Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Duymayan Kalmasın, Kömür Dağıtımı Başladı

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Dört maddede avanta kömür

BİR: Kömür dağıtımını hayırseverlik motive etmiyor...
Öyle olsa seçime az bir süre kala kömür TIR’ları, en agresif bir şekilde varoş mahallelerine dalar mıydı?
Öyle olsa seçime az bir süre kala bu abanma hali ortaya çıkar mıydı?
"Kömür torbalarının seçmen davranışında oynadığı rol" konusunda bir tereddüt oluşsa, kaz gelecek yerden tavuğu esirgememesiyle maruf Melih Gökçek Beyefendi, bu işe zırnık yatırım yapar mıydı?
Demek ki neymiş?
Motivasyonun kaynağı hayırseverlik değil, seçmen kafalama imiş...
* * *
İKİ: Kömüre giden para milletin parasıdır...
Şu rakamlara dikkat lütfen:
5 yılda 8 milyon aileye kömür dağıtılmış... Bu 6 milyon ton kömür demekmiş... Maliyeti ise 1.1 milyar YTL tutuyormuş...
O zaman soralım:
Başbakan Erdoğan, kişisel servetiyle mi alıp dağıtıyor bu kömürleri?
Melih Gökçek, oğullarının açtığı "araba yıkama servisleri"nden gelen paralarla mı tedarik ediyor kömürü?
Ne gezer?
Halktan topladıkları vergilerle alıyorlar kömürü...
BOTAŞ’a taktıkları borçlarla alıyorlar kömürü...
Bu durumda soralım:
"Kömür dağıtan Tayyip Erdoğan" ile "kömür dağıtamayan Deniz Baykal" arasındaki oy farkının hesabını kim verecek?
Bu haksız rekabet değilse nedir?
Madem pek hayırseverler...
Kişisel servetlerinden yapsınlar yardımı...
Hadi diyelim ki mal canın yongasıdır, bu yüzden pamuk eller ceplere gidemiyor...
O zaman duble yol müteahhitlerini harekete geçirsinler...
* * *
ÜÇ: Yardım edilsin edilmesine ama...
Bazıları diyor ki:
"Fakire yardım edeceğine fakirliği ortadan kaldır."
Tamam, bu görüşü fazla idealist bulalım...
Tamam, "fakirlik ortadan kalkıncaya kadar fakirin durumu ne olacak" meselesine de kafayı takalım...
Tamam, ekonomi düzelene kadar yoksula yardımı öngörelim...
Ama bugün yapılan, bunu aşan bir durum değil mi?
Fakirlikten yararlanarak, fakirin oyunu kapmaya çalışmak ile fakirin derdine içtenlikle çare olmak arasında ince bir fark yok mu?
Gazetelerin birinci sayfalarını süsleyen kömür kamyonu fotoğrafları, bu ince farkın çok kaba bir şekilde aşıldığını ortaya koymuyor mu?
* * *
DÖRT: Halkımız masum değil...
Tamam, halkımızın bir kısmının göbeğini kaşımak gibi bir özelliği olduğunu "siyaseten doğruculuk" adına ifade etmeyelim...
Halkımıza kıymayalım...
Halkımızın "bir çuval kömüre oy satmayacağı"nı haykırıp duralım...
Ama şunu da unutmayalım:
Halkımız Cem Uzan denilen bir adamın beleş verdiği "döner / ayran"a karşılık olarak, o mübarek oyunun yüzde 7.5’ini vermişti...
Cem Uzan parasız kalıp döner ayran dağıtamayacak hale gelince de...
Oyundan zırnık koklatmamıştı...
Demek ki neymiş?
Avanta, en azından seçmenin bir kısmının oy vermesinde etkili olabiliyormuş...

Ahmet Hakan
Sosyal ağlarda paylaş

Ben şu lafa takıldım , dağıtımın adam gibi yapılıp yapılmadığını bilemem ama..

said:
doğalgaz kullanılan semtlerde bile

Bu nedir ? Şimdi haberi yapanı anladık angut , bunu okuyan uzaydamı yaşıyor da buna düşünmeden aaa doğalgazlılara bile dağıtıyorlar diye yorum getiriyor veya düşünüyor..

Doğalgaz olan semtlerde kömür kullanan ev ya da doğalgazı olmayan ev olamaz mı ya da yok mu ? İşin sırrı nedir ?

Geçen gün çarkıfelekte sanırım Iğdıra gidilmişti ordaki bir aile evden yarıştırıldı. M.Ali bilinçli olarak sordu gündemden dolayı kömür yardımı geliyormu , seçimler yaklaştı dağıtıyorlar demi vs. diye , evet kömür aldık dedi kadın. Yanlız bu senemi her senemi veriyorlar diye sordu M.Ali , kadın her sene getiriyorlar dedi.

He bu yoruma açık , biri derki seneler öncesinden seçime yatırım , biri de derki adamlar yardım ediyor işte. Öyle ya da böyle ihtiyacı olana ister seçim için olsun ister sadece yardım için olsun kömür verilmesi çok da güzel birşey.

Seçim meydanlarında petrol 1 ytl olacak demekten çok daha iyidir..
Sosyal ağlarda paylaş

‘Bedava kömür’ün rantını kimler yiyor?

Kömür dağıtım işi zıvanadan çıktı.. Tarihe ‘sosyal yardım’ olarak değil, seçmene dağıtılan ‘rüşvet’ diye geçecek..
Aslına bakarsanız kömürü hesapta devlet dağıtıyor.. Ama Başbakan, kaymakamlara, valilere talimatı partisinin il başkanları toplantısında veriyor..
Hal böyle olunca da kömür AKP’nin kömürü oluyor..
AKP’nin kömürü de.. Parası bizim paramız..

Fakir fukara soğukta donsun mu, sabahlara kadar titresin mi diye düşünenler sesini çıkarmıyor..
Çıkaramıyor! Vicdan izin vermiyor..
İnsanların muhtaç oluşu herkesin elini kolunu bağlıyor.. Hepimizi suskunluğa itiyor.. AKP de fırsat bu fırsat deyip kömür dağıtma işini fütursuzca kullanıyor..
Kömür yüklü TIR kamyonları neredeyse resmigeçit yapacak.. Mahallelere sirenlerle, davul zurnayla girecekler..
Başbakan, insanları incitmeyin, dağıtımı gece yapın diyordu ne oldu?
Seçim var seçim.. Üstelik yerel seçim!..
Fiyaka zamanı!
Gemi azıya alan alana, mart ayına doğru doğalgaz kullanana da torba torba kömür verirlerse şaşmayın..
Çünkü kömür bedava!
Senin, benim haneme yazıyor..
*
Dağıtım işlemi oy avcılığıyla sınırlı kalsa neyse! Ortada büyük bir rant da var.. Geçen gün Starhaber’de Turgut Erat’ın enfes bir haberi yayınlandı.. Turgut, Kağıthane’ye, kömür dağıtılan yere gidiyor.. Canlı yayına çıkacak, kömür meselesini anlatacak.. Dağ gibi yığılan kömür çuvallarına göz atıyor.. Üzerinde para ile satılmaz yazıyor.. Altında küçük bir firma adı.. Çuvalı yapan firmanın ismi..
Ünal plastik..
Hemen araştırıyor, çuvalı yapan firma Gaziantep’te çıkıyor.. Sahibi, AKP kurucusu ve il yönetim kurulu üyesi Eyüp Özkesici..
Kömür nereden geliyor?
Soma’dan..
Çuval Gaziantep’ten..

Gaziantep’te hazırlanan çuvallar kamyonlara yüklenip Manisa’nın Soma ilçesine getiriliyor..
(Manisa ve çevresinde çuval dikecek kimse yok galiba) İçine kömür konuluyor, İstanbul’a gönderiliyor..
Sizce bu işin içinde rant yok mu?
Bu kömür dağıtım işi de birilerini zengin etmedi mi?
*
5 yılda 8 milyon aileye kömür dağıtıldığı iddia ediliyor.. 6 milyon ton.. Bedeli 1.1 milyar YTL..
Sadece kömürün.. Peki nakliyesi kimden? Çuvalı? Parasını kim ödüyor?
Mesela Antepli AKP yöneticisi çuval tedarikçisinin cebine bugüne kadar kaç para girdi? Kaç torba dikti, kaç para aldı?
Yoksa hayır işi diye diktiği çuvalları bağışladı mı?
Nakliye işini kimler üstleniyor? Koca koca TIR’lar kime ait? Onlar da hayrına mı mazot yakıyor?
*
Anladık, kömürün parasını biz veriyoruz, rantını AKP yiyor! Sineye çektik diyelim.. Çuvalın, nakliyenin rantını kim yiyor?
Kömür dağıtan sosyal devlet anlayışından kimler nemalandı?
Bari bunu söyleyin..
Hayrına!

Mehmet Tezkan
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
Bu Yılmaz Özdil'in yazılarının popüler olduğu bir ülkenin entellektüel durumu hakkında pek iç açıcı olmayan kararlara varabiliriz sanırım.

GERGE said:
Dağıtsınlar tabii, AKP dağıtıyor diye eleştirmek ne demek, kendinize gelin bir az, klişe bir laf edip yaşamayan bilmez diyorum.

Katılıyorum. Hürriyet'teki yazarların hiç biri entellektüel değil. Bu yüzden Sabah ve Radikal gazeteleri okuyorum. Onların kültür seviyeleri çok daha iyi konumda. Yılmaz Özdil kısa kısa yazıp sözde laf dokundurduğunu sanıyor da, içeriği çok boş yazılar yazıyor.

Ayrıca Kömür dağıtımına destek veriyorum. Yaşamayan bilmez bir kömüre bile muhtaç kalındığını. Keşke daha çok kömür yardımı yapsalar da insanlar soğuk kış günlerinde üşütüp hastalanmasa. Sıcak evinizden konuşmak kolay tabii...
Sosyal ağlarda paylaş

AKP'yi ve kömürü savunan arkadaşlara soru:

Her şey iyi güzel de halkın parasıyla alınmış kömürde neden TC. Başbakanlık yazıyor???

Bunun sebebi nedir kömürü dağıtan Başbakanlık değil ki, belediye?

Ayrıca Devletin başbakanlığının görevi kömür dağıtmak mı?

Eğer cevap evetse Başbakanın ihtiyacı olmayanlara bile kömür dağıtmak yerine doğalgazı ucuzlatması herkes açısından daha mantıklı olmaz mı? Neden doğalgaz zammının üstüne halk çaresizlikten doğalgaz aş.'nin camlarını kırarken ihtiyacı olmayanlara halkın parasıyla alınan kömür veriliyor? Bunu savunabilecek biri varsa aranızda cidden görmek istiyorum. AKP haksız ve hatalı arkadaşlar istediğiniz kadar inkar edin.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimsenin dikkatini çekmeyen şöyle bir durum da var.

Kömür vatandaşa ÜCRETSİZ veriliyor, değil mi?
Yani kömür normalde PARAYLA satılan bir malzeme.

Bu işten para kazanacak, ekmek yiyecek olan bir dolu esnafın ekmeğiyle oynuyorsun. Buna sadece mahalledeki odun-kömürcü değil, onun yanında çalışanlar da, o kömürcüye kömür getiren kamyoncu da, o kömürcüye toptan kömür sağlayan toptancı da, bu kömüre çuval hazırlayan çuvalcı da, o çuvalcıya hammadde sağlayan bir başka toptancı da vs vs vs dahi, çok büyük bir ekonomiden bahsediyoruz.

Sen bunu ücretsiz dağıttığın zaman bunun ekonomisini yerle bir ediyorsun.
Üstelik bu ekonomiyi sarsarken kullandığın kaynak da bizzat T.C.'nin bütçesi, kendi parti bütçen de değil.

E hal böyle olunca, "fakirler ısınıyor ne güzel" derken tek suçu fakir olmamak olan kömürcü ve uzantısı, artı bizler bir partinin reklam yapıp oy toplama oyununda zarar görüyoruz.

Madem yardım yapacaksın, ya kendi cebinden yap, ki başkasını zarara uğratırken kendin de aynı zararı hisset,
ya da devletin tek tabanca olduğu yerlerde yap, sağlıkta yap, eğitimde yap vs. ki herkes eşit şekilde faydalansın.

Tezkan'ın yazısında belirttiği olayın rant yeme yüzünden bahsetmiyorum bile. Zaten oyunun iki yüzünden biri seçmene rüşvetse, ikincisi devletin malı deniz yemeyen keriz olayı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...