Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taraf'tan Yeni Hizmet !!!

sg-1

Öne çıkan mesajlar

sir said:
"adam atılmış zaten güvenilir diil" diye bıdı bıdı yapıyosun? söyle açık açık, rahat et.

Güvenilir yani adam? Ordudan atılıp orduya karşı kitap yazan adamın haberi böyle direk yayınlanacak kadar güvenilir öyle mi, içten söyleyebiliyorsun bunu?
Sosyal ağlarda paylaş

uu yine komplolar havada uçuşmakta! abdnin işine gelmiyomuş ordunun varlığı, muazzam bi iddia gerçekten. tsk abd'nin en büyük müşterilerinden biri değil mi, alınan uçaklar, mühimmatlar, silahlar, teknoloji..zimbabweden mi alıyoruz onları? bunun yanısıra abd tsk'ya milyonlarca dolar hibe vermedi mi? bu nası işine gelmemek böyle? ben de abdnin işine gelmesem keşke..

peki baggio adam güvenilir olmasın. sen "bu ordu kimseyi helikopterden atmaz" garantisini verebilecek misin?

adamın ordudan atılmış olması otomatikman yalan söylediği anlamına mı geliyo? üstelik hakkında soruşturma açılmış adamın bu kitap yüzünden, yani neden kassın, neden tamamen safsata iddialar öne sürsün cezalardan ceza beğeneceğini bile bile? engin ceberin gözaltında başına gelenleri gördük, aynısının 10 kat beterini yapmazlar mı bu adama yani?
Sosyal ağlarda paylaş

@Sir:

Eğer bana dediyseniz, kesinlikle terörle mücadele adına cesetlere tecavüz etmeye göz yumulmasını istemiyorum. Gerçekten de Taraf'ın bu haberi TSK'yı yıpratmak için yazdığını ve daha bir sürü haberi bu şekilde yaptığını düşünüyorum. Bunun için sebeplerimi de açıkladım.

Kendi çıkarları için medyayı mahvedenlerden nefret ediyorum (Taraf, Doğan medyası, Zaman...vb), mesela Vakit gazetesi en azından dürüst(hiç sevmiyorum). Şeriat istiyorum diyebiliyor, hatta Abdurrahman Dilipak'ın "Yaşasın Şeriat" isimli bir kitabı bile var. En azından çirkeflik yapıp liberallik, özgürlükçülük ayağına siyasi çıkarlarını savunmuyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
sir said:
yalan ve yanlışsa mahkemede çıkar ortaya.

Şu mahkeme işine bir karar versenize ya, güvenecek miyiz güvenmeyecek miyiz? Yoksa çıkan karar göre değişiyor mu bu?

ön kabuller şöyle; hakkında iddia edilen askerse o kesin suçludur. bunu eski solculardan devraldılar. taraf yazdıysa kesin doğrudur.

3 resim gösterip ikisinin olayın yeriyle falan alakasının olmaması falan güvenilirliğini zedelemez. teröristlerin sızdığını görüntüleyip yine de asker kaybetmenin tek açıklaması vatan hainliğidir, yoksa o an ordaki komutanın beceriksiz olması veya yanlış karar alınmış olması ihtimali yoktur.

bir de eğer mahkemenin yargıladığını sir sevmiyorsa, o zaman yargı bağımsızdır, sir seviyorsa oligarşik bürokrasi o adama pençelerini geçirmiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

“Yakalanan PKK’lıyı helikopterden attılar...[i]

İyi yapmışlar.

” Eski Astsubay Çakan isim, tarih ve yer vererek bunları kitabında yazdı ama, dava ona açıldı

Ona neymiş elin teröristlerine ne olduğundan. Heralde anasınan babasının kafasına PKKlı biri kurşun sıksaydı veya karısına tecavüz edilseydi yazmazdı.
Sosyal ağlarda paylaş

Sir 11 sene sonra zaman aşımına uğruyor davalar. Olayın üstünden 16 yıl geçmiş, ne suç duyurusu, ne davası? Neden bu kadar beklemiş arkadaş,madem dürüst neden ordudan atılmadan, bu insanlara ceza verilebilecekken bunları yazmamış? İnsan atıldığı bir kurum hakkında genellikle güzel şeyler söylemez. Bu durumda bu yazılanların doğruluğundan ciddi manada şüphelenmemek saçmadır. Bu kadar önemli iddiaları aktarmadan önce bir durup düşünmek gerekmez mi?
Sosyal ağlarda paylaş

TSK ABD'nin hangi konuda müşterisi? Silah konusunda. TSK sindirilince silah almayı kesecek mi, "küstüm senden silah almıyorum" mu diyecek? Zannetmiyorum.

Milyonlarca dolar hibe? Bu hibeyi bizzat Genelkurmay Başkanı mı ayarlamış, "bay başkan bi sakal at be, sabah daha siftah etmedik" mi demiş? Hatta bunun kaynakları nedir? Bununla ilgili belge var mı (uydudan çekilmiş görüntü felan), yoksa iddialar mı yine?

Ha bu arada, yazarı mahkemelik olunca kitabın iyi reklamı olur, bu da bir Türkiye gerçeği.
Ha bu arada(2) Türkiye'de iftiranın cezası yıllar değil.
Sosyal ağlarda paylaş

taraf'ın üslübü yanlış, yöntemleri yanlış ama malesef ki yaptığı şey doğru. bu ülkede tabu olmasından en çok korkulması gereken ve en eleştirilebilir olması gereken kurumdur tsk. siyasetten bile öncelikli olmalıdır onun eleştirilebilirliği. çoğunluğunuza çok absürd gelecektir bu fikir eminim. ancak bu işin doğrusu bu. çünkü benim çocuğumun canını emanet alıyor tsk. zaten işin yanlışlığı burada. itin peşine takmak için itin peşinden gidip haklayabilecek yeterlilikte, bu işin uzmanı olan insanlar bulundurması lazım. rastgele alıp kurra ile dağıtarak itin peşine çocuğumu salan bir kurumun attığı her adımın camekan içinde sergileniyor olması lazım. isteyen istediğini düşünsün, ülkeler içindekilerden dolayı kutsaldır. dolayısıyla ordular da bireylerinden dolayı kutsaldır. yani tsk'nın kutsallığı benim çocuğumun kutsal olmasından gelir, benim kutsal olmamdan gelir.

orduyu yıpratma fobisini üstümüzden biran önce atıp bu kutsallık maskesinin zırh olarak kullanılabilmesi ihtimalini devre dışı bırakmamız lazım.

ya da kutsal vatanın kutsal ordusunun feda edilebilecek "kelleleri" olmaya devam ederiz.
Sosyal ağlarda paylaş

TSK’nın yedeği var mı

Silahlı Kuvvetleri'ni eleştirirken, dikkat edilmesi gereken bir unsur daha var.
Dün bunu gazetemizin yazı işleri ekibiyle tartıştık.
Sizlerle de paylaşma ihtiyacı hissediyorum.
Her kurum gibi TSK da eleştirilir. Eleştirilmelidir.
Ancak diğer kurumlara göre bir farkı vardır TSK’nın.
Siyaseti eleştirebilirsiniz.
Başbakan Erdoğan veya her kimse onu eleştirebilirsiniz.
Başbakan Erdoğan yanlışsa, yerine yeni bir lider çıkar.
Deniz Baykal’ı, Devlet Bahçeli’yi eleştirebilirsiniz.
Onların yerine de yenisi bulunur.
İktidarları, mesela AKP’yi eleştirebilirsiniz.
Eleştiriler toplumda haklı bulunursa, iktidar yıpranırsa AKP gider yerine CHP gelir, MHP gelir, birisi gelir.
Aynısı muhalefet için de geçerlidir.
Peki Silahlı Kuvvetler böyle mi?
Türk Ordusunu, yıpratır, yerden yere vurur, toplum gözünde iki paralık ederseniz yerine getirebileceğimiz bir alternatif ordumuz var mı?
Bugün TSK’yı kapatıp yerine yeni bir ordu kurabilir miyiz?
Ordumuzu yok edersek, paramparça edersek yerini kim alır sizce?
Bu yüzden de TSK’yı eleştirirken, işini iyi yapamayanı, yanlış yapanı eleştirebiliriz.
Bir olayı eleştirebiliriz. Dağlıca Baskanı’nı eleştirebiliriz. Bu baskında bir ihmal varsa bunun aydınlatılmamış olmasını eleştirebiliriz.
Ama TSK’yı topyekün hedef yapamayız.
Yaparsak yerine koyacak başka Türk Ordusu yok.
Ya da kimbilir belki de birilerinin kafasında bu da vardır.

Altaylı
Sosyal ağlarda paylaş

@Sufi, profesyonel ordudan şeffaflığa kadar her konuda katılıyorum ama bu hariç.

Sufi said:
taraf'ın üslübü yanlış, yöntemleri yanlış ama malesef ki yaptığı şey doğru. bu ülkede tabu olmasından en çok korkulması gereken ve en eleştirilebilir olması gereken kurumdur tsk.

bu adamların yaptıklarının sonucunda evet tabular yıkılıyor gibi duruyor, bu o kadar kötü değil sanki ama yöntemleri berbat. iftira gibi duruyor ve bu olası bir şeffaflaşma için kamu desteğini azaltır. ellerindeki belgelerden tut bu belgeleri yorumlama şekilleri tamamiyle spekülatif. eleştiri böyle olmaz.

bu adamlar kanıtlardan sonuca ulaşmıyorlar. inandıkları, kafalarında tasarladıkları tsk imajına kanıt topluyorlar.

25 km ötende 30 adam var diye teyakkuza geçemezsin yani muhtemelen bu oldukça sıradan bir olay, ya da saldırıda 15 askeri kaybetmenin tek sebebi tsk'daki komutanları hain olması falan olamaz. orda ne olup bittiğini kimse bilmiyor, belki gerçekte kimse de bilemeyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

tsk nın yedeği
paralı askerlik, özel harekat timleri

sanki toz kondurmayınca tsk eskisinden daha iyi konuma geliyor
hiçbir denetlemeye tabi tutulması mümkün olmayan bir kurumun kendini düzeltmesini sağlamaktan daha yararlı bişey olabilir mi

medyanın eleştirisiyle imha olcak bir kurum var sanki karşıda
zaten eleştiriden deil, doğru olan eleştirinin sonuçlarından dolayı kendi kendini bitirmemesinden endişe duyun
Sosyal ağlarda paylaş

sufinin "kutsallık" hakkında yazdıklarının üzerine söyleyecek sözüm yok, hatta boşuna yazıyomuş gibi hissediyorum. ama şunu da vermeden geçmeyeyim sg-1 için; tsk'ya silah transferleri ve askeri yardımlar

tarafın üslubunu ben de abartılı buluyorum, bu üslubu da tartışırım isterseniz. ancak bu üslup, tsk'nın da hesap vermesi ve sorulan soruları yanıtlaması gerektiği gerçeğini değiştirmiyo.
Sosyal ağlarda paylaş

@Sir:

Burada tartışılan zaten Taraf'ın üslubu, haberin veriliş şekli, hatta böyle şaibeli bir kaynaktan alınan bilginin doğru olduğu varsayılarak(haberde askerlere dava açmak yerine yazara açtılar mealinde bir kısım bile var! Sen haberi doğrulamadan nasıl böyle bir yorum yazarsın.) yayınlanması. Biz Taraf'ın üslubuna, gazeteciliğine karşı çıkıyoruz. Her haberi TSK'ya saldırmak için kullanıyor resmen, iki haberinden birisi TSK ile ilgili, tamam TSK sütten çıkmış ak kaşık değil ama Taraf amacının kötü olduğunu çoktan belli etti. Amaçları üzüm yemek değil bariz bir biçimde bağcıyı dövmek.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:
sanki toz kondurmayınca tsk eskisinden daha iyi konuma geliyor

toz kondurmamakla bok atmak arasındaki yaylada duracak başka yer bulamıyonuz mu?

tezkere geçsin diye 17 çocuğu öldürdü paşalar bu mu şimdi inancınız?

ortada cevap verilmesi gereken sorular var ama o sorular taraf'ın sordukları değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Taraf gazetesi hakikaten de TSK'nın tezkere geçsin, ek yetkiler gelsin diye insanları ölüme terk ettiğini düşünüyor(Şimdi sitede bakım varmış, yazarlardan alıntı yapamıyorum).

Artık buna da absürd komplo teorisi dememek için gerçekten "taraflı" olmanız gerekir. Dediğim gibi bunun bir sonraki adımı UFO teorileri.
Sosyal ağlarda paylaş

dağlıca ve aktütün baskınları tezkerenin kabulü ve tezkerenin uzatılmasından sonra yaşandı bildiğim kadarıyla. o yüzden böyle bir komplo teorisini düşünüyorlar ise baştan bir hata var demektir.

ayrıca taraf gazetesi önce başbakanın dağlıca baskınında sonra neden 5 kasıma kadar beklediğinin belgelerini çıkarsın ortaya. amerikada neler konuşulduğunu, daha ne tavizler verdiğimizi, pkk yı destekleyen ve akan her şehit kanında parmağı olan barzani ve talabaniyle neden masaya oturulduğunu, neden türk halkına daha fazla parayla satılan elektriğin kuzey ırak a çok daha ucuza verildiğini açıklasın. bu elektriğin neden kesilmediğini, sınırların neden kapatılmadığını, ekonomik ve siyasi baskıların neden uygulanmadığına dair belgeler bekliyorum taraf gazetesinden.

bunları yaparlar ise ozaman inanırım taraf gazetesinin sadece ve sadece demokrasiden taraf olduğuna. Yoksa "paşasının başbakanı" diye manşet atıp dostlar alışverişte görsün zihniyetiyle olmuyor bu işler. Bu işin bi kantar ı varsa birine yumruk atıyorsan diğerine ufaktan dokundurmayacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:
“Yakalanan PKK’lıyı helikopterden attılar...[i]

İyi yapmışlar.

” Eski Astsubay Çakan isim, tarih ve yer vererek bunları kitabında yazdı ama, dava ona açıldı

Ona neymiş elin teröristlerine ne olduğundan. Heralde anasınan babasının kafasına PKKlı biri kurşun sıksaydı veya karısına tecavüz edilseydi yazmazdı.

Benim bildiğim Türk ordusunun askerleri insanlardan oluşuyor hayvanlardan değil. Nato üyesi, Geneva Conventions'u kabul eden bir ordunun böyle yapması ne de güzel olurdu!!! Neyseki sizin gibi düşünenlerin aksine ordu insanlığını kaybetmeyip o dağdaki insanlardan farklı kalmayı başarıyor umarım hep böyle de devam eder.
Sosyal ağlarda paylaş

İşine gelince yargı bağımsız değil vik vik diyip sevmediğine çamur atıncada mahkemede doğrusunu görürüz demek güzel bir olay. Geçen star anahaberde taraf'ın koordinatlarını verip "aha fotolarını bile çekmişler ama önlem almamışlar" denilen fotoların yerine baktılar. Irak sınırı içinde çıktı. Yalancı ve bölücüler görmek istenince anlaşılıyor. Şak şakçıların sayısı çok diye bu kadar(taraf kadar) düşülmez. Yapılan bölücülüktür, en hafif tanımla böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...