Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Din ve Felsefe

Pikachu**

Öne çıkan mesajlar

Slat said:
Din dogma olmak zorunda değil ki? Neden sadece 3 büyükleri düşünüyorsunuz?

Din, inanc kategorisine giriyor. Inanclarin ise dogrulugu tartisilamaz. Ha spesifik bir din dogrulugunu tartismaya aciyorsa, herhangi baska bir dinle, mesela Islam'la, dogrudan cakisir. Soyle ki diger dinlerin dogrulugu bireysel acidan tartismaya acik degildir, dogrudurlar. Eger onlar dogruysa, senin dinin tartismaya acik oldugu noktada, onlarla cakisacagi icin seninkinin yanlis oldugu sonucuna varilir. Bu nedenle dinler dogmadir (diye hatirliyorum).

Acik varsa girebilir; Cografya hocasinin Dunya islenirken sagdece Asya hakkinda bilgi vermesi gibi olur. Cok acik fikirliyse, icinde de kalmissa felsefe, belki diger taraflara da gecebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Bizim Izmir Fen'deki din hocasi (lakabi Astro Muzaffer'di) Tubitak kitaplari okuturdu bize oradan Allah'in varligini kanitlardi falan.
Lise 1'de ilk sinavimizda sorulardan bir tanesi Termodinamigin ikinci ilkesine gore Allah'in varligini aciklayinizdi.

Insanoglu cesit cesit.

Geçmiş olsun o ne öyle :( Tübitak kitaplarını okuyup bin yıllık davayı bitirmiş ona da helal olsun.

Böyle dinciler girerse felsefe dersi onları gömer işte. Üniversitede felsefe diye ayrı bir bölüm var, din bilgisini çok aşan bir konu. Kadro sorunu yoksa herkes kendi işine bakmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

ben lise yi normal zamanından 3 yıl gecikmeli olarak bitirdim
sayısal olmama rağmen felsefe dersinden kalmıştım
tek o dersim kaldı
o sınavdan geçmezsem diplomayı alamıyorum normalde not ortalamam yüksek olsa bölüm nedeniyle girmeme gerek yoktu ama girmek zorundaydım.
sınava giren tek kişiydim ve gözetmen din hocamızdı. adam baktı baktı bişi yapamıyorum. yuh yani dedi nası bilmezsin bu soruları dedi ve saydırdı 3 sorunun cevabını kağıdı aldı. hadi hayırlı işler dedi çıktı gitti.
yani adam felsefeden çakıyo
Sosyal ağlarda paylaş

entropi denen mekanizmanın kendiliğinden var olması için hiçbir sebep yoktur o halde entropiyi sisteme dahil eden biri olması gerekir

desek mesela :)

edit: farkettim de tam harun yahya cümlesi kurmuşum. bi müracat etsem yazar kadrosunda falan boş yer var mıdır acaba :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...