Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akbank 1500 kişiyi işten çıkardı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
soL (HABER MERKEZİ) said:
Akbank'ta Cuma günü 1500-2000 kişi işten çıkartıldı. Konuyla ilgili banka yetkililerinden açıklama yapılmazken, işten çıkarılanlar medyadaki sessizliği değişik yöntemlerle protesto etmeye başladılar.

soL (HABER MERKEZİ) Akbank cuma günü yurt çapında 1800'ü aşkın çalışanını işten çıkarttı.

Çalışanlar arasında işten çıkartmaların bugün de süreceği bilgisi verilirken, Akbank'ın arkasından Garanti Bankası'nda da işten çıkartmaların başlayacağı iddia edildi.

İşten atılan ve atılacak personelin emekliliğini doldurmuş olanlar ile, henüz bir yılını doldurmamış yeni çalışanlar arasından seçildiği bilgisi verildi.

Akbank'tan işten çıkartamalara dair henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, İnternette, bankacılık forumlarında konuya dair sayfalarca tartışma oluşmuş durumda. Banka sektöründe sessiz sedasız yaşanan kıyım için çalışanlar internet üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyor. Yüzlerce çalışan Akbank'taki işinden atıldığını söylüyor, konunun medyaya yansımamasına ise tepki gösteriyorlar.

Akbank ile ilgili başka bir iddia ise bankanın Maslak şubesinde işten atılan çalışanlar ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandığı. İşten çıkarmalara tepki gösteren çalışanlar binadan güvenlik görevlileri tarafından zorla çıkarılıyor.

İş Kanunu ne diyor?
İş Kanununun 29.maddesine göre; 30'dan fazla işçinin birlikte işten çıkartılacağı durumlarda işverenin durumu en az otuz gün önceden yazılı olarak işyeri sendika temsilcilerine, ilgili bölge müdürlüğüne ve Türkiye İş Kurumu'na bildirmesi zorunlu.

Fesih bildirimleri, ancak işverenin toplu işçi çıkarma isteğini bölge müdürlüğüne bildirmesinden otuz gün sonra hüküm kazanıyor. Ayrıca işveren, aynı nitelikteki iş için yeniden işçi almak istemesi durumunda, işten çıkarttığı işçilere öncelik tanımak zorunda.
Mesaj tarihi:
akbank akbank, aradan geçen beş sene sonra arkama bakıyorumda iyi ki istifa etmişim.akbank ne zaman çalışanına değer verdi ki? en düşük maaşı çalışanına veren.sabah 8 aksam en erken saat 22 de şubeden çıktığımız.hafta sonu cumartesi pazar şubede çalıştığımız ve sonra devlet dairesinde çalışan memur arkadaşımdan daha az maaş aldığımızı öğrendiğimiz bir kurumdur.emekçilerini eşekler gibi çalıştıran, izinli olduğunuzda izninizden sizi çağıran, izin vermeyen 10 banko olup 5 gişe yetkili çalıştıran bunuda tasarruf olarak gören.sonrada en cok kar eden bankayım diye açıklamalar yapan bankadır.6 ay dayanabildim.çok iğrençti işsizlik daha güzeldi.en azından işsiz olacaktım sömürülmeyecektim.dimdik bir şekilde istifa ettim.iş mahkemesine fazla mesaim için dava açtım.bir güzelde tazminat kazandım.istifam için ödeyeceğim tazminat isteminide mahkeme geçersiz buldu.kısaca akbank avcunu yaladı ve ben çalıştım kpss ile memur oldum.gururluyum memuriyet bile emeğinin sömürülmesinden iyidir.

birde bunların sendikası banksis vardır.10 sene çalışanla işe yeni giren çalışanın aynı maaşı almasını doğru bulmayan bunu dile getirir.fakat lafta kalır cünkü banksisin tek çalıştığı banka akbanktır.bir nevi banka sendika ilişkisi vardır.sadece akbank değil bütün bankaların sendikasının durumu aynıdır.

gençler ve bankacı olmak isteyen arkadaşlar.bir daha düşünün.bankacı olup hayata küsmek yerine ya bu sevdadan vazgeçin yada bankacı olacaksanız müfettiş olun.başka türlüsü yok çünkü.
Mesaj tarihi:
anasini sattigimin ulkesinde hala tarih dersi olarak kimsenin sallamadigi birinci dunya savasi anlatildigi icin

aramizda great depressionin ne oldugu devletlerin kriz zamaninda neler yaptigini bilen yok, 2001 krizi bile bu yazi yazan grubun bir kismina ulan herifler paralari cukkaladi battik krizi olarak geliyor.

hatta daha ileri saftirik biri demiski yapilan ozellestirmeler eskinin borcunu odedi, hatta dahada ilerisini yapan biri var diyor ki krizi oldugunu soyleyince birsey mi olacak. adamin balonunuyla bile tehdit eden var.

sonrada isten adam cikartinca uzulsem mi bilemiyorum , halk boyle olunca daha bir kotu davranip daha cok ustune binmek lazim gibi geliyor insanin icine, bu kadar aptalsa bu halk onlara herseyi yapmak serbest.

adamlar hala basbakan kriz var deyince bir sey mi olacak diyor ya.
Mesaj tarihi:
matama said:
bende sirketten 3 kisi cikarmak zorunda kaldim hala uzuluyorum birde senin gibi bir halt bilmeyen tipler artislik yapinca dalasim geliyor

kabadayı ağalığı mı meslek?
Mesaj tarihi:
kabadayi agaligi

network aglari gibin bizim meslek

Sam said:
matama said:
bende sirketten 3 kisi cikarmak zorunda kaldim hala uzuluyorum birde senin gibi bir halt bilmeyen tipler artislik yapinca dalasim geliyor

kabadayı ağalığı mı meslek?
Mesaj tarihi:
matama said:
hatta daha ileri saftirik biri demiski yapilan ozellestirmeler eskinin borcunu odedi, hatta dahada ilerisini yapan biri var diyor ki krizi oldugunu soyleyince birsey mi olacak. adamin balonunuyla bile tehdit eden var.

dediğim şeylerin yanlış olduğunu iddia ediyorsan ediyorum de.

özelleştirme gelirlerine hükümet dokunamadı. rüşvet vs almıştır belki ama çok yüksek rakamlar olduklarını sanmıyorum, la ki londradayken çalıştığım altyapı fonu türkiyedeki ihalelerden birindeydi ve ihaleyi kazandı, sahibiyle daha sonra konuşurken "çok temiz ihaleydi helal olsun sizinkilere" dedi (ki adam iyi biridir çok yardımcı olmuştur bana, rüşvetle çalışsaydı düz derdi bu ne böyle diye)

fakat matama, ekonomi bilgini bıraktım, burası insanların bilgi paylaşmak için geldiği bir forum. seviyesizliğin bir sınırı var, eğer bir insanın fikrini beğenmiyorsan "hıyar herif" gibi sıfatlarla değil, söylediğin şeyin kanıtlarıyla gel ki tartışma olabilsin.

ki söylediğin şeyin kanıdı olamaz, çünkü dediğim gibi mayıs 08 e kadar tmsf ve özelleştirme gelirleri FDF ye eklendi türkiyede, dediğim şey %100 doğru yani.

eğer yine kahvehane tavırı ile cevap atarsan (bkz "dalacam sana", "saftirik insan") geri cevap yazmayacağım, adminler birşey yapmıyor olabilir ama benim senin gibi seviyeyi aşağa çeken insanlarla muhatap olmamı gerektirmez bu :)
Mesaj tarihi:
2-3 gün öncesinin çalışan sayısını da koymaları gerekir inandırıcı olmaları için:

said:
31 Aralık 2007 itibarıyla çalışan sayısının 13.513 olduğu, bu
sayının, bugün itibarıyla 15.176’ya çıktığı bildirilen açıklamada,

Bu süreçte 3500 çalışan alıp 1500 çalışan işten çıkartırsan daaynı kapıya çıkar çünkü.
Mesaj tarihi:
İşten çıkartmalar gayet doğal bunun yanında emeklilik ve başka bankalara olan transferleride düşünmek gerekiyor. Bu haber sanki birazda sabancı grubuna yönelik olmuş.
Mesaj tarihi:
mini uyarı:

adam gibi tartışın; aptal, salak, öküz vb hakaretleri kullanmadan adam gibi görüşlerinizi ifade edemiyorsanız hiç yazmayın. hakaret etmeden diyin ne diyecekseniz. ayrıca bilmem kim gebersin, ölsün, boynu kırılsın vs. de normal şeyler değil..

uyarmadı demeyin, artık 1aydan başlıyor cezalar biliyorsunuz.
Mesaj tarihi:
akbank'ın açıklaması sadece göz boyama.Denildiği gibi işten çıkarmaların yapıldığı tarihteki personel sayısıyla bugünkünü vermiyorda bir senelik kısımdaki toplam artışmış bilmemneymiş onları veriyor.Utanmadan milleti salak yerine koymalarıda ayrı bi yüzsüzlük.O koca açıklamada "Hayır 1500 kişiyi işten çıkarmadık" diye bir satır yok.Laf kalabalığı yapmışlar.
  • Yeni Oluştur...