Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadıköy'de bir şeyler oluyor

Shadow

Öne çıkan mesajlar

ki ben dedim bile.

daha önce de bu topikte dedim sanırım başarı kıstasınız gs'yi yenmek..gelmişsiniz maziden tarihten tarihi eziklikten falan bahsediyorsunuz.

14 sene şampiyon olamamış bir galatasaray'la aynı sayıda şampiyonluğunuz var.35yıldır tüekiye kupası alamıyorsunuz,avrupa'da bir tek geçen sene vardınız. e nerde eziyorsunuz anlamadım ki?
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:
hadi biz 4 yıllık maziden bahsediyoruz diyelim? sen bahsediceğin mazi ne kadar sürmüş? iki gün falan?

The Rising Sun Over Europe adlı film, kısa metraj altın portakal kazanmış diyorlar.

edit: hayır bir de kupa galipleri kupasında monacoları yenen, manchesterı eleyip kupaya katılan, Xamax efsanesini yaratan takım Fb imiş gibi muhabbet döndürüyorsunuz, ayıp oluyor.

e nerde eziyorsunuz anlamadım ki? said:

Stadları vardı her tartışmada öne sürdükleri. O eli de kaybetmenin yarattığı bir kaos, panik havası olmalı bu. =/
Sosyal ağlarda paylaş

tebrik ediyorum çok güzel kendi işinize gelir biçimde yorumlamışsınız tarihi. :)

şampiyonluklar eşit, türkiye kupasında üstünsünüz demişsiniz, buraya kadar doğru.

söz konusu olan avrupada başarıysa biz de çeyrek finale kadar geldik şampiyonlar liginde?

peki tüm bunların yanında aramızda yaptığımız maçlara girmemiş biriniz bile? biraz da ondan bahsetsek tarih demişken? (hazır bir arkadaşınız "nerde eziyorsunuz" diye sormuştu da, belki anlar)

biraz da her iki kulübün yetiştirdiği hatırı sayılır futbolculara baksak geçmişe dönüp. bir 100 küsür yıllık tarihin her bir sayfasının dolu ve anlamlı olması var, bir de 4 yıllık tarihin dönüp dolaşıp 100 sayfada 25 kere tekrar edilmesi var.
Sosyal ağlarda paylaş

zokarto said:
söz konusu olan avrupada başarıysa biz de çeyrek finale kadar geldik şampiyonlar liginde?

?

CL/Şampiyon Kulüpler Kupası;

1 yarı final, 4 çeyrek final.

Alınan 2 üst düzey Avrupa Kupası.

Kusura bakma, kıstas yapacak olursak sportif alanda Gs, Fb'den çok üstün bir takım. Gerek ulusal, gerek uluslararası.
Sosyal ağlarda paylaş

selam

tartışmayla alakam yok girmek de istemiyorum ama

galatasaraylıların çoğu genel olarak böyle bi en iyi biziz modunda sürekli. ama bu en iyi olma durumunun başarılarıyla pek alakası yok, kralın soyundan geldiklerini sanma durumu gibi.
sadece bunu yılda 1-2 kere yıkmak bir fenerlinin galatasaray'a olan tek ve tüm ilgisi haliyle. daha fazla üstüne düşünülecek bir şey yok çünkü galatasaray hakkında bir fenerli için. kulüp tarihi olsun ekonomik durum olsun hepsi ortada. herkes kendininkinin iyi olduğunu düşünecektir haliyle. ben türkiyenin en elit takımını tutuyorum diyip böyle tatmin olmak isteyen herkesin takımı galatasaraydır. fenerbahçenin bu profilde taraftara ihtiyacı yok bence zaten.
kulüp olarak 0 dan 10 kat daha ekonomik stabilite ve başarı sağlayan takım benim gözümde her hangi bir fransız destekli kurulan takımdan daha değerlidir. sırf bunun için bile fenerliyim sonuna kadar.
bu tartışmaların sonu da gelmez.
Karşılıklı maçlar ve devamındaki "oo nası koyduk" lar dışında bir gs ile bir fenerlinin tartışması yersiz. zaten gs önce borçlarını ödesin, sonra gelsin kadıköyde feneri 2-3 kere yensin sonra eşit şartlarda tartışılır.

saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

zokarto said:
tebrik ediyorum çok güzel kendi işinize gelir biçimde yorumlamışsınız tarihi. :)

şampiyonluklar eşit, türkiye kupasında üstünsünüz demişsiniz, buraya kadar doğru.

peki tüm bunların yanında aramızda yaptığımız maçlara girmemiş biriniz bile? biraz da ondan bahsetsek tarih demişken? (hazır bir arkadaşınız "nerde eziyorsunuz" diye sormuştu da, belki anlar)

biraz da her iki kulübün yetiştirdiği hatırı sayılır futbolculara baksak geçmişe dönüp. bir 100 küsür yıllık tarihin her bir sayfasının dolu ve anlamlı olması var, bir de 4 yıllık tarihin dönüp dolaşıp 100 sayfada 25 kere tekrar edilmesi var.

Nereden başlasam bilemedim....2 kulubun yetiştirdiği hatırı sayılır futbolcular,hmm...
Gs tarihinin 4 yıllık olması hmm...
Ciddi bir şekilde söyle nereden başlayacağımı söyle ona göre yazayım,tarih nedir futbolcu nedir,wall of text yazmayayım..
Sosyal ağlarda paylaş

zokarto said:

- Avrupa'da 1 sene çeyrek final oynadınız sadece, tek bir sene hani 4 seneye laf edenlere duyrulur. 4 senelik kısa diyosunuz 1 sene. GS Avrupa'da süper kupa (o bahsettiğiniz çeyrek finali geçip de üzerine yarı final + finalde de kazanan takımın girdiği kupa, 3 tur sonrası yani) aldı, UEFA şampiyonu oldu, defalarca üst tura çıktı grupları geçip. Ayrıca yakın geçmişe kadar (hala öyle mi bilmiyorum ama 2-3 sene önce böyleydi) şampiyonlar ligine en çok katılan takımdı 1-2 avrupa takımıyla beraber dünya tarihinde. Şimdi burada Fener GS'nin önünde demek ÇOK komik olur.

- Yetiştirilen yıldızlar demişsin; bugün 40ına yaklaşmasına rağmen hala premier ligde oynayan Tugay, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en golcü (istatistiki olarak) oyuncusu Hakan Şükür, Taçsız kral diye lanse edilen Metin Oktay, En kötü döneminde bile milli takımda beyin olarak oynayan ve bugün üstüne düşüp milyonlarca dolar saçarak satın aldığınız Emre Belözoğlu, Milli takımın ve Galatasarayın yıllarca kaptanlığını yapmış, belki de Türkiye'nin en iyi defansı Bülent Korkmaz ve daha onlarca yıldız oyuncu kazandırdı Türkiye'ye. Yeri geldi bu ülkenin milli takımı 10 tane Galatasaray'lı oyuncu + Rüştü (o da zaten GS'nin kalecisi yabancı diye) 11'iyle çıktı sahaya. Kusra bakma ama yetiştirilen yıldız açısından da FB çok gerisinde GS'nin.

- Sadece tek kriteriniz var işte ikili averaj, iki takım arası maçlar. Onu da belirtmiştim. Ama diğer üstünlüklerin yanında bu kadarı da olsun diyoruz biz.

İşimize geldiği gibi mi çekmişiz? Kusra bakma ama komik ve saçma olmuş. Söylediğin her alanda GS önünde FB'nin. Sadece iki takım arası maçlarda üstünsünüz işte. O kadarı da olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

zokarto said:

Şu son derece saçma bu arada. 2 takımın 100 senelik tarihlerinde GS'nin daha anlamsız olduğu bir alan yok yani. İki takımın da aşağı yukarı eşit durumu var çünkü türkiyede lig falan olsun. FB'nin o her sayfası anlamlı tarihi türkiye kupası vs gibi ekleri de sayarsak fazlasıyla ve daha fazla geçerli zaten GS için. Sadece arada belli dönemlerde 4 senelik dönemde mesela GS'nin ÇOK daha büyük başarıları ve anlamı var, gerek kendi tarihinin kalanı gerekse FB tarihinin tamamına kıyasla. Ama o 4 seneyi çıkartırsan da zaten başa baş gidiyorlar. Aynılar, nasıl oluyo da fb ninki anlamlı gs ninki anlamsız oluyor şaka gibi. Biraz ciddiyet biraz objektivite lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

2002 dünya kupası en güzel örneğidir zaten fazla lafa gerek yok..Rüştü,Alpay,Yıldıray'ı çıkar gerisi Galatasaraylı...
Türk milli takımının,daha doğrusu Türk futbolunun son 10 senedeki yükselişinin Gs ile paralel olmadığını söylemek için kör olmak gerekir...
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:
adamlar da haklı aslında dusununce. yani galatasaray gibi bir takımı yenmek basarı sayılmayacak da ne sayılacak heh.

işte artık bu böyle değil. sonuç belli çünkü.
ama her seferinde maç öncesi gaz gs liler suskun fb liler, maç sonrası sakinliğini koruyan fb liler ve ortadan kaybolan gs liler şeklinde. klişe. ^^
Sosyal ağlarda paylaş

benim anlamadığım tek bişi
avrupada neden gsliler fbyi
fbliler gsyi desteklemiyo?
mesela fb-chelsea maçında gs formalı insanlar vardı chelsealiler arasında
hea belki chelsea taraftarıydı bunlar onu bilemem
kievli aslarlar dinamo kiev'e başarılar diler
tarzı pankartlar falan
hiç anlam veremiyorum ben bunlara
Sosyal ağlarda paylaş

catlikethiief said:
konuyu tarihsel başarılara getirdiniz ya fenerin gs ye çakmasından...

bu arada başarı kriteri olarak sayan yokki. fenerin gsyi yenmesinden of fener bize çaksın biz şampiyon olalım demek acizliktir yani. biz şampiyonluktan daha önemli demiyoruz ki?

Öyle çakma makma ne oluyor arkadaşım dingonun ahırı mı burası?
Sosyal ağlarda paylaş

Sly-One said:
toggie said:
adamlar da haklı aslında dusununce. yani galatasaray gibi bir takımı yenmek basarı sayılmayacak da ne sayılacak heh.

işte artık bu böyle değil. sonuç belli çünkü.
ama her seferinde maç öncesi gaz gs liler suskun fb liler, maç sonrası sakinliğini koruyan fb liler ve ortadan kaybolan gs liler şeklinde. klişe. ^^

su tesis basan fb'liler mi suskun olanlar? yoksa nonda'nın, ümit'in falan susturdukları mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...