Milamber Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 gözlemler üzerine dayanan fazlada güçlü olmayan bir "teori" bu. böyle şeylerin kanun olması zaten çok zordur sağlam ispat gerekir ki ne fizikte ne genetikte varoluşu açıklamaya çalışan kuramlar genelde(bildiklerim öyle) teoride kalmıştır. evrim teorisine inanan insanlar suçlanamayacağı gibi inanmayanlarada "aa hayvana bak bilimden hiç anlamıyor" diyemeyiz. kimisi herşeyin ard arda yaşanan rastlantısal gelişmelerle oluştuğunu kimisi ise buna bir ilahi gücün sebep olduğunu düşünebilir. her iki tarafıda yargılamak kimsenin haddine değil. şahsi görüşüm milyonda bir gerçekleşecek olayların ard arda yaşanmasının limiti sıfıra götürdüğüdür, lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 3500 euro civarı diyosun da, döviz sapıtıyo abicim. 700 ytl civarından yukarda bi meblağ o. neredeyse paranın 5te 1i. az değil. olmaz öyle yatırım. sırf gidiş geliş bileti dediğin parayla bu işi kapatmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 yanlız pati den bi grup katılıp parayı kazansa, sonra da "lol evrim var enayiler lololwtfpwnd" deseler /b/ nin en çılgın gösterisine on basan bi olay olur. ünlü olur pati uluslar arası çevrelerde :3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 O zaman soralım Adnan beyefendi hazretlerine, bize ne kullanıyorsa aynısından versin biraz. Öyle baya ucuza getirebiliriz bak sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 we gotta have ballz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Ardeth said: Penthesilea said: Ardeth said: OLEY BE EVRİM ÇÖKTÜ. Buarada nasıl bilimin ilerme sürecini ve fizikteki uygulama kümesi kavramını kavramamış arkadaşlar, kuantum ve relativiteden sonra newton fiziği çöktü derse, başka insanlar da durup darwin teorisi çöktü diyebilir normaldir. Garipsememek lazımTas atma kafani kirarim senin cocuk!1 Hatirladigim kadariyla Newton'in teorilerinin artik gecerliligi yok. Enlighten us eger yanlis diyorsan. Fizikci degil bilgisayar bilimcisiyim ben, ise yarayan seylerle ugrasiyorum, ama ogrenmek isterim tabi :P yazdım bişeyler sildim, forumda 40 kere yazdım "domains of applicability" kavramını. görsel eğitime geçicem bu sefer (not: grafik orantılı değildir, aşağılar çok küçük ~dalga boylarının planck sabiti ile karşılaştırılabileceği, sağ taraflar ise çok hızlı ~ışık hızının onda birinden fazla cisimler içindir) http://img207.imageshack.us/img207/4875/daxq9.jpg Öte yandan; Sen bir masa üzerinde kayan bir bloğun hareketini http://upload.wikimedia.org/math/b/9/0/b90f28f1bb825692930ce71234d02a84.png denklemini mi kullanarak, yoksa http://upload.wikimedia.org/math/d/d/7/dd7abfc26ac768881a1c393f4cb49b88.png denklemini mi kullanarak çözmek istersin? Ha buarada hepsinin üstünde Lagrange mekaniği vardır sdf kendisine saygımız sonsuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 katılıp saydam dosya içine tek bi yunus iskeleti fotosu koyup göndermek lazım aslında, kesin kaybederiz gerçi o zaman :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 nileppezdel said: said: "ama darwinizm sonucu komunizm çıkmıştır!" efsaneymiş doğrudur efenim. zira her maymun insan olmadığı gibi sadece bazı insanlar komünist olmuştur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 ben onu aciklamistim bi yerde, yoksa baska bisey mi aciklamistim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 evrim -> çiftleşme -> sosyalleşme -> sosyal -> komünizm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 BonePART said: Arcanecim cok zor degil yapabacin su 3 5 tane adnan oktar kitabi al ordaki kaynaklari kullan bide sey yap bol bol kuran referasi ver Ahaha çok iyi fikir. Resimleri de oradan alıp değiştiririm Richard Dawkins videosundaki gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Ardeth said: Sen bir masa üzerinde kayan bir bloğun hareketini http://upload.wikimedia.org/math/b/9/0/b90f28f1bb825692930ce71234d02a84.png denklemini mi kullanarak, yoksa http://upload.wikimedia.org/math/d/d/7/dd7abfc26ac768881a1c393f4cb49b88.png denklemini mi kullanarak çözmek istersin? Ikisiylede cozmem anasinis atiyim turev integral yorar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 sembolik bir soruydu zaten o sdf doğru sonuçlar verdiği sürece (ve doğru sonuçlar verdiği matematiksel olarak gösterbildiği sürece) daha basit olan formülü kullanmamanın manası yok gibi sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Ardeth said: Sen bir masa üzerinde kayan bir bloğun hareketini http://upload.wikimedia.org/math/b/9/0/b90f28f1bb825692930ce71234d02a84.png denklemini mi kullanarak, yoksa http://upload.wikimedia.org/math/d/d/7/dd7abfc26ac768881a1c393f4cb49b88.png denklemini mi kullanarak çözmek istersin? Üstteki denklem karizma. Şan, şöhret ve prestij için üstteki denklem diyorum =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throne_eins_meister Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 BonePART said: abi katilip kazanip odulu alinca amerikad aevrim arastirmasi yapa bi kuruma bagislamali " Galatasaraylılık Neden Geçersizdir? " konulu yazı yazıp ödül kazanınca Galatasaray'a bağışlamak gibi oldu bu da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Penthesilea said: Ardeth said: OLEY BE EVRİM ÇÖKTÜ. Buarada nasıl bilimin ilerme sürecini ve fizikteki uygulama kümesi kavramını kavramamış arkadaşlar, kuantum ve relativiteden sonra newton fiziği çöktü derse, başka insanlar da durup darwin teorisi çöktü diyebilir normaldir. Garipsememek lazımTas atma kafani kirarim senin cocuk!1 Hatirladigim kadariyla Newton'in teorilerinin artik gecerliligi yok. Enlighten us eger yanlis diyorsan. Fizikci degil bilgisayar bilimcisiyim ben, ise yarayan seylerle ugrasiyorum, ama ogrenmek isterim tabi :P Bi de şöyle denedim bu sana daha uygun olabilir matematik falan sdf said: İşte yanlış kelimesi böyle durumlar için kötü bir kelime. Fizik teorileri fonksiyonlar gibidir bazı belirli tanım kümeleri vardır. Misal gerçek bir cisim (field) üzerinde karekök fonksiyonu eksi sonsuzla sıfır aralığındaki değerler için yanlış bir fonksiyon mudur? Hayır sonuç vermeyen bir fonksiyondur (reel cisim üzerinde dedim atlamayın kompleks sayılar diye sakın). Aynı şekilde newton mekaniği yüksek hızlarda doğru sonuç vermiyor diye yanlış bir teori midir? Hayır düşük hızlarda tanımlı bir teoridir (düşük hızlarda %99.999999999999999999 yakınlıkta doğru sonuç vermesi fiziksel açıdan %100 doğru sonuç vermesi ile denktir. Zira zaten fiziksel olarak ölçülemeyecek derece küçük bir hatanın hata sayılmasının hiç bir manası yoktur...). Schrodinger denklemi aynı şekilde yanlış mıdır? Hayır parçacıkların dalga boylarının planck sabiti ile karşılaştırılabildiği, ağırlıkları olduğu ve hızlarnın ~0.1-0.01c den daha aşağı olduğu durumlarda tanımldır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Milamber said: gözlemler üzerine dayanan fazlada güçlü olmayan bir "teori" bu. böyle şeylerin kanun olması zaten çok zordur sağlam ispat gerekir ki ne fizikte ne genetikte varoluşu açıklamaya çalışan kuramlar genelde(bildiklerim öyle) teoride kalmıştır. evrim teorisine inanan insanlar suçlanamayacağı gibi inanmayanlarada "aa hayvana bak bilimden hiç anlamıyor" diyemeyiz. Niye diyemiyomuşuz yaa, bal gibide deriz. Hatta diyoruz zaten lol=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Ardeth said: sembolik bir soruydu zaten o sdf doğru sonuçlar verdiği sürece (ve doğru sonuçlar verdiği matematiksel olarak gösterbildiği sürece) daha basit olan formülü kullanmamanın manası yok gibi sdf ardeth i karı kızla bastık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 ShadowFury said: Milamber said: gözlemler üzerine dayanan fazlada güçlü olmayan bir "teori" bu. böyle şeylerin kanun olması zaten çok zordur sağlam ispat gerekir ki ne fizikte ne genetikte varoluşu açıklamaya çalışan kuramlar genelde(bildiklerim öyle) teoride kalmıştır. evrim teorisine inanan insanlar suçlanamayacağı gibi inanmayanlarada "aa hayvana bak bilimden hiç anlamıyor" diyemeyiz. Niye diyemiyomuşuz yaa, bal gibide deriz. Hatta diyoruz zaten lol=) Şu hatta diyoruz bölümüne bayıldım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 "Açmaz" ne ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar