Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yunanistanda ayaklanma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
FB de poker oynarken masadaki 2 yunanlıya nasıl gidiyor egenin diğer yakasında hayat diye sorunca, ikisi birden çok kötü yaa falan dediler. Sebebini sorunca, polis ufak bir çocuğu vurdu, olaylar çıktı diye eklediler ki biliyordum zaten. Şöyle bir bakayım dedim, reuters in sitesinde fotolar falan var, durum gerçekten çok kötü.

Polisin ateş açmasının nedeni, haklı & haksız olması, olayın gerçekten yanlışlıkla mı ölümle sonuçlandığı gibi konularda bir fikrimiz yok. Diğer yandan, her zaman da savunduğum gibi, ayaklanma ile karşı çıkmak ve tarafını belli etmek için eylem yapma arasındaki farkı da kavramakta fayda var.

Eğer halkın haklarını, masum insanların evini, arabasını yakarak, o insanların mallarına zarar vererek, canlarına kastederek koruyacaksak, lütfen benim mahalleme uğramasın o kahramanlar.

Bu mudur yani olay şimdi. 1 mayıs'ta dikilmiş lalelere sopa sallayan genç kızın fotoları geldi gözümün önüne resmen.
http://www.reuters.com/news/pictures/articleslideshow?articleId=USTRE4B601720081207&channelName=worldNews#a=1

Diğer yandan, içişleri bakanı ve yardımcısının istifa etmesi de, bir Türk olarak beni gerçekten utandırdı. Neler oldu da kimse sallamadı bizde, he heyyt.

Yine de, yıkmadan, kontrollü bir biçimde, "ideal" gösteri de çok ütopik bir hayal gibi görünüyor gerçekten. Binlerce insanı toplamak ve onların arasından bir kişinin bile sorun çıkarmaması, zor. O yönden yazıyı bir daha okuyunca kendimi saçmalıyormuşum gibi hissettim.

Ben gidip yatayım.
Mesaj tarihi:
irenikus said:
yani olay yunanistan'da diye mi birden ayaklananlar kahraman yapıldı, buraya yazanların arasında dtp mitinglerindekilere kin kusan kimse yok mu gerçekten?

tam olarak ne kastetiğini anlayamadım, boş bir provokasyon girşimi mi değil mi çözemedim.

DTP mitingindeki teröristlere kin kusanlar Yunanistan'da bir çocuk polis tarafından vuruldu diye ayaklananların hareketini haklı bulamaz mı?
Mesaj tarihi:
bu arada yunanistandaki öğrencilerin bu şapka çıkarılası gelenekleri hakkında bilgi sahibi olmayan varsa
-17 kasım olaylaırna
-atina üniversitesinin polis-asker tüm kolluk kuvvetlerine karşı kapatılışına,
-bu olayların büyük etkisinin albaylar cuntasının çöküşünde önemli rol oynmasına
-ve daha bir çok yunan tarihindeki öğrenci ayaklanmaları, grevler ve protestolar hakkında yazılara

göz atmasında yarar vardır.adamlar yani ucuz politik ve milliyetçi/faşist zırvalar peşinde koşmuyorlar..

başlangıç için buyrun
atina üniversitesi olayları:
http://en.wikipedia.org/wiki/Athens_Polytechnic_Uprising
Mesaj tarihi:
Aket-Atum said:
irenikus said:
yani olay yunanistan'da diye mi birden ayaklananlar kahraman yapıldı, buraya yazanların arasında dtp mitinglerindekilere kin kusan kimse yok mu gerçekten?

tam olarak ne kastetiğini anlayamadım, boş bir provokasyon girşimi mi değil mi çözemedim.

DTP mitingindeki teröristlere kin kusanlar Yunanistan'da bir çocuk polis tarafından vuruldu diye ayaklananların hareketini haklı bulamaz mı?

Burada DTP mitinglerindekinin ölmelerini isteyip de Yunanistan'daki gencin neden vurulduğunu bilmeden Yunan polislerine öfke kusmak çifte standarttır. Belki araba yakmaya çalışıyorlardı ne bileyim, detayları araştırın önce.
Mesaj tarihi:
o mu ölçü? terör örgütü yok diye anarşistlik yapılabilir mi yani? pkk'lı değillerse mahalleler kapatılabilir, arabalar yakılabilir, vandallık yapılabilir? gazetede okudum, anarşistlerin kurtarılmış bölgesinde devriye gezen polis ekibine saldırmışlar polis de ateş edince vurulmuş ölmüş söz konusu genç. polis kimsenin kum torbası değildir.
Mesaj tarihi:
Neyin ölçüsünden bahsediyorsun ki sen?

Türkiye'deki DTP mitingiyle, Yunanistan'daki öğrenci ayaklanmasını bir tutup karşılaştırma yapmışsın, onun üzerinden konuşuyorsun hala.

Ne alakası var o ikisinin.
Mesaj tarihi:
said:
Neyin ölçüsünden bahsediyorsun ki sen?

Türkiye'deki DTP mitingiyle, Yunanistan'daki öğrenci ayaklanmasını bir tutup karşılaştırma yapmışsın, onun üzerinden konuşuyorsun hala.

Ne alakası var o ikisinin.

esas sen neyden bahsediyorsun?

said:
anarşistlerin kurtarılmış bölgesinde devriye gezen polis ekibine saldırmışlar polis de ateş edince vurulmuş ölmüş söz konusu genç. polis kimsenin kum torbası değildir.
Mesaj tarihi:
Bizde de polis cinayetine kurban giden gençler vardı ama hiçbirine böyle sahip çıkmadı millet.
Bu kadar duyarlı olmaları takdir edilesi birşey bence. İnsanların bu kadar öfkelenmelerini de insan hayatına verdikleri değere bağlıyorum, başka sebebi varmıdır bilemem.

pkk eylemleri konusuna gelirsek;
Aradaki farkın anlaşılmamış olmasına şaşırdım açıkçası, çünkü çok bariz ve belirtme ihtiyacı duyulması bile çok saçma ancak;

-Yunanistandaki eylemler bir kişinin haksız yere infaz edilmesi üzerine, buna karşı çıkan bir hareket.
-pkk eylemleri binlerce kişiyi öldürmüş olan ve öldürmeye devam eden bir şerefsiz sürüsüne destek çıkan bir hareket.

Evet, katilleri destekleyen bir eylem yapmakla katillere karşı eylem yapmak arasında bayağı bi fark var -ve evet, katilleri destekleyenler ölsün bi zahmet.

Vandallık yapmaları abartı geliyo bana da. Ancak halkın böyle bir olaya bu denli öfkelenmesi ve tepkilerini bu kadar aktif bir şekilde ortaya koymaları mükemmel birşey bence. Türkiyede o kadar haksız infaz gerçekleşti, kimsenin gıkı çıkmadı. E tabi böyle bir eylem böyle koyun bir halka tuhaf gelebilir doğal olarak...

Bu arada biri cinayetten olmak üzere iki polis memuru tutuklanmış.
http://news.yahoo.com/s/ap/20081208/ap_on_re_eu/eu_greece_riots
Mesaj tarihi:
irenikus said:

ahaha bu kadarmi basiyo kafan, kahraman yapildi cunku adamlar hakli tepki veriyor.

cuma namazi cikisi toplanip icinde insanlarla otel yakmiyorlar.

sayisiz tahribat yapilmi; bir suru bina yakilmi, yikilmis ama kimseye olmemis.
Mesaj tarihi:
ShadowFury said:

-pkk eylemleri binlerce kişiyi öldürmüş olan ve öldürmeye devam eden bir şerefsiz sürüsüne destek çıkan bir hareket.

Türkiyede o kadar haksız infaz gerçekleşti, kimsenin gıkı çıkmadı. E tabi böyle bir eylem böyle koyun bir halka tuhaf gelebilir doğal olarak...

peki ben şimdi "pkk, kürtlere yapılan haksız infazlara karşı bir tepkidir" dersem ne diyeceksin? kendi kendini yanlışlamış oluyosun bu noktada.
Mesaj tarihi:
senin kafan ne kadarına basıyor peki? gazi mahallesini, ya da ümraniye de bir mahalleyi dhkpc'liler ya da pkklılar kapatsa, oradan geçen bir polis ekibine saldırsalar ve çıkan çatışmada aralarından genç biri ölse sen de sokağa mı döküleceksin? bu meselede başı yanan yunan devleti olduğu için gösterilen bir çifte standart değil yani bu?
kimse bıdı bıdı yapmasın bizimkiler şerefsiz terörist onlarınkiler gösterici diye, eylemler zarar verdikten sonra kimin adına yaptığının ne önemi var, onların teröristi de bu demek ki.
tahribat yapılmışmış ama kimse ölmemişmiş, tahribat gören mallar kimseye ait değil demek ki, bankalar süs, arabalar karton.
Mesaj tarihi:
sir said:
peki ben şimdi "pkk, kürtlere yapılan haksız infazlara karşı bir tepkidir" dersem ne diyeceksin? kendi kendini yanlışlamış oluyosun bu noktada.

pkk nın kendisinin katil olduğunu belirtmişim zaten, aradaki farkı yeterince açıklıyor. Fazla birşey dememe gerek yok bu noktada.
Mesaj tarihi:
yani başka bi ülkede devlete başkaldırı güzel bişeyken, bizim ülkemizde kötü bişey diyosun, burda bi çelişki yok mu?

ya da başka ülkede ayaklananları koyun olmadıkları için takdir ediyosun, ama burada ayaklananlara karşısın.
Mesaj tarihi:
irenikus said:
polis kimsenin kum torbası değildir.

helal be yavrum be.
polis kimsenin kum torbası değildir arkadaşım kimse kusura bakmasın. ama halk polisin kum torbasıdır, istediğiniz gibi dövüp öldürüp linç edebilirsiniz.

bunu görünce aklıma iki örnek geldi:

1- 1 Mayıs 1977, İşçi Bayramı'nda Taksim'de kalabalık toplanılmıştı. Çatıdan birisi ateş edince, diğer çatılarda toplanmış polisler halka ateş etmeye başladı. Panzerlerle insanların üstüne gidildi, birçok kişi ezildi.

2- Sivas Katliamı, katliam yapacağını söyleyen insanlar, Madımak Hoteli'nin etrafını sardı. Polisler sadece izlemekle yetindi. Madımak Hoteli yandıktan çok sonra İtfaiye geldi. İtfaiye ekibinin başında Belediye Başkanı'nın da olduğunu ve Aziz Nesin'i dövdüğü söyleniyor.

Polisler hep tuhaf bir organizasyona sahip oldu. Şimdi de Fetullahçı açılımından bahsediliyor.

Yunanistan'da ayaklanmış insanlar, en azından polise karşı biraz daha tepki koyabiliyor. Bizde olmadı pek böyle anarşik olaylar. Olsa olsa anca PKK kuru kalabalık yaptı hep.
  • Yeni Oluştur...