Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eskişehirspor - Fenerbahçe 01.11.2008 19.00

sleepingdeath

Öne çıkan mesajlar

Aziz bana göre mükkemmel bir başkan. İnsanlığı tartışılırda.Mükemmel bir klup başkanı ama her mükemmeliyetin bi kusuru vardır.Aziz Yıldırım da da kendi üstüne çıkan insanı çekememe sorunu var.

Zico da Daum da Hakan Bilal Kutlualp te Saran da hepsinde bu böyle oldu hepside bu yüzden gönderildi.

Zico nun olayı basitti Zico nun kardeşi yönetim soyunma odasına giremez dedi. Aziz yıldırım asarım keserim diye şutladı hepsini.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya neyi tartisiyorsunuz anlamiyorumki..

Aurelio yerine transfer yapmazsan kaledeki odun yerine en azindan ciddi bir rakip cikartip rekabet yaratmazsan orta sahada maldonadoyu oynatirsan daha cok puan kaybedersin..

Volkandan nefret ediyorum ya bu kadar simarik assagilik bir herif olamaz yenilen goldede Edu nun sucu yok kaleci topa cikacaksa alacak o topu ceza sahasi icinde ona o ozgurluk verilmis cikicaksin alicaksin.. Bugun Can Bartu da yazmis gerekiyorsa hucumcuyu yikicaksin defansi yikicaksin alicaksin..

Edu ya laf edenler zaten kotu olan FB defansini toplayan bir adam varsa oda Edu dur..

Volkan Bank Asya liginde oynamali ya..
Sosyal ağlarda paylaş

Sergen yazmış. lol

Sergen said:
Ve bu F.Bahçe çarşamba günü Arsenal’le oynamaya gidiyor.. Ben olsam PAF takımla çıkarım Emirates’e, en azından dünyaya rezaleti açıklamanın bir mazereti olur.. Hem pazar günü G.Saray derbisi var, veteran takımını andıran aslar biraz dinlenirler, lig için mücadele ederler.. Çünkü bu görüntü evlere şenlik.. Bu kadar koşmayan, bu kadar aciz, bu kadar teknik direktörü kötü takımın maliyetine bakıyorsun: 100 milyon Euro’dan aşağı değil.. Harcanan paraya yazık değil mi? Geçen hafta Bursa’ya karşı hırs vardı futbolcularda ama o hırs tek maçlıkmış.. Hepsi içi boşalmış diş macunu gibiydi.. Demek ki, Bursa gibi kapıyı bacayı açmazsan bu F.Bahçe’den puan almak çok da zor değil..
Sosyal ağlarda paylaş

F.Bahçe`ye Kötü Haber

Eskişehirspor maçında sakatlanan Fenerbahçe futbol takımı kaptanı Alex de Souza`nın, sarı-lacivertlilerin Avrupa Şampiyonlar Ligi`nde 5 Kasım Çarşamba günü İngiltere`nin Arsenal takımıyla deplasmanda yapacağı karşılaşmada forma giyemeyeceği açıklandı. ...
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim Türk takımları niye bu kadar garip anlamam. Yani Dünyada artık 10 numara denilen oyun kurucu sadece top atan, duran adam olayı bitmek üzere. Açıkçası teknik ikinci planda. Mücadele önce geliyor; fizik güç ve hız. Ne var ki GS,FB,BJK hala 10 numara da 10 numara diye tutturuyor. Bir iki araya top attı diye onları göklere çıkarıyoruz. Emin olun bu oyuncuların yerine koşan adam alınsa en azından mücadele gücü oluşur orta sahada. Örneğin bir bakalım Fener'e Alex, Emre ve Kazım'ı aynı 11 içinde oyuna sürmek herhalde en büyük hatadır. 3'üde birbirinden tembel tek bildikleri pas atmak olan oyuncular. Ben böyle adamların hala barınmasına karşıyım açıkçası. Bence futbol mücadeleden ileri gelir. Galatasaray'ın geçen seneki şampiyon olan son 4 5 haftadaki kadrosunu hatırlayın, nasıl pres ve mücadele vardı. Bir de biraz yetenekli Türk oyuncuları barındırdığı için şampiyon olmuştu. Bence anahtarda buradan gelmektedir. Süper teknik olması da şart değil. O bir sonraki aşamadır bence.
Sosyal ağlarda paylaş

rubrubbakidibakbak said:
Bizim Türk takımları niye bu kadar garip anlamam. Yani Dünyada artık 10 numara denilen oyun kurucu sadece top atan, duran adam olayı bitmek üzere. Açıkçası teknik ikinci planda. Mücadele önce geliyor; fizik güç ve hız. Ne var ki GS,FB,BJK hala 10 numara da 10 numara diye tutturuyor. Bir iki araya top attı diye onları göklere çıkarıyoruz. Emin olun bu oyuncuların yerine koşan adam alınsa en azından mücadele gücü oluşur orta sahada. Örneğin bir bakalım Fener'e Alex, Emre ve Kazım'ı aynı 11 içinde oyuna sürmek herhalde en büyük hatadır. 3'üde birbirinden tembel tek bildikleri pas atmak olan oyuncular. Ben böyle adamların hala barınmasına karşıyım açıkçası. Bence futbol mücadeleden ileri gelir. Galatasaray'ın geçen seneki şampiyon olan son 4 5 haftadaki kadrosunu hatırlayın, nasıl pres ve mücadele vardı. Bir de biraz yetenekli Türk oyuncuları barındırdığı için şampiyon olmuştu. Bence anahtarda buradan gelmektedir. Süper teknik olması da şart değil. O bir sonraki aşamadır bence.

Elinde bu tarz yetenekli oyuncular varsa kullanırsın. Yoksa dünyanın sonu değil evet ama zaten önlibero kavramı bu 10 numara ismini verdiğimiz tipteki oyuncular sebebiyle çıktı ve aslında mantıklı da.Bir futbolcu top rakipteyken 2 kişilik koşuyor bir futbolcuda top kendi takımındayken 2 kişilik katkı sağlıyor.
ps:Alex bence sakat değildir GS maçına saklıyorlardır ama doğal olarak utanırlar böyle bişey söylemeye sakat der geçerler.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle düzelteyim. Önlibero diye bir kavram yok. Bunu Türk birkaç kendini bilmez yazar uydurdu. Liberoyu ön libero diye garip bir şekle soktular. İkinci olarak günümüzde libero oynayan takımlar ille de Alex gibi oyuncularla oynamıyorlar. Örneğin Inter bir dönem bu şekilde oynadı. Ancak 10 numara diye tabir edilen, sadece pas atan, frikik atan, az koşan adamı yoktu. Bence o oyuncuların tek özelliği bizim ülkemizde fazlaca rağbet görmesi. Ancak bana kalırsa bir Galatasaray klasik 4-4-2 oynasa çok daha başarılı olur. Belki yanılıyorum ama böyle düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de düzelteyim: ön libero diye bir kavram var.

Liberoyla ön libero aynı şey değildir.

Libero defansın en gerisinde kalan, defansı toplayan adamdır, günümüzde pek kullanılmasa da eskiden sık sık kullanılan bir taktiksel elemandır. GS'de Popescu'nun yaptığı gibi... FM oynayanlarınızı "Sweeper" olarak bilir bu mevkiyi.

Ön libero da "defans yerine ortasahanın gerisinde durup orta sahayı toplayan - organize eden adam" olarak liberodan türetilmiş farklı bir mevki.
Sosyal ağlarda paylaş

İyide defansın sağ tarafında çakılı oynayan adama o zaman bende çakılısağdefans derim al sana pozisyon ismi.

Ön libero diye bi kavram yok. Öndeki adamdan libero olmaz zaten. Libero italyanca serbest adam demek benim bildiğim.
İngilizce de sweeper olarak geçiyor defansın arkasında ki adam.

Ön libero bizde uydurulan bi kavram. Defansif ortasaha. Herhalde daha kolay söylemek için ön libero yu uydurdular.Ben bikaç sene öncesine kadar duymadım böyle bi kavram.
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:
İyide defansın sağ tarafında çakılı oynayan adama o zaman bende çakılısağdefans derim al sana pozisyon ismi.

Ön libero diye bi kavram yok. Öndeki adamdan libero olmaz zaten. Libero italyanca serbest adam demek benim bildiğim.
İngilizce de sweeper olarak geçiyor defansın arkasında ki adam.

Ön libero bizde uydurulan bi kavram. Defansif ortasaha. Herhalde daha kolay söylemek için ön libero yu uydurdular.Ben bikaç sene öncesine kadar duymadım böyle bi kavram.

Eh işte defansif orta saha = ön libero. Sonuçta isimler değil önemli olan tanımları. Tanımlanan kavram da var futbolda.

"Bilgisayar diye bir kavram yok ingilizce sözlükte geçmiyo computer dicez"den farkı yok bunun.
Sosyal ağlarda paylaş

rubrubbakidibakbak said:
Ön Libero dediğiniz kavram halen Fifa'nın kitabında yer almamakta. Bu da demek oluyor ki yok. Bu düşünce sadece türetilmiş.

lol
Defensive Midfielder Center kavramı varmı diye bir bak!
Bizim futbol kültürümüze ve dilimize önlibero olarak çevirmişiz. Ha yok diyorsan sana bir kaç futbolcu ismi söyleyeyim.
Makalele,Patrick Vieira,Ballack(Bayernde oynadığı yer) ve daha bir sürüsü dünya futbolunda önemli klüplerde önemli başarılara imza attılar defansif ortasaha oyuncuları olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi libero nasıl ön olabilir ben onu anlamıyorum. Libero süpürücü adamdır.Serbest adamdır. uzun boylusu hızlısı makbuldür.Yeri geldi mi çıkar kafayı çakar.

Ön Libero denilen kavram Defansif ortasaha oyuncusu işte. Ortasaha çizgisinin arkasında duruyor.
Çağımız futbolunun en gerekli noktası.

Yazarın teki de çıkmış. Sweeper da buna benzer görev yapıyor o zaman bu öndeki süpürücü olsun. Ön libero olsun diye yazmış.
Kendini yorumcu sanan şovmenlerde çıkıyor ön libero diyip duruyorlar böylece yerleşti.

Güzel bi sözcüktür o ayrı.Defansif ortsaha demek yerine ön libero diyorlar işte.
Bizim anlatmak istediğimiz kelimenin yanlışlığı. Daha iyi bi kelime bulan var mı? yok tabi.
Sweeper bile libero değildir aslında.Libero aslında serbest adamdır.
Sosyal ağlarda paylaş

E tamam aynı şeyi diyoruz zaten blackchos? Ön libero da defans yerine ortasahnın gerisinde durup da toparlayan adamdır dedim ben de zaten.

Kavram olarak da isim aranmış libero yerine ön libero denmiş isim de bulunmuş. Burada nokta konur zaten, ön libero nedir? defansif orta sahadır yani bir kavramdır futbolda. Şimdi bunu inkar etmek ön libero diye bişi yok demek saçma. O zaman bilgisayar diye bişi de yok biz uydurduk kompüter diyelim tekrar.

Ballack'a ön libero diyip küçümsemeyin ama, Midfield General kendisi :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ballack'ı çok sevdiğimden küçümseme diye bişey söz konusu değil.Zaten orta sahanın kanatlar dışında her yerinde oynayabilicek bir oyuncu.Tam bir görev adamı bence ofansif olarak her görevi üstlenmekle kalmıyor takımın kaptanlığını da yapar defans kısmında da en kralı kadar defans yapar.
Başlarda dmc olarak oynuyordu ondan öyle yazdım hatta parantez içerisinde de belirtmiştim ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...