Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkçe'deki kelimelerin kökenleri

Bone

Öne çıkan mesajlar

Sık sık "Türkçemiz yabancı kelimelerin etkisi altında kalıyor" gibi haberler görüyorum. Bir ara burda da bu topicler modaydı.

Bundan dolayı birşeyi merak ettim. Türkçe'deki kelimeleri kökenlerine göre ayıran, bu gruplarda hangi kelimelerin olduğunu sıralayan bildiğiniz bir site, dergi veya kitap var mıdır? Hangileri Öztürkçe, hangileri Fransızca vs gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

leoneo5 said:
seviyeyi düşürse düşürse ota ... a post atan altın madalyalılar düşürmüştür...

2001 den beri takip ederim forumu anca bayram seyran gibi uzun tatillerde cevap atarim

accık benim gibi olsanıza

dostum profilini inceledim, uzun bir sessizliğin ardından ilk mesajını 5 ay önce atmışsın, neden bu kadar çekingensin ya da nasıl bu kadar sabrettin? yoksa şifreni 7 yıl sonra mı hatırladın?
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
Sly-One said:
kilitleyin ibret olsun.

Gercekten forumun kalitesini dusuren abuk bir insansin. Cok komik oldugunu ya da cok karizmatik oldugunu dusunuyorsun gercekten degil mi

evet
napıcaksın bu konuda?

ayrıca sırf senin bu konuda söyliyecek bir şeyin vardı ve ben öncesinde kilitleyin dedim diye tribe girdin tebrikler.
tdk güzel ve yeterli cevaptı bana göre, daha onu bilmiyor ama burada senede 30 topic açıp bir daha da tek mesaj bile atmıyor bu adam. ibret olsun diye kilitleyin dedim, ki şaka, bu da sana battı. kişisel sorunların bu boyuttaysa benimle, gel bi gün taksim buluşmasına yüzüme söyle.
Sosyal ağlarda paylaş

sly said:
gel bi gün taksim buluşmasına yüzüme söyle.

adres vermis oha!
beyler eglenmeye geldik, lutfen, sakin olalim.

turkcedeki kelime kokenleri icin, tdk cok faydali bir site. bonec'in bunu bildigini zannediyorum, lakin sanirsam ancak ve fekat, baska sebeplerden oturu -misal igneleme- topici acmis olabilir.
tesekkurler saygilar sevgiler hurmetler esen kalin.(bunu yazarken ayni zamanda okudum, okurken cok duru ve kadife bir ses tonu kullandim, cok eglendim, tavsiye ediyorum.)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...