Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fifa 2009

Aiko

Öne çıkan mesajlar

oyunları lagsız oynuyorum.hiç aksama takılma olmadan pürüzsüz oynuyorum fakat bi anda con lost oluverio.ki net gitmio.bi anda heves ölüo sora oynadıgım maçlardan hayır gelmio :)

hani brit mezarı pklar basar ya.sen de mavi olarak gz ye güvenerek unicornunu binersin ve en güzel itemlarını alıp koşturursun.bişi oldu mu gz ye kaçarsın.sabaha kadar orda oynasan ölmezsin.ama bi anda con lost olur.girdiğinde siyah beyaz ekran unicornun peşinden koşarsın.onuda keserler

sora 1 ay uo oynamazsın heves ölür.öyle oluo işte.sabaha kadar oynasam kaybetmiceğim maçları kaybediyorum.ondan sora oynadıgım 5 maçıda moralsizlikten kaybediyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben iyice onu karsidakilerin yaptigini dusunmeye basladim nasil oluyorsa ben PSN den bile dc oluyorum.
mesela maca baslamisim karsimda barca var live da takimin
attack overall 90 dakka 20 salak hatalarla 2-0 gerideyim
hirs yapiyorum dakka 89 da 2-2 mac 90 da 3-2 one gectigim gibi top kaleye girdigi an pat connection lost
baska bi mac basliyoruz dakka 5 atiyorum golu pat con lost
mac cekismeli 1-1 gidiyor ikinci yari patlatiyorum 1 gol
santra yapiyor aliyorum topu bidaha patlatiyorum golu 3-1 pat
con lost artik resmen oynamiyorum ya tanimadigim adamlarla
Sosyal ağlarda paylaş

o bilerek yapılan birşey evet. gol sevinçlerini direk geçin. yada replayleri falan ben resmen karşımdaki çıkmasın diye 4-0 falan yaparsam bilerek yiyorum gol ki morali bozulup çıkmasın öle diye. gol atıncada direk geliyorum replayle gol sevinci olaylarını falan. bug tarzı birşeyi var kabloyu çıkarıyolar arkadan karşılıklı düşüyüsoun maç boşa gidiyor bilerek yapılan birşey yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:
o bilerek yapılan birşey evet. gol sevinçlerini direk geçin. yada replayleri falan ben resmen karşımdaki çıkmasın diye 4-0 falan yaparsam bilerek yiyorum gol ki morali bozulup çıkmasın öle diye. gol atıncada direk geliyorum replayle gol sevinci olaylarını falan. bug tarzı birşeyi var kabloyu çıkarıyolar arkadan karşılıklı düşüyüsoun maç boşa gidiyor bilerek yapılan birşey yani.

cihazın içine etmeye değer mi her kaybedilen maçta ahahaha.

baktın yeniliyon çek fişi, lolz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya biri bana yardım etsin uzaktan gol atamıyorum, orta kafa gol yapamıyorum.

Abi semi pro'ya karşı bile orta açıyorum kenardan sürekli ama sürekli adam vuruyor kafayı. Çok ender oturuyor benim kafaya o zaman da yine de dağa taşa vuruyorum.

Bir de uzaktan şutlarda hangi tuşa basıyoruz, r1 mi r2 mi ? İlginç bişi keşfettim R1-2 L1-2 nin 2 li kombinasyonlarında top daha değişik gidiyor sanrım.

Neyse ustalar bir yardımcı olursa sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

@Wispy: Öncelikle uzaktan şut olayına gelelim. En basit uzaktan gol atma şekli, yetenekli bir oyuncu ile topu uzak köşeye plase göndermek olacaktır. Bunu yapmak için;

-R1'e basılı tutarken "O" ya basacaksın.

-Şut tuşuna bastığın vakit sol analog stick'i topu yollamak istediğin köşe hizzasında sola veya sağa dogru ittireceksin.

Örn, Eğer kale ye sol kanat çaprazından yaklaşın kalecinin sol omzu arkasında bulan uzak köşe topu plase olarak yollamak istiyorsan R1 + "O" sırasında Sol analog çubuğu ekrana paralel bir biçimde en sağa dogru ittirilmelidir.

Bu plase şutların hedefini deneye deneye çözersin. Ama öenmli olan nokta Oyuncunun kaleye geliş açısı ve duruşu ile şut esnasında Sol analog çubugunu oynatma açın değişir.

Örn, sağ kanattan aut çizgisine paralel bir biçimde kaleye yaklaşmaktayken plase bir vuruşla topu uzak köşeye göndermek için sol analog cubugunu Ileri+Sol yönüne dogru iterek şut atmalısın.

Şutlarla ilgili son söyleyecegim sey, deneyimlerime göre eger plase şut atmayacaksan şutu yakın direğe yönlendirmek daha isabetli bir secenek oluyor. Çünkü, plase vuruşlara nazaran daha hızlı da olsa, sert atılan şutlar eger uzak direge yöneltildiyse kaleciler yüksek ihtimalle topu uzaklastırıyorlar.

(Not: Bu anlattıklarımda Tele kamera açısı ve varsayılan kontroller olduğunu varsaydım)

Ikinci konu, yani ortaya kafa vurma olayına gelirsek burada yapılması gereken şey aslında yine cok pratik isteyen birşey. Esas anlatıcagıma gelmeden önce şunu belirteyim, Manual kontroller her zaman alışması daha zor kontrollerdir ama hakim olduktan sonra Assisted veya Semi'ye oranla daha özgür ve istabetli işler yapılmasını saglar.

Bu son söylediğimi ele alarak kafa topu konusuna geleyim. Assisted Cross ile oynuyorsan ortayı içeriye koşu yapan oyuncunun önüne dogru atmaya çalış. Koşarak gelen oyuncular her zaman kafa toplarında daha üstün oluyorlar, sabit oyuncular kafa toplarında zayıf kalıyorlar.

Eğer içeri hareketlenen oyuncun yoksa ve Defans oyuncusu forvetinle yapışık durumdaysa R2 + L2 ile Super-Canceller'ı yapıyorsun (Bu şekilde oyuncun andaval gibi topu beklemiyor) sonrasında L2 ye basılı tutarak oyuncunu defansın önüne veya (topun gelişine göre)topa vurabileceği bir noktaya çekmeye çalışıyorsun. Bu şekilde kafa vurma işini oyunun kendisine bırakmadan manual olarak halletmeye calısıyoruz.

Zamanlama içinde söyleyebileceğim tekşey gerçekten futbol oynayarak geliştirebilecegin birşey. X veya diger bir tuşa sürekli basarak veya ard arda milyon kere basarak kafa topuna vuramazsın. Topun havalanma şiddetini ve iniş sürecini hesaba katarak dogru zamanda oyuncunun zıplamasını ve topa vurmasını saglaman gerek. Erken zıplayan bir oyuncu topa istenilen güçte vuramaz, Geç zıplayan bir oyuncuda topa istediğinden daha fazla güç ile vurur.

Iş biraz pratiğe ve hakimiyete kalmış oluyor. Yani şu tuşa basarak kafa toplarını alırsın gibi bir durum kesinlikle söz konusu diil. Örneğin orta alanda top yükselmiştir ve topun düşecegi noktaya 2m yakınlıkta 2 oyuncun vardır. Bu pozisyonda kafaya cıkacak oyuncuyu biraz daha erken zıplatırsın ve daha yumusak bir sekilde topu yakınında bulunan oyuncuya indