Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zeitgeist Addendum

Flameoffear

Öne çıkan mesajlar

Bir "Ekonomik suikastçi" nin anlattıklarına yer vermişler.
Size de tanıdık gelecektir.

Biz, ekonomik suikastçiler, küresel imparatorluğun yaratılmasında gerçekten sorumlu olanlarız. Ve birçok farklı şekilde çalışırız. Belkide en sık kullanılanı, öncelikle şirketlerimize uygun kaynakları olan ülkeleri bulur ve gözümüzü üstlerine dikeriz, petrol gibi.
Ardından Dünya Bankası veya onun kardeşi başka bir organizasyondan o ülkeye büyük bir kredi ayarlarız. Fakat para asla gerçekte o ülkeye gitmez. Ülke yerine o ülkede projeler yapan şirketlerimize gider. Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar... Bizim şirketlere ilaveten o ülkedeki birkaç zengin insanın kar sağlayacağı şeyler.

Fakat gerçekte toplumun çoğunluğuna yaramaz. Yine de o insanlar yani bütün ülke bu borcun altına sokulur. Bu borç ödeyemeyecekleri kadar büyüktür ve buda planın bir parçasıdır...

Geri ödeyemezler. Ve bu noktada biz ekonomik suikastçiler gidip onlara deriz: "dinleyin"
"Bize bir sürü borcunuz var. Borcu ödeyemiyorsunuz. O zaman petrolünüzü satın" petrol şirketlerimiz için oldukça ucuza.
"Ülkenizde askeri üs kurmamıza izin verin"
"Veya bizim askerlerimzi desteklemek için dünyanın bir yerine asker göndermelerini isteriz Irak gibi, veya bir dahaki UN seçiminde bize oy verin"

Elektrik şirketlerini özelleştiririz, sularını ve kanalizasyon sistemlerini özelleştiririz ve ABD şirketleri veya diğer çok uluslu şirketlere satarız.
Mantar gibi biten bir şey ve çok tipik,IMF ve Dünya Bankası bu şekilde çalışır.
Ülkeyi borca sokarlar ve öyle büyük bir borçtur ki ödenemez.
Ardından yeniden borç teklif edersiniz ve daha fazla faiz öderler.
Ve talep edersiniz. Buna koşullara bağlı veya iyi yönetim dersiniz. Aslında bu onların kaynaklarını satmalarını sağlar, buna sosyal hizmetleri,teknik şirketleri ,bazen eğitim sistemleri de dahildir.
Adli sistemlerini, sigorta sistemlerini yabancı şirketlere satarız.
Sosyal ağlarda paylaş

benim aklımdaki senaryo, ülkenin temel teknoloji üretmesi gereken şirketlerinin yabancılara özelleştirilmesi ile ülkenin teknoloji üretiminde geri kalması ve bunları dışardan almaya devam etmesi bunun da 50 sene sonra bir tarafımızda patlaması. üniversitelere ve onların kurduğu teknokentlere ve türk teknoloji üreten* şirketlere (misal aselsan) güveniyorum ben bir tek.

*: teknoloji ve bilim alanında ithalattan ziyade üretim yapan kimseler
Sosyal ağlarda paylaş

Yer, Moskova.

Kızıl Meydan.

SSCB yıkıldı, yıkılacak...

Gorbaçov tribünde.

Kızıl Ordu ne kadar mahvedici bir güç olduğunu göstermek için, olanca haşmetiyle resmi geçit yapıyor, en önde 2’şer metre boyundaki seçkin askerlerin taburu, rap rap yürüyor. Hemen arkasından, namlularını havaya dikmiş halde, tanklar geliyor. Ve, onların arkasından teknoloji harikası nükleer füzeler... O da ne! Füzelerin arkasından elinde pipo, ince gözlüklü, entel dantel tipler yürüyor... Komutanlar falan telaşlanıyor tabii, "Eyvah" diyorlar, alakasız adamlar resmi geçide sızmış... Gorbaçov, eliyle işaret ederek, "Sakin olun" diyor, "resmi geçide ben soktum onları, telaşlanmayın, onlar bizim ekonomistlerimiz... Yaratabilecekleri hasarı tahmin bile edemezsiniz!"
Sosyal ağlarda paylaş

özelleştirmeleri kötülemek için yazılmış olabilir gerçekçiliğini bilemeyeceğim ama IMF gibi kurumların çeşitli 3. dünya ülkeleri üzerinde deneysel ekonomi yaptığını düşünüyorum (ekonomi okuyan bir arkadaşımal yaptığım tartışmadan bu sonuca vardım daha doğrusu). Fakat bunu siyah/beyaz kötü niyetlerle değil daha ziyade ekonomik bir modelin sağlamlığını ölçmek için yapıyorlar.

özelleştirmelerin sorunu bence daha çok dediğim gibi yabancı şirketlerin kar için çalışırken ülkeye teknoloji üretmekten ziyade kısa vadede daha ucuz paralara teknolojiyi satın almayı tercih etmesinden ortaya çıkacak. çok araştırmadım bunu ama yabancılara özelleştirilmiş şirketlerin üniversitelerle vs birşeyler üretmek için çabaladığını görmedim hiç, ama türk şirketler de gördüm misal eczacıbaşı sanayi üniversite birleşmesi için uğraşıyor (ne kadar iyi ve eşit yapıyorlar tartışılır). ya da türk bir ilaç şirketi benim bir arkadaşla yaptığım projeye para kaynağı sağladı bir çok görüşütüğümüz yabancılara satılmış şirket yüzümüze bakmazken (tabi çok büyük bir türk şirketin de yüzümüze bakmaması ayrıca kötüydü)
Sosyal ağlarda paylaş

Birebir filmden evet, zaten demiş altyazıdan aldım diye. Filmdeki adamın bahsettiği şeyler de son derece doğru bu arada, sadece medya saolsun haberi olmuyor milletin.

Bu arada film için altyazı :

http://www.divxplanet.com/sub/s/104537/Zeitgeist-Addendum.html

Sosyal ağlarda paylaş

Ne kadar iyi kalpli bir "ekonomik suikastçi"ymiş bu ya.
Hani ben böyle bir şey yapsam, bana çamur atmayı görev edinmiş birilerine neyi nasıl yaptığımı açıklayıp, onların bana karşı harekete geçmelerine yardımcı olmazdım.
Bu kadar iyi kalpliyse zaten niye "ekonomik suikastçi" olmuş?
Amanın yoksa birileri kendi argümanlarını millete yedirmek için anonim bir para babası kaynağı mı gösteriyor kendine?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ne ya, ekonomik suikastçi ne demek? Adamın teki kendine sıfat takmış resmen.

Devletlerin birbirini nasıl düdüklediğini görmek için illa böyle abartılı, gizemli açıklamalara gerek yok. Kapitalizm günümüzde nedir, İMF ne yapar, gelişmekte olan pazarların iktisadi yapıları nasıldır, sürdürülebilir midir? Bu gibi cevabını araştırarak öğrenebileceğiniz sorular vaziyeti açıklar, ha ama üşenip kolaya da kaçılabilir; sığ bir kitap okursun her şeyi çözdüm sanırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Filmin bir yerinde.. " o ulkenin borc almasi saglanir. Sirketler tarafindan Dogalgaz - Elektirik - Iletisim - Dogal kaynaklari /bv gibi kaynaklarin isletimi A.B.D sirketlerine satilmasi icin zorlanir. XXX ulkesinde su idaresi Americali bir sirkete satilmasi icin zorlandi ve satildi. Ardindan su faturalarinda bir patlama oldu " deniyordu. Tam olarak sozleri hatirliyamadim ama benim yazdiklarima cok yakin.

Benim sorum ise .

Telekom yabanci sirketlere satilmadan oncede " TELEFON FATURALARINA BU KADAR PARA ODUYORMUYDUK ? "
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Kitabı okuyup yorum yapıyosanız saygı duyucam da okumadan nasıl bu kadar hışımla tepki veriyosunuz ki.

Adamın hayat hikayesiyle başlıyor kitap, nasıl ET olduğu ve neden vazgeçtiği zaten yazıyor.

Kapitalizm dediğimiz şeyin çok uluslu şirketlerin modern kölelik olarak kullandığı bir araç olduğunu anlamış olmamız lazım artık. Kitapta da ABD gizli servis ajanlarıyla ortak çalışan çok uluslu şirketlerin başka ülkeleri nasıl kendilerine muhtaç düşürdüklerini detaylı şekilde anlatıyor. İşin ekonomik kısmı (kredi vermeler, borç ödeme planı vb.) Zeigeist Addendum'da da ayrıca anlatılıyo. Özellikle bankaların nasıl çalıştığı ve nasıl yasal yollarla kölelik yapılır, kitap ve film birbirini doğrular nitelikte açıklıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

3 kitabi da okuyun, yorumu sonradan yapin.

ben 1. sini okuyorum $u anda, bir uluslararasi ili$kiler mezunu olarak, ilk defa bu kadar gercekci bir kitap okuyorum diyebilirim. Rakamlar, tarihler, ki$iler alayi raporlanmi$..

confessions on the dance floor resmen..
Sosyal ağlarda paylaş

türkçe bir isimleri var mı bilmiyorum, trader denen tipler var dünyada. hepi topu 6 tane bunlar. 2 senelik lisans alırlar. lisanları, fed programlarına adam toplamak içindir. bunların lisanslarını, 5 sene için seçilen abd ordusundan emekli bir general dağıtır.

fed programı dediğim şey; a bank denen dünyada aynı anda sadece 3 tane mevcut olabilen, kara para aklama yetkisine sahip, çeşitli ülkelerin en çok mevduat sahibi bankaları arasından 4 sene süresince lisans alabilen ve abd'nin şu son 800 milyar dolar fonundan pay hakkına sahip olabilen vs vs vs

var böyle şeyler. dünya zannettiğinizden çok daha boktan bir yer.

anlatamadım pek, sabah ayık kafa sorusu olanlara cevp verecem.
Sosyal ağlarda paylaş

hedge foncuyum derken? munihten euro alıp, londra'da dolara çevirebiliyor mıusun? en fazla forex oynarsın gibi gelitor bana.

dünya'da 1 tane ana forex ekranı vardır. yeri belli, sahipleri belli. benim bahsettiğim traderlar bu tip adamlar değil. 10 senelik vadesi olan 1 milyar dolarlık kağıda, cebinden 700-800 basıp, elinden alıp devletlere satan tipte adamlar. bildiğim şatolarda yaşayıp, 60 70 tane arabadan teşekkül koleksiyonı olan tipler.

tek bir lafıyla, 2. 3. dünya çapında ülkelerinin kadeeriyle oynayan adamlar var.

adil olmaktan uzaklar; sma para adamlarda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...