odiflame Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 saldırı olmadan önce uçak gönderme ile çatışma sırasında uçak gönderme arasında biraz fark vardır.biri istihbarat ve kahinlik gerektirir, diğeri şu koordinatlarda saldırı var dersin uçak gelir vurur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Selam, Peki, uçak gereksiz veya yanlış. Bekleyelim adamları, kazsınlar siperlerini, mayınlarını da yerleştirsinler. Dönüş yollarını falan da kontrol etmeye çalışmayalım. Bekleyelim bakalım nereye saldıracaklar. Hele saldırsınlar, sonra icabına bakarız. Bu da güzel mantık. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 asker ucak gonderme konusunu buradaki herkesten daha iyi bilir. Sonucta hiçbirimiz orada degildik, olaylarin nasil geli$tigini bilme imkanimiz da yok. Oranin nasil bir cografya uzerinde oldugunu da cok iyi bilmedigimize gore, " ulan ucak gonderselerdi hepsini alirdik" mantigiyla askercilik oynamayalim, ya$imiz gecti bunun için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 olay askerin harekat planları deil asıl sorgulanan bu görüntülerin bir işleme tabi tutulmaması amerikaya bir domalmadığımız kaldığı sınır ötesi harekat izni, israilden kiralanan insansız hava uçakları, amerikadan gelen uydu görüntüleri tüm bunlar bedavaya olmadı ama sen bunlardan gelen istihbaratı değerlendiremiyorsun kandil yuva diyorsun ordan yola çıkan teroristleri izlediğin halde gereken önlem alınmıyor, müdehale edilmiyor bbg evi dendi meğer sadece kameradan izlemekmiş maksat olaydan 10 gün geçti, yapılan tek şey bizi eleştiremessiniz açıklaması, kusura bakamyın ama 10 günden bu kadar mühim bir olay en ince ayrıntısına kadar bilinmeliydi, iddialara, eleştirilere çatır çatır cevap verilmeliydi ama bunlar yapılmadı kamuoyuna saygıyla hiçbişey duyurulmadı sonra patide geçen bir video vardı baskın görüntüleri diye, sansür o tür bişeye gelir amacı da propagandayı önlemek olur iş işten geçtikten sonra ihmalleri gösteren belgelere deil bunun bir zararı mı oldu pkk izlendiğini iyi kötü biliyordu, şimdi attıkları her adımın takip edilebileceğini biliyor, tırsmaz mı adamlar ordudaki sızıntı ve bu bilgilerin işlenmesini engelleyen birimlerin ihracı gerçekleşmesini sağlıycak belki bu haber, gazetelerde çarşaf çarşaf yayınlanmasa kurum içi örtbas edilcekti belki ayrıca dağlıcadan beri değişen hiç bişey olmadığını öğrenmiş olduk, aynı görüntüler, bilgiler, ihtarlar, sızıntılar orda da vardı, 6 ay sonra yine aynısı var ordu kurum içi hiç bir temizlik yapmamış taraf sansürü değil, alkışı hakediyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 milliyetten alıntıdır.en azından garibanlar doğru düşünebiliyor şükürler olsun. KOMANDO er Ferdi Sefa Kılıç´ın, Hakkari´deki çatışmada şehit düşmesi, ailesinin yaşadığı İzmir´in Eskiizmir Semti´ndeki evine ateş düşürdü. Beş çocuğundan tek erkek olanı teröre kurban vermenin acısını yaşayan baba Yaşar Kılıç, ``Vatan sağolsun diyorum ama vatan garibanların vatanı. Bizim ocağımıza ateş düştü. Başbakan ise hamdolsun diyor. Oğlunu Amerika´ya gönderiyor. Kendi menfaatleri için Irak´a gidip görüşüyor. O da oğlunu askere gönderseydi. Kendi oğlu şehit olsa bir günde durdururdu bu terörü. Olan garibanın oğluna oluyor'' diyerek hem üzüntüsünü hem de tepkisini dile getirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 "Askeri savcı" 3 gün süre vermiş taraf a eğer belgeler teslim edilmezse gazete basılıp zorla el konacakmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sir Clexcier Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Slat said: İyi olmuş yasaklandığı, vatan hainlerinin önü bir nebze olsun kesilmiş oldu. süper zihniyet T.S.K. yı eleştiriyorsa vatan hainidir taşlayin. Flameoffear said: Kaynağı "kıçları" olan haber yaparlarsa az bile bu yasak. süper zihniyet 2 .Bütün kaynakları '' kıçları '' olan bu tür gazeteler direkt kapatilmali zaten ne bu ya !111one1! Bone said: birincisi hiç bir ordu veya istihbahrat birimi, böyle bir saldırının olacağını saatler önce bilemez. saldiridan bilmem kaç gün önceden çevredeki katırlar bile rapor edilmiş tamam saati saatine bilinmesi belki zor ama belki bir kaç tebbir fena olmazdi? Wispy said: "Askeri savcı" 3 gün süre vermiş taraf a eğer belgeler teslim edilmezse gazete basılıp zorla el konacakmış. işte benim askerim .vermiyorlarmi istediğini? bas kır dök yık nasil olsa garibanin çocugu yapiyor. ps: lütfen banada vatan haini t.s.k düşmanisin ayaği yapmayin ben ölen her asker için yürekten üzülüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Zaten önlem alınmış :) Niye açıklamaları okumuyorsunuz ki? Saldırıdan önce oraya prof. komando birliği takviyesi yapılmış o sabah. Saldırıyı adamlar değil bizim topçular başlatmış. Önlem alınması ölümü engellemez. Adamın elinde ağır silah var ise. Amerika nasıl Irakda kayıp veriyorsa ne kadar büyük teknolojik mega olursan ol her türlü çatışmada kayıp verirsin. Problem o ağır silahların nasıl sağlandığı ? Problem o ağır silahların nerede saklandığı? Ve senin bunları bilmene rağmen bir halt yapamaman devlet olarak. (Bu hükümetde yapamıyor bundan öncekilerde ) Ekliyim savaşlarda çatışmalarda kayıp verilir. Kayıp vericez diye geri çekilme yapılmaz. Önlem olarak karakolu bırakıp gidecek değillerdi ya? Ayrıca Helikopter göndermek öyle kolay değil. Adamlarda ne yazıkki yerden havaya füzeler mevcut taşınabilir(buda bizzat orada helikopter pilotluğu yapmış şimdi emekli olan bir akrabam, onların evinde kalırken duyduğum pilot cenazeleri vs. ) Ordu zayıf görünmemek için Kol kırılır yen içinde kalır prensibi izler. Birçok subayın rütbe alması engellenir, sürülür, rütbesi sökülür ama bunları basına manşet yapmazlar bu hiçbirşey yapılmadı manasınada gelmez. gerekirse askeri ceza evinde yatarlar(bunada kendi askerlik dönemimde şahit oldum. ) ama haber yapılmaz. Ordu ve gizlilik, Zamanında "Atatürke saldırmanın dayanılmaz hafifliği" vardı. Şimdi ona saldırmadan önce neye saldırmaları gerektiğini anladılar. "Orduya saldırmanın dayanılmaz hafifliği" yazılmalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sir Clexcier Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Szasstam said: Zaten önlem alınmış :) Niye açıklamaları okumuyorsunuz ki? Saldırıdan önce oraya prof. komando birliği takviyesi yapılmış o sabah. Saldırıyı adamlar değil bizim topçular başlatmış. Önlem alınması ölümü engellemez. Adamın elinde ağır silah var ise. Amerika nasıl Irakda kayıp veriyorsa ne kadar büyük teknolojik mega olursan ol her türlü çatışmada kayıp verirsin. Problem o ağır silahların nasıl sağlandığı ? Problem o ağır silahların nerede saklandığı? Ve senin bunları bilmene rağmen bir halt yapamaman devlet olarak. (Bu hükümetde yapamıyor bundan öncekilerde ) bilmiyorum benim izlediğim kaynakmi çarpitti ama izlediğime göre ateşi ilk onlar açiyor falan tabi bu devirde izlediğinede güvenemiyiceksin. Önlem alinmasi ölümleri engeller bir nebzede olsa..bu bir gerçek. Bende ayni şekilde düşünüyorum o ağir silahlar nerde saklaniyor kim aracı bunlara bunlar çok önemli .. Gerçi biz ne kadar konuşsakta hiç bir şey değişmiyor. umarım bir gün değişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Selam, Hükümet ve genelkurmay şapkalarını önlerine koyup düşünmeli. Birlikte hareket etmeyi, düşünceler farklı olsa da vatan denen kavram için birlikte hareketin önemini anlamaları lâzım. Aksi halde herkes elindekini koz gibi kullanıp, karşı tarafı kıstırmaya çalışırsa şimdiki gibi kaotik ortamlarda herkes ağzını açıp anlamlı/anlamsız şeyler söyler. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Sir Clexcier said: Szasstam said: Zaten önlem alınmış :) Niye açıklamaları okumuyorsunuz ki? Saldırıdan önce oraya prof. komando birliği takviyesi yapılmış o sabah. Saldırıyı adamlar değil bizim topçular başlatmış. Önlem alınması ölümü engellemez. Adamın elinde ağır silah var ise. Amerika nasıl Irakda kayıp veriyorsa ne kadar büyük teknolojik mega olursan ol her türlü çatışmada kayıp verirsin. Problem o ağır silahların nasıl sağlandığı ? Problem o ağır silahların nerede saklandığı? Ve senin bunları bilmene rağmen bir halt yapamaman devlet olarak. (Bu hükümetde yapamıyor bundan öncekilerde ) bilmiyorum benim izlediğim kaynakmi çarpitti ama izlediğime göre ateşi ilk onlar açiyor falan tabi bu devirde izlediğinede güvenemiyiceksin. Önlem alinmasi ölümleri engeller bir nebzede olsa..bu bir gerçek. Bende ayni şekilde düşünüyorum o ağir silahlar nerde saklaniyor kim aracı bunlara bunlar çok önemli .. Gerçi biz ne kadar konuşsakta hiç bir şey değişmiyor. umarım bir gün değişir. ilk ateşi açan türk tarafı bu nedenle ogle saatlerinde başlıyor çatışma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Belki bi taktik denedi bizimkiler, tutmadi. Bilemeyiz ki. Bizim bildigimiz, medyanin aktardigi kadar olabilir. anti-militarist medya kurulu$lari tabii ki askere yukleyecek tum sorumlulugu. Ayrica taktik hatalari askeriyeyi ilgilendirir. Sava$ta da hata yapilabilir, bu da bir hata olabilir. Zaten yogun bir dezenformasyon trafigi içindeyiz. Sanki hirsiz sucsuz da kapiyi kilitlemeyen sucluymu$ gibi lanse ediliyor. Cok yakin bir arkada$im tuncelide komando, keskin nisanci. Neler oldugunu ancak ya$ayan bilir diyor. Mesela en basitinden kar$i dagdaki adami ucaksavarla taradigimiz oluyor demi$ti bi ara. Kisacasi olaylar bizim algimizin bayagi otesinde anladigim kadariyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Sir Clexcier süper zihniyet 2 .Bütün kaynakları '' kıçları '' olan bu tür gazeteler direkt kapatilmali zaten ne bu ya !111one1! said: Evet, kaynağı "kıçı" olan haberler yaparlarsa kapatmaklada kalınmamalı hatta. Taraf senin hakkında Sir Clexcier Gay mış haberi yapsa gülüp geçmezsin sanırım. Yok ama pardon, kaynak kıçsa önemli değil. İsediği haberi yapsınlar sorun değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sir Clexcier Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Flameoffear said: Sir Clexcier süper zihniyet 2 .Bütün kaynakları '' kıçları '' olan bu tür gazeteler direkt kapatilmali zaten ne bu ya !111one1! said: Evet, kaynağı "kıçı" olan haberler yaparlarsa kapatmaklada kalınmamalı hatta. Taraf senin hakkında Sir Clexcier Gay mış haberi yapsa gülüp geçmezsin sanırım. Yok ama pardon, kaynak kıçsa önemli değil. İsediği haberi yapsınlar sorun değil. ben destekliyorum demedim kıçlarından haber yapsinlarda demedim yasakçi zihniyetten bahsettim sen çok yanliş anlamişsin beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 benim anlamadığım konu adamlar sabahın ilk ışıklarıyla baskın yaparken nasıl ilk ateşi biz açıyoruz bunu cevaplandırın tüm konu aydınlığa kavuşuyor. bi de sey denmis vatanda sansür yedi normaldir gibi.abi sansürün her türlüsüne karsıyım ben günlük cumhuriyet okurum onun dısında internetten hürriyet i incelerim ama objektif bakıs acısı diye bir olay var o gozlukle baktıgında bile bile oldurulen birisi varsa eger bence bu da bi terör cesidi.terör illa saldıran tarafın yaptığı olmuyor devlet terörü diye bi olayda var.özellikle eski asırı sagcı hukumet zamanlarını incelersek askeriyenin orantısızlıgını daha yakın anlayabiliyoruz. akape burada minik bi piyon.tayyibillus ne demisti busun gozlerinde terörü bitirme kararlılıgı gordum.bence o kararlılık verdigi emirlerin egosundan kaynaklanmıs ama hükümetler degisir asker ise hep kalır.asker siyasi dusunurse bu ic teröre dönüsür. sg-1 said: Apache said: sg-1 gibi masum düşünceleri olduğuna inandığım ama artık 'ezbere konuşan' insanların TSK yı eleştirebileceğine inanmıyorum. Benim yazılarımı okumayanlar, beni ezberden anlatmaya çalışanlar, başkalarına benzetenler benim hakkımda yorum yapmasın lütfen. birisi beni elestirse cok memnun olurum sahsen olumlu elestiriden inanılmaz keyif alıyorum cunku ben kendimi iyi gozlemleyemiyorum dısarıdan insanların gozlemlerini degerlendirerek farklı algılar hissedebiliyorum ama şu verdigin cevap bile olmamıs sg-1.peki abi sana cevapta vermeyelim,seni elestirmeyelim de madem bu kadar dokunulmaz bi adamsın kapıyla duvarla konus evde foruma yazı yazıpta bana bakmayın demek komedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Apache said: sg-1 said: Apache said: sg-1 gibi masum düşünceleri olduğuna inandığım ama artık 'ezbere konuşan' insanların TSK yı eleştirebileceğine inanmıyorum. Benim yazılarımı okumayanlar, beni ezberden anlatmaya çalışanlar, başkalarına benzetenler benim hakkımda yorum yapmasın lütfen. Yazımı bi daha okudum da, ya ben "kimse beni eleştirmesin" yazmışım, ya da birileri hala benim yazılarımı okumuyor, beni ezberden anlatmaya çalışıyor, başkalarına benzetiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loserz Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 odiflame said: milliyetten alıntıdır.en azından garibanlar doğru düşünebiliyor şükürler olsun. KOMANDO er Ferdi Sefa Kılıç´ın, Hakkari´deki çatışmada şehit düşmesi, ailesinin yaşadığı İzmir´in Eskiizmir Semti´ndeki evine ateş düşürdü. Beş çocuğundan tek erkek olanı teröre kurban vermenin acısını yaşayan baba Yaşar Kılıç, ``Vatan sağolsun diyorum ama vatan garibanların vatanı. Bizim ocağımıza ateş düştü. Başbakan ise hamdolsun diyor. Oğlunu Amerika´ya gönderiyor. Kendi menfaatleri için Irak´a gidip görüşüyor. O da oğlunu askere gönderseydi. Kendi oğlu şehit olsa bir günde durdururdu bu terörü. Olan garibanın oğluna oluyor'' diyerek hem üzüntüsünü hem de tepkisini dile getirdi. o ailenin yaşadıgı acıyla yaptıgı bu yanlış yorumu " dogru düşünebiliyor" diye karar verebiliyorsun ya helal olsun.ben başbakan olursam kendi oglumu gonderip durdurucam pkk yi genç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Apache said: benim anlamadığım konu adamlar sabahın ilk ışıklarıyla baskın yaparken nasıl ilk ateşi biz açıyoruz bunu cevaplandırın tüm konu aydınlığa kavuşuyor. Erdal Sarızeybek anlatmıştı. Baskın denilen şey bir anda 500 km boyunca charge edip üsse saldırıya geçmiyorlar. Tersine yavaş yavaş geliyorlar. Sinsice etrafı kuşatıyorlar. Tam olarak hazırlandıklarında gece karanlığını fırsat bilip saldırıya geçiyor. Ama adamları farkeden askerler ateş açmaya başlamış bu yüzden öğlen saatlerinde çatışma gerçekleşmiş. Ki en önemlisi de "ilk ateş açan" olmakmış. RPG dilinde "surprise attack" veya "surprise shock" felan da diyebiliriz. Ateşe ilk başlıyan kişi karşısındakini hazırlıksız yakalamış olur ve bir anlık dalgınlıklarını fırsat bilip insiyatifi ellerine geçirirler. Ki Erdal Sarızeybek'in dediğine göre, akşam karanlığına kadar farketmemiş olsalar daha büyük kayıplar verilebilirmiş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 RPG diliyle anlatımı bu tür konularda desteklemiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 loserz said: o ailenin yaşadıgı acıyla yaptıgı bu yanlış yorumu " dogru düşünebiliyor" diye karar verebiliyorsun ya helal olsun. Başbakan'ın iki oğlunun da -tesadüftür ki- askerlik yapmadığını bilmiyorsan sana daha çok helal olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loserz Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 yapmadıgını biliyorum ve bu kendi ayıbıdır.PKK nın sorumlusu olarak AKP yi göstermek,oglu askeri gitmedi diye PKK nın bitmedigini söylemek büyük bi bagnazlık istiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 star haberi izlediniz mi bilmiyorum, ama verilen fotoğraftaki koordinatlara bakıldığında oranın kuzey ırakta olduğu, rapordaki tarihe bakıldığında da operasyondan sonra yazıldığını açıkladılar resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 yaş ortalamasından şüphe etmeye başladım. neden uçak gönderip vurma imkanları varken bunu yapmasınlar? böyle şeyler düşünmek için ya çocuk olmak, ya hıyanet içinde olmak, ya da cehalette olmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 forgiver said: taraf said: "canli yayin başliyor • saat 09.35.35’de başlayan (insansız uçağın çektiği görüntülerde kullanılan gps saati greenwich’e göre ayarlandığı için saat türkiye yaz saatinden üç saat geride) görüntülerde koordinatlarından aktütün’e yakın olduğu anlaşılan bir tepenin üstünde görünen pkk’lı grup, güneyden gelecek bir çevirme ihtimaline karşı bölgeyi mayınlıyor, mevzi hazırlıyor, havan topu konuşlandırmaya çalışıyor. burası aktütün’e 25 km mesafede. Google'a havan topu yazarak elde edebilecekleri bilgileri nedense eklememişler. 3 çeşit havan topu var: 60,81 ve 120 mm namlu çapına sahip. 60'lık olanı birkaç yüz, 81'lik 5-6km, 120'lik ise 12km menzile sahip. Tabii bunlar maksimum menzil, en ideal koşullarda en deneyimli ve eğitimli asker tarafından ateşlendiğini varsayıyoruz(Yani bazı keskin nişancı tüfeklerinin 2.5km menzili var ama sıkıysa vur bakalım :)). Bu arada, 120'lik havanın ancak jiple çekildiğini düşünecek olursak, saldırıda kullanılan havanın 81'lik olduğunu düşünebiliriz. Yani kimse 20-25 km öteye havan topu yerleştirmez, o mesafede mevzilenmez. Havan topu gayet ilkel bir silahtır. Basitçe bir borunun ucundaki bir çividen ibarettir, siz bu boruyu açısı değiştirilebilir bir ayağa bağlarsınız, olur size havan topu. Mermiyi havana üstten koyarsınız, çiviye çarpınca ateşlenir (Yani havan topu güdümlü füze değildir ki 20 km gidebilsin). PKK'nın elinde 20-25 kilometre öteye ateş edebilecek hiçbir silah yok. Yani bu bölgeye mevzilenmeleri durumunda nereye saldıracaklarını kestirmek mümkün değil. Arazinin dağlık olduğunu düşünecek olursak o konumdan Aktütün'ü görmeleri bile pek mümkün değil. Bu habercilikse... edit: Bir şeyi söylemeyi unutmuşum, bu bölge Kuzey Irak sınırı içerisinde, yani güneyden yapılacak saldırı sadece Irak tarafından gelebilir, benim bildiğim kadarıyla Türkiye'nin Irak'ta askerleri bulunmadığına göre oraya(Kuzey Irak'a) güneyden gelecek saldırıları durdurmak için mevzilendiklerini söylemek pek doğru olmaz sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 ayrıca neden hava saldırısı yapılmadı denmiş. aktütün karakolunda olmak üzere sınır karakollarında obus denilen toplar var. bunlar çok rahat 30km üzerine nokta atışı yapabiliyorlar. yani menzil içindeyse bu hedefler obus atışlarıyla siz uçak kaldırmadan önce vurabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar