Halfmumi Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 -Sodayla Maden suyu cisim olarak farklı olduğu halde ülkemizde aynı şekilde satılıyor :P Biri, içinde mineraller olan su,diğeri karbondioksit basılmış su hesabı... Bilginiz var mı,maden suyu-soda ne gibi zarar verir? Birisinden duyduğuma göre Böbrek taşı yapması olayı var(mış..) mı? Ha,birde maden suyunun doğadan çıkışı öyle gazlı mı yoksa sonradan mı "sen yapamazsın sen yapamazsın" diye gaz veriyorlar? :p Ha birde bu gazın özelliği ne? Antrenmanlarda portakal suyu ile karıştırıp nitro olarak kullanıcağımda :p ..[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! [29.04.2002-29.04.2004]
ghaldszar Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Adam gibi maden sularından ve doğal olanlardan kullanman şartıyla gerekli bir şeydir maden suyu. Tabii ac karnına ve/veya soguk olarak içmediğin sürece. Normalde tuz kullanmak pek yaralı bir sey değildir ama vücudun tuz ihtiyacını da karşılamak için sodaya ihtiyac duyuluyor. Özellikle de spor sonrası felan gerekli. Fakat fazlası tabii ki zarar ve eger fazla alırsan böbrek taşı yapabilir ama bu kalsiyım içeren her şey için geçerlidir. Bahsettiğim doğal sıvı maden sodalarıdır. Kula, kızılay gibi markalar da güzel sodalardır.
ghaldszar Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Bu arada bildigim kadarıyla maden suları zaten gazlı çıkıyor ama su an içtiğimiz kadar değil. Sonradan hafif ekleme de yapıyorlar diye duydum. Ama bir de doğal olmayan sodalar var onlar gazlı sudur.
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Bağırsaklardan Ca emilimi D vit ile olur. Eğer "D vitamini al oğlum ilaç diil bu vitamin, iyi gelir" diyen bir anneniz yoksa fazlası emilmez. Bunun dışında böbrek sorunları olan insanların, tiroid ve paratiroid bezinde prolemi olanların, Ca-P metabolizmasına başka sorun olanların fosfor ve kalsiyum içeren besinleri alırken çok dikkat etmesi gerekir. Bunlarda bir sorununuz yoksa afiyet olsun :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
Halfmumi Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Çok teşekkürler bilgiler için ;)
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 ekşi sözlükten daha az zararlı katkı maddesi içerdiği klinik deneylerle kanıtlanmıştır..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Silphatos Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Ben eşşek gibi maden suyu içiyorum her gün, ölecek miyim doktor? :([signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a ; Grynn , Botanika)
EagleEye Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Ben sivasta sıcak çermik olarak tanınan kaplıcalarda bi çeşmeden madne suyu aktığını görmüştüm içmiştim hatta hafif gazlıydı satılanlar kadar değil
pacman Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 bunların meyvalıları güzel oluyor.sadelerini pek sevmiyorum.eğer evde sade varsa üzerine vişne suyu ekliyorum.süper oluyor!sizde deneyin! :D[signature][hline]I'm the Warrior of Life, I know the Reaper by name, I was born one foot in grave, I'm the Warrior of Life and my blood's running cold, I see pain wherever I go.
MrBomb Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 said: Qui, 06 Mayıs 2004 20:35 tarihinde demiş ki: tiroid ve paratiroid bezinde prolemi olanların, Ca-P metabolizmasına başka sorun olanların ne diosun qui küfür mü ediosun gene anlamıoruz die! ben de senin parabolik hiperbolik .... ! (the simpsons ın geçenki bölümünden bi espri :lol: ) halfmumi gaz werme esprisi daral getirdi gece gece :P[signature][hline]a.k.a "bay bomba" [Bu mesaj -MrBomb- tarafından 07 Mayıs 2004 02:28 tarihinde değiştirilmiştir]
SethGarrett Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 said: pacman, 06 Mayıs 2004 22:58 tarihinde demiş ki: bunların meyvalıları güzel oluyor.sadelerini pek sevmiyorum.eğer evde sade varsa üzerine vişne suyu ekliyorum.süper oluyor!sizde deneyin! :D ayranda şahane oluyo serin serin
beefsteak Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 bu arada hep bobrek tasi ca dan olmayabilir..degisik bir takim elementlerimiz de var biliyorsunuz.. sayki sevki ve ynede cok tuketmeyin o kadar maden suyu filan
-Mandrake- Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 said: EagleEye, 06 Mayıs 2004 22:57 tarihinde demiş ki: Ben sivasta sıcak çermik olarak tanınan kaplıcalarda bi çeşmeden madne suyu aktığını görmüştüm içmiştim hatta hafif gazlıydı satılanlar kadar değil nasıl baya maden suyuu akıyo yani he sırtlansaydın damacana arı,bide kamyon kiralardın stoklardın evde ,kara borsa salardın piyasaya :) qui de sağlık onayı ayarlar tamam işte köşeyi döndük yolluyorum 2 kamyon oraya , bankadan kredi istiyim büyük iş bu ..... :> [Bu mesaj -Mandrake- tarafından 07 Mayıs 2004 22:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Halfmumi Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Eagle O çeşmeyi göstersene :P Maden suyuna verceğim paraların yarısını sana vereyim..(Yarısı şişeye gitcek zaten..ehue)[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! [29.04.2002-29.04.2004]
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Günde 2-3 taneden fazlası ilerde taş yapar.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Ula ben 4-5 şişe içiyiroum annammmm....[signature][hline]bla bla bla ...
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 said: beefsteak, 07 Mayıs 2004 21:10 tarihinde demiş ki: bu arada hep bobrek tasi ca dan olmayabilir..degisik bir takim elementlerimiz de var biliyorsunuz.. Böbrek taşlarının %80'i Ca taşları. Geri kalanın büyük bir kısmı ürik asit taşları.[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 paticiği çok seviyorum ya ....[signature][hline]bla bla bla ...
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Daş olursunuz daş :D[signature][hline] _o_ _o_ _o_ _o_ ..| ....|.....|.....| ./ ./ ../ ../ Tey,Tey,Teyyy.. Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları.. Powered bY Korax & Pascal. Pati halay ekibi kurucuları ve başları..
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Burdan taşların içeriklerine ve boyutlarına bakabilirsiniz. Şekillere özellikle dikkat çekmek istiyorum :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Admin Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 almanyada normal su içilmiyormuş zaten (içen var da geneli soda içiyo) biz burd amarkette normal su gibi tükettigimiz su orda soda imiş kardeşim babam annem fln akrabalar fln hepsi öle dediler kim gittiyse :) valla bizdekiler hep katkılı nzm bi soda hakkınd aaraştırma yapsalr zararlı maddeler cıkıyor bu yuzden pek önerilmiyo ama meyvalı sodalarada ben hayır diyemiyorum her gun içerim yani :)[signature][hline]Grandmaster Hamburger evim evim güzel evim :) Sabaha kadar int olmayacakmış söylentisi üzerine GE-TA, 30 Nisan 2004 21:56 tarihinde demiş ki: Kovalara internet dolduralim o vakit. :-P
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Avrupada maden suyu kaynakları çok fazla olduğu için daha ucuz ve onu tüketmeye daha alışıklar sanırım.[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Ohannes,taşları gördümde baya bi tırstım.[signature][hline] _o_ _o_ _o_ _o_ ..| ....|.....|.....| ./ ./ ../ ../ Tey,Tey,Teyyy.. Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları.. Powered bY Korax & Pascal. Pati halay ekibi kurucuları ve başları..
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 yahu o taşlar ne midem bulandı ıyyyyyy o taşlar benım vücudumda iğrenççç birşey...[signature][hline]bla bla bla ...
Öne çıkan mesajlar