sir Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 beceremeyecekseniz ironi yapmayın, lütfen. pompalıyı kapıp sokakta önüne gelene ateş edenin pkk militanından hiçbi farkı yoktur, çok basit bi gerçek bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 tabi ki de onun savunulur bir tarafı yok o adam da ona pompalıyı satan da bulunup hapse atılmalı direk. sadece gösteri yapıyor diye birini öldürmesinin yanlışlığını geçtim ordan geçen alakasız bir vatandaşı öldürürse ne olacak? İnsan hayatı bu, load/save falan yok hatırlatmak lazım. Öte yandan devletimiz gösteri gruplarının etrafa molotof kokteyli atmasını engelleyemeyince insanların sabrı taşıyor, kendi kurallarını uygulamaya çalışıyorlar. Açıkçası bu kadar azmış grupların engellenmesinde polisin zor kullanmasını yanlış bulmuyorum, dolayısıyla bu işi polisin yapabilmesi lazım. Sadece bu gruptan bahsetmiyorum, savaşı protesto etmeye gidip provakatörler yüzünden hastane taşlayanlar vs her türlü kontrolsüz kalabalık dahil buna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 sir said: beceremeyecekseniz ironi yapmayın, lütfen. pompalıyı kapıp sokakta önüne gelene ateş edenin pkk militanından hiçbi farkı yoktur, çok basit bi gerçek bu. alala gül gibi ironi. asıl o senin beceriksizliğin. biraz zahmet edip düşüneydin benim de ikisinin "farkı olmadığını" göstermeye çalıştığımı görürdün. dikkat edersen ironinin hedefi de, kendi deyimleri ile hpg gerillalarını meşru bir örgütlenme hatta daha da abartıp kürtlerin ordusu gibi tsk ile eşdeğer görenler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 aha biri friendlyfire ı açmış ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Devletin polisinin işçilerin yaptığı eyleme gayet güzel müdahele ettiği bir ortamda pkk gibi iğrenç bir terör örgütünün eylemlerine müdahale edemediği, Diyarbakır gibi bir çok yerde rahatça istedikleri gibi söylevler verebildikleri bir ortamda iş halka düşer arkadaşlar. Hacı Hüsrev'liler en güzelini yapmışlar helal olsun diyorum,ellerine sağlık. Tv'de izledim vurabilmişlerse helal olsun. Buradaki arkadaşlar haktan hukuktan bahsetmişler, Hacı Hüsrevli insanlar herhlade polisin doğru düzgün müdahale ettiği bir örgüt sempatizanına saldırmıyolar. Adamlar hergün televizyonda akrabalarının katılıne işkence yapıyorlar iddası ile orda burda söylev veren vatan hayinlerine hiçbirşey yapılmadığını görüyo ve tepkisinide gösteriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 sir said: araba yakmak veya kaldırım taşı sökmek insani tepkiler olmadığı gibi, buna tepki için vatandaşın pompalıyı alıp ateş açması da katiyen insani bi tepki olamaz. ve evet, araba yakana müdahale eden polis, eline pompalı alana da müdahale etmelidir. bunun nesini anlamakta zorlanıyosunuz? RTE said: "Vatandaşa sabır telkin ediyorum ama bu sabır nereye kadar olacak onu da bilemiyorum. Siz vatandaşların mağazasını yakarsanız, canına kastedersiniz o da elinde imkanlar varsa karşı koyacaktır! RTE pedere istediği ihaleyi vermedi herhalde.. Ters düşmüşsünüz bu sefer.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 kime müdahale edecek ki polis? demokratik yakıp yıkma hakkını kullanan çocuklara mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 slat sana çocukluğunda çok mu ihale verdiler, nedir bu derdin, sıkıntın? bakın bi de böylesi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Böylesi de var.. Ee? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 sir said: bakın bi de böylesi var. hangisi daha tehlikeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 sir said: slat sana çocukluğunda çok mu ihale verdiler, nedir bu derdin, sıkıntın? bakın bi de böylesi var. Bu görüntünün çıktığı haberi televizyonda izlemiştim. Ordaki çocuklardan bir kısmı daha önce polis araçlarına taş atan çocuklarmış, polis abileri şeker balon verince falan yanaşmışlar. Resmen ne olduğunu anlamayan çocukları kullanıyorlar. Bu tarz gösteriler düzenleyenlerin savunulacak en ufak bir noktası yok ne demokrasiyi ne de iyi niyeti hak etmiyorlar. edit: molotof kokteyli değil pardon taş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 o çocuklara üzülüyorum umarım başlarına bi şey gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ses Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 şahsi fikrimce benim gözümde dağdaki terörist'le bugün şu eylemleri yapanlar arasında hiç bir fark yok.Dağdakini operasyon yapıp öldürmekte çekince gösterilmiyor , şehre inilince bu kural değişiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Hoşgörü sayesinde buraya kadar gelmedik mi zaten ? Bırakın en dipteki politikayı.Neler neler var altında. Vatandaşın sabrı taştı artık.Herifler teröristbaşına sayın diye hitap ediyor.Evler arabalar yakılıp yıkılıyor.Polis müdahalesi yetersiz. İşçilere yapabildikleri müdahalenin aynısını yapamıyorlar bu sefer AİHM e zilyon tane dava gidiyor.Polisinde eli kolu bağlı. Ordu tırmandırmak istemiyor. ama buraya kadar. Daha kaçının evladı ölücek şerefsizce kalleşçe.Savaşmadan hain tuzaklarda? Sizi bilmiyorum ama benim kanım donuyor izlerken gözlerim doluyor. Benimde elimde pompalı tüfek olsa önümde pkk lı eylem yapsa hiç affetmem vururum. Headshot bile koyarım üstelik. Kimin dayanmaya gücü kaldı ? 30bin şehit verdik kimin gücü kaldı. Hala savunulabilecek bi taraf buluyorsunuz ya helal olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Hürriyet'te bi yorumcu harika özetlemiş: "Her şeyi popülizme dayalı bir başbakan ve partisi AKP ile ülke ancak bu kadar yönetilebilir. Adamlar kadrolaşmaktan ve kendi yandaşlarını zengin etmekten zaman bulamıyorlar ki ülke sorunlarına eğilsinler." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Griswold said: Estel_Anorien said: arkadaşlar devlet dediğiniz oluşum yasal şiddet uygulama hakkını elinde bulunduran yegane kuruluştur. dolayısıyla devlet otoritesine bağlı olmadan uygulanan her şiddet yasa dışıdır. bu yüzden polis araba yakan pkk'lılara müdahale ettiği gibi, eline pompalı alıp pkklılara ateş açan hacı hüsrev halkına da müdahale etmek zorundadır. ŞİDDETİ SADECE DEVLET UYGULAR! Ben yazmaya üşendiydim, sağolasın. Yok öyle birşey. Dediklerin belki faşist bir devlette olabilir ama Türkiye Cumhuriyeti gibi bir anayasa'ya sahip bir devlette tamamen geçersiz. Birincisi, devlet şiddet uygulamada yasal bir oluşum değildir. Eğer herhangi bir şekilde devlet (yani devletin bir memuru, bürokratı) gelip bana devlet adına şiddet uygulamak isterse, hukuki engele takılır. "Ben devletim, seni istediğim gibi dövebilirim" diyemez. Böyle bir durumda hukuğa başvurup ilgili kişilerin yargılanmasını sağlıyabilirsin. Eğer bu devlet, şiddetsiz çözebileceği bir olayı, şiddetle çözmeye çalışmışsa ve yetkiyi suistimal söz konusuysa, Hukuk devleti prensibi altında, gerekli devlet yetkilileri ceza alır. Bu, halkı devletten karşı koruma imkanı sunar. Öteki türlü zaten bu devlet, şu anki devlet olmaz, bir tiranlık, bir faşist diktatörlük olurdu. İkincisi, yasalara göre sadece devlet yasal şiddet uygulayabilir demişsin. Bu da yanlış. Birey, kendini savunma hakkına sahiptir. Bu şiddet kapsamına girer. Birisi sana saldırdığında kendini korumak için şiddet uygulayabilirsin. Elbette karşındaki tokat attıysa sen de çekip tabancayla kafasından vurursan, bu kendini savunmaya girmez. Zaten o konulara hakim mahkemede karar verir. Ha şu var, bu olayda kimse PKK'yı savunmasın. Örnek veriyorum, senin evine hiç tanımadığın bir adam geldi, kapıyı kırarak girdi, bilgisayarını parçaladı, evdeki mücevherleri çaldı, mutfağı yaktı ve gitti. Bütün bu olaylar olurken sen salonda bağdaş kurup oturcak mısın? Bütün bu olayları izlemekle mi yetinceksin? E Hacı Hüsrev gibi yerlerdeki de bunu yapmamıştır kendilerini korumuşlardır. Tutup da "sen asla şiddet uygulayamassın, yanlış yapmışsın" diyerek PKK'lıları korumuş olmayalım. Elbette PKK'lılarla mücadele edecek olan polistir. Şehirlerin güvenliğini korumakla sorumlu olan devlettir. Ancak devlet belki de bilerek veya bilmeyerek PKK'ya karşı hiç bir güvence sağlamamaktadır. Bilerek veya bilmeyerek olsun, polis ve devlet senin güvenliğini sağlamakta yetersiz kalıyorsa, iş bireylere düşüyor demektir. Şahsen benim arabamı yakıp, evime taş atıp, bir de can sağlığımı tehdit altına alacak davranışlarda bulunan bir grup varsa, polis ve devlet de bu konuda birşey yapamayacağını söylediyse, karşı saldırıya geçerim. Devlet bunun yapılmasını istemiyorsa, o zaman kendine çeki düzen vermesi gereklidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 sir said: bi gün sen de okuduğunu anlayacaksın bone, inanıyorum. sir said: araba yakmak veya kaldırım taşı sökmek insani tepkiler olmadığı gibi, buna tepki için vatandaşın pompalıyı alıp ateş açması da katiyen insani bi tepki olamaz. ve evet, araba yakana müdahale eden polis, eline pompalı alana da müdahale etmelidir. bunun nesini anlamakta zorlanıyosunuz? sircüğüm gereken cevabı sanırım sparkcaster vermiş. devlet gereken önlemleri alsaydı (hayır sadece şiddet kastetmiyorum) şimdi bu kadar tartışılan pompalı tüfek olayları da olmazdı. Sparkcaster said: yerden taşı sökene bir müdahale görmedim ben dün, 1 mayısta insanlara vurduklarının binde birini yapmadılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 ayrıca bize çemkirceğinize gidin tayyibe çemkirin, ben yönetmiyorum devleti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Bunların büyükleri dağda asker öldürüyor, küçükleride iç savaş tatbikatı yapıyor. Vatandaş ne yapsın, sesiz sakin PKKlıların arabasını yakmasını, dükkanını yağmalamasını mı izlesin. Saldırılan o, savunan o, polisin saldırdığı gene o. Bu ülkede Ben Türküm diyince soldan faşist ırkçı, sağdan kavmiyetçi kafir lafları eseken, en uygunu galiba, halkların kardeşliğini savunan solcu PKKlı bir kürd olmak. AB, Polis herkes tarafından savunuluyorsun. Yazık.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 aşağıda eylem var sizde balkondasınız adamlar küfrediyor ülkenize belki bayrak yakıyorlar içeride odada otomatik av tüfeğiniz var ağzınızda ki sigarayı bırakıyorsunuz ve içeri girip silahınızı alıyorsunuz balkona geldiğinizde eylemcilerin daha da coştuğunu görüyorsunuz polise taş atıyorlar polisler ise bir şey yapamıyorlar çünkü izin verilmemiş tüfeği doğrultmadan önce sigaradan bir nefes daha çekiyorsunuz ardından gümmmm diye bir ses "headshot" eylemlerin yakınında yaşayan çoğu kişinin aklından geçmiştir bunu yapmak herhalde biri artık dayanamamış :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 güzel seneryo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Bone said: Yok öyle birşey. Dediklerin belki faşist bir devlette olabilir ama Türkiye Cumhuriyeti gibi bir anayasa'ya sahip bir devlette tamamen geçersiz. Birincisi, devlet şiddet uygulamada yasal bir oluşum değildir. bone, allahaskina devletin siddet uygulama yetkisi dendiginde tek aklina gelen sey bakanlar kurulunun toplanip asagi mahallenin kahvesini basmaya gitmesi mi? siddet sadece devlet eliyle cezalandirma, guvenlik saglama gibi nedenlerle yasalar dahilinde uygulanir deniyor iste, fasizmle alakasi yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 devlet eliyle ama hukuk dahilinde. sanki devlet şiddet uygulamakta sınırsız yetkiye sahipmiş de, halk tek damla şiddet uygulayamaz gibi lanse edilmiş. onun üstüne yazdım onu. bak mesela en basitinden işkence yapıldı, yapan polisler yargılandı. işkence de bir şiddet metodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 yani sir öyle konuşmuki sanki alis harikalar diyarında yaşıyoruz anasını satıyım. elin iti köpeği gelip senin arabanı yakıcak, dükkanın camını indirecek, oraya ubraya molotof atıcak, sen tepki göstermeyip, polis mi bekliyeceksin. helal olsun kim ateş ettiyse, anlamıştır it sürüsü bu memleketin sahipsiz olmadığını. iyice dingonun ahırına çevirdiler memleketi. bu arada istanbul polisininde, celalettin cerrahında yaptığı işlere kafam girsin. hala çıkıp utanmadan eylemleri kesin yoksa ezeriz başınızı diyor. ulan ezebiliyosan neyi bekliyosun arkadaş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Bence it sürüsü değil o vatandaş anladı burasının kendi memleketi olmadığını, üzerine gözyaşı bombası atılıp, polis gözaltına alınca, PKK destekçilerine ateş etti diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar