Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 7

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Ben kullanıyorum betayı. Valla çok garip, aşırı hızlı, driver yükletmedi herşeyi kendi yükledi. Çakılmadı, satıpmadı, mavi ekran vermedi. Sonra düşük bir bilgisayarda denedim (p4 3.0 1.5gb ram, radeon 9550ge) onda da çok hızlıydı. Ama bir iki oyun denedim oynayamadım, optimizasyonu gelir herhalde. Gerçi benimki yayınlanandan önceki beta. Microsoft bi iş başarmış olabilir yanlışlıkla.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence klasik bir Microsoft k.ç kurtarma sürümü.Hatırlayacağınız gibi Win Me sürümünde ki rezaleti hepimiz yaşadık.Xp bunun telafisi olmuştu buda aynı durum.Burda fark şu bence Beta olmasına rağmen Messor a katılmamak elde değil inanılmaz hızlı,inanılmaz kolay kurulum ve yine inanılmaz driver desteği.Ayrıca aynı seriden Server 2008 ona keza.Bu işi meslek olarak seçmiş biri olarak son zamanlarda linux ın engellenemez yükselişini ben gördüysem Microsoft da görmüş olmalıki böyle sıkı bi çalışma çıkartmış.Ne diyelim hepimize şimdiden hayırlı olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

oreca said:
Bence klasik bir Microsoft k.ç kurtarma sürümü.Hatırlayacağınız gibi Win Me sürümünde ki rezaleti hepimiz yaşadık.

Demek ki adamlar gelişerek ilerletebiliyor bazı şeyleri. XP'yi de kimse beğenmemişti, SP2 geldi herşey duruldu, şimdi XP'den Vista'ya geçmiyorsunuz hatta o derece.

Vista da SP1 ile daha iyi ama kiminiz çok spesifik programlar/driverlar kullanıyor ve onlar çalışmıyor (tabii bu neden program/donanım üreticisini değil de Microsoft'u kötü yapıyor onu da anlamak mümkün değil), kiminizin bilgisayarı kaldıracak düzeyde değil, falan filan. Ben şahsen bugüne kadar bir tane düzeltemediğim (ya da SP1 ile düzelmeyen) sorun yaşamadım, bir kere bile de çökmedi hardware problemlerim dışında.

Kötü birşey yaptıklarında zaten atlamaya hazırsınız, iyi birşey yapınca da "eh işte tabi g.tleri tutuştu..." havasına giriyorsunuz, yaranmak mümkün değil. Kimse kötü birşey üretmek istemez onu anlamıyorsunuz, birşey kurtarmak değil yaptıkları şeyin daha iyisini yapmayı amaçlıyorlar yani.

Hiçbir şeyden memnun olmayan, donuna kadar MS programları kullanıp da her ortamda elitlik zannedip bin tane laf eden, yapıcı değil de yıkıcı eleştiriden haz alan, hiçbir güzel gelişmeyi beğenmeyip sırf laf etmeye devam edebilmek adına bir kulp bulan şu klasik çirkef Türk mantığından biraz sıyrılın artık, değişiklik olsun.

Edit: Duyan da para veriyorsunuz sanacak yani :p
Sosyal ağlarda paylaş

Kestiriyoruz zaten halihazırda, yukarı ve önceye bakarsak :p Özetle şu olay;

Tamamen farklı bir ürünü (bkz. XP mimarisi vs. Vista mimarisi) çat diye çıkarıp hiç olgunlaşmadan, millet ona göre driver/program uydurmadan, insanlar kullanıp feedback vermeden, SP'ler çıkmadan, direk kurduğun an kusursuz çalışacak. Hem de bunu babaanemizin bilgisayarlarında çalışabilecek kadar kusursuz ve light yapacaklar. Tabii unutmadan, bir de bu kadar şey talep ettikten sonra, bu insanların %90'ı gidip netten beleş indirecek.

Böyle birşeyin mümkün olduğunu düşünen adamın bile dünya görüşü az çok bellidir yani bence :p

Vista'dan bu kadar kulaktan dolma ve önyargılı nefret etmenizin sebebi zaten laptoplara çıkar çıkmaz Vista kuran üreticilerdir büyük ölçüde. CPU, RAM, GPU herşey yetersiz ve ufak, ama üzerinde Vista var, eh.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ben bu Windows'un masaüstü metaforlarını hiç sevemedim. Eskiden başka alternatif bilmiyorken kullanırdım, sonra Gnome'a aşık oldum. KDE4'de fena değil, hatta plasma mükemmel ama geri kalan özelliklerini de ekleyince ve Open Office'in (OpenOffice 3 Qt desteğini kaldırdı) ve Firefox'un bir türlü düzgün çalışmadığını da göz ününe alınca (lanet olsun sana Qt) Gnome'dan daha iyi olduğunu söyleyemem. Ayrıca Gnome'un gconf'u epey kullanışlı geliyor bana, registry gibi değil.

Benim kızdığım bu üst paragrafta söylediklerim hakkında hiç bir fikri olmayan insanların herhangibir OS'u eleştirmesi. İster Linux olsun, ister Windows. Hiç benim MacOS'u eleştirdiğimi gördünüz mü, hatta Pro Tools etkeni yüzünden kendisine şarkı bile yazabilirim.

Sanırım bana katılmayanınız yoktur. Eğer hayatında Unix kullanmadıysan hangi ünvanla Microsoft'u yeriyorsun? Eğer Unix kullandıysan da kendi alanında yer sadece. Kendi alanın dedimde, bir sorum var beta'yı deneyenlere:

- Linux'de Jack Audio aracılığıyla müzik işlerimi hallediyorum (Bence Pro Tools'un açığını bile kapıyor. DirectSound'da Jack Audio ile kıyaslandığında özel olarak, ne gibi gelişmeler gördünüz? Hiç Asio sürücülerini deneyen oldu mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Demek ki adamlar gelişerek ilerletebiliyor bazı şeyleri. XP'yi de kimse beğenmemişti, SP2 geldi herşey duruldu, şimdi XP'den Vista'ya geçmiyorsunuz hatta o derece.

asrın yalanı.

xp çıktığı zaman insanlar gayet win98 den geçti xp ye, xp ilk 2 senede çok sattı.

vista satmadı. çünkü xp altında ezildi. binbir tane sorunu vardı ve user-friendly değildi. bunun farkına varan microzort w7 yi hızlan geliştirip çıkartmak zorunda kaldı.

mac kullanmam. linuxle de uğraşamam. windows kullanıyorum kullanacağım, o yüzden olmadık yerde laf etmiyorum mikrosofta.

"xp de vista gibi başta satmadı sonra sattı" yalanını başka bir topikte satış rakamlarıyla göstermiştim. arada dağlar kadar fark var. vista çıkalı çok oldu hala insanlar xp yi tercih ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

şuan windows 7 beta kullnıyorum. performans açısından vistadan kat kat iyi. görsellik zaten tartışılmaz.

http://www.pclabs.com.tr/2009/01/07/windows-7-beta-ekran-goruntuleri-ve-ilk-deneyimler/

http://www.pclabs.com.tr/2009/01/12/windows-7-beta-ekran-goruntuleri-ve-ilk-deneyimleri-bolum-2/

şu incelemeleri okumanızda fayda var.

beta download lar bugün tekrardan başlamış. sunuculardaki yoğunluk nedeniyle birsüre ara verilmişti.
Beta için http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/dd353205.aspx

Şuan kullandığım bilgisayara vista da kurmuştum sp1 li. ama 7 çok daha hızlı. vistayı atlayıp 7 ye geçme kararımız doğruymuş.
Sosyal ağlarda paylaş

isim degil o , su an ki kod adi..

edit : olmasi lazim :) longhorn gibi yani

edit2: Blackcomb was renamed Vienna in early 2006,[7] and again to Windows 7 in 2007.[2] In 2008, it was announced that Windows 7 would also be the official name of the operating system.[8][9]

" For the first time in recent memory, Microsoft has chosen to stick with its code name for a final Windows release.

In a blog posting, general manager Mike Nash said that the next version of Windows will retain its Windows 7 code-name when it is released to the market--a date currently pegged as late 2009 or early 2010. "
ismi olmus..

eed dandik isim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...