Cuce Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 1 aydır yfden hıc fark alamıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 sizin sikko adsl baglantilarinizda walla sorn kablonet sabit max 250 ping (prime time) normlade 160 gbi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Türk mantıgı iste. bırakın abi önce TTNET dediginiz firma otursun routing tablelarını adam akıllı yazsın.. Netnanny ile aile koruması olayını getıren TTNET, Blizzard'ada benzer teklif goturdu, katma degerli WOW sunucusu acalım (sadece bizim DSL kullanıcılarımız gırsın Türkiye'den) Blizz'de ... çekti. GG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 yf ile giriorum aylardır. hep fransa serverı (burning legion da fransada) ve ping im genelde düşük (bazen 400 500 oluo ama) eğer dediğiniz doğru olsa benim 80ms den yüksek almamam lazım ama alıorum. hatta son zamanlarda server side lag ve dc de oluo. lütfen hemen komplo teorileri kurmayın. avrupanın en kötü internet alatyapısına ve çıkışlarına sahibiz sanırsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 E ben Amerika'dan oynuyorum Avrupa sunucularinda, 150 ustu ping gormuslugum pek yok. Eger ortada cidden bir mudahale varsa, bu orta-kuzey Avrupa'nin kayrilmasindan ziyade, dogu Avrupa'nin kisitlanmasi anlamina geliyor. Hicbir sey de yapilacagini zannetmiyorum cunku 150 sayfalik kullanici sozlesmesinde buna dair birsey de vardir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FreEmoon Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 @tinu YF'nin olayını biraz yanlış anlamışsınız. Türkiyenin tek çıkışı yok, ege üniversitesi üstünden - Yunanistana ordan direk İngiltereye bağlanan bir çıkışta bulunuyor. (başka çıkışlarda varda, YF'yi ilgilendiren bu çıkış çünkü YF bunu kullanıyor) YF üstünden bağlanınca Talia'yı direk byepass ediyorsunuz ve zaten sorunda Türkiye ile Talia arasındaki bağlantının son derece rezalet bir bağlantı olmasından kaynaklanıyor. Zaten bu sebepledirki, insanlar bu ktunnel vs'ler çözmeden önce ne zaman youtube kapatılsa bağlantı bir anda cillop gibi olurdu. Çünkü bu Talia çıkışı bizim ihtiyaç duyduğumuzunonda biri civarında bir kapasiteye sahip. Yoksa Avrupa genelinde oynayan oyuncu sayısını ile, Türkiyeden oynayan oyuncuların sayısını düşününce; Böyle bir uygulama otobüste ayakta sıkışan yolcuların nefeslerini içlerine çekerek yer açması kadar bile etki yaratmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
icphedia Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 türkiye de bir sunucu barındırsalar olay kökten çözülecek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darkthrone Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 yf olmasaydı herhalde bir sene önce bırakmıştım wow. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 iki nokta var dikkat edilmesi gereken.. sorun bir defa kesinlikle blizzard kaynakli degil, bu davayi acarsa arkadas "epic" fail olur yani :D (acmis olabilir dendi, diye soyluyorum bunu). neyse, 1) ISP ler arasi peering anlasmasi denen bir olay vardir, eger bu sistem yoksa, en kral routing tablosunu yazsaniz bile bir cozum olmaz.. ki teliasonera ile isimizi gorecek capta bir peering durumu yok.. 2) biz level3 kullaniyoruz, genel avrupa cikislarinda, en azindan o backbone u kullanan servisleri kullanirsaniz, cok verimli calistigini gorursunuz.. bilemiyorum YF neyi kullaniyor ama, bunun cok kolay bir testi var, rapidshare e gidip, tercih edilen network unuzu level3 (belcika) a cevirin, bir de oyle deneyin.. :) turkiye nin de yurt disi cikislari ozellikle TTnet anlaminda, bir cok noktadan mevcut.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ripe Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Garip benim pingim 150-170 arası, 1k bağlantı ile. YF falan yada biçbişi kullanmıyorum. Bodoz login ama gariptir ki, Kayseri'deki arkadaşım 2k bağlantı ile latency 4k ve üzeri hep. Aynı server da oynuyoruz hani farklı serverlar desem oda değil. Ben inanıyorum bliz'in ayrımcılık yaptığına ama TT'de de problem olduğu ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 LuNiZ said: 2) biz level3 kullaniyoruz, genel avrupa cikislarinda, en azindan o backbone u kullanan servisleri kullanirsaniz, cok verimli calistigini gorursunuz.. nasıl yapcas bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
janis Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 YF 'yi bazı arkadaşlar yanlış anlıyor. YF sadece IP değiştirmiyor. Örneğin , Ankara'dan İstanbul'a gideceksin fakat yol kapalı , bu durumda Ankara'dan Bursa 'ya geçip ordan vapurla İstanbul'a gidiyorsun. Bu demek oluyorki , TTNET ile senin oynadığın serverın bulunduğu ülke arasında ki bağlantıda problem var. Ayrıca bu problem herkesde olmuyor. Atıyorum o ülkeye giden 10 tane çıkış portu var. Bunlardan 5 tanesi arızalı. Sen almış olduğun IP ye göre o portlardan birine düşünüyorsun. Bu sorunlu portta olabilir , sorunsuz olanda. O nedenle bazen modeme resetler atarak farklı IP almaya çalışıyoruz. Sonuç olarak bütün kabahat TTNET te. VDSL için yeni aldıkları routerları , eski routerlarla entegre etmişler. Sanırım uyuşmazlıklar olmuş ve bu nedenle aksaklıklar meydana geliyormuş. Tabi bu durum tatil günlerinde ve yoğunluğun arttığı saatlerde daha belirgin oluyor. " TTNET 'ten bir cacık olmaz , biz görmeyiz en azından. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Dworgian said: LuNiZ said: 2) biz level3 kullaniyoruz, genel avrupa cikislarinda, en azindan o backbone u kullanan servisleri kullanirsaniz, cok verimli calistigini gorursunuz.. nasıl yapcas bunu? YF kullanmadim abi, icinde level3 kullanan networkler varsa onlari tercih edebilirsiniz. onun disinda kendi network unuzu bir sekilde lvl3 e alma sansiniz yok ne yazikki.. application proxy denilen yazilimlarla yani YF ve turevleriyle ancak olabiliyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 lvl3 kullanan network olup olmadıgını tespit etme yöntem ve users guide plz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Bizim farklı IP'lere dayanıyor sonuçta sanırım bu olay. 88'le, 81'le, 78'le ve 85'le başlayan IP farklı routelar veya backbone kullanıyor, sonucunda da 78 ile oynayanlar cillop gibi ms alıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 haaah şimdi bu bi yayılıcak 78 ip güm :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hozceri Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 dreagloth said: Eğer Avrupa nın tınlamadığı ülkeleri sıralarsak Romanya bizden bile geride kalır. :) emin misin o romanya ya ab ye üye oldu yada olucak ülkeler arasında bizden iyi durumda idi bildigim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 janis said: YF 'yi bazı arkadaşlar yanlış anlıyor. YF sadece IP değiştirmiyor. Örneğin , Ankara'dan İstanbul'a gideceksin fakat yol kapalı , bu durumda Ankara'dan Bursa 'ya geçip ordan vapurla İstanbul'a gidiyorsun. Bu demek oluyorki , TTNET ile senin oynadığın serverın bulunduğu ülke arasında ki bağlantıda problem var. Ayrıca bu problem herkesde olmuyor. Atıyorum o ülkeye giden 10 tane çıkış portu var. Bunlardan 5 tanesi arızalı. Sen almış olduğun IP ye göre o portlardan birine düşünüyorsun. Bu sorunlu portta olabilir , sorunsuz olanda. O nedenle bazen modeme resetler atarak farklı IP almaya çalışıyoruz. Sonuç olarak bütün kabahat TTNET te. VDSL için yeni aldıkları routerları , eski routerlarla entegre etmişler. Sanırım uyuşmazlıklar olmuş ve bu nedenle aksaklıklar meydana geliyormuş. Tabi bu durum tatil günlerinde ve yoğunluğun arttığı saatlerde daha belirgin oluyor. " TTNET 'ten bir cacık olmaz , biz görmeyiz en azından. " aynen oyle zaten TT backboneda calısan bi kac arkadasımnda soyluyor bunu. yogun bir DSLAMe denk gelirseniz patlıyor baglantı,modem reset farklı porta gecmenız ve daha az yogun bır DSLAM ile latencyı bıraz olsun duzeltıyor. isin en garibi su, fransa realmda oynuorum hayvanı latency var,gidiyorum fransadan bir vps alıuyorum ve connectionu bunun uzerınden gecıyıroum cillop oluyor. yanı bır sekılde wow sunucusu ıcın ve aynı sehırdeki vps provider ıcın farklı routing pathler ızlıyor baglantım. realmde latency maxlıyor ama vpse cevırısem baglantıyı (freecap + ssh la - ki pimpmylatency adlı yazdıgım program bu ısı otamatık yapıyor)hop bır anda cillop latency alıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AKINCILAR Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Türkiyenin yurtdisina cikis rotalari TTNET tarafindan ayarlanmakta. Telia maddi acidan en ucuz rota oldugu icin genellikle oradan yurtdisina routing yapilir. Hat yogunluklarina göre bazi ip'ler alternatif ve maddi acindan kullanimi ttnet icin daha pahali olan rotalara kaydirilir. Italya yerine Londra üzerinden cikis yakaladiginizda ping sorununuz olmayacaktir. Telia'nin yeterli hardware ve bandwith kapasitesi olmamasi ve bunun üzerine Blizzardin maddi destek önerisini geri cevirmesi de cabasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Bence tek sorun ip.Çünkü wow a girdiğimde bar sarıysa(400-450ms) hemen ip numarama bakıyorum 88 li.1 reset 2 reset 85-78 geliyo 100-150max latency ile oynuyorum,ki üzerime gelen bossun arkasına blink atabilecek kadar mükemmel bi bağlantı oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ajmet Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Ya arkadaslar herkes YF kullandigini yazmis ben bir kac ay once tekrar bir kullanayim dedim 2 saat gecti gecmedi 24 saat ban yedim form doldurmadan da acmadilar acc yi acaba benmi yanlis birsey yaptim,yada YF bir aralar serbest degildi simdi yeniden serbest gibi bir durummu var bilgi verirseniz sevinirim. Saygilar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Ben Bulgaristan, İngiltere, Rusya ve Arap Birliklerinden oynadım wowu ki kısa süreli değil ve hiç bir zaman 100 üstü ms görmedim. ( Şuanda görmüyorum ) Bu arkadaşın yazdığı bazı şeylere katılıyorum özellik firma politikası tarzı eleştri yapan arkadaşlarda haklılar... Yorumum ise üzücü açıkcası...Offical forumlara yansıltıcak herşeyede destek veririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 ajmet said: Ya arkadaslar herkes YF kullandigini yazmis ben bir kac ay once tekrar bir kullanayim dedim 2 saat gecti gecmedi 24 saat ban yedim form doldurmadan da acmadilar acc yi acaba benmi yanlis birsey yaptim,yada YF bir aralar serbest degildi simdi yeniden serbest gibi bir durummu var bilgi verirseniz sevinirim. Saygilar... aynı gün içerisinde önce ttnet (yani türkiye) sora yf (yani fransa veya almanya) baglantısı aynı acc dan olursa blizzard bunu mühtemel acc paylaşımı ve/veya hack algılayıp önlem alıo eger bi baglantı kurduysanız aynı ülkeden başka ip deneyin farklı ülke denerseniz güm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Arkadaşlar konuyu okudum. Bazı arkadaşlar hangi oyun öyle ping verdigi vs. demişler. Dark Age of Camelot US serverları (hemde Amerika dikkatinizi çekerim Avrupa'da değil) çok sorunsuz. WoW'da demeki stabilizasyon problemleri var ya da aynı anda hepiniz aynı yöne yüklendiğinizden dolayı malum internet altyapımız kaldırmıyor.. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 kaçırdığın konu şu, burda söylenen blizzard ve telia'nın bize kota uygulayıp uygulamadığı. abd de oynanan başka bir oyunun konumuzla aakası yok ki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar