Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

imla hataları

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
açılan topicler ve girilen yazılarda en dikkat çeken şey , imla ve yazım yanlışları sanırım.
bu hatalar içerikten tamamen uzaklaşmaya neden oluyor.

kasten yapılan vurgu , geyik , başka/çok manalı yazılar zaten kimsenin gözüne batmaz. ancak yazı ile ifade etmeye çalıştığımız duygu , düşünce v.b. anlatılar belli kurallar dahilinde olmazsa , anlamsız kelime yada harf yumaklarına dönüşüyor.
www.tdk.gov.tr türk dil kurumunun sayfasından ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.(imla ve kelime yazımları hakkında)
yazım tekniği öğrenme işi ise okumanıza bağlı bir hadise (kitap , dergi v.b.) okur ve bir kaç da yazı yazarsanız hiç zor olmaz.
sınav yada benzeri bir zorunluluk olmadan yazdığınız yazılarda kullandığınız kelime ve imlalara dikkat ederseniz öğrenmesi de kolay olur sanırım.

şahsen ben de bu internet denen hadiseden önce, sadece sınav geçmek için kuralları öğrenmişim. şimdi düzgün yazabilmek ve yazdığım şeyi düzgün ifade edebilmek için bu kurallara dikkat etmeye çalışıyorum, öğrenmesi de kolay oluyor.
o bakımdan tavsiye etmek istedim.[signature][hline]Show No Mercy
Mesaj tarihi:
insanın kolayına geliyor böyle yazmak.hem acele cevap vermen gerekirse caps lock'a basıp bir harfi büyük yazıp tekrar mı kapatıcan :).
ooo uzun iş!
:)[signature][hline]I'm the Warrior of Life, I know the Reaper by name, I was born one foot in grave, I'm the Warrior of Life and my blood's running cold, I see pain wherever I go.
Mesaj tarihi:
Kısa kimi yazılarda pek fazla dikkat etmem ama ciddi bir konuda önemli olduğunu düşündüğüm bir yazı yazıyorsam mümkün olduğunca dikkat ederim. Bence yazdığınız yazıya gösterdiğiniz özen (imla olsun, yazım hatası olsun), o konuya verdiğiniz önem ile alakalıdır. Siz o yazıyı özenmeden yazarsanız yani değer vermiyorsanız başkasının da değer vermesini bekleyemezsiniz.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

[Bu mesaj fedaykin tarafından 06 Mayıs 2004 17:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
benim anlatmak istediğim ,yazılan şeyin okunduğunda bir mana ifade etmesi, yoksa kuralcılık değil.
büyük harf, şu ,bu çok şey söylenebilir ama kesme işareti (apostrof) mesela önemli bence. yani yazının anlamını bozabilecek şeyler.
yazan kişi ; anlatmak istediği şeyi , doğru anlatmak istiyorsa gerekli aslında.
zor değil bence , bilemiyorum . ben sadece bir tavsiye yazmak istedim . kimseye bir şey dayattığım yok.[signature][hline]Show No Mercy
Mesaj tarihi:
Günlerdir bunu anlatmaya çalışıyorum ama hala kimse dikkat etmiyor ne yazık ki... (sırf bir kusur bulmayın diye geyik yaparken yaptığım kısaltmaları yapmadım :) )[signature][hline] :hrr: YOU TAKE THE BLOOD, I TAKE THE GLORY !!! :hrr:
Mesaj tarihi:
azcık kullansanız yani geyik yazılara tamam da abi hiç anlaşılmayan yazılar var.(lafim boneparta değil o hep öyle yazsın onu öyle seviyoruz biz! ama noktalama fln kullanmayan gnome gibi yazan arkadaşlar beni çileden çıkarıyor!)
normalde bende bu kadar düzgün yazmadım ama bir an komposizyon havasına büründü yazı. :)[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Mesaj tarihi:
said:
BonePART, 13 Nisan 2002 17:27 tarihinde demiş ki:
coook gereksiz ben büyük harf bile kullanmıyorum
insanlar anladıktan sonra
ve nette enter diye bi tus war
nokta yerine onu kullanıyorum[hline]

bilerek ya da bilmeyerek en dogru söz vaktiyle söylenmiş.
''insanlar anladıktan sonra''
mesele bu zaten
bunu yapmayı ,tavsiye etmeye çalıştım.
yazdıklarımızı insanlar anlasın istedim
ben!
ben!
çok şey mi istedim? :P
(niye istediysem [yazılara ve başlılara bakarsanız anlarsınız] sanki)[signature][hline]Show No Mercy
Mesaj tarihi:
ben de yazarken de ayrı yazılır.
bu konuda uzman arkadaşlar var evet. pyr0ya hastayım mesela. :D

said:
Pyr0, 05 Mayıs 2004 15:02 tarihinde demiş ki:
ben dun kız ark.mın benden sogudugunu dusundum...nerden bımıorum davranıslarıda normaldı acaba 2-3 tenefus ve ogle tatılınde hıc yanıma gelmemesımıdır bımıorum son ders ben kafaya taktım suskun puskun oturuyorum derste buda bılr bosuldugum zamalrı hemen geldı yanıma oturdu derste nodu flm dedı bende yok bısı dedım sölmek ısdemedım tersledım bıraz..aksam oglen flm da msjlastık ısde ozur dıledım tersledıgım ıcın flm ısde senın benden sogudugunu dusundum bla bla msjlastık gece...bugun sabahta okulda kızın yanına ilk 3 ders hc gıtmedım,gidemedım asırı guvensızdım kendıme hıc böle olmamısdım ya terslerse ya skılmıssa benden dertlerı bı yandan bı yandanda okulda yapılcak olan ortak sınav hepsı bugune yıgıldı...sora kız ark.arından bırıyle konusdum ısde gıt konus flm dedı...gıttım cektım konusdum sınır odugu seylerı söledı sora senın var mı dedı var dedım söledım her neyse...bende herseyı unutup ılk basa donmeye ne dersın bısı olmamıs gıbı dvm etmeye dedım oda yorgunum dedı... daha sora bız ıcerı gırdık kız ark.ı gıttı konusmaya ben hıc bısı demeden gıtmıs konusmus ısde anlattırmsı bnmkıne ne konustugumuzu orenmıs sora burdakı yorgunum hyr mı bıttı anlamında mı demıs oda hyr o anlamda demedım demıs...konustular bunlar ayrıldı o sırada benmkı yanıma geldı aksam asagı ınıyorsun sende demı dedı evt dedım..bana aksama kdr yardım edebılcek bırılerı var mı bu konuda ne yabmam gerektıgı flm?? :(
[signature][hline]Intellectual is the person who found something more interesting than sex...
Mesaj tarihi:
tek eksiğimi imla olsun be gülüm..[signature][hline]when a man lies he murders some part of the world
these are the pale deaths which man miscall their lives
all these i cannot bear to witness any longer
cannot the kingdom of salvation take me home

:rock:To LiVe iS To Die:rock:
Mesaj tarihi:
Dalga geçmişsiniz ama armra çok güzel bir noktaya değinmiş. Anlaşılamadıktan sonra buraya yazı yazmanın bir anlamı yok ki! Biraz dikkat edeceksiniz sadece, kendinizi kompoziyon psikolojisine sokmanız gerekmiyor. İmla kurallarını kullanmak rahatsızlık olmamalıdır (bu laf güdümlü :). Kullanmayı bir kere öğrendikten sonra toplama kadar basit oluyor.

said:
Absolut, 06 Mayıs 2004 18:04 tarihinde demiş ki:
İlk seferde okurken imla hataları yüzünden anlaşılamayan bir yazı ise ikinci kez okumaya üşeniyorum ve o topik önemini kaybediyor.

Aynı şekilde düşünüyorum Abso ile![signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
Mesaj tarihi:
Yeşil tüyleri hariç uçmuyan bir hayvan söyleyin

bunu türk dil kurumu incelesin afaroz mu ediyorlar napıyorlarsa yapsınlar.
(yukardaki quote edilmiş yazıyı uzaylılara bırakıyorum)[signature][hline]Show No Mercy
Mesaj tarihi:
said:
Absolut, 06 Mayıs 2004 17:24 tarihinde demiş ki:
Bir cümleye küçük harfle başlanmaz :)

Ahahahaha lol.[signature][hline]Haksızlıgın Onünde Egilmeyin ;
Eger Haksızlığın Onünde Egilirseniz....
Hakkınızla Birlikte $erefinizide Kaybedersiniz.!!
Cray Totem/sNaKe
www.sanaldizin.com
  • Yeni Oluştur...