Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blizzard Türklere düşman kampanya yapalım


Buyse

Öne çıkan mesajlar

huun said:
sadece bugün değil yaklaşık bir haftadır aynen böyle. 2000 ve üstü ping :)


ilginç. ben bayramda hep wow oynadım. ping (kablo internet) 150-170 arası idi o sırada.
kıbrıstayım şimdi, ping (adsl) 360 civarını gösteriyor.

ben hep serverlar fransada ve fransa bize uzak, o yüzden pingler 25-50 civarında değil diye düşünüyordum.

meseleleri bu kadar komplike yapacaklarını sanmıyorum.

hani iddia edildiği gibi wow kasti olarak pingleri kötüleştiriyor desek,
cs tarzı fps'leri oynarken de pinglerim 150-250 civarı oluyor yabancı serverlara (daha yüksekleri de var ama onlara hiç bağlanmıyorum)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sorun tt de ya da başka bir yerde değil, alenen telia'da. kendi bağlantı durumumu teknik destek forumuna yazarken aynı dertten müzdarip bir kaç kişi daha gördüm. ingilterede, varşova'da (burda telia'nın pop u var) vs yerlerde de aynı sıkıntı var.

telia üzerinde 2-3 atlama yaptıktan sonra 20 kere ping time out rapor ediyor adamlar.

bonepart mesela adamla aynı serverdayız 200 ping diyor ben 2000 ping diyorum. o kablo ben adsl ama sıkıntı yok yani benim bağlantımda. az önce yahoo videodan 45 dk lık heroes izledim stream, 10 dk da cashledim bütün videoyu. başka hiç bir yerde de sıkıntım yok.


yani denemesi de bedeva, vayak pingim güzel diyen 1-2 kişi trace loglarını yazsın buraya karşılaştıralım. tt üzerindeki pinglerimizi ve telia üzerindeki pinglerimizi görelim.

ha şunu da söyleyeyim, bu sorun tt den kaynaklıysa 120 pingle burning legion'da nasıl oynuyorum. ya da 180 pingle ligghtbringer'da? bazı serverlar fransa'da bazıları almanya'da falan filan bilmiyorum hangisi nerde ama kimse bu sıkıntı tt'de dedirtemez bana :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e sen demişsin adsl ile 2000 kablo ile 200 diye.
bu durumda sorun neden tt'de olmuyor?

biriyle konuştuğumda fransızlar gibi 25 pingle asla oynayamayacağımızı, bölgesel mesafe yüzünden arada çok ping arttığını söylemişti.
türkiye serverı açılmadığı sürece 200 pinglere devam etçez sanırım.

yoksa ben de isterim wow/fps serverlarına girip 20 ping ile oynamayı :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Of bırakın şu ikinci sınıf muamele görüyoruz ayaklarını. Sebep ne ? Sorsan taa osmanlıya kadar gider biz cihan hedesiydik bik bik bik diye oturur anlatır. Yok öyle birşey. Türkiyeden bu oyunu oynayan insan sayısı kısıtlı almanya ile fransa ile yarışabilecek düzeyde değil. 2 serverı full kapasite zor doldururuz. Milyonlarca insanı kaldıran hatlar birkaç bin türk aradan çıkınca rahatlayacak öyle mi ? Nasıl bir argümanı var bu şahsın merak ettim. Zaten girişten belli klasik kendini ispat etmeye yönelik popülizm kokan bir mesaj; baştan sona fail bir tez.

Bana bu tezle gelen adama birkaç basit soru sorarım. ADSL bu ülkede diğer avrupa ülkelerine oranla yeni bir teknoloji mi değil mi ? Doğru dürüst yatırım ve alt yapı var mı yok mu ? Sen sana teknik destek vermesi gereken heriflerle telefonda toshack geçiyor musun geçmiyor musun ? (o kayıtları birgün yayınlasalar ne malzeme buluruz kim bilir ^^)

Benim teknik veri sunduğum adam bana modeminizin ışığı yanıyor mu diye soracak düzeyde bilgi sahibi(yanımda olsa sokacam onu ışığın yerine parıl parıl parlatacam ama neyse)

Böyle bir kurumu hemen eliyoruz herşeyi iyi diyoruz ve sonra pat diye Blizzard'ı suçlu ilan ediyoruz. Yahu ben böyle bir konu göreyim forumlarda bir Türk olarak oturur geyik yaparım o konuyu açan kişiyle. Şöyle saçma sapan konuları alıp paticiğe getirmeyin lütfen. Alar mount çıktı vs açın daha iyi hiç olmazsa oturur geyik yaparız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Enteresan bir tartışma bu fakat ben de 3.5 milyon kişiyi 15 bin kişinin nasıl "rahatlattığı" mevzusunu çözmekte güçlük yaşıyorum. yani pek sağlam temeller üzerine kurulu degil gibi geldi.

Öte yandan işin teknik boyutunu bir kenara bırakıp pazarlama boyutunu düşünecek olursak, belki bu 3.5 milyon x 15 bin denklemini zorlama da olsa çözebiliriz. Şöyle ki;

Avrupalı 15 bin kişinin bağlantı sorunu yaşaması sonucu Blizzard'ın yaşayacağı problem, Türkiye ve yakın doğu avrupa ülkelerindeki 15 bin insanın bağlantı sorunu yaşaması sonucunda blizzardın yaşayacağı sıkıntıdan hayli büyük olacaktır. Zira avrupa dediğimiz bölgenin insanı bir kaşık suda fırtına kopartmanın tekniklerini iyi bilmektedir. Belki de bu anlamda mızmızlanmayacaklarını düşündükleri 15 bin kişiyi sıkıntıya sokup, skandal yaratacak 15 bin oyuncuyu rahatlatmaktadırlar.

Bu teori biraz fantastik de olsa sonuçta wowun kendisi de pazarlama ve reklam faaliyetlerinin yoğun bbiçimde kullanıldığı ve satışta olan bir mal/hizmet karışımından ibaret. Bu nedenle pazarlamaya dönük kaygıların teknik sorunların çözümünde öncelik kazanmış olması 3.5 milyon vs 15.000 denklemini oluşturuyor olabilir...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben anlamadim yane YF ile olayin nasil degistigini neden anlamadiginizi.

YF sayesinde eger Telia yi atlatiyorsaniz elbette dogal olarak pinginiz degisir. Biri cok guzel tarif etmis ucuz diye Ankaraya Bolu Dagini dolasir gidersen 5 hatta 6 saat surer. 3 5 kurus verir rotani degistirir Bolu Tunelinden gidersen 3 saatte gidersin.

Eger dusuk ping veren YF serverlarinini trace eder sonrada direk WoW serverlarini trace eder traceleri karsilastirir acik ara bi fark gorurseniz hah o zaman olur dediginiz adam kayirma. Yok ama biri dagdan biri bagdan gidiyorsa elbet fark olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bi ara neydi, bundan 4-5 ay öncesiydi galiba bazı serverlara doğu avrupadan bağlanmak mümkün değildi.. Allahtan YF varmış, yoksa server değiştirecektik hiç uğruna.. Şimdi bende bazen ms arttığında bakıyorum normal internet sayfası sorunsuz yükleniyorsa, hemen oyundan çıkıp YF i çalıştırıyorum.. Fakat bir arkadaşın bahsettiği kısa süre içerisinde çok farklı IP den giriliyor diye hesabın bloke olması hiç aklıma gelmemişti, inşallah bir sorun olmaz...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

loop said:
Ya bi ara neydi, bundan 4-5 ay öncesiydi galiba bazı serverlara doğu avrupadan bağlanmak mümkün değildi.. Allahtan YF varmış, yoksa server değiştirecektik hiç uğruna.. Şimdi bende bazen ms arttığında bakıyorum normal internet sayfası sorunsuz yükleniyorsa, hemen oyundan çıkıp YF i çalıştırıyorum.. Fakat bir arkadaşın bahsettiği kısa süre içerisinde çok farklı IP den giriliyor diye hesabın bloke olması hiç aklıma gelmemişti, inşallah bir sorun olmaz...


şu vakte kadar bloke olmadısa şanslısın git piyango bileti al :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu olay tamamiyle doğru.
alıntıdaki yorum da 8 ay oncesine ait hatta Technical Support forumundan.
8-9 ay kadar önce belirli realmlere bağlanma sorunu yaşıyorduk hatırlarsanız kendi realminize bağlanamazken başka bir realme bağlanıp sorunsuz oynayabiliyoduk sabah 6 dan aksam 9 a kadar sorun yokken aksam 9 dan sonra kopuyodu bağlantılar.
Bu sorunların yaşanmaya başlandığı zamanın global pvp turnuvalarının başladığı zaman olması enteresan bir tesadüftü.

sorunu yaşayan ülkeler biz ve doğumuzda kalan ülkelerden ibaretti.

2,3 haftalık bir dönem bu sorun yaşandı hatta tepki olarak çoğu kişi (bende dahil).ödemeleri iptal etti.sebep olarak sert yorumlar yazdı .cok kişi banlandı.daha sonra tam hatırlayamıyorum ,birkaç kişi devreye girdi başka şirketler fln.bize 3 hafta sinir krizleri geçirttikten sonra sorun düzeldi.

şu anda böyle birşey oldugunu sanmıyorum fakat bilzzın gözten cıkarılacak ülkeler listesinde doğu ülkeleri üst sıralarda oluduğu bir gerçektir..

Not : 50 satır yazı okuyup belki it nin bile nedemek oldugunu bilmeyen insanları(hiç birşey bilmiyosan araştır böyle birşey varmı yokmu kontrol et) başkalarını böyle eleştirmesi çok çirkin.
Not2 :Alıntıdaki yazıyı ben yazmadım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Söyle anlatayim. Ben yurtdisinda almanyada kaliyorum, bir firmada 6 yildir IT sorumlusuyum.
Bundan 5 yil kadar önce Alman telekomuna giren bir virus tüm routing ayarlarini degistirip, örnek olarak Hannover'den Berlin'de hostu bulunan bir servere ulasmak istediginizde önce Teliaya'ya kadar uzun bir yol izleyip sonra almanyaya dönüyordu. Simdi bu noktada olani söyleyim; Telia'da eger öyle bir bandwith kismasi yapilsaydi bu Almanya gibi bir ülkeye uygulanamazdi. Hannover'den Berlin'e izlenen rotada 30 hop'da ~800 ping aldim. Bu durum asagi yukari 3 gün sürdü.
Eger teknik olarak Telia'nin imkani olsaydi o anda gerekirse tüm bandwithi Almanyaya ayirirdi buna emin olun. Yapamadi & yapamazdi da. Bir firma politikasidir, imzalanan sözlesmeler vardir. Hersey Türkiyedeki gibi masa altindan 3 kagitcilikla veya cikar dogrultusunda islemiyor her ülkede. IT alaninda imzalanan bir sözlesmenin anlami yurtdisinda oldukca önemlidir ve bundan hicbir firma sapmaz.
Tek sorun ilk planda TTNET'in cimriligidir. Daha önceden belirttigim gibi Telia hatlarini ucuza kiralamaktadir ama sundugu hizmet de buna orantili olarak kötüdür. Ucuz olmasi nedeniyle dogu ülkelerinin nerdeyse %90 bandwithi gün boyu Telia üzerinden gecer. Sadece sabit ip'li büyük firmalarin istegi dogrultusunda Londra üzerinden yönlendirilir routing.

Artik hala anlamak da zorluk cekiyorsaniz, daha cok teknik kelimelerle cümlelerimi süsleyip, janjanli anlatabilirim. O sekilde daha cok dikkat cekiyor sanirim bazilarinda. Her politikaci nasil ülkeyi süper yönetecek seviyede degilse, her IT'ci de kendi alaninda bu ünvani kullanip, her konuda tatmin edecek aciklama yetenegine sahip degildir.

Blizzard bazi ülkeleri gözden cikariyormus vs yahu güldürmeyin kendinize :) Accountlarinizi kapayinca blizzard kistigi cesmeyi acti di mi :D Gereksiz sekilde yanlis bilgilerle insanlari yönlendirme ustaligi ile kavalinizi calmaya devam edin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

:) artık tartışmıyorum seninle çünkü okumayı bilmiyosun yada anlayamıyosun herşeyi unut su 5 sayfayı 2 kere oku sonra topic in ilk postunu 10 kere oku sonra benim postumu oku sonra yazdıgınını oku..(Kimse telia bandwd den kısıyo demediki..bilzz telia iplerini banlıyo demedi..
anlaşmalardan bahsetmişsin doğrudur.telia ttnet iplerini banlayamaz yada bandwnd den kısamaz ama konunun bununla alakası yok)
hala anlamadıysan. kandırıyolar seni sen it sorumlusu fln değilsin sistem sorumlususun.

Umarım yeterince açık olmuştur (hiç süslü cümle yok.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...