bence. En azından Türkiye şartlarında. Bakkaldan marketten alınmış korsan oyun gibi bir kavram var bizde. Adam gidiyor oğluna bi bilgisayar alıyor son sistem diye. Oldukça fazla da para veriyor (ortalama bir türk ailesi için bilgisayar hala bir ihtiyaç değil, lükstür.) E sonra oğlu gidip arkadaşından kantır alıyor, bilgisayarda çalıştıramıyor. E adam gidip o bilgisayarı kırmaz mı sence? Yani zor diyorum bu işler, gol olmaz diyorum daha uzunca bir süre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 O açıdan bakarsan değil tabii, ortalama Türk genci Wine ile kasıp Fifa çalıştırmaz. Ama ortalama türk genci Sins of a Solar Empire diye bir oyun çıkmış manyak strateji dersen, Warcraft değil diye onu da oynamaz. Biraz önce güzel ve haklı bir tirad attın, o açıdan bak. İşletim sistemini kendi işini yapmak için kullanan bir masaüstü kullanıcısı Windows'a KDE 4.2'yi rakip bulamaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 KDE yi kullanmadım, ama dediğin gibiyse hakkaten, tabii ki daha sorunsuz olanı kullanmak daha mantıklı. Yani ben olsam kullanırdım tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar