Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ne güzel reklamdı bu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
tık tık tık iyi günler (aslen eyyi günner) ve bu bu nedir bu ali taran dönemi yapı kredi işleri. o zamanlardan sonra yapı kredi reklamları bir daha adam olmadı zaten.

azmonun hatırladığı başka bir arzunuz sloganını lanse eden efsane garanti filmidir, o gün bugün slogan değişmedi, daha iyisi de bankacılık dünyasında yazılamadı. ama benim eb sevdiğim garanti filmi "banka şubelerini hiiç sevmem" dir. net/telefon bankacılığının (adk deniyor bunlara) yeni yeni yayıldığı dönemlerde sinirli adam (güven kıraç) şubeye yürür, banka şubelerini hiç sevmem diye bağırır, gişedeki kıza "ayyyylin!" der filan. süperdir.

eski reklamlar neden yayınlanmaz sorusunun cevabı ise basit. siz sevin diye yayınlanmıyor reklamlar, markanın o anki bir ihtiyacını çözmek için yayınlanıyor, o ihtiyaç bitince o film de bitiyor. ihtiyaç bitmese de yenilemek için aynı mesajla değişik yapım yapıldığı da oluyor tabi ama buradaki sucu çocuk konusu öyle değil.

garanti sucu çocuk'u yaptığında bugünkü garanti değildi. küçük bankaydı (8. filandı yanlış hatırlamıyorsam), güven vermiyordu, insanlar bunlar paraları alır gider modundaydı, garanti'ye gitmiyor, paralarını vermiyorlardı. bu reklamın amacı garantinin kurumsal zihniyetini anlatmak, insanlara "burdayız, çalıştıkça kazanıyoruz evet, ama kazandığımızı alıp kaçacak diiliz, bankaya yatırıcaz yine" demekti. o iş halledildi bitti, çok da başarılı oldu. sucu çocuk da türk reklam tarihindeki yerini hakkıyla aldı...

şu anda garanti 3. en büyük banka, ayrıca en yenilikçi ve en hizmet seviyesi beğenilen banka konumunda, yani bu türden bir reklamı yayınlamaya ihtiyacı yok, bunu anlatmaya para harcamasına gerek yok. onun yerine bankacılık dünyasında yenilikçilik köşesini tutmak için yeni ürün anlatıyorlar habire... anlatıyorlar ki en güçlü oldukları beyaz yakalı, bol paralı kitle onlara sadık kalmaya, paralarını yatırmaya, krediyi onlardan almaya, garanti markasının yüzü suyu hürmetine, faizler bi gıdım daha yüksek olsa da devam etsin :)
Mesaj tarihi:
hatta flexi kartın relansmanını yapacaklar sanırım çok kısa bir süre içinde.

Sucu, taksi güzeldi.

Bir de hangi banka hatırlamıyorum ama internet bankacılığının promosyonu için ".çom, .kom" falan die site adresinin verildiği bir reklam vardı. Ben baya beğenmiştim onu mesela sdf
Mesaj tarihi:
İki reklamla harika. Kızın şirinliği konusundaki yorumlarada katılıyorum, ama amman hanım duymasın.

Açıkçası şimdilerde pek yaratıcı reklam göremiyorum televizyonda. En son Akbank'ın insanları tepeden gösteren reklamı çok güzeldi (ilki, sonraki fenerli değil.)Sanırım şu ana kadar çok fazla reklam çekildiğinden sinema dünyasındaki gibi yaratıcık problemi çekiliyor olsa gerek.
Mesaj tarihi:
Kojiroh said:
http://www.youtube.com/watch?v=9dGalaK66GE

Aha bu da direkt link: www.youtube.com/watch?v=9dGalaK66GE
Epic bi reklamdı bu ya. Oturur izlerdim ciddi ciddi.

kaç yılının reklamı bu ya.Paso izlerdim tv de biz mi yaşlanıyoruz.Melih Kibar yapmıştı müziğini.

8trilyon ne ya =)
Mesaj tarihi:
Apis said:
İki reklamla harika. Kızın şirinliği konusundaki yorumlarada katılıyorum, ama amman hanım duymasın.

Açıkçası şimdilerde pek yaratıcı reklam göremiyorum televizyonda. En son Akbank'ın insanları tepeden gösteren reklamı çok güzeldi (ilki, sonraki fenerli değil.)Sanırım şu ana kadar çok fazla reklam çekildiğinden sinema dünyasındaki gibi yaratıcık problemi çekiliyor olsa gerek.

reklam yazacakadam var da ürün yok pek..

VOB (vadeli opsiyon borsası) halk seviyesine indirgenmeyi düşünüyor da bakalım ne kadar olacak arada bir iki reklam çıkardılar sanki de insanlar henüz bir yatırım aracı olarak VOB a alışamadı.. ithalatçı-ihracatçılar bile bu kdar güvenli bir sistemden faydalanmaktan kaçınıyorlar.. ha bankalar VOB u çok seviyor o ayrı :P
Mesaj tarihi:
beğendiğiniz reklamların bir başka ortak özelliği de süreleri.
eskiden buralar hep dutluktu, herkes 90-100-120 saniye reklam yapabiliyordu. şimdi tv çok pahalı, reklamlar 20-30 saniyelerde. ancak bankalar filan 60 saniye film yapabiliyor, o da zaman zaman...
Mesaj tarihi:
ses said:
bu cem yılmazlı telsim reklamındaki Athena şarkısının adı neydi?

Tam Zamanı Şimdi albümünden Dön Baba Dönelim parçanın adı.

Yedigün reklamını izledikten sonra hafif hüzünlendim. Allah rahmet eylesin.

btw, 20 saniye bile çok olarak görülüyor artık reklamlarda. En kısa sürede izleyiciye mesajı nasıl verebiliriz konulu reklamlar var o yüzden. Nerde o eski reklamlar desek yeridir.
Mesaj tarihi:
Emaleth said:
eskiden buralar hep dutluktu, herkes 90-100-120 saniye reklam yapabiliyordu. şimdi tv çok pahalı, reklamlar 20-30 saniyelerde. ancak bankalar filan 60 saniye film yapabiliyor, o da zaman zaman...

bu k
rz ortamında gazwetelelr "reklam berin lahn" diye ağlıyor tv için yok mu öyle bir şey? yani reklam vermek bu dömende zor oldu (hoş bu kriz k,çük ya da piyasaya yeni giren ucvuz reklam arayan şirketleirn işine yaradı ya)
Mesaj tarihi:
bLackcha0s said:
Kojiroh said:
http://www.youtube.com/watch?v=9dGalaK66GE

Aha bu da direkt link: www.youtube.com/watch?v=9dGalaK66GE
Epic bi reklamdı bu ya. Oturur izlerdim ciddi ciddi.

kaç yılının reklamı bu ya.Paso izlerdim tv de biz mi yaşlanıyoruz.Melih Kibar yapmıştı müziğini.

8trilyon ne ya =)

99 galiba abi.

cine5'de gs nin uefa maçlarından önce, sonra, devre arası paso bu reklam spamlanırdı. 10 yıl olmuş. vay be.
Mesaj tarihi:
ata demirerin bu reklamla ilgili esprisi vardı

-ayrı dünyaların insanıydılar, neden burda karşılaştılar?

eleman: soktuğu nafakayı hala ödüyoruz da ondan...

aşağı yukarı böyleydi aklıma geldi eheh.
Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:
Emaleth said:

bu k
rz ortamında gazwetelelr "reklam berin lahn" diye ağlıyor tv için yok mu öyle bir şey? yani reklam vermek bu dömende zor oldu (hoş bu kriz k,çük ya da piyasaya yeni giren ucvuz reklam arayan şirketleirn işine yaradı ya)

krizde tv fiyatları da %25-30 düştü, ama hala çok pahalı. kuşaklar kısıtlı çünkü, eskiden 20-25 dakika reklam seyrediyorduk, şimdi 7 dakika sınırı var. uzun reklam yaparsan kuşaktan atılma olasılığı çok fazla.
filan...
Mesaj tarihi:
MrLevie said:
ata demirerin bu reklamla ilgili esprisi vardı

-ayrı dünyaların insanıydılar, neden burda karşılaştılar?

eleman: soktuğu nafakayı hala ödüyoruz da ondan...

aşağı yukarı böyleydi aklıma geldi eheh.

ahahha bunu ilk defa duydum çok iyimiş ya :)
  • Yeni Oluştur...