aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 win-n ve win-s tus kombinsayonlarna bi alışın, bakalım onenote'sız yapabilyo musunuz bi daha? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 oper said: notepad de hazırlanmış bi cv gödnermek istemessin herhalde iş başvurusu yaparken fede :D Cogu sirket aldigi CV'yi butun ozelliklerini iptal edip kural tabanli bir programdan geciriyo. Bu yolla senin adin, okulun, tecrubelerin farkli alanlara tasiniyor. Daha sonra isci arayan sirketlere liste halinde veriliyor. Bu soyledigin anca CV'ni dogrudan yolladigin yerlerde olur. Onlara da pdf yollamak cok daha mantikli. Ben mi gormedim yoksa MS Office'te dogrudan pdf olarak export edemiyor muyuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 aktiftablet said: Daha önce söyledim, bir kere daha söyliycem. OneNote tek başına bütün ofislere bedel. Ben öğrenciyken onenote olsaydı, bir kişiden bile not istemezdim hayatımda. Bu arada merak ettimstudent edition'da var mı onenote? Koymadıysa üyük ayıp etmiş microsoft. OneNote var. Onun yerine Outlook'u kaldırmışlar. Word, Excel, PowerPoint ve OneNote var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Xaenin said: MS Office tabi ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 ne iş yapar bu one note tam olarak ? ... Nerelerde lazım olur ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 önceki postlara bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 one note'un değeri multi tocuhlı ucuz tabletler yaygınlaşınca bilinecek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 onenote tam tablet isi, alican eline catir catir yazican. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mirage said: aktiftablet said: Daha önce söyledim, bir kere daha söyliycem. OneNote tek başına bütün ofislere bedel. Ben öğrenciyken onenote olsaydı, bir kişiden bile not istemezdim hayatımda. Bu arada merak ettimstudent edition'da var mı onenote? Koymadıysa üyük ayıp etmiş microsoft. OneNote var. Onun yerine Outlook'u kaldırmışlar. Word, Excel, PowerPoint ve OneNote var. Çok da lazım değil outlook, bi çok kişi web tabanlı mailkullanıyodur, toplantı, arkadaşl listesi vs içn öğrenci için çok gerekli değl bence, outlookun tek fonksiyonu yine onenote içinden mail göndermeye yaraması (belki onenote tek başına gönderiyodur bile) Kithnos said: ne iş yapar bu one note tam olarak ? ... Nerelerde lazım olur ki? Defter. Yanında bie şekilde defter taşıyorsan, artık gerek yok o işi onenote yapıyo ama çok etkili ve kolay bi biçimde. Birgün bi MS programını bu kadt methedeceğim hayatta aklıma gelemzdi. :) Bendensize bi tavsiye. Sınıfa girdiğiniz zaman arkadaşlarınızla ortak bi defter oluşturun, ve canlı olarak aynı sayfada ortak olarak ders notları tutun. Bilgisayarınızda kamera, mikrofon varsa zaten tadından yenmez bi program olur derste. Kağıt, kalem defter vs, böyle şeyleri de çöpe atın gitsin. O derece. http://www.runaware.com/microsoft/en-us/2007office/td?action=launch_wizard Burdan deneyebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 OneNote u kullanmıştım ben de, ama laptopta pek kullanışlı gelmedi ders notu vb. için. Tablet pc ile ise mükemmel bir ikili oluyor gerçekten, youtube da falan videoları var, programın içinde kendi tutoları da vardı, süper gerçekten. Ama tablet lazım işte sdfg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Şu 10" netbook'lardan alsam OneNote ile derste ne derece not tutabilirim acaba hmm. Bana kağıt kalem varken bi garip geliyor bu tür şeyler ama belki de gelişmiştir hakkaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 riglous said: Ben mi gormedim yoksa MS Office'te dogrudan pdf olarak export edemiyor muyuz? Office 2007 cd'sinde Extras mı ne öyle bir klasör var orada pdf export edebileceği bir eklenti var. Bütüm sürümlerde var mı bilmiyorum ama eklentisinide kendisi veriyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 saçma biçimde word içinde pdf export seçeneği gelmiyor ama ms/download sitesinden indireceğiniz bir add-in ile "save as" seçeneğine pdf'i de dahil edebiliyorsunuz. ayrıca office 2007 sp1 kullanın, kullandırtın. 2003'ten çok daha iyi, pratik, stabil. riglous'a da katılmıyorum ben.. bir öğrenci ya da küçük çaplı bir şirket olarak baktığınızda office ailesi word, excel, outlook, powerpoint'ten oluşuyor olabilir. ama fazlası. ms çok daha fazlasına oynuyor en azından. bilmiyorum duydunuz mu; "office" sharepoint server? aslında tüm office ailesiyle entegre olabilen web tabanlı bir kurumsal içerik yönetim sistemi diyebiliriz. intranet portalınızdan web sitenize kadar her şeyi tek bir ortamda yönetebildiğiniz bir platform. en önemlisi (adındaki office'le bağlantılı olarak) tüm office programlarıyla entegre bir çok özellikle geliyor.. yani office tecrübenizi bir adım ileriye taşıyor. benim gördüğüm, microsoft rakiplerinin önünde hala bu konuda. sadece basit kullanım anlamında değil, vizyon olarak da. bu arada evde (lisanslı ms office kullanma şansım olmasına rağmen) bir süre open office kullandım. memnum olmadım, ms office'e geçtim ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Duzeltiyorum, grafik olustururken MS Excel'de tendency line cizebiliyoruz ama OpenOffice'te (3.0'a bakmadim) bu ozellik yok. Oldukca sinir bozucu bir durum. @Ract, saygi duyarim. Ancak soylemeye calistigimda zaten bu benim. Tabi bu sana gore takdir edilir bir sey demekki. Bence dogru degil. Yani bir ise yonelik programin o isi iyi yapmasini ve baska taraflara saldirmamasini yeglerim ben. Fazla olmasini degil. Cunku her ekstra bir sey koydugunda program cok daha buyuk, komplike olur ve asil amacindan uzaklasir. Office baslangic kismini zaten hakkiyla goturuyor. Daha sonra Oracle'a gecmeden onceki donemi de goturdu diyelim. Benim itiraz ettigim nokta artik islerin profesyonelce yapilmasi gereken noktada, seneler once kullanilan yapilarin devam ettirilmesi, sozun gelimi "Excel ile basladik, oyle devam etsin" gibi sacma bir mantikla hareket etmek, hem yersiz hem de firmaya zarar verici bir durum. MS Office'in bu turlu kullanima destek vermesi bence iyi bir sey degil. Izledikleri politika da "onu da ekleyelim, bunu da yapalim, o da olsun, bunu da koyarsak daha cok satariz." Eminim bana katilmayan cok kisi olacaktir; fakat Excel'de macro'larin olmasi cok sacma. O isi VB ile yazilacak programlar yapar. Bir kisi macro yaziyorsa zaten bunu VB diliyle yaziyor. Excel verilerin saklanacagi tablonun yoneticisi konumunda olmali. Bu acidan dusundugumde Excel'in yapmasi gereken bomba gibi DML olusturmak. Ama beyimiz VB'yi onun icine oyle bir yerlestirmis ki, aynen senin de soyledigin gibi, her seyi yapabiliyorsun. Bunun sonundada ben basit bir islem yapmak istememe ragmen illaki uzun uzun macro yaziyorum, oturup hic yoktan VB ogreniyorum. Bu nedenle bence, MS Office, ofis uygulamalari konusunda daha bi kac firin ekmek yemeli. Ha OpenOffice bu soyledigimi yapiyor mu? Pek degil, onlar "MS Office'in yaptiklarini biz de yapiyoruz" mantigiyla ilerledikleri icin hala insanlar "MS Office mi, OpenOffice mi?" diye tartismalara girebiliyor. Her neyse... Vakti gelince oturup yazariz bir sistem, o zaman ne demek istedigimi daha rahat anlatabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 rig, aslında sharepoint ile office tecrübesini bir adım ileri taşıyor derken.. senin fikrin doğrultusunda yapıyor bunu.. çok kişinin bulunduğu çalışma ortamlarında, dokümanın kontrolünü, yönetimini kolaylaştıran bir sistem oluşturuyor. vb konusuna gelince..aslında bunda da ms olumlu adımlar atmadı değil bence. en önemlisi .net desteği ile office içinde managed code desteği getiriyor öncelikle. böylece kod ile arayüzü birbirinden tamamen ayırıyor. hatta ms, vb desteğini kesmek istedi ama kullanıcılardan çok baskı geldi çünkü dokümanlarında vb kullanan bir sürü şirket var hala, geçiş kolay olmaz. bununla birlikte fikrin teoride güzel görünüyor. pratikte ne düşünüyorsun bilmiyorum ama.. yani ne tür bir çözüm getirdiğini bilsem, belki seni daha iyi anlayabilirim. zira işimin bir parçası, ms office için managed code yazmak/düzenlemek. bunun için az çok kafa yorduğum bir şey bahsettiğin durum ama bazen öyle zamanlar oluyor ki, gerçekten veriyi düzenlemek için en uygun şey kod yazmak oluyor. ya da bana öyle geliyor.. lakin son kullanıcının her şeyin altından kalkmasını beklemiyorum ben açıkçası.. bekleyemeyiz. teknoloji işimizi kolaylaştırmak için geliştikçe, karmaşıklaşıyor da aslında. bunun tamamen önüne geçersek, işimizi istediğimiz kadar kolaylaştırması pek olası değil. böyle bir paradoks =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Office sharepoint'in ya da office groove'un işini temelde google documents yapıyo aslında ve daha pratik, server ihtiyacı yok. Ama tabi kurumsal ortamda böyle bişeyin yeri yok, tonlarca para verilir gerekirse işi tam oalrak yapan şey alınır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 groove biraz daha ortak çalışma alanları yaratma üzerine kurulu ve demolarını izlemekten öteye gitmediğim için yorum yapmayacağım ama.. sharepoint ile documents kıyaslanmamalı =) farklı ürünler temelde. tabii ki sharepoint'in google documents servisinin kesiştiği noktalar var ama.. dediğin gibi kurumsal anlamda documents'in kullanılması pek kabul göremez. illa google documents ile bir şeyi kıyaslayacaksak da.. google docs vs. ms office live derim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 vay anasını milletin içinde neler varmış be. konu açılmasını bekliyolarmış meğersem :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Walla neyi niye tartıştığımızı anlamadım ben :) office live'ı ilk defa duyuyprum, sharepoint'i de web tabanlı bi office olarak düşündüm hep. Pratik kullanımda outlook haricinde pek kullanıldığını zannetmiyorum sharepointin. Bilmiyorum tabi =) Onenote'u övmek için gelmiştim sadece.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Mirage said: Şu 10" netbook'lardan alsam OneNote ile derste ne derece not tutabilirim acaba hmm. Bana kağıt kalem varken bi garip geliyor bu tür şeyler ama belki de gelişmiştir hakkaten. ben bunu anlamadım. herhalde sınıfa böyle bir şeyle girip not tutmaya kalksam millet uzaylı gözüyle bakar bana. var mı böyle yapan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Neden uzaylı gibi baksınlar? Hiç mi bilgisayarla not tutan lmuyo derste? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 DoruK said: Mirage said: Şu 10" netbook'lardan alsam OneNote ile derste ne derece not tutabilirim acaba hmm. Bana kağıt kalem varken bi garip geliyor bu tür şeyler ama belki de gelişmiştir hakkaten. ben bunu anlamadım. herhalde sınıfa böyle bir şeyle girip not tutmaya kalksam millet uzaylı gözüyle bakar bana. var mı böyle yapan? çok var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 abi tablet + iyi bi bluetooth mini mikrofon ile geçemeyeceğin ders olmadığına inanıyorum ben.. masanın yakınına mikrofonu bırakıp oturup notlarını alıcan.. yemişim uzaylıyı falan! onlar gerici kafalar! önceden kadınlara seçme seçilme hakkı verilmesini de istemiyor idi onlar!! "şeytan icaduu" deyu matbaayı da istemediler salak çocukları!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Tablet dediğin dalga küçük olmalı bir kere. 12 inçten fazlası kasar. Hatta ince de olmalı. Laptop almadan önce hayvan gibi araştırdım. Sadece Toshiba R400 uydu aklımdaki profile, o da 5000 liradan fazlaydı taa 1 sene önce. O yüzden tablet saks. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 tablet dedigin niye kucuk olsun ya? hani kucuk seviyorsan tamam da, bence 15.4" olmali. ben oyle daha rahat ederim yani. hani param olsa.. ayrica, okula bilgisayarla gelme olayi sadece bizim ulkemizde garip. gelir dagilim duzensizligi, gorgusuzluk vs. vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar