Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Teknoloji yokken çocuk olmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

"Ne olduysa sokaklar oyunsuz, oyunlar çocuksuz kaldıktan sonra oldu" diyor bir yazar ve ekliyor: "Ama anne hava daha kararmadı ki, hadi saklambaça devam" sözü çok eskilerde kaldı.

Çünkü çocuklar joystick, TV veya internet kablosuyla eve bağlandı. Sokağa çıkmayan, birlikte oynamayı unutan çocuklar var evlerimizde...

Misket, yakartop, istop... Çocukların birçoğu artık bu oyunları bilmiyor, bilsede oynayamıyor. Çünkü sokağa eskisi kadar çıkılmıyor. İşte geçmişin eski sokaklarında kalan eski oyunlarımız...

fazla söze gerek yok ne günlerdiX(
Mesaj tarihi:
neydi o simiiitler
mahalle maçları
sizin takım çok güçlüler.
gazoz kapaklar,misketler,9 aylıklar,atari salonuna giderken bozuk parayı ezip jeton olarak kullanmak...niceleri.
Mesaj tarihi:
Akşam saat 9-10 arası, saatlerdir saklambaç oynamaktan bıkmamış bi sürü çocuk, havanın karanlık olması yüzünden baya bi korkarak, ama korktuğunu arkadaşlarına belli etmeden saklambaç oynardık. Yine böylesi bi akşam, herkesi annesi babası eve çağırmış akşam yemeği için; üç arkadaş saklambaç oynuyoruz. Hava hafif kapalıymış, farketmedik. Tam ebe olan sobeledi, birimiz ebe olacaz, o sırada gökyüzüne bi baktık, koskocaman mavi bi ışık. Yanıp yanıp sönüyo. Uzaylılardan korkan çocuklar olarak önce bi donakaldık o an. Sonra toplamda şöyle bi 10 saniye süren "abi bu ne" "abi uzaylı bunlar galiba böyle şimşek olmaz hava da açık" tarzı muhabbetlerden sonra ayaklarımız kıçımıza vura vura eve kaçtık. Anneme babama anlattım güldüler ama ben emindim onların uzaylı olduğuna.
Ertesi gün dışarı çıkmadım tabi çamurdan asklfdjh

Edit: Ha bi de şey var, maçın ortasında susarsın "ben su içip gelcem" dersin, bikaç kişi daha seninle beraber ayrılır. Koşa koşa gider su içersin bikaç bardak, tam evden çıkarken anne/baba seslenir: koşma dalağın şişer. Lol
Mesaj tarihi:
tabi ya..9 aylık,kaleci oyuncu yok,abanmak yok(abanmak yok nedir abi kime göre neye göre abanmak yok ? :D ),bisiklet yarışları,mc donalds a yemek yemeye gitmek annelerle falan(büyük lüks) ve beni en çok yaralayan izmirliler bilir fame city ve emperland sanırım dünyanın sonuydu o zaman orada bir gün geçirmek,sinemada lion kingi izlemek...tabi bunların hepsi bilgisayar alınmadan,red alert,diablo,MDK ve gta ile tanışmadan önceydi :D sonra orçun namı değer cons arkadaşımız ultimaya başladı hiç unutmam bigün onlara gittim kendisi ultima oynamaktaydı bu ne lan ne biçim oyun bu bok gibi grafikleri var demiştim o da herzamanki pislikliğiyle BEĞENMİYOSAN OYNAMA ABİ ALLAHLAAH demişti sonra ultimaya başladık falan bitti çocukluk :D
Mesaj tarihi:
sabah 9 aşagı ınılır zillere basılır ilk seans olarak bilyeler cıkar oynanır 2.yarı gazoz kapakları yada daha sakın olan futbolcu kartları oynanınır saat 11 falan oldugu esnada başka mahalelere gıdılır takım aranır 12 gıbı maç başlar 18 civarı biter eve gidilir el yüz yıkanır anneden bı tokat yenir :P yemege oturulur sonra aşagı inilir mahalenın kaldırımlarına oturulur biraz sohbet edilir sonra zbk yapılır gece sonunda anne kulak ve t-shirt gibi yerlerden sürüklüyerek eve götürür
=THE END=
YAZAR:90LARDA COCUK OLAN BİRİ :D
Mesaj tarihi:
DN3D ile tanistiktan sonra o cocukluk kayboldu gitti zaten bende de. Yan tarafta bitane kucuk site kivaminda koskoca acik otoparkli apartman vardi, 3 gun ust uste kizkaciran patlattiktan sonra saygideger kapici beyefendi 10 dakika kovalamisti amele gibi.
Mesaj tarihi:
Rulo sakız vardı lol. Tümünü çiğneyebilmek bi meziyetti ama, çiğnemeye başladıktan sonraki 2 dakika içinde başlayan o yoğun diş ağrısına da katlanmak lazımdı.
Mesaj tarihi:
offf okuldan geldiğim gibi formayı önlüğü çıkarır atardım aşşağı kendimi ya bisikletle abuk subuk yerlere giderdik yada maç.
Alt mahalle üst mahalle derken her maçta bi kavga
bakkala gidemezdim kıstırıcaklar korkusundan.Bi gece zaten itler fena dalmışlardı =)

servis beklerken kutu kolayı ezip maç yapardık okulda tenefüslerde hemen kutu koladan top olurdu.
Kapaktan hatta hatta hayali bile futbol oynardık

hava kararıdı babam gelirdi hemen yukarı =) babası geç gelen veletler aşşağıdan dalga geçerlerdi.
  • Yeni Oluştur...