massosoit Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 İlgili Haber Umarım duzmece bi haberdir.Genelkurmayın yetkili ağızdan açıklama yapmasını bekliyorum.Yoksa ordaki erlerimiz sirf tezkereye davetiye çıkartılmak için harcandımı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Bu raporlara gerek yok, eğer öyle bir bölgeye daha yeni asker olmuş 18 yaşında insanları gönderiyorlarsa zaten amaçları bu adamlar ölsün Türkiye psikolojik gerilim altında olsun, insanlarda pkkya ve kürtlere karşı bir tepki oluşsundur başka bir olayı. amerikacılık oynuyorlar kendi çaplarında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 said: Org. Iğsız, sorularımız üzerine Aktütün dahil bölgedeki beş karakolun taşınacağını söyledi. “Peki neden daha önce taşınmadı?” diye sormamız üzerine de Iğsız, “Tabii tek sorun Aktütün Karakolu’nun yeri değil, inşaat zorluğu ve mali olanaklar meselesi, yıllara yaygın olarak yapılıyor” karşılığını verdi. Gibi bir soruya maliyet diye cevap veren ordunun anlını karışlayayım açıkçası milli gelirin %40ını alıyorlar, coğrafi zorluk tamam ona hiç bir sözüm yok ama kale mi dikeceksiniz maliyet diyorsunuz anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Böyle somut belgeler varsa bence bazılarının istifa etmesi gerekiyor.Ama bizim liderlerimizde istifa kültürü olmuyor neyazıkki. Aynı şekilde işkence haberlerini doğrulayan Adalet Bakanımızında istifa etmesi gerekli ama nerde.... Neyse kabul edip özürdilediğinede şükretmek lazım... Bakkarsınız G.Kurmaydan da birileri çıkar özurdileyip geçiştirirler,bellimi olur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Zaten ilk ateşi biz açtık denmedi mi, ani saldırı olmadığı açık.. bir yerde hata yapıldığının açık olduğu gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Gözden kaçan birşeyde bence PKK nında neden böyle bir oylama öncesi bu ölçekte bir saldırı yaptığı meselesi. Başlık konusunda da istihbaratı alıp ciddiye almamış, iletşimsizlik fln yaşanmış yada değerlendirme hatası yapmış olabilirler. Hepside ağır ihmal tabii. Artı olaraktan; Hadi bir halt ettin etiysen, 2 kere bu belgelerin aynı gazeteye nasıl sızdırılmasına göz yumuyorsun? İki belgeye sahip çıkamayacak kadar 1 kere beceriksizlik ettin, 2 defa aynı hata yapılmazki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 milli gelirin %40 i aliyorlar hatta yetmiyor gelip ardethin kumbarasindan parasini aliyorlar kafan iyimi senin ordu nasil aliyor milli gelirin %40 ini 400-600 milyar dolarin %40 ini ordumu aliyor gaza gelite atmayalim Ardeth said: said: Org. Iğsız, sorularımız üzerine Aktütün dahil bölgedeki beş karakolun taşınacağını söyledi. “Peki neden daha önce taşınmadı?” diye sormamız üzerine de Iğsız, “Tabii tek sorun Aktütün Karakolu’nun yeri değil, inşaat zorluğu ve mali olanaklar meselesi, yıllara yaygın olarak yapılıyor” karşılığını verdi. Gibi bir soruya maliyet diye cevap veren ordunun anlını karışlayayım açıkçası milli gelirin %40ını alıyorlar, coğrafi zorluk tamam ona hiç bir sözüm yok ama kale mi dikeceksiniz maliyet diyorsunuz anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Ardeth said: said: Org. Iğsız, sorularımız üzerine Aktütün dahil bölgedeki beş karakolun taşınacağını söyledi. “Peki neden daha önce taşınmadı?” diye sormamız üzerine de Iğsız, “Tabii tek sorun Aktütün Karakolu’nun yeri değil, inşaat zorluğu ve mali olanaklar meselesi, yıllara yaygın olarak yapılıyor” karşılığını verdi. Gibi bir soruya maliyet diye cevap veren ordunun anlını karışlayayım açıkçası milli gelirin %40ını alıyorlar, coğrafi zorluk tamam ona hiç bir sözüm yok ama kale mi dikeceksiniz maliyet diyorsunuz anlamadım. yavas karisla diyim bende ordu bisey alicagi bisey yapicagi zaman once milli savunma bakanligi var, ordu istedigini cikarir bakanliga yollar su lazim bu lazim diye bakanlik ihaleyi acar alir her sene butce yapilirken direk TSK ya verilmez milli savunma bakanligina verilir para bakanlik askerin talebi ustune ek odenek icin gider maliyeye basvurur ordan alir parayi aktutunden cok cok once yazdim ordu bu butceyle masraflari karsiliyamiyor diye eskiden para sadece devletten alinirdi ve yeterdi, artik karsilamiyor suratli bir bicimde acigini kapiyabilmek icin kendi parasini kendi cikartmaya calisiyor uretim sektorune girdi zaten, eskiden aselsan orduya ozelken simdi sivilede baya satis yapiyor, oyak di tukasti derken hala denklesmiyince askeri tesislerdeki butun yemekhane kantin vs. lerin isletme haklarini ihaleyle ozele vermeye basladilar 40kurus a kola donemi kapandi cogu zaman sivilden pahalli satiliyor (inanmiyan gitsin gata nin kantinine baksin fiyatlara en kolay bakilicak yer herkes girebiliyor simdi) ordu pazarlari veya marketlerin bir cogu sivilede acildi, fenerbahce orduevinin mehur marketi vardi eskiden herkes oraya giderdi simdi migrosdan pahalli meyve sebze filan ki bir alisveris kompleksi yapmislar tatil koylerindeki gibi fiyatlar hepsi yetmedi yeni cipli sisteme gectiler alisverisler kredi kartina benziyen zimbirtiyla yapilip elde edilen kar bolum subayina veya tesis komutanina ugramadan direk merkeze gidiyor sirf kacaklar onlensin diye ki bu kartlara rutbeye endeksli zorunlu bagis aliyorlar her sene hepsini gectim elektirik su filan bedava oldugu icin eskiden orduevleri sudan ucuzdu, artik pek cok orduevinde elektirik ve su giderleri yatak ucretlerine dahil ediliyor, klimayi filan gidip para verip kontur alip acitiriyorsun kullandikca cipten dusuyor filan yani adamlar sinegin yagini cikarip pazarlamaya calisiyor son 3-4 senedir eskidendi o ordu bok gibi para aliyor geyikleri bu arada milli gelir in %40 ini almalari yanlis olmsu tamamen, butcenin olucakti oda ordunun payi butcede her sene cekiliyor asagi kac senedir milli egitim ordudan cok daha fazla aliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Ordu olmasa herşey pek bi rahat olacak da, var işte naaparsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Bazı kurumlara dokunulmazlık verip,eleştirmekten kaçmak.bence ne o kurumun yararına olur,nede bizlerin... Sonuçta hepsi devletin kurumları,yani hepsine eşit uzaklıktayız. tabiki yanlış yapılınca bize hesap vermek zorundalar.O yüzden şu konuyuda takım fanatikliği yapar gibi yazılarla doldurmak yerine, varsa bir fikir,yada bir bilgi bu konu hakkında.onlara yer verelim... Nasıl A kurmunun başındaki yaptığı zaman başka ülkelerden örnekler veriyorsak,istifaya davet ediyorsak,eleştirelerde bulunabiliyorsak.B kurumu yaptığı zamanda aynı tutumu gosterebilmemiz lazım.Çünkü A da B de bizim,bize hesap vermek zorundalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Ordu da bürokrasinin her halkası gibi yozluklar içeriyor, doğrudur, herşey gibi o da kusursuz değildir. Ama yapılan hata şurada, öyle bir hava estirildi ki sanki Aktütün'de olan olay sadece ve sadece ordunun suçu, sorumluluğu, hatasıymış gibi gösterilmeye çalışıldı. Başka bir topiğe F. Altaylı'nın bir yazısını koymuştum. Orada da denildiği gibi, esas hata terörü bugüne kadar bitiremeyen, zırt pırt sınırdan içeri atlayıp askerimize saldıran teröristlerin ortadan kaldırılması için gerekli cesareti ve basireti gösteremeyen (bkz. geçen sene bu zamanlar sınır ötesi operasyon yapmıştık, 1 haftada bitmişti) siyasettedir. Biz suçu orduya attıkça, esas basiretsizlik kaynağını görmezden geldikçe, kafamızı kuma gömdükçe daha çok şehit veririz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Açıklama gelecektir askerlerden merak etmeyin. Erken yorumlar ile ileride yutamayacağınız laflar etmeyin ordumuz hakkında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 şimdi; sg-1 ben tam olarak şunu anlayamadım.Geçmişte veya şuanda A-C-D-... kurumları hata yaptı veya hala yapıyorsalar. Bunlar hata yaptığı için B kurumunada hata yapma insiyatifimi doğuyor. Benim düşüncem,nasıl A-C-D kurumları hata yaptığında eleştiriyorsak ve hatta yerlere vurup başındakilerden istifa istiyorsak (ki;bence doğrusu bu,demokratik hakkımız bunlar). B kurumunada bu tavrı ortaya koyabilmemiz lazım.tama terör diğer kurumlar yüzünden bu seviyeye geldi sadece diyelim.B kurumunun hiçbir suçu yok geçmişte(ki; ben öyle düşünmüyorum).ama kabak gibi burda direk G.Kurmayın hatalı olduğunu gösteren belgeler var,e ya biri çıkıp oyle değil doğrusu şu desin,haber uydurmadır doğrular bunlardır desin.Yada basiretsizlik yapıp sadece özurdilesinler,istifa edemiyosalar bile...(Adalet bakalığı yapabildi özür olayını ama yetersiz bence,ama o kadar basiretsiz liderler tarafından yönetiliyoruzki,bu bile bir başlangıç olabilir) Edit:Ordumuz hakkında beğendim,beğenmediğim hertürlü görüşümü belirtebilirim,belirtebiliriz bence... Çünkü bizim ordumuz,daha iyi olmasini istiyoruz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 hep öyle oluyor zaten. aklınızdakini söylemek için bir miktar testis gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Evet, yanlış anlamışsın, şöyle anlatayım. A-B-C-D kusursuz olmayan kurumlardır, K bu kurumları yöneten başkurumdur, haliyle o da kusursuz değildir. Y olayı X olgusuna dahil bir kavramdır. Y olayının gerçekleşmesinde B'nin sorumluluğu olabilir, ama Y olayının gerçekleşmesinin başlıca sebebi X olgusunun sürekliliğine son veremeyen K kurumunun yaptıklarıdır. Kaldı ki B'nin görevi sadece Y'lerle mücadele etmektir, ama bunu da ancak ve ancak K'nın kendisine verdiği yetki dahilinde yapmaktadır. Benim anlatmak istediğim durumsa Y olayında yapmış olma ihtimali olan hatalar sebebiyle B'nin X olgusundan sorumlu tutulmasıdır. Yani Y olayı için birileri suçlanacaksa bu tek başına B kurumu olamaz, olmamalıdır, ama bugün yapılmaya çalışılan budur. Bu durumda M şehrinden çıkan otobüs N şehrine kaç saatte varır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Harf karmaşasına girmemin sebebi,takım tutar gibi devletin kurumlarını sahiplenen arkadaşlara durumu başka bir gözlükten gözterebilmekti,ama sen yinede kavram kargaşası yaşayıp.Harflerden birini sahiplenmişsin.Ben taraftarım diyorsun. Ben de taraf tar olmamamız gerektini söylüyorum,ve burda(şuana kadar tabi;daha bi açıklama gelmedi)tek hatalı G.Kurmay dır(son olay için) Beni tabiki ilgilendiriyor geçmişte yapılan hataların dolaylı yoldan bu olayı tetiklemesi, ama bu bir savunma olamaz eğer o istihbarat alındıysa ve yeticek kadar önlem alıcak öngörüye sahip değilse G.kurmay.Bence bir öz eleştiriye ihtiyaç vardir,benim yaptığım özeleştiri,senin yaptığın buna cesaret edememek.ama inşallah G.Kurmayın içinden sağduylu yetkililer buna cesaret edebilicek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Cesaret edememek felan, ilginç bir yaklaşım olmuş. Taraftar olduğumu düşünmen senin anti-taraftarlığından kaynaklanıyor olmasın ;) Ben sana B'yi eleştirme demedim ki, B'yi eleştirdiğin gibi K'yı da eleştirebilmelisin dedim. Daha hala anlamadıysan o da senin gazındandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Aynı amerikanvari propogandaları devletin kendi kulvarında ordunun kendi kulvarında yaptığını düşünüyorum ben artık. devletin metrodaki "nerdeyse gerçekleşecek olan bombalama" olayı ayrı bir kolpa gibi geldi misal en yakınlardan örnek verecek olursam. Ordunun da hala inatla "aktütün o bölgelerdeki en kilit noktalardan biri, en çok pkk geçişi ordan oluyor" demesine rağmen ordaki karakola yeni yetme genç erleri göndermesi zaten bence açıklanamaz bir durum onun yanında o karakolun hala taşınamayacak kadar maliyetli olduğuna da inanmıyorum. Tehlikeli olabilir, zor olabilir, bunları halletmek için çok iyi kordinasyon gerekebilir. Ama ben insanların dağın tepesinde elleriyle yerden köy yaptıklarına bizzat tanık oldum. Malzemeler taşındıktan sonra bir şekilde oraaya karakol yapılır buldozer getirmene greyder getirmene gerek yok, zaten ordaki karakol da o ölçütlerde değil. Ve evet milli gelir yanlış olmuş, harcamak için ayrılan bütçenin %40'ı. Harcamalara gelirinden çok bütçe ayırabilen bir ülkede değiliz malesef evet ama yine de bu harcamalardan pay olarak en çok alan kurumlardan biri ordu ve üstüne bazı ödemeleri başka kaynaklardan karşılayabilmek için dernekleri vs de var. İnsan hayatının ve ülke güvenliğinin söz konusu olduğu bir noktada 10 sene gecikmiş birşey için maliyet derlerse ben inanma o orduya, onları da propoganda yapanlar sınıfına koyarım. Artık bir çok insanın gözünde diğer insanların hiç bir değeri olmadığını düşünüyorum. Ordunun başındaki insanlar AKP milletvekilleri gibi halkı dolandırma kandırma peşinde olmayabilir, kendilerini ve gelirlerini düşünmüyor olabilirler ama diğer güçlü devletlerin başındaki insanların uyguladıkları planları örnek alıyor olabilirler malesef. Bunlar bana çok garip gelen şeyler değil daha bu insan hayatıyla proganda yapılan çağa girmeden önce büyük devletler hakkında romanlar yazan bir çok politik yazarın kitabında mevcut. O tarz kitapları zamanında çok okuduğum için belki bu fikri benimsedim bilemiyorum ama açıklamalar ve uygulamalar bana samimi gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Mantık içerisinde ordu yu eleştirebileceğiniz tek konu abd güdümünde olmasıdır.Diğer eleştirebileceğiniz çoğu şey ordunun bir takım şeyleri koruması karşısında bir takım kimselerin rahatsız olmasından kaynaklanan bir takım sözlerinin beyninize yerleşmesindendir. Ayrıca orduda hükümetlerdeki gibi karaktersizler yokmudur elbette vardır onlarıda eleştirilmez kıran hiçbirşey yok.Onlarda eleştirilebilir.Toplumsal olarak yaşadığımız dejenarasyondan orduda görev alan insanlar da etkileniyor sonuçta.Fakat onların elinde bulundurduğu ideoloji bizim uygarca yaşamamızı sağlıyor. Sonuç olarak insan vasfının yükselmesi için 100 sene boyunca sürecek bir kültürel devrim gerekiyor.Kuşak değişimi yaşanması lazım bu noktada herşeyden önce gerekli komutları verebilmek için tam bağımsız olmak gerekiyor.Onunda olması için mantık+cesaret gerekiyor.Kazan kaynıyor da yürek yok derler ya o hesap işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 butun sınırın en cok saldırılmış ve pkk ile en cok carpışılmış alanlardan bırıne yenı yetme asker gönderilmesininde, gerekli harcamaların yapılıp karakolun adam edilmemesininde acıklaması olamaz arkadaşlar. heleki bu acıklama mali sebepler hiç olamaz. dersinki butunt ecrubeli askerler batı cephesinde savaşıyor, ancak bu olabilir sebep. Inanmıyorum ordu'nun gerekli yatırımı yapamıyacağına, ihale acılıdığında bu işi normalın altında fiyatlara yapabilicek şirket olmadığına, veya en cok kuşatma altına alınmış karakol'daki askerin daha tecrubeli olamıyacağına. Asker'ın parası yokmuş askerin ocağı sonmuş asker teflon tava yapıyomuş. Bunlar cevap değil. Nedir mahliyeti o karakolun? 10000 bedelli askerlikmi? 40000 askere alınmış gencin giderimi? 10 tatbikatta harcanan muhimmatmı? 1 zırhlı aracmı? adam gibi hiçbir acıklaması yok bu olayların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Bazı arkadaşlar Ardeth'e çıkışmış,askerin gayette iyi parası var deyince...Siz hala askerin parası filan olmadığını zannedin.... Aktütün saldırısında "para yoktu yoksa taşıyacaktık" gibi bir bahaneyi kesinlikle kabul etmiyorum.Bu ordunun yeteri kadar parası var arkadaşlar,her yıl deli gibi şans oyunlarından,verdiğimiz vergilerden,bir sürü şeyden askere para geliyor...Hadi onları geçtim,elbette en çok paraya ihtiyacı olan kurum TSK'dır ona itirazımız yok...Ama gidipte bilmem kaç milyon dolara 3-5 tane apaçi helikopter alacam diye,gidip genelkurmaya bilmem kaç milyon euroya zırhlı araç alacam diye,Aktütün'deki askerlerimizi 2. plana atmanın bana hiç kimse mazeretini göstermesin... Bu ülkede yeteri kadar para var ve yaratılır asker için kimse merak etmesin,yoksa paran kardeşim bedelli çıkar,yoksa paran 1m'a yakın asker besleyeceğine bu sayıyı azalt,gidip 2-3 tane tanka helikoptere para vereceğine önce elindekileri düzelt,askerini kurtar...Ona da ihtiyaç olmadığını söylemiyorum ama "paramız yoktu" gibi bir bahane çok iğrenç.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Askerler uygarca yasamamizin ideolojisinin bekcileri bu yuzden her turlu yolsuzlugu yapma hakkina sahipler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 yolsuzluk yapmak o ideolojiye ters değil mi peki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 askeri mahkeme bunları suç duyurusu olarak falan almıyor mu? ya da savcı yok mu askeriyede veya sivilde bununla ilgili soruşturma falan başlatacak? araştırılması gerekiyor bunların, suç unsuru yoksa da bunun gösterilmesi gerekli. araştırılmadığında "taraf yazdı bak gerçekleri ama tsk susturdu" oluyor. zira eblek solcular ve köylü liberaller çok seviyor böyle komplo teorilerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 neler döndüğünü bilmiyorum ama ileride bunu yapanlarla aynı ortamda olmayacağımı biliyorum. bu son olaylardan sonra daha bi emin oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar