Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taraf'tan Yeni Hizmet !!!

sg-1

Öne çıkan mesajlar

"Geçen gün sir'ü gördüm, hayvana gidiyordu, haydi kanıtla gitmediğini şimdi..." tadında giden ucuz mesaja cevaben:
Hukuksal süreç böyle işlemez. Birisinin sözü sebebiyle kişilik haklarının zedelendiğini iddia eden kişi ispat yükünü taşımaz, iddiada bulunan taşır.
Verdiğin sofistike örnekten yola çıkacak olursak da sir'ün sana dava açması, senin de verdiğin tarih, yer, tanık ve kanıtlar doğrultusunda bu olayın gerçekten olmuş olduğunu ispatlaman gerekir.
Eh, dava zaten açılmış. Eğer gerçekten böyle bir şey yaşanmışsa, bu iddialarda bulunan kişi ispatlar, yok iftiraysa da tazminatını öder, kitabı yayından kalkar, hatta halka özrünü duyurma zorunluluğunda bile olur.
Ancak gerçekten böyle bir olay olmuşsa da, ben vatandaş olarak bunu bilmeye hakkım olduğunu düşünürüm.
Irak'ta köpek yavrularını uçurumlardan fırlatan amerikan askerlerini görünce "hayvanoğlu hayvanlara bak, insan değil bunlar" diyorsunuz.
Türk askeri hakkında bir iddia olduğundaysa gerçeklik ihtimalini bile göze almıyorsunuz.
Bunun yerine bizden apayrı bir gerçekliği, savaşı, her gün ölme tehlikesini yaşayan insanların nasıl bir psikolojide olabileceği konusunda biraz empati yapmaya çalışsak, ne amerikan askerine hayvanoğlu hayvan dememiz, ne de kendi askerimiz söz konusu olduğunda hiç ihtimal vermeden reddetmemiz gerekir, savaşın insanoğlu üstündeki etkileri konusunda da aydınlanmış oluruz biraz. Dimi?
Sosyal ağlarda paylaş

Benim sir için yazdığım hayvan sevicilik iddialı mesajımın anlamını anlamadan, ne için yazıldığını sorgulamadan cevap yazmış olmak için cevap yazan atkadaşa hitaben,

ister inan ister inanma seninle aynı fikirdeyim, zaten o yazıyı yazış amacım da senin anlattıklarındı. Çünkü sirin iddiası "ortada böyle iddialar varsa iddianın yöneltildiği kişi çıksın, kendisini aklasın"dı. Ne kadar komik ve gözü dönmüş bir yaklaşım.

Onun dışında, köpek yavrusunu uçurumdan atan, sivillere tecavüz eden amerikan askeri psikolojisiyle, az önce kimin kimi öldüreceği belli olmayan bir çatışmadan sağ çıkmış olan Türk askerinin psikolojisini kıyaslamamanı öneririm.

Biri de cenova bilmemnesinden bahsetmiş. O sadece savaş koşullarında geçerli, karşındaki yasal olarak, sadece senin değil, tüm medeni toplumların, suçlu ilan ettiği PKK. Teröristin yasal hakları sokaktaki herhangi bir adi suçludan fazla değil, hatta vatan haini statüsünde olduğu için daha bile az. Ha bu, bu iddialarda anlatılanları, tabi doğruysa, haklı çıkartır mı, çıkartmaz elbet. Ama kendinizi her an kafasına bi kurşun yiyebilecekmiş halde yaşayan askerin yerine koyun ve o kurşunu atma ihtimali olan kişiye nasıl davranacağınıza karar verin.

Bi başkası da kutsallıktan, ordunun şeffaflığından felan dem vurmuş. "Ordu neden 17 askerin şehit olduğunu açıklasın diye sormak hakkımız" felan demiş, bu da bir başka epic fail. Orduyu eleştirebilirsin, "önlemlerini arttır, bir daha o askerler ölmesin" diyebilirsin, ama "nerede hata yaptın açıkla", "o pkklıları görmüşsün, neden vurmadın cevap ver" demek abesle iştigaldir, komiktir. İsterseniz, hangi karakola kaç asker, ne mühimmat gittiğini, nöbet değişim saatlerini, teröriste saldırı taktik-tekniklerini felan da açıklasınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:
Ancak gerçekten böyle bir olay olmuşsa da, ben vatandaş olarak bunu bilmeye hakkım olduğunu düşünürüm.
Irak'ta köpek yavrularını uçurumlardan fırlatan amerikan askerlerini görünce "hayvanoğlu hayvanlara bak, insan değil bunlar" diyorsunuz.
Türk askeri hakkında bir iddia olduğundaysa gerçeklik ihtimalini bile göze almıyorsunuz.

görmek, iddia etmek ve ihtimal kelimelerinin anlamını mı bilmiyon yoksa bizi mi yiyon?

firatnews'i takip etmeni öneririm tsk ile ilgili iddialardan daha tonla var. bize iddia değil de kanıt lazım, zira birilerine sempati duyan kitle gibi tsk'nın şeytan olduğuna iman etmiş değiliz.

ama tabi şu da var. umarım attılarsa da aileinin evinin önünü tutturmuşlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

...
Bi başkası da kutsallıktan, ordunun şeffaflığından felan dem vurmuş. "Ordu neden 17 askerin şehit olduğunu açıklasın diye sormak hakkımız" felan demiş, bu da bir başka epic fail. Orduyu eleştirebilirsin, "önlemlerini arttır, bir daha o askerler ölmesin" diyebilirsin, ama "nerede hata yaptın açıkla", "o pkklıları görmüşsün, neden vurmadın cevap ver" demek abesle iştigaldir, komiktir. İsterseniz, hangi karakola kaç asker, ne mühimmat gittiğini, nöbet değişim saatlerini, teröriste saldırı taktik-tekniklerini felan da açıklasınlar.

uydurma cevap olmuş bu yazdığın sayın birisi. benim söylediklerimi başlıktaki başka sözlerle harmanlayıp hayali bir kişiliğe cevap vermişsin.
Sosyal ağlarda paylaş

kendisini aklasın demedim ki, mahkemede çıkar ortaya dedim. netekim burada işlemesi gereken süreç de mahkeme sürecidir. evet, bu suçlamaların yöneltildiği insanlar yazara dava açabilirler, veya bu suçlamaların yöneltildiği insanlara dava açılır, sonuç her halükarda mahkemede ortaya çıkar. ve ispatlanması gereken, işlendiği söylenen suçlardır elbette.

ama esas çarpık olan, bu haberi yayınlamanın vatan hainliğiyle eşdeğer olduğunu düşünenler. yargılanıp ceza alırlarsa bu sefer de mahkemeler vatan haini mi diceksiniz? onun haberi de yapılmayacak mı? hukuki süreç milli birlik ve beraberliğimizi zedeliyor diye veryansın mı edeceksiniz?

hayır bu da yetmezmiş gibi, "bu haberler doğruysa da oh olsun beter olsunlar" tadında mesajlar atabilenler. siz ordunun pkk ile aynı yöntemleri kullanacak kadar alçalmasını, terörle mücadele adına insanlıktan çıkmasını mazur görebilirsiniz, ben göremem. ordu ordudur, devletin bir organıdır, teröristlerle aynı yöntemleri benimserse ordu ordu olmaktan, devlet de devlet olmaktan çıkar, terörist olur.
Sosyal ağlarda paylaş

İddia:

“Yakalanan PKK’lıyı helikopterden attılar... Özel harekâtçı polis PKK’lı bir kadının ölüsüne tecavüz etti”

Kitapta anlatilan;

1. olay:

1992’nin temmuz ayında, Kars-Kağızman’daki 7. Mekanize Tugayı 1. Mekanize Taburu 1. Mekanize Bölüğü’nde yeni görevime başladım. 04.04.1993 günü öğle saatlerinde iki Ağrı Dağı arasında, PKK militanları ile tabura ait askerler arasında çıkan çatışmada yaralı olarak ele geçen aslen Malatyalı, İnönü Üniversitesi 2. sınıftan terk, Doğan isimli militan, Erzurum’a götürülmek üzere çatışmanın ertesi günü bir helikopterle askeri yetkililer tarafından alındı. Fakat hem sivil hem askeri kaynaklardan öğrendim; Doğan çözülmediği için Tendürek Dağı’nda helikopterden atılmış, ölmüştü.

(kendi ya$amayip, ogrenmi$, nerden? sivil ve askeri kaynaklardan, tamam.)

2. Olay:

7. Mekanize Tugayı 1. Mekanize Taburu’nda görevliydik. 27 mayıs 1994 günü sabah saat 09.20 civarı askeri yol devriyesine PKK tarafından pusu atıldı. Sekiz asker ve bir astsubay hayatını kaybetti. Bir kadın ve bir erkek PKK’lı da hayatını kaybetmiş ve cesetleri de vadide kalmıştı. Ertesi gün çatışma bölgesine özel harekat birlikleri girdi. Arkasından da bizim askeri birlikler. Yanlarına geldiğimizde, özel harekât polisleri iki ölünün başındaydılar. Erkeğin vücudu isabet eden mermilerle parçalanmış; kadınsa kafasından vurulmuştu. Benim tim yanlarına gittiği zaman büyükçe bir taşın arkasında Adanalı polis Ramazan duruyordu. Bizim Bölük Komutanı Yüzbaşı Mehmet Özpolat sordu; ‘ne yapıyorsun’ diye. Polis Ramazan bağırdı; ‘Gelme Ben ölen teröristi hallediyorum’. Yüzbaşı, “Ne demek, aptal olma, ölüye yapılır mı’ dedi. Yüzbaşı, ‘Olamaz, sizler kafayı yemişsiniz, bu kadar aptallık olmaz’ dedi. Kendimi kaybettim. Ramazan’a küfrettim. Ramazan tabancasını çekerek yüzbaşıya hücum etti. Tam o sırada ben tüfeğin emniyetini açarak havaya doğru iki el ateş ettim.

(Sikko er, abazanliktan ölüye tecavuz etmeye kalkmi$. Dogru mudur? Dogru. Erba$ ne demi$? Yapma! , dogru mudur? Dogru. )

$imdi bu iki durumu iyice tahlil edip, kime ne icin dava acacaginizi bir du$unun.
Sosyal ağlarda paylaş

Kime nasıl dava açıyorsunuz 11 sene sonra zaman aşımına uğruyor diyorum, 16 sene geçmiş üzerinden.

Nasıl aklayacak bu insanlar kendilerini şimdi? Dava açılamıyor haklarında, hiç bir savunma şansları yok. Neden bu "assubay" 16 sene beklemiş, maden bu kadar dürüst bir insan neden bu insanlar yargılanabilecekken, mesela olaylardan 5 sene sonra(yatıştıktan sonra) ortaya çıkmamış?

Tabii ki adama iftira davası açacaklar, kendilerini aklamanın başka bir hukuki yolu yok ki.

Ayrıca kusura bakmayın ama kitabının kapağında dahi yazım hatası yapmış bir kaynak bence güvenilir olmayan bir kaynaktır(Kurumdan atıldığı gerçeğinden bahsetmenin bir lüzumu bile yok).

Kanıtlanamayacak(üzerinden 16 sene geçmiş,zaman aşımına uğramış) iddiaları kurumdan atıldıktan kısa bir süre sonra ortaya atmasında hiçbir şüphe yok, haberlerin kaynağını, doğruluğunu onaylamadan aktarmak gazetecilik etiğine aykırı değil, bunu mu iddia ediyorsunuz?

[hr]

madem sg-1'in örneğini beğenmediniz benimkine bakın o zaman, aynen kopyalıyorum:

Sir, her ne kadar sg-1'in örneği absürd olsa da(ki zaten amacı oydu) bir doğruluk payı var. İstediğim iddiayı ortaya atabilirim.

Hatta yapıyorum:

"15.Ekim.2008 tarihinde bir PKK lideri yakalanmış ve hemen TSK karargahına götürülmüş. Genelkurmay başkanı burada,saat akşam 11 sularında teröristi bizzat sorguya çekmiş ve konuşmayınca önce tecavüz etmiş sonra kafasına sıkmış. O sırada odada bulunanların isimleri: Astsubay Osman Tosun, Albay Koray Ekin'in hemen ifadeleri alınmalıdır! Bu ifade bir suç duyurusudur!"

edit: Yukarıdaki iddia doğru değildir, kesinlikle uydurdum. Vallahi.

Bir kere ciddiye alan çıkmıştı da...
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
“Yakalanan PKK’lıyı helikopterden attılar... Özel harekâtçı polis PKK’lı bir kadının ölüsüne tecavüz etti...” Eski Astsubay Çakan isim, tarih ve yer vererek bunları kitabında yazdı ama, dava ona açıldı

hepimiz birimiz, birimiz mandalina için...

heh
Sosyal ağlarda paylaş

Adamı yücelten kimse yok ki ortada?
Adamın geçmişi, bunları yazmasının altında yatan sebepler ne olursa olsun, açılan iftiraya yönelik davada gerekli delilleri sunabilir ve aklanırsa, doğudaki askerin nasıl bir psikolojide içinde olduğu gibi hususların tekrar ele alınması, doğuda ne nasıl olup bitiyor gibi soruların tekrar sorulması gerekebilir diyorum.
Daha da ötesi bizim tavır olarak bu tür iddialara karşı bu kadar tepkili yaklaşmamız gelecekte bu tür olaylardan haberdar olan adamların daha da korkakça yaklaşmasını, bu tür şeyleri mezara kadar saklamasına sebep olabilir, bizim istediğimiz de gerçekten "orada olan ne olursa olsun, siz susun, susmazsanız sizi döveriz, oradaki gerçekliği bilmek istemiyoruz, sadece ne gerekiyorsa yapın konuyu kapatın" şekinde bir tavır mı, yoksa ulus olarak atlattıklarımızı, yaşadıklarımızı bilmemiz ve tüm gerçekleri ele alarak bir şeyler yaparken değerlendirmemiz midir diyorum.
Nitekim 16 yıl sonra, kimsenin ceza göremeyeceği ve kurumdan uzaklaştırıldıktan sonra bunları anlatsa da (EĞER doğruysa) bunu tam da herkesin verdiği tepki yüzünden hiç bir zaman anlatamayan bir çok kişi de olabilir. Şu linç havasındaki nefret dolu tavırlara bakılırsa ben de anlatamayabilirdim böyle şeyler bilsem dahi açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam da ortaya atılan iddialar adi bir hırsızlık filan değil, cinayet, ölülere tecavüz etmek gibi tüyleri diken diken eden iddialar. Bu iddiaları yayımlayan kişi ise o kurumdan atılmış bir şahıs. Yani kaynak olabilecek en şaibeli kaynak.

Bu iddiaların araştırılmasını istemek farklı birşeydir, bir gazetenin bu iddiaları haber olarak yayınlaması farklı bir şeydir. Bir gazeteci haberlerini yayınlarken kaynaklarının güvenilir olmasına dikkat etmelidir, bu kadar sansasyonel iddialar ortaya atıldıysa ve bu iddialar bu kadar şaibeli bir kaynak tarafından ortaya atılıyorsa yayınlamadan önce 2 kez düşünmek gerekir. Taraf'ın yayımlayış şekli, başlık seçimi ve genel üslubu ile sürekli TSK'ya eleştiri ve gazetecilik onurunu aşan, resmen saldırılarda bulunduğu genel olarak düşünülen bir fikir olduğu için bu haberde bir art niyet aramak pek lüzumsuz gözükmüyor doğrusu.

Kısacası olayı yazan "assubay" ile ilgili değil, Taraf ile ilgili bir topic bu. Zaten başlığı da "Taraf'tan Yeni Hizmet!!!", "Assubay'ın şoke edici anıları!!!11" değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...