Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

izninizle Nazım artık türk!

cerebralis

Öne çıkan mesajlar

zamanında vatan haini olarak yaftalanmış,türk vatandaşlığından çıkarılmıştı Nazım Hikmet.vatan hainliğini de söyle anlatmıştı şiirinde

Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim...(..)

1951 de komunizm propogandası yaptığı gerekçesiyle verilen karar bugün iptal edildi.mezarının türkiyeye taşınıp taşınmayacağı ise henüz belli değil..bu kadar büyük bir edebiyatçı,düşünürün itibarı,onuru bu denli zedelendikten,ve hayatını ülkesinden uzakken kaybettikten sonra atılan bu adımın değeri tartışılır belki mezarının o herkesten çok sevdiği ülkesine taşınması Nazım Hikmet için eminim çok şey ifade ederdi..tabi kırgın değilse bize..
Sosyal ağlarda paylaş

abi ne zannediyosunuz, 1951'den beri türkiye vatandaşı olmayan nazım'ı neden bugün bu vakitte vatandaşlığa kabul etsinler ki?
cemil çiçek'i dinlediniz mi bilmiyorum, ama öyle bi basın açıklaması yaptı ve öyle bi ses tonlaması vardı ki, bu kararı sanki kafalarına silah dayanmış vaziyette, zorla almışlar gibiydi.

seçimlerden bir ay önce de mezarını getirdiler mi tamamdır.

çok önceleri, taaa 80'lerde Özal'ın yapması gereken bir hareketti, 20 sene sonra akp'ye oy avcılığında kullanmak nasipmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
secim geliyor malum

birazda solculara yavasamak lazim

hahah harbi ya hiç böyle düşünmemiştim ne güzel sevindirik olduydum puf :(

Adamın başına mezar taşı dikmeseler bari.

Üzerinde polemik çıkartılabilir bir konu; umarım medyasıdır, taraflardır uslu dururlar da garip garip tartışmalar çıkmaz.

Bulsunlar adam gibi bir çınar ağacı, yanına da müze gibi bir şey koysunlar oh mis
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
secim geliyor malum

birazda solculara yavasamak lazim

Başka bir kesme yavşamadan önce yapsalardı tutardı bir miktar. O yüzden bu numara biraz zor tutar.

Ayrıca Nazım Hikmet'i gerçekten sevenlerin mezarının Türkiye'ye gelmesini isteyeceğini sanmıyorum. Şahsen ben istemiyorum. Etraf bukadar it doluyken o mezarı ilk günü bitmeden dümdüz ederler.
Sosyal ağlarda paylaş

nazım, hayatı boyunca yurduna donmem istedigini soyledi zaten llama. Sayısız siir'inde konusmasında yazısında soyledi bunu. Vasiyetindede, bir anadolu koyünde , buyuk bir cınarın altına gomulmek istedigini yazdı zaten. Kabul etmemesi icin bir sebep yok.

tabi bizim hangi yuzle "tamam izin erdik nazı tekrar turkıye vatandası olabilir" dedigimiz mechul.
Sosyal ağlarda paylaş

Nazım Hikmet'i anlayan, bilen insanlar onun her ne olursa olsun bu topraklarda yaşamak istediğini, gerekirse bu topraklarda hapis yatmak istediğini ve ne olursa olsun bu topraklarda gömülmek istediğini bilir. O yüzden "acaba o istermiydi" tarzı bir söylem Nazım Hikmet'in hatırasına en büyük ihanettir bana kalırsa. Zira bu onu anlamadığınızı gösterir.

Umarım ucuz siyasi propaganda malzemesi olmadan, adam gibi, bu ülkenin geçte olsa en büyük şairine gereken değeri verdiğini görürüz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...