Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ve İsrail kara harekatına başladı

cihant

Öne çıkan mesajlar

Bi de hala adamların Hamas a karşı operasyon deyip te altyapıyı darma duman etmesine şaşıranlar var. Karşımızda açık ve net bir lübnan örneği var arkadaşlar, heriflerin sivil öldürmemek ya da altyapıya zarar vermemek gibi bir olayları yok ki. Ellerinden geleni yapıyorlar işte, o kadar.

Filistinlilerin, lübnanlıların dramını hiç birimiz anlayamayız belki de. Boğaz köprüsünün, anıtkabir'in, ayasofya'nın, ortaköydeki caminin, cevahir'in vb. yıkıldığını görmeden de anlayamayız işte. ufacol çocukların cesetlerini kucağımıza alıp çaresizce, kurtaramayacağını bilerek koşturmadan anlayamayız.

Sonlarının İran da geleceğini düşünüyorum. Irak gibi baştan ülkeyi vermez İranlılar, savaşırlar gibi geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha ne Israil hakli ne Filistin bence.
Filistin tam bir gerizekali cunku Israil'e cevap verme hakki veriyorlar, ateskesi bozan onlar mesela. Burada bariz bir sekilde, bu savastan nemalananlar Hamas'i kontrol ediyor diyebiliriz bence.
Israil de artik kasitli degildir denemeyecek kadar sivil kirim yapiyor. Biz de terore karsi savas veren bir ulkeyiz biz de biliyoruz sivil ile teroristi ayirt etmek ne kadar zor, zira elinden silahi biraktigi anda sivil bir terorist. Ama bu kadar da degil be arkadas, okul cikisi bomba atilmaz ya, kasit vardir bunda.

Ikisi de birbirinden beter, ama Filistin su isgali kendi kendine getirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

sifkal said:
Ne olursa olsun orda masum kadın ve cocuklar oluyor ve burda bırkac ne dedıgını bılmez makaraya vuruyor yazık ya. Ya orda olen senın karın , cocugun , annen olsaydı ? yıne bole tassak gece bılırmıydın ?

her gün evine iki üç tane füze atsalar nah desteklerdin sen de haması .

Olay israil filistinden ibaret degil ki .
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Simdi tepki gostermeden once olayi tarafsiz olarak bi inceleyin.
Su olaya hic dusunmeden etmeden REREOROROROEOE yapanlar, biz Kuzey Irak hareketina basladigimizdaki yabanci medyadan farksiz.

Tarafsız olayak inceliyemeyiz çünkü onlar Filistin :( onlar fasülye, onlar gariban... Orada çocuklar, kadınlar ölüyor, İsrail kötü, Yahudiler'in hepsi şeytan-iblis etc... :(
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Simdi tepki gostermeden once olayi tarafsiz olarak bi inceleyin.
Su olaya hic dusunmeden etmeden REREOROROROEOE yapanlar, biz Kuzey Irak hareketina basladigimizdaki yabanci medyadan farksiz.

REREOROROROEOE.

yıllardır okuyorum düşünüyorum tarafsız inceliyorum üzgünüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi İsrail'in yaptığını onaylamıyorum ama dinlerini savaşla, zorla yayan bi inanca mensup insanlar da aynısını yaparlardı. Empati kurmak lazım biraz da. İki taraf için de. Filistin'e yapılanlar kötü ve yanlış evet ama onların yerinde olsalardı yaparlardı yine. Ben böyle düşünüyorum akıl yürütemediğimi de düşünebilirsin tabi ne diim :)
Sosyal ağlarda paylaş

sifkal said:
Ne olursa olsun orda masum kadın ve cocuklar oluyor ve burda bırkac ne dedıgını bılmez makaraya vuruyor yazık ya. Ya orda olen senın karın , cocugun , annen olsaydı ? yıne bole tassak gece bılırmıydın ?
insanlar her zaman olecek, bu savasin kurali, savas da dunyanin kurali ne yazik ki.
sen 6 aylik ateskesi hamas'in bozdugunu biliyor musun? o 300 bilmemkac kisiyi olduren saldiriya kadar onlarca fuze atildigini Israil'e, o saldiridan sonra iyice abartildigini hatta.

Israil'de 2 kayip, Filistin'de 300 kayip var ama o nasil oluyor? Israil dunyanin en modern, en guclu ordularindan birine, ve dunyanin en iyi kabul edilen istihbarat servisine sahip. Bi zahmet gecekondudan genelkurmay baskanligi olan ulkeyle bir olmasin savastaki kaybi kazanci. Adamlar 50 fuze atiyorsa 1 tanesi zor iniyordur Israil topragina, tahmin tabi yani bu da baska aciklamasi ve mantigi yok zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

İsrail i kesinlikle haklı bulamıyorum ben. İçimden gelmiyor yani. Dünyanın en güçlü ordularından birine sahip israil, binlerce metre yukarıdan uçan füzeyi havada imha etme teknolojisine sahip israil, hamas ın el yapımı füzeleriyle baş edemiyor, kendini "savunmak" için diğer tarafı 4 bir yandan ablukaya alıyor, insani yardım bir yana, giriş çıkışa bile izin vermiyor, okul cami hastane altyapı demeden yıkıyor.

Bu savunmayı bizim ırak harekatına uyarlarsak şu anda barzani ve talabani denen bir takım organizmalar çoktan ölmüş, binlerce insan hayatını kaybetmiş, türkiye ye ab ve abd tarafından ambargo uygulanmış olacaktı ve bizden yaklaşık 100 yıl sonra yaşayacak batılılar savaş suçu, soykırım hede hödö diyerek torunlarımızdan para isteyeceklerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni bişi değil

Orta çağda ve modern çağda Yahudiler Avrupa’da ezilirken, İslâm topraklarından başka sığınak bulamamışlardı. Yahudileri, engizisyon mahkemelerinde cayır cayır yakılmaktan Kemal Reis komutasındaki Osmanlı donanması kurtarmış ve dönemin sultanı II. Bayezid daha 1493’te Yahudilere insanca muamele edilmesini emreden bir ferman yayınlamıştı. Bu ferman sayesinde onlar, kısa vadede ülkenin bütün ticarî ve iktisadî hayatına hâkim olmuşlardı.

Fakat daha sonraları Osmanlı yöneticileri, Yahudilerin İslâm toprakları üzerinde millî devlet kurmaya teşebbüs ettiklerini anlayınca tavırlarını değiştirmişlerdir. Mesela, Yahudilerin 1876′da ziraî alan oluşturma bahanesi altında Filistin’den arazi satın alma girişimi ve 1882′de Filistin’e yapılması plânlanan Yahudi göçü, Osmanlı yönetimi tarafından engellenmiştir. 1876-1888 yılları arasında Kudüs mutasarrıflığı yapan Rauf Paşa, Filistin topraklarına gayri kanunî yollardan yerleşen Yahudileri tespit edip attırmıştır. Devlet iç ve dış meselelerle boğuşurken bile denetimi ihmal etmemiştir. 1882′de Babıâli, Kudüs mutasarrıfından Rus, Romen ve Bulgar pasaportu taşıyan Yahudilerin şehre girişini engellemesini istiyordu. Hatta 1888′de Yahudilerin başka bir ülkenin vatandaşıymış gibi bölgeye sızmasını önlemek için Filistin’i ziyaret etmek isteyen turistlerin üzerlerinde dini kimliklerini belirten bir sefer izni bulundurmasını şart koşmuştu. Ne zaman ki Osmanlı bölgeden çekildi, sömürgeci İngiliz ve Fransız yönetimi bölgeye hâkim oldu. 1948′de B.M. kenti Doğu ve Batı yakası olarak İsrail ile Filistin arasında bölüştürür. Hemen ardından Arap ülkeleriyle İsrail arasında bir savaş çıkar. 1967 yılında İsrail ile Arap Ülkeleri arasında 6 Gün Savaşı başlar. Savaşı kazanan İsrail, Doğu Kudüs’ü de işgal ederek kendisine başkent yaptığını ilan eder. 1987′de Filistinler İntifada (ayaklanma) başlatırlar....

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...