Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Erdoğan Baykal'ı Ademe Mahkum Etmiş!

sg-1

Öne çıkan mesajlar

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin küresel ekonomik krizi bir çok dünya ülkesine göre daha az bir zararla atlatacağını gördüklerini söyleyerek, "Hamdolsun yere sağlam basıyoruz ve Avrupa ülkelerinin, Amerika'nın etkilendiği gibi şu ana kadar biz etkilenmedik.Ülkemizin bu krizden en az şekilde etkilenmesi, doğabilecek fırsatları kaçırmaması için pür dikkat çalışıyoruz. Fakat bazılarını anlamıyorum, hala bu dünyadaki yangına ülkemden körük tutanlar var. Lütfen körük tutmasınlar" dedi. Erdoğan, CHP Lideri Deniz Baykal'a seçim kampanyalarına kadar cevap vermeyeceğini de belirterek, "Kampanyaya kadar bu defteri kapattım. Onu ademe (yokluğa, hiçliğe) mahkum ettik. Hiç cevap bile vermeyeceğim" dedi.
...

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Sayin_Baykalla_secim_kampanyalarina_kadar_bu_defteri_kapattim_Cevap_bile_verme_203225_9&tarih=13.10.2008&Newsid=203225&Categoryid=9

Başbakan, Baykal'a cevap vermeyecekmiş.
Sorular kazık gelmeye başladı tabi bu aralar.

Ekonomik kriz de hamdolsun vurmayacakmış bizi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ademe mahkum etmek nedir?

Başbakan şimdi de ‘komünist’ mi oluyor?

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı bundan sonra yok sayacağını, söylediklerine cevap vermeyeceğini açıklarken, “Onu ademe mahkûm ettik” demiş.

Bilmeyenler için söyleyeyim Erdoğan bu sözü söylerken büyük bir sevgiyle bağlı olduğu Necip Fazıl Kısakürek’in “Ademe Mahkûm Etmek” başlıklı makalesinden esinlenmiş!

Peki bugün Deniz Baykal’ı yok sayacağını açıklayan Başbakan her fırsatta, “Bize oy veren, vermeyen tüm vatandaşlarımızı aynı muhabbetle kucaklayacağım” demiyor muydu?

Diyordu!

İyi de o zaman Deniz Baykal bu ülkenin vatandaşı değil mi ki ona sırtını dönüyor?

Herkesi kucaklama iddiasında bulunan bir Başbakan’ın ana muhalefet partisi lideri olmasını bir kenara bırakın, sıradan bir vatandaş olarak bile Deniz Baykal’ın söylediklerine de kulak vermesi gerekmez mi?

Bu da gösteriyor ki, demokrasi nutku atmakla demokrat olunmuyor!

Başbakan istediği kadar “herkesi kucaklamaya” söz versin bu sözü tutamıyor!

Her fırsatta birilerini dışlıyor, ötekileştiriyor, yok sayıyor, “ademe mahkûm” ediyor!

Sadece Necip Fazıl değil laikliğe sıcak bakmayanların tamamına yakını bayılırlar bu “ademe mahkûm etmek” sözüne...

Ama onlar başkalarını “ademe mahkûm” etmezler...

Sadece kendilerinin görmezden gelindiklerini düşünürler ve buna duydukları isyanı dile getirmek için söylerler bu sözü!

Bir tür sitemdir bu tanımlama, “Bizi yok saydınız, görmezden geldiniz, ama biz size rağmen varız” demektir!

Nacip Fazıl, Said-i Nursî ve en son da Fethullah Gülen için kurulmuştur bu cümle...

Hatta Necip Fazıl, Türk Edebiyatı Dergisi’nin 1983 yılının Temmuz ayındaki özel sayısı için Ahmet Kabaklı, Ayhan Songar, Süleyman Yalçın ve Ahmet Taşgetiren’le yaptığı söyleşiye, “Ademe mahkûm etmek, komünistlerin metodur” cümlesiyle başlar!

Eğer öyleyse...

Onun öğrenciliğini yapan, “Necip Fazıl geceleri” nde sunuculuk görevini üstlenen bugünün Başbakanı da bir siyasi rakibi için “Onu ademe mahkûm ettik” diyerek, “komünistlerin metodu” na sarılmış olmuyor mu?

Bütün kapitalist ülkelerin, batan dev firmaları ve bankaları kamulaştırarak komünizme göz kırptığı bir dönemde...

Yoksa o da mı komünistleşiyor?

Bir soru daha:

Üstadı Necip Fazıl yaşasaydı ve Erdoğan’ın bu sözlerini duysaydı...

Onun kulağını çekmez miydi?

Mustafa Mutlu

Sosyal ağlarda paylaş

Overseer said:
Zihniyet denen şeyin olduğu yerde görülür diyelim kısaca. İnsan pek kaka bi canlı olduğundan kimi ademe havale eder kimi sağcı dinci diye küçümser. Düşüncenin kendine göre doğru olanı makbuldür insana. Yanlış olduğunu düşündüğü batar istemsiz olarak.

ben dinci sağcı derken onların politik görüşünü söylüyorum.onları takmayalım onları umursamayalim gibisinden küçümseyici laflar söylemiyorum.şimdi sen benim görüşümü erdoğanı eleştiriyorum diye onu aşağıladığımı sanıyorsan bir kerede erdoğanı eleştirdiğini görelim arkadaşım.nedense göremiyoruz.evet erdoğan devam etsin aşağılasın sizde ses çıkarmayın nede olsa ben dinci sağcı dediğim için sucluyum.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10116583.asp?gid=229&sz=12148

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10118204.asp?gid=229&sz=12148

Şimdi de Bahçeli'yi muhattap almıyormuş.

Eleştiriye komple kapalı "padişahım çok yaşa" rejimine doğru, durmak yok, yola devam.
Sosyal ağlarda paylaş

cenx said:
kriz bizi vurmayacak diyorda annemin çalıştığı şirket dün kapandı kriz nedeniyle.

Maşallahla ilerlediğimiz için çok tanrı puanımız olması lazım. Bugdır senin dediğin yoksa paşamızın yalanı olmaz. Şaka bir yana geçmiş olsun. Bizimkilerin işleride yan gidiyor sürekli.
Sosyal ağlarda paylaş

burda kilit cumle sudur: "secim kampanyalarina kadar"...

bunun ile ne kadar halk yalakasi, halk dalkavugu oldugunu bir kere daha gostermis oldu.

esasinda cevap vermeye bile tenezzul etmiyecek cunku sucunun farkinda.
ama secim kampanyalarinda konusup sacmalarsa, halk "ooo, bak esasli adammis bu" diycekler deli cevatima, sonra da oylari toplayacak.
keh keh...
Sosyal ağlarda paylaş

Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun Hamdolsun ...........
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...