Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

süleyman demirel ve Türki cumhuriyetleri

necmi

Öne çıkan mesajlar

dün akşam 15 yıl kadar geç kalınmış bi itirafta bulunuldu
demirel döneminin bakanlarından
sovyetler birliği dağıldığı zaman Nursultan Nazarbayev demirele gelip
türkiye etrafında tekrar birleşmek ve tek güç olmak istiyoruz demiş
buna karşılık demirelde şu cevabı vermiş
oda nedemek birdaha duymayım sizden boyle şeyler

henüz bu habere yalanlama gelmedi demirelden demekki doğru
ne büyük enerji fırsatını kaçırmışız
ruslarla enerji partneri olan başta azerbaycan kazakistan ve diğer türki cumhuriyetlerini
düşündükçe demirele sinirleniyorum

sığmı düşünüyorum yoksa paronayamı bilmiyorum ama aklıma şöyle bişey geliyor enerji konusunda
merkelden önceki almanya başbakanı rusyayla büyük bi enerji anlaşmasına
imza atıyor
hemde oyle bi imzaki bu sanayi devi almanları rus enerjisine bağımlı kılıyor bugün
ve o imza atan almanya başbakanı bugün imza attığı şirketin yani
rus gaspromun ceosu
acaba diyorum demirel türki cumhuriyetleri ve rusya ne ayak nedersiniz
Sosyal ağlarda paylaş

Ancalagan said:
evet özalın projesiydi bu federatif sistemler olarak büyük bir birlik kurmak. Pek çok şeyini sevmem özalın ama bu stratejisini çok severdim.

Demirelin bu fırsatı teptiğine ise aklım almıyor gerçekten. üzüldüm eğer doğruysa ama.kötülemede olabilir :/

dünakşam demirelin dışişleri bakanı anlattı haberlerde
Sosyal ağlarda paylaş

süleyman demirel'in çok hatası var elbette ama "yaptığı 5 iyi şeyi sayın, o kadar dandik bir adamdır bu" denecek kadar da abartı değil.
şimdiki aklı olsa o zaman bunları kullansa neler neler yapardı bu adam ama, "siyasetçinin bir ideoloji peşinde koşanı değil, bazı şeyleri tecrübe edip hayırlı şeylerin ne olduğunu anlayanı makuldur" lafının (ne uzun lafmış be) bir ispatı gibidir demirel. şimdi çıkıp süper akıl veriyor tavsiye veriyor felan ama zamanında bunları yapmadı mesela.

gerçi şu da var, piyasadaki son zamanlardaki (70'lerden beri diyelim) politikacılara bakarsak, en doğru düzgün hareket etmiş kişilerden biridir. Sağcı partilerden Demirel gibi adamların çıkmasını ne çok isterdim :)

Süleyman Demirel'in hiç öyle ajan majan olacağını sanmıyorum. Öyle bir yapıda biri değil çünkü (ulan sanki çocukluğunu biliyor da böyle emin konuşuyor).
Mesela Çiller ve Tayyip konusunda ABD ajanı olduğu doğrultusunda şüpheler bulunmakta. Ama Demirel'de hiç o tip derin devlet olayları gözlenilmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

Turancılık Ermeni diasporasının en büyük silahıdır, "Doğu Türkleri'yle birleşmek için bizi yerimizden yurdumuzdan ettiniz" derler.

Demirel olmayacak/oldurulmayacak bir duaya amin dememiş, ha bunu ölçüp biçmeden söylemiş de olabilir, ama iyi etmiş.

Keşke Türkiye güçlü bir ülke olsaydı da böyle bir federasyonla daha da güçlenseydi, kimse de sesini çıkaramasaydı.
Sosyal ağlarda paylaş

bone said:

gerçi şu da var, piyasadaki son zamanlardaki (70'lerden beri diyelim) politikacılara bakarsak, en doğru düzgün hareket etmiş kişilerden biridir. Sağcı partilerden Demirel gibi adamların çıkmasını ne çok isterdim

bone, her mesajınla ayrı bir efsanesin. demirel solcu partilerde mi yer aldı? "milliyetçi cephe" diye bişey bildin mi? hani geçenlerde bi topik açmıştın ya deniz gezmişle ilgili, ha işte mecliste onun infazından yana oy veren kimdi? bence senin tez zamanda yakın tarihle ilgili bilimum belgesel izlemen yahut kitap-makale filan okuman gerek böyle konularda ahkam kesmeden evvel..

bunun yanısıra demireli övmek, turancılığa iyi bir fikirmiş gibi bakmak ama sonuçlarını düşünememek..üzerine de her "federasyon" lafını edene "bölücü" demek..ne güzel komşumuzdun sen yurdum sağcıları..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...