Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TSL: Galatasaray - Beşiktaş 21.12.08 @ 19.00

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

funq said:
resim nasıl yanıltıcı orda kaldım ben :D

resimne bakınca sanki rüştü topu tutmusta servet sonradan gelip rustuyu doverek gol atmıs gibi gozukuo resimde.resime bakınca top rustude servet uzakta :)

ama videoları izlerseniz öyle olmadıgını anlarsınız.servet salise geçikse faul olacak bi pozisyon.hakem pozisyonu net bi şekilde gormus yani.gol oldugunu anlamak içni gerçekten bi kere izlemek yetio yani :).bildiğin gol.kaleci hatası

mehmet yıldızın yada nobrenin gollerini bilmiyorum.onlar beni ilgilendirmez :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun tartışılacak bir yanı yok Red yanlız, kaleci topu şu şekilde tuttuğunda kontrol etmiş sayılır. Servet önce vurmamış işte açık seçik belli, neyin tartışması daha bu, sencesi mi kaldı?

Herkes demiş zaten "salieslik hareket, göremeyebilir normaldir" diye, görebilse faul ama belgesiyle. "Bence gol abi ne derseniz deyin, öbürleri de beni ilgilendirmez fanatiğim ben xD" diye muhabbeti gereksiz uzatmanın alemi yok bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:
resim yanıltıcı arkdaşlar.salise farkla gol yani.çtekrar tekrar izledim şimdi :).temiz bir gol.

hkkaten aynı anda hamle yapmıslar.ztn rustu topu kontrol altına alsa top çat diye gol olmazdı o kadar hızlı

biri şu gence

tek elle kontrolün mümkün olmadığını, tek elin ayağa nazaran kontrolde daha zayıf kaldığını ve bacak kaslarının daha güçlü olduğunu anlatabilir mi?
Ben en basite indirgeyip anlatabileceğimi pek sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada yeni kurallarda tartışmaya yer yokmuş, ben "iki el ya da tek el ile yer arasında" vs. gibi ince ayarlar var sanıyordum hala kurallarda.

... Kaleci topa eli veya kolu ile dokunduğundan topu kontrol altına almış sayılır. Topa sahip olmak kalecinin topu bilerek elle veya kolla kontrol etmesi durumunu da kapsar. Fakat hakem, kaleci bir kurtarış yaparken topu çeldiğinde veya topun kaleciden sektiğine kanaat getirirse bu durumda kaleci topu kontrol etmiş sayılmaz. ...

http://tr.wikipedia.org/wiki/Futbol

Yani Rüştü topu "ah ulan bi dur oğlum ya" diye yere doğru tokatlayarak çelmiş olabilir, ya da elini üstüne koymak suretiyle sektirmiş olabilir, gol olmasını açıklayan durumlar :p
Sosyal ağlarda paylaş

hep aynı fikiri savunurum ben bu tarz pozisyonlarda eğer bir karar bu kadar tartışılıyorsa hakemin verdiği karar doğrudur sonuçta adamın elinde oynat uğurcum yok saniyede karar vermek zorunda...
Beşiktaş maçındaki gol iptali bilmiyorum bence çok net bi şekilde elini koymuştu orda konyalı kaleci burda gerçekten yakalanmıyor hala da emin değilim mesela...
Ama bence 2 karar da doğrudur tam aksi 2 karar verilmiş olsa onlar da doğrudur...
Sosyal ağlarda paylaş

yahu ben nobrenin golunu gormedim izlemedim.bu golun yorumunu yapıyorum.resmi sallayın siz nie resme bakıosunuz.şu videoları izleyiverin yahu.net bir şekilde gol.rüştü o topu tutmus olsa eğer.tam olarak hkaim olsa ztn çeker alırdı topu ordan tek eliyle.yada karnına dogru çekerdi neyse.

hala nobre falan diyosunuz.banane yahu nobrenin golunden.görmedim etmedim.

tek eliyle tabiki herkul olmak lzm.ama gel ben tek elimde topu yere basim sende butun gucunle vur.sora bide obur turlu deneyelim nasıl etkilio topun gidişini.aynı anda hamle yapmısşar.video bir tık ötenizdeyken niye hala ağlamayı tercih ediyosunuz çözemedim.net bir gol.hakemde görmüş golu vermiş.

mumu atmış ortya bi taş.koymus o resmi :).resme bakınca ulan herif topu tutmus okuz servet gelmiş adamın kolunu kırmıs.hakem ne okuzmus der tabi insan

video ya bakın pls.tekrar tekrar izleyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:
resme bakınca ulan herif topu tutmus okuz servet gelmiş adamın kolunu kırmıs.hakem ne okuzmus der tabi insan

Hala faul olan şeyi Rüştü'nün eline vurulması mı zannediyorsun?

