Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Ulkenin bir dili olur, her vatandas onu ogrenmek sorumlulugundadir. Dil birligi olmadan, ulke icinde birlik olmaz cunku. Farkli dillerde yayin benim en karsi oldugum olay, hic de hosuma gitmedi acilim falan degil bu. Turkiye'nin resmi dili Turkce'dir. Bu dili anlayamayan adam gidip ogrenecek bu kadar basit. Devletin bunu yapmak en onemli gorevi olmali, sen hangi dili konusursan konus ama Turkce'yi konusacaksin arkadas, bu ulkenin resmi dilini konusacaksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Ozel kanallar acar ona da lafim olmaz. Ama devlet kanali boyle birsey yapmamali kesinlikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Fransa herkesi aynı lehçeyi konuşmaya zorluyor, biz hala ne işler yapıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Geç kalınmış ama fiyasko ile sonuçlanmadan başarılmış bir adım oldu. Bence çok olumlu bir olay. En azından şimdi bizim kapamak isteyip kapattıramadığımız örgütün provokasyon kanallarına nazaran . örgütle alakası olmayan insanların kürtçe dinleyebilecek , seyredebilecek bir kanalları ortaya çıkmış oluyor. Bunun bizzat devlet kanalı olarak ortaya çıkması , o insanlar ile devlet arasındaki mesafeleri zamanla kısalmasına sebep olacak. Bu kanalın açılması ile , tek devlet , tek millet söyleminin neden çatıştığını ya da bağdaşmadığını , o sözleri söyleyen arkadaşlar bi açıklasınlar. Kürtçe konuşan insanların bölücü veya örgütlü olduğunumu ima etmeye çalışıyorlar yoksa ? Tek devlet tek millet olduk diye ingilizce yayın yapan kanalları da yasaklasak olur mu acaba ? Hani zırvalamayın ve saçmalamayın bence. Tabular yıkılıyor , elbet alışacak insanlar. Kürtçe yayınla bu millet bölünmez , devlette bölünmez. Tam tersine soğuk rüzgarlar sıcaklaşır. Devlete güvenmeyen insanlar güvenmeye başlar , provake edilen insanların sayısı azalır. Kimse dilimizde okuma yazmayı öğrenmesin demiyor. Ama uydularla birsürü provake örgüt kanalı yayın yaparken ve dilimizi bilmeyen insanların alternatifsizliğinden dolayı o kanalları seyrettiğini bilirken.. "banane lan gitsinler türkçeyi öğrensinler..." şeklinde yaklaştığında , kendi kendine nasıl bir zarar verdiğini ve örgütün ekmeğine bal sürdüğünü görmek lazım. Yıllardır bu kafa ile gidildiği için bu noktadayız. Açılımlara fanatikçe karşı çıkanlar tabi olacak ama bunlar gidişatı değiştiremez. Konuşup duracak onlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Insanlar Kurtce konusabilir, hatta konusmalidir da bu kadar normal birsey yok. Ama bu ulkede yasiyorlarsa resmi dili de bilme yukumlulukleri vardir bir vatandas olarak. Ustte de dedigim gibi, dil ve iletisim birligi olmadan milli birlik mumkun degil, o yuzden hoslanmiyorum boyle seylerden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spawn77 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Bir fransadır, Almış başını gidiyor fakat. Sadece Fransada değil o olay. Köklü avrupa devletleri kendi Dillerinin Konuşulmasını Yüksek oranda Teşvik ediyor. Örneğin Almanyaya gittiğinizde göreceksiniz ki Herşey almancaya çevrilmiştir. En alakasız anlamı olmayan çizgi film karakterlerinin ''isimlerini'' bile Özelleştirir O beğenmediğimiz avrupa devletleri. :) Türkçeye ne kadar Sahip çıkıyoruzki Böyle şeylere Tepki verdiğimiz zaman kendimizi Sağduyulu vatandaş sanıyoruz. Onun bunun dilinde yayın yapmaktan, Ve hatta Yapılmasını tartışmaktan önce Uğraşılması gereken konu, Türkçenin doğru konuşulması ve kullanılması. Türkiyede Türkçe öğretmenleri dahil öztürkçe konuşabilen Gerçekten çok az insan varken, Türkçenin zorunlu dil haline getirilmesini savunmak Gerçekten gülünç. Fransada yürürken, Fransızca konuşmazsan sana cevap vermeyecek kişi Polis değildir. Halktan toplumdan insanlardır. Bizde Toplum olarak türkçeyi Ne kadar doğru ve yaygın konuşursak, dilimizin gelişmesinde katkıda bulunursak. O oranda konuşabilirliği artacak ve Türkçe konuşmak ayrıcalık haline gelicektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Fransa'da fransızca konuşmazsan sana polis bile cevap vermez. Kendi tecrübemle sabit müzede çalışan birine "do you speak english" dedim adam yes dedi evet anlamında başını salladı. ingilizce yol tarifi sordum adam fransızca anlatmaya başladı, eliyle falan gösteriyo bir yerleri..garip millet p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 fransa dünyada nam salmış ölçüde dangalak o bakımdan, çok eleştiriliyorlar. turiste kaçak göçmen muamelesi yapan mantık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Guzel yapmis, kirk yilda bir de olsa dogru is yapiyor basbakan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 bende fransiz turistlere ayni muameleyi yapiyorum kac yildir cok sahane oluyor ingilzice yol sorunca turkce tarif ftw ha bide azinliklarina farkli etnik kokenli vatandaslarina ayni muameleyi yapan diger ulus devletlerin konu turkiye olunca federal bir yakalsim onermelerinede hala kiziyorum turkce yaninda kurtce belediye hizmeti verilmesinden korkan aman ulke gidiyor diye paranoya olan bir adam degilim ama kendini dunyadaki herkezin ustunde goren ibibik fransizlarin bize bunu dayamasi harbiden komik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardelen Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 AthleT said: ardelen said: koca bir eee? de benden sana o zaman. surecin hızlı isledigini dusunmenden konuyla ilgili hemen hiç bir bilgin olmadıgını anlıyorum, ama bu açık memleketin sahibi gibi volta atmakla kapanmıyor ne yazık ki. Yazdığım mesajda bilgi vermediğim için konu ile ilgili bir bilgi birikimim olmasına gerek yok. Kaldı ki konu hakkında yetecek kadar bilgim var. "Açık" diye bir kavramdan bahsetmişsin. Tıpkı "Kürt Sorunu" gibi bir söylem bu. Volta atmakla kapanmaz gibi bir argo deyim, konu hakkında ne kadar bilgili olduğunu gösteriyor. Tutup "Eee" kısmına takılman ve sürecin yavaş işlediğine dair ayar vermen komik düşmüş. Daha engin fikirlere sahip olduğun bir konuda tartışalım. "Kuştan borç beyin almak" diye bir tabir vardır senin "açık" diye nitelendirdiğin topraklarda ;) BB. aslında açık memleketten değil senin açığından bahsediyordum sürecin ağır işlemesine nasıl ayar verilir onu hiç bilmiyorum ama hakkaten bak. kuş muş falan demişsin bi de, biyoloji bilgin de var bilim teknikte kapışırız. (smiley falan buralar hep) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 şehir efsanesi bu fransız olayı ben her gittiğimde ingilizce anlaşıyorum insanlarla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Fransiz olayi pek şehir efsanesi değildir , gittiğimde sadece zenciler ile ingilizce konuşmuştuk geri kalanlar fransızca konuşuyorlardı ısrarla.(çoğunluk böyle davrandığı için efsaneleşmiştir diyebiliriz yani) Bide bu kürtçe tv olayının benzeri dünyanın başka hangi ülkesinde var acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 daha geçen yıl abim gitti paris'e, hiç de şehir efsanesi değil heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 şehir efsanesi değil gayet hatta o yüzden bizim okuldaki bazı fizik hocaları fransaya gitmeyin değişim programına fransızca bilmiyorsanız falan diyor heh. neden yaptıkları konusundanki görüşler çeşitli ama bazıları gıcıklık diyor, bazıları milliyetçilik diğerleri de aksanları iyi olmadığı için konuşmaya çekiniyorlar diyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Bence sömürge olayında ingiltereyle kankiylen ingiltere solladı bunları ondan öyle o ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 GEd said: Fransiz olayi pek şehir efsanesi değildir , gittiğimde sadece zenciler ile ingilizce konuşmuştuk geri kalanlar fransızca konuşuyorlardı ısrarla.(çoğunluk böyle davrandığı için efsaneleşmiştir diyebiliriz yani) Bide bu kürtçe tv olayının benzeri dünyanın başka hangi ülkesinde var acaba? Almanyada yayın yapan Türk kanalı yok muydu? Yanlış hatırlıyor olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 neden fransızlara bukadar yükleniyorsunuz anlamıyorum açıkçası. Çok mu garip bir ülkenin vatandaşının kendi diline önem vermesi. Yani sen onun ülkesinde onun diliyle konuşmayınca saygısızlık olmuyorda o kendi diliyle konuşunca mı oluyor ? Bence biz çok alışmışız her ..... hıyar diyene tuzla üzerine koşmaya. Esas konuya gelince kürtçe televizyonların açılması, yazılı yayınların çıkması vs bunların genel anlamda bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. geç bile kalındı. Ama bunun devlet eliyle değil, devletin yasalarıyla özgür girişimcilerin yapması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 mani said: neden fransızlara bukadar yükleniyorsunuz anlamıyorum açıkçası. Çok mu garip bir ülkenin vatandaşının kendi diline önem vermesi. Yani sen onun ülkesinde onun diliyle konuşmayınca saygısızlık olmuyorda o kendi diliyle konuşunca mı oluyor ? Bence biz çok alışmışız her ..... hıyar diyene tuzla üzerine koşmaya. Bu durumda bir insan fransaya(tatil veya kültürel amaçlı) gittiğinde olurda yol tarifi sormak zorunda kalırım yada hastalanırım da eczanaden ilaç alamam gerekir diye fransızca öğrenecek. Demek istediğin bu mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Rock said: GEd said: Fransiz olayi pek şehir efsanesi değildir , gittiğimde sadece zenciler ile ingilizce konuşmuştuk geri kalanlar fransızca konuşuyorlardı ısrarla.(çoğunluk böyle davrandığı için efsaneleşmiştir diyebiliriz yani) Bide bu kürtçe tv olayının benzeri dünyanın başka hangi ülkesinde var acaba?Almanyada yayın yapan Türk kanalı yok muydu? Yanlış hatırlıyor olabilirim. Vardır tabii, bilimum uydulardan bir sürü türkçe yayın gidiyor almanyaya. Ama Alman hükümetinin devlet eliyle resmi bir televizyonu türkçe yayına ayırdığını duymadım henüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Rock said: mani said: neden fransızlara bukadar yükleniyorsunuz anlamıyorum açıkçası. Çok mu garip bir ülkenin vatandaşının kendi diline önem vermesi. Yani sen onun ülkesinde onun diliyle konuşmayınca saygısızlık olmuyorda o kendi diliyle konuşunca mı oluyor ? Bence biz çok alışmışız her ..... hıyar diyene tuzla üzerine koşmaya. Bu durumda bir insan fransaya(tatil veya kültürel amaçlı) gittiğinde olurda yol tarifi sormak zorunda kalırım yada hastalanırım da eczanaden ilaç alamam gerekir diye fransızca öğrenecek. Demek istediğin bu mudur? Tam teşekküllü fransızca öğrenmeyeceksin herhalde. Ama adres sormak için, yardım istemek için, en azından kendini anlatabilmek için 3-5 kelime/cümle kurman gerekecektir. Bunun içinde her havalimanında bulabileceğin bir kitapçık yardımcı olabilir herhalde. Alışveriş yapmak için türk parasını euro a çevirmek anormal gelmiyorda kendinizi ifade etmek için 3-5 kelime ve cümle kurmak mı zor geliyor anlamadım ? ha ayrıca nedir bu her boku duygu sömürüsüne çekmek. Yok efendim adamın hastaneye ihtiyacı olursa. Yok ilaç lazım olursa. bir taksiye binip "hospital" desen herhalde bunu anlamayacak ve tepki vermeyecek kadar odun bir insan evladı yoktur dünya üzerinde. Ayrıca yabancı bi ülkede polis, hastane, konsolosluk gibi önemli yerleri önceden öğrenmek gerekir. Zaten siz bunları yapmadan elinizi kolunuzu sallaya sallaya gidiyorsanız bir ülkeye çokta sızlanmanın alemi yok. Yabancı bir ülkeye yerleşmeye gidiyorsanız oranın dilinide öğrenmek zorundasınız bukadar basit. evet bu bi zorunluluk. İstesenizde istemesenizde. Bugün almanyada türk mahallesinde yaşayan türklerin bir çoğu almanca bile konuşamıyor. bırakın 3-5 yıllık olanları 30-40 sene önce oraya yerleşmiş insanlar bile konuşamıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 DoGMeaT said: şehir efsanesi bu fransız olayı ben her gittiğimde ingilizce anlaşıyorum insanlarla lol. resmen kendim yaşadım. 1-2 si hariç tümü ingilizce bildiği halde ısrarla fransızca konuşuyorlardı. bu arada paristen bahsediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Ben bunu İstanbulda bile yaşadım ya. İstiklalde bana fransızca konuşarak yaklaşan bi herif, ingilizce veya almanca biliyorum sadece dedikten sonra ingilizce sordu gideceği yeri, anlattım, sonra fransızca devam etti, fransızca bilmediğimi tekrarladım, güldü, sonra yine ingilizce devam etti. Dil önemlidir ya, fransızlar iyi yapıyor bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 abi bu fransız olayı bana hep garip gelir. kaç tane fransızla tanıştım muhabbet ettik hiçbiri fransızca konuşmaya çalışmadı benle. bana iyileri denk geliyo demekki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar