Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

taraf gazetesi sansürlenmiş

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi, ''Taraf Gazetesi'nde 14 Ekim 2008 tarihinde yayınlanan ve bilahare diğer basın yayın organları tarafından da kaynak gösterilerek kamuoyuna aktarılan ve esasen çarpıtılmış ve doğrulatılmamış bilgilerle habere esas yapılan askeri sır niteliğindeki gizli bilgi ve belgelerin asker şahıslarca temin edilip basın yayın organlarına sızdırılması olayı hakkında yapılan soruşturma'' ile ilgili olarak ''yayın yapma yasağı'' kararı aldı.
Sosyal ağlarda paylaş

hemen atlamış birileri "sansür" diye. önce bi haberi oku be kardeşim. öncelikle bu tarz devlete ait gizli bilgilerin yayınlanması, yetkili olmayan şahışlar tarafından elde edilmesi zaten "suç" kapsamına girer. yasalara göre "suç" işleyipte pişkince sansür yapıldı aman allahım diye veryansın etmek türk milletine has bi özellik olsa gerek.

ayrıca burda açılan soruşturma kapsamında bu konuyla ilgili haber yapılması ve daha fazla belgenin açıklanması yasaklanmış.
Sosyal ağlarda paylaş

bu ülkede asker faşizmi bilinen bisey.bizi koruyan masum askerler ayrı onlara vefa borcu ödenilmez canlarını ortaya koyan yigitler onlar ama bi de yıldızlılar var onlar atatürkcülük,dincilik,gomnüzim hepsini cok iyi kullanan insan evlatları baskada bisiy demiyim sonra metrise kapatılır beyin kanaması geciririm.
Sosyal ağlarda paylaş

kısaca asker şunu demiş: "sıçtık yetmedi, bir de sıvayalım"

olup bitmiş bir olayın ulusal güvenliği ilgilendiren bir kısmı kalmamıştır.

gizli bilgi vs sızmasını araştırmakla bu bilgilerin gazetelerde yayınlanması arasında bir alaka yok. soruşturmaya ne etkisi olacak ki bu bilgilerin yazılmasının?
Sosyal ağlarda paylaş

aslında herhangi bi basın yayın organına yasak koymak doğru bişey değil ama abi adamların attığı başlıkta "itraf edin" yani.hani inanılmaz ağır bi suçlama içeriyo böle de başlık atılmaz,söz konusu şey bizim ülkemiz başka memleket değil orda ölen sabiler bizim evladımız.bu silahlı kuvvetler babasının hayrına mı duruyo orda ? bu tip konularda daha duyarlı davranmak lazım bence
Sosyal ağlarda paylaş

Normalde otosansür yapması lazım gazetecinin gizli bir belge önüne geldiğinde. Tabi bir de haberin çarpıtılması iddiaları var; o görüntüler Kuzey Irak'ın İran sınırıymış, yok tarihi alakasızmış vs. Yine de soruşturma süresince yasak gelmeli miydi bilemiyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

mesele de orda ya zaten. asker, o casus uçak görüntülerinin saldırılar ile ilgisi yoktur demiyor. sadece bu görüntülerin gizli olduğunu, sızdıranların hakkında araştırma olduğunu, aktütün saldırısı ile ilgili bu yönde haber yapılmasının yasak olduğunu söylüyor. askerin dediğinin satır aralarını okumak geleneği diye birşey var gerçi bu ülkede, onu bilemem. beklediğim; asker çıkar o görüntülerin zamanı, yeri saldırı ile alakasızdır demesidir.

gerçi kafam bulanık, yanlış anlamış olabilirim ama olay bu.
Sosyal ağlarda paylaş

abi tamam gerçekten böyle bişey olmuş bile olsa " Aktütün'ü itraf etmezseniz biz açıklarız" diye bi başlık olur mu ??? bunu kamuoyuna açıklıcaksan böyle başlıkla niye yazıyosun ? lan sözkonusu senin ülken,askerin,evladın değil mi ? sıkıntı varsa başlıkta bunu böyle yazma. " Aktütün'de ihmal mi var" al işte mesela sana buda başlık itraf et de başlık yani
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önce de benzer bi yasak gelmişti, yine Jade'in açtığı bi başlıkta bunu tartışmıştık.

http://forum.paticik.com/read.php?13,3339585,3339657#msg-3339585

Jade'e orada da aynı ayarı vermiştim, ayar kaçmış, tekrar vereyim:

sg-1 said:
Jadelith said:
dusun biraz.

cok genis bir yasa bu. gizli nitelikteki ne demek? dunku tarafta cikan sey de gizli nitelikli birsey olabilirdi.

genelkurmayi elestiren HERHANGI bir sey gizli nitelikli devlet sirri olarak gosterilebilir, ve sansur tak diye koyulur.

Ohhhşş komplo teorisi, tadından yenmez.

Askerlik yapmamanın sıkıntıları bunlar. Her çıkan evrağın üzerinde bir gizlilik derecesi olur. Tasnif Dışı, Hizmete Özel, Kişiye Özel, Gizli, Çok Gizli vs.
Tasnif Dışı ve "gerektiği kadar bilinmesi" koşuluyla "Hizmete Özel" sınıflarının halkın görmesine izin verilir. Yani "Gizli" sınıfı da dahil diğer hiçbirisinin halk (buna er ve erbaşlar dahil, sadece yedek subaylar hariç) tarafından bilinmemesi gerekir.

Gizlilik derecesi evrak üzerinde kabak gibi yazdığı için de senin eline askeri bir belge geçerse ve sivilsen o belgeden haberdar olup olmaman gerektiğini anlarsın. Yayınlarsan da devlet sırrını açıklamaktan alırlar içeri.

Ha tabi TSK Taraf gazetesinin yayınladığı belgenin varlığını inkar ettiği için gazeteye bi yaptırım uygulayamıyor.

Bugünkü belgeler konusundaki tasarrufları nedir, gazeteye karşı başkaca bir harekette (dava açmak vs.) bulunacaklar mı, onu bilmiyorum.

Vatan'ın Adnan hoca yüzünden erişiminin engellenmesi, Taraf'ın (aslında sadece tarafın değil, tüm medyanın) devlet sırrı niteliğindeki bir belgeyi yayınlamaması kararından çok daha ciddi ve vahim bir durumdur.
Sosyal ağlarda paylaş

Valeron said:
abi tamam gerçekten böyle bişey olmuş bile olsa " Aktütün'ü itraf etmezseniz biz açıklarız" diye bi başlık olur mu ??? bunu kamuoyuna açıklıcaksan böyle başlıkla niye yazıyosun ? lan sözkonusu senin ülken,askerin,evladın değil mi ? sıkıntı varsa başlıkta bunu böyle yazma. " Aktütün'de ihmal mi var" al işte mesela sana buda başlık itraf et de başlık yani

taraf okumuyorum ben, verdikleri haberin içeriği tam olarak nedir bilmiyorum.

sabah, hürriyet ve zaman'da okudum ben o haberi bugün.

ordu bizim ordu tabii ki, orduyla bilmem neyin kavgasına girmek en nihayetinde gene bana kaybettirir; ama iki seferdir olan birşey bu. kaldı ki ismini unuttum bile, ilk saldırı sonrası burda tartışılırken "askere her gün herşeyin istihbaratı gelir. es geçilmiş olabilir" dedim; ama bu sefer ortada istihbarat raporlarının numarası, resimler herşey var.

dediğim gibi; askere düşen çıkıp "o bilgilerin saldırı ile ilgisi yoktur" demesi ya da "kusurumuz oldu, sebepleri bunlar, düzeltmek için bunları yapıyoruz" demesidir.

düşününce herşey oyun gibi geliyor o ayrı. polis süper istihbarat yapmış, canlı bomba yakalamış; adalet bakanı çıkıp milletten özür dilemiş işkencede ölen vatandaş için. senaryo mıudur, oyun mudur bilmem. tek bildiğim doğrudan şaşmayacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

bende taraf gazetesini okumuyorum,ben internetten takip ediyorum haberleri çoğunlukla.o manşetide bugün haberlerde gördüm.içeriği tartışmıyorum manşete takılmış durumdayım yani.ayrıca katılıyorumda sana açıklama yapmak lazım,ama bu tarz üslupla haber yapmakta ayıptır yani,bu haberi yapılmasın demiyorum,üsluba dikkat edilsin diyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Valeron said:

Taraf'ın yaptıkları gerçekten terbiyesizliğe sığmayacak boyutta şeyler. Birileri burda Taraf'ı savunmuş ama "demokrasi" ve "aydınlanma" denilen şey bu değil. Alenen bölücülük yapıyorlar. PKK neyse, Taraf da o. Asker orman dikse bile ona küfredecek bir gazete Taraf. Vakit'in anti-ordu olanı. İşin komiği, Taraf'ın bu kadar küfrettiği ve laf ettiği ordu, direk bizim vatandaşlarımız tarafından oluşan bir birim. Bunu anlamıyor adam, anlatamıyorsun da, kafası basmıyor. Ölen insanlara "oh olsun, biz demiştik" derken aslında kendi vatandaşına "oh olsun" dediğini kavrayamıyor.
Sonra ceza geldiğinde "aa, ama biz süper-aydınlardık?" diye şaşırıyorlar.

Apache said:
bu ülkede asker faşizmi bilinen bisey.bizi koruyan masum askerler ayrı onlara vefa borcu ödenilmez canlarını ortaya koyan yigitler onlar ama bi de yıldızlılar var onlar atatürkcülük,dincilik,gomnüzim hepsini cok iyi kullanan insan evlatları baskada bisiy demiyim sonra metrise kapatılır beyin kanaması geciririm.

olayı böyle çarpıtmayalım. Bunun Atatürkçülükle felan alakası yok. Ama ölen insanları ve aynı şekilde kellesini koltuğuna koyup mücadele eden insanları rencide edecek yazılar yayınlarsan bu sadece terbiyesizliktir.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bu tarz bir içerik yasaklamasının askeri bir mahkemeden alınan bir kararla yapılması bence garip. Sonuçta sivil insiyatife sivil mahkemeler müdahale etmeli diye düşünüyorum. Ama zamanında yapılmış olan bir anayasa bu yetkiyi askeri mahkemeye vermiş.

Şimdi düşünelim; taraf veya başka bir medya bu belgeleri ortaya çıkarmasa, hepimiz 'hain pusu' diyerek ağlasak ve nefretle dolsak. Ordu yine de bir iç soruşturma yapacak ve bunun iyi/kötü neticesini halk ile paylaşacak mıydı? Yoksa örtpas edilip tarihteki yerini alacak mıydı? Tarafın üslubu uygunsuz olabilir ama kusura da bakmasınlar orada 17 tane şehit verildi. Kimse 'aman efendim bu nasıl oldu' denilmesini beklememeli. Bu basit bir 'pardon kutuyu yanlış yere koymuşum' hatası değil. Bu hata neticesinde insanlar ölüyor.

Beklerdim ki milletin bu acılı zamanında bu haeri çıkartan kişilere posta koyup hadlerini bildireceğine ortaya çıkıp insanların kafasındaki soru işaretlerini dağıtsın. Hangi avrupa ülkesinin genelkurmay başkanı basının haberlerine askeri mahkeme ile kısıtlama getirebilir? Siyasiler her türlü eleştiriye açık olacak ama diğer bir kurum olan ordu için böyle birşey düşünülemez bile. Artık kimse kusura bakmasın, insanlar en ufak bir hatada hesap sorulmasını ve nedenlerini öğrenmek istiyor.

Utanmadan kahramanlık destanı diyor. Kardeşim cephede mi savaştık? Sen baskı yiyerek 17 şehit verdin. Eğer bu bizim zaferimiz ise tersi durumda ne olurdu düşünmek istemiyorum. Terörist grup için intihar saldırısı diyor, min 150 kişilik bir grup ile intihar saldırısı olmaz.

Onun görevi beni silahlı korumak. Yani asıl olan benim, millet. O zaman bize karşı yapılan hatada da bunun hesabını vermeli. Şimdiye kadar bu kurum buna alışık olmadığı için bas bas bağırıyor şimdi. Ama demokrasiyi koruduklarını söyleyenler şimdi onu engellemeye çalışmasınlar.

haberi yapanları kana ortak olmak ile suçluyor. ozaman hepimiz oturalım, sineye çekelim, sormayalım/soruşturmayalım, ordu da ben doğrusunu bilir ve yaparım şeklinde devam etsin. Giden nasıl olsa babasının kesesinden gidiyor.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...