Karnına çekmek, yok iyice bastırmak falan hep senin uydurduğun şeyler malesef, ilgili kuralın tamamını yazdım bir sayfa önce. Kaleciden sekiyor mu top orada, hayır. Peki kaleci çeliyor mu topu, yine hayır. Elini üstüne koyuyor, top benim diyor. Kontrol etmesi için gerek ve yeter şart yani. Daha önce birçok gol iptal edildi benzer sebepten, bazıları birebir şu pozisyondu, hepsi iptal edildi.

BJK'li arkadaşlardan bile diyen olmuş "aradaki zaman çok kısa, görülmesi zor, olabilir böyle şeyler" diye, olan da bu yani. Hata yapmaya müsait bir pozisyon olması, ortada bir hatanın olmamasından oldukça farklı. Daha bunun bencesi sencesi yok, inanmak istediğiniz ve görmek istemediğiniz şeyler var sadece.

Mumu'nun koyduğu fotoğrafla o kuralı birleştirirsen bilmeceyi hala çözebilirsin bence. Yeter ki gözlüklerini çıkart.
Sosyal ağlarda paylaş

ben demiştim onu ve hala da aynı şeyi diyorum.

@red
kuralları bilmiyosun diğer pozisyonları da izlememişsin o zaman bilmiş gibi konuşma yani. kural faul diyor. nobre'nin golüde faul o zaman. evet gol değil. benim derdim sadece kuralların bize karşı doğru uygulanması oluyor.

mehmet yıldız aynı şekilde gol atıyor gol oluyor. servet atıyor gol oluyor. yani bi yerde açık net sorun var. tabiki sende işine geleni diyosun. bence gol dersin ne dicen.

adam koşarken yumruk atıyor dönüp ama burda tello nun ki tartışılıyor. sayfalarca tello tello diye yorumlar yapılıyor.

adam havada ellerini açıyor, gol olunca sevinmiyor bile vs.

delgado sarı kart istemiyor ama o hareketi yaptı diye sarı kart görüyor ama lincoln lugano baros filan yapınca sarı kart dahi görmüyor.

benim derdim ortada kurallar varsa herkese uygulansın. sadece 1-2 takıma uygulanmasın.

hiç bişeyden haberiniz yokmuş meğersem elinizin altında internet var biraz merak edip bakın yani.
Sosyal ağlarda paylaş

evet, besiktasa karsi komple var, her hafta mac sonuclarina gore degisiyo komple kurulan takim, bi hafta bjk, bi haft fb, gs, diger takimlari zaten stret. haksiz bi gol mu yedin? 2 gol aticaksin karsilik olarak, adamin oyundan mi atildi? diger adamlarin 2 kisilik oynicak. mac bitmis, burda bize konusmak kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

sorun şu ki herkes biliyor beşiktaşın ne kadar kırılgan olduğunu. herkes biliyor sorunun büyük kısmınında yönetimden kaynaklandığını. ben son maçta hakemi filan suçlamıyorum. burdaki çoğu gs linin dediklerine karşılık yazıyorum o yazıları.

bugün ardanın kendini yere attıktan sonra sarı kart görmemek için hakeme pardon demesini basın büyük bir centilmenlik olarak gösteriyor. işte ben buna karşıyım.

hakemlerinde kasti olarak şu son trabzon maçı dışında kasııtlı takımlara karşı karar verdiklerine inanmıyorum. ama bu kadar tesadüf kafa karıştırıyor ve bu haksız aciz bjk yönetimine kendilerini savunucak bir olanak oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

arda düştü ve yaptıgının yanlıs oldugunu anlayıp hemen kalktı.bi an attı kendini öyle sora anladı hatasını.ama baros mesela atıo kendini bide penaltı beklio :).ona sarı vericeksin ki görüo ztn genelde :)

orda yerde durup hakeme bakıp faul bekleseydi ztn kartı gorucekti arda.ama cocuk kalktı pardon diyerek koşmaya devam etti.şimdi orda hakem kart verse eşşeklik olurdu :)

delgado nun kartına gelincede.o kurala çok doğru bir kural diyen yok.şimdi maçı inönüye alalım.lincoln ün sarı kartı var.ve lincoln bişiler konusurken eliyle kart işareti yaptı.sen bunu tribünden gördün.demezmisin o hareket kart gerektrio die.orda hakeme ne anlattıgının bi önemi yok.

gerçekten mantıklı düşünülmüo.tamam ucuz bir karttı.hakeme gidip bana hemen kart veriosun demek ve o hareketi yapmanın anlamı bana verdin ona niye vermiosun değilmidir?.sonuçta yine rakip takım için kart istio yani.hadi istedin o hareketi yapma bari.

beşiktaşa hakem hataları yapılıo olabilir.ama bunun sadece beşiktaşa kasıtlı yapılıo düşüncesi çok saçma.yahu ben galatasraylı olarak biliyorum ya ne hakem hataları gördük bunca sene.ne penaltılar ne kırmızı kartlar verilmedi.fenerede oluo gs yede beşiktaşada.

ama olayları dramatikleştiren tek taraftar beşiktaş taraftarı.buda başkandan edinilen bir huy :).dunyanın en iyi ligi dedğimiz ingiltere liginde ne goller verilmio ne ofsayttan goller verilio.hakem hatası her zaman olucak.bunu kabullenmek lz m:)
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Red said:
resme bakınca ulan herif topu tutmus okuz servet gelmiş adamın kolunu kırmıs.hakem ne okuzmus der tabi insan

Hala faul olan şeyi Rüştü'nün eline vurulması mı zannediyorsun?

Karnına çekmek, yok iyice bastırmak falan hep senin uydurduğun şeyler malesef, ilgili kuralın tamamını yazdım bir sayfa önce. Kaleciden sekiyor mu top orada, hayır. Peki kaleci çeliyor mu topu, yine hayır. Elini üstüne koyuyor, top benim diyor. Kontrol etmesi için gerek ve yeter şart yani. Daha önce birçok gol iptal edildi benzer sebepten, bazıları birebir şu pozisyondu, hepsi iptal edildi.

BJK'li arkadaşlardan bile diyen olmuş "aradaki zaman çok kısa, görülmesi zor, olabilir böyle şeyler" diye, olan da bu yani. Hata yapmaya müsait bir pozisyon olması, ortada bir hatanın olmamasından oldukça farklı. Daha bunun bencesi sencesi yok, inanmak istediğiniz ve görmek istemediğiniz şeyler var sadece.

Mumu'nun koyduğu fotoğrafla o kuralı birleştirirsen bilmeceyi hala çözebilirsin bence. Yeter ki gözlüklerini çıkart.

ahahahh diyorum sadece.tabiki koluna dokunması değil olay.benimde anlatmak istediğim o.rüştü top benim diyip topa hakim olabilmiş değil o pozisyonda.ve evet her kaleci topu kontrol edince karnına dogru alır saklamak için.rüştünün 1 saniyesi daha olsa öyle yapıcaktı.1 saniye daha gecikse servet büyük ihtimal rüştü darbe de alıcaktı koluna fln.

sen at gözlüğünü cıkarmalısın bence.maç ustunden kaç gun geçmiş.maç tekrarları izlenmiş videolar izlenmiş.ama beşiktaşlı mumu taraflı bir şekilde o resmi koyuyor.ve gol değil diosunuz :)

bu pozisyonu net bir şekilde gören hakem düşünmeden gol verir.kaçırırsa bilemem.ama görüldüğü takdirde düşünmeden gol verilir bu pozisyona.yahu hadi ben eşşeğim yanlıs konusuyorum.be arkadaş izleyin şu videoları.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...