Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ve Bruce Wayne öldü

hozceri

Öne çıkan mesajlar

DC Comic’in çizgi roman serisi Batman’de geceleri üstün yetenekli bir yarasa adam olup yaşadığı Gotham City’yi kötülerden koruyan zengin işadamı Bruce Wayne öldü
Batman’in son sayısı Batman RIP, ABD’de raflardaki yerini aldı.

Ancak son ana dek Bruce Wayne’i kimin öldürdüğü konusundaki tartışmalar sürüyordu.

İnternet günlüklerinde Bruce Wayne’i karanlık güçlere katılmaya karar veren ortağı Robin’in öldürmüş olabileceği yorumları yapılıyor.

Bazılarıysa Bruce Wayne’in, Batman’in azılı düşmanlarından “Kara Eldiven” (Black Glove) tarafından öldürülmüş olabileceğini söylüyor.

Bruce Wayne’in ölmesi, çizgi roman serisinin sona ermesi anlamına gelmiyor. Başka bir kişinin geceleri Batman olup Gotham City’yi koruması bekleniyor.

Bob Kane ve Bill Finger tarafından DC Comics için yaratılan Batman, ilk kez 1939’da piyasaya çıktı
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
DC son yıllarda Marvel'in çok gerisinde kalsı ticari olarak. Bundan yapıyorlar böyle şeyleri. Infinite Crisis ve All-Stars ile kendilerini kurtarmaya çalıştılar ama hala geriliyotlar. Artık ağırlığı Vertigo'ya vermeye başladılar yavaş yavaş.

Bakalım nereye gidecekler, 90larda Marvel çok daha kötü bir durumdaydı.
Sosyal ağlarda paylaş

throne_eins_meister said:
Dragonfire said:
Hangi seri ki bu? Bruce Wayne zaten Batman değildi en sonunda. Yerine başkası geçmişti.

Batman Beyond'u kastediyorsun sanırım.

----------

Bu arada Batman daha önce de ölmüştü (Bkz Şövalyenin Düşüşü) DC az kapitalist değil ha.

Şövalye'nin Düşüşü'nde ölmemişti, tekerlekli sandalyeye mahkum kalmıştı Bane tarafından omurgası kırılınca. =)

Edit: Dragonfire yazmış, ben sayfayı refresh etmeyi unuttuğum için görmemişim. =p
Sosyal ağlarda paylaş

Peh ne zamanlardı be. O zamanlar mavi yani arkabahçe 4 çizgi roman yayınlıyordu.
Spiderman 2ayrı koldan ilerliyordu. Reptile ile o hunter kılıklı herif vardı.
X-men Magnetonun x-men hafızasını kaybedip x-men olduktan sonra tekrar kendine geldiği dönemi anlatıyor.
Superman Doom's day supermanin öldüğü seri.
Batman Fall of the Dark Knight.
Her ay çıkıcak diye beklerdim. Bizim burada benden başka alan kimse yoktu.
Sosyal ağlarda paylaş

Batman iyi adamdır be. DC'nin tek sevdiğim karakteridir.

Çizgi Romanlarda şey tuhafıma gidiyor. Bir zaman çizelgesi yaratıyorlar, ama ilerliyen sayılarda ona uymayacak hareketler sergiliyorlar.

Misal Bruce Wayne ölünce, Batman Beyond serisi de mantık dışı kalmış olur.

Ha bu arada Bruce Wayne'dan başka kimse Batman olamaz, kabul edemem bunu. Adam yılların deneyimi lan. Ayıp.
Sosyal ağlarda paylaş

Batman RIP serisinin sadece en son sayısını okudum. Batman sevdigim halde hiç hoşuma gitmedi. Bruce Wayne in öldüğünü sanmıyorum 10-15 sayı sonra geri döner gibi geliyo çünkü ''öldüğü'' kısım çok açık bırakılmış.

Gelecek sayılardada Batman in yyerine kimin geçicegi işlenicekmiş. Nightwing olur gibi geliyoda okumam sanırım. Marvel varken DC ye bakmnıyorum hiç.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ben okuyacağım trade'i çıktığından. Batman'den dolayı değil. Grant Morrison'ları hep alırım. En azından seneryonun güzel olduğu kesin. Gerçi benim Killing Joke'dan başka ve şu Bane'in Batman'in belini kırmasından sonraki Scarecrow arcından başka sevdiğim batman öyküsü hala çıkmadı. O Scarecrow'da da Batman Wayne değildi zaten. Ondan sevmiştim biraz. Numaralarını hatırlamıyorum ama bulursanız okuyun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bone said:
Misal Bruce Wayne ölünce, Batman Beyond serisi de mantık dışı kalmış olur.

DC'de mantık aramayacaksın. Mantık olayını Marvel 2000lerin başında Quesada ile keşfetti. Mantık istiyorsan Secret War sonrası Marvel ya da Ultimate ya da Vertigo oku. Dark Horse'da okuyabilirsin tabii. DC'nin ana markasından uzak dur ama. Wildstorm falan iyi de, ana marka çok kötü. Hiç anlamadım bunu, DC'nin tüm alt markaları DC'den iyi ya...
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Öykü demedim zaten, senaryo dedim. Batman yukarda söylediğim iki arc dışında güzel hiç birşeyini okumadım. Ama Morrison yazdırsa senaryoyu senaryo güzeldir. İyidir. İçerik değil, teknik olarak. Estetik olarak dialog kullanımı ve kelime şeçimi iyidir. Narrasyon iyidir yani.

Not: Soldier Son'u bugün elime aldım bu arada, bitince geri dönerim sana yorumlarımla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...