Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Elder Scrolls V, 2010


Gangren

Öne çıkan mesajlar

Megagames said:
The Elder Scrolls IV: Oblivion was released almost 3 years ago, in March 2006, but it still is one of the best action-rpg games ever created. The next title in the series is now penned for release early in 2010.

The new chapter was unveiled Paul Oughton, the publishing executive for Bethesda who revealed that "at the moment we [Bethesda] have got Fallout 3 for this year and potentially there's a new Elder Scrolls title in 2010."

But the new game won't hit Nintendo's consoles this time too. "At the moment we're not that interested in the Wii. We're going to stick to PS3, Xbox 360 and PC. We'll continue to pursue three or four titles a year and go for big titles", Oughten stated.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:
Oblivion'a niye çok kötü diyo insanlar ben pek anlamıyorum açıkçası. Biri objektif bi şekilde açıklarsa sevinirim.

Eski ekip yoksa ben de fazla bi şey beklemiyorum gerçi.


şimdi seriyi ben daggerfalldan beri oynadım oyunun serbestliği yeni oyun çıktıkca düştü, elder 4 de ucu açık quest varmıydı hatırlamıyorum ama morrowind de baya serbesttik
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:
Oblivion'a niye çok kötü diyo insanlar ben pek anlamıyorum açıkçası. Biri objektif bi şekilde açıklarsa sevinirim.

Eski ekip yoksa ben de fazla bi şey beklemiyorum gerçi.


Diyalogların çarkıfelekten farklı olmaması belki nedenlerden birisi olabilir mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Monthius said:
Benim tek dileğim de eğer Oblivion gibi olacaksa hiç olmasın. Morrowind gibi olacaksa neyse de, ama mümkünse Oblivion faciası bir kez daha yaşanmasın.

katılıyorum.

bir morrowind çıksa ballandıra ballandıra oynarım da, oblivion olmasın ya.

Kojiroh said:
Oblivion'a niye çok kötü diyo insanlar ben pek anlamıyorum açıkçası. Biri objektif bi şekilde açıklarsa sevinirim.


çok kötü değil ama daggerfall ve morrowind gibi serinin diğer oyunlarının yanında hayal kırıklığı. örneğin benim beğenmediğim bazı şeyler:
- level scaling. nereye gidersek gidelim oyun aynı zorlukta oluyor. rpg'lerdeki "oyunu daha çok keşfet, detaylara in, ilerliyen bölümlerde daha çok rahat oynarsın" hadisesi kalkmıştı level scaling ile. sen level atladıkça hırsızların da level atlaması, bölgedeki yaratıkların değişmesi felan oyunun atmosferini de azaltıyordu. ayrıca level atlamaya anti-teşvik oluyordu. arena'yı lvl 1 iken bitirebilmek ayrı bir olay.
- dünya biraz küçüktü. elbette elder scrolls serisinin eğlenceli kısmı oyunun dünyası üstünde sınır olmadan dolaşabilmek. ancak oblivion'ın haritasını küçük tutmuşlardı. daha fazla şehir ve keşfedecek daha fazla alan olabilirdi (expansion'ları hariç tutuyorum)
- çok övdükleri AI sistemi başarısız olmuştu. Eski tip scripted AI ile başka oyunlarda çok daha başarılı sonuç görülebiliyordu. O bahsettiğim oyunlarda her npc'nin farklı bir hayat akışı, farklı bir davranış prensibi bulunuyordu. ancak oblivion'daki yeni tip AI'yi beceremedikleri için, her NPC nerdeyse birbirinin aynı olmuştu. Oyundaki hayat akışlarında spesifik bir farklılık da bulunmuyordu. Belli bir rotada gidip, yolda gördüklerine "Hi, Hi. Goodbye, Goodbye" demesinden ibaret bir durumdaydı.
- kimine göre hikayesi daggerfall ve morrowind kadar eğlenceli olmayabilir. morrowind'de daha sessiz sedasız gidiyorduk, dünyadaki kurulu düzende sinsice arkadan vurmaya çalışıyorduk. burda direk "you are teh chosen one, go get 'em tiger" modunda dünyayı ele geçirmiş demonları yoketmeye çalışıyoruz. sinsice yaptığımız pek bişi yok.
- çıktığı zamana göre çok fazla sistem yorucu olması bir etken de olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam arkadaşlar Kimse aksini iddia etmiyor zaten. Morrowind Çok güzel oyundu, Çok fazla oynadım lafta ettirmem Ha daggerfall un yeri dahada ayrıdır. Oblivion serinin çizgisini yakalayamadı ne yazıkki, Herkez gibi bende çok sevemedim oyunu. Ama bu İğrenç berbat bir oyun olduğu anlamına gelmez.. Bal gibide çıktığı zaman Ortalamanın üzerinde bir oyundu. Yani Eleştirim artık hangi Topic e gitsem (özellikle fallout 3) Oblivion şöyle kötüydüde Böyle iğrençtide.. Sonuçta oblivion Seriyi yakalayamamasına Ve klasik olamamasına karşın Hemcinslerine karşı bariz üstünlük sağladı zamanında, Hepimizde biryerlerinden bulaştık oyuna. O yüzden bazı eleştirileri fazla ağır buluyorum. Besheda yada güzel bir oyun yapacakları konusunda güveniyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence oblivion hiç fena değildi çarkıfelek dialog hariç, gayet de keyifle oynuyordum savegame'lerim uçana kadar. ileride fırsatım olursa tekrar el atmayı düşünüyorum es 5 gelene kadar ki fo3 kadar bile özen gösterseler dialoglara bambaşka olur.

yalnız maalesef inventory konusunda morrowind'den bu yana devamlı düşüş sergiliyorlar konsola uyduracağız diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ismi hatrımda değil ama BI'de çalışan ve troika'ya geçen biri vardı bu dialogları yazan, adam hangi oyunda çalıştıysa efsane oldu. en son bloodlines'da çalışmıştı ama hatırladığım kadarıyla şirket kapanınca araba satmaya mı ne başlamış. :( kendim şirket kursam o adamı ne yapar eder işe alırım valla, hazine.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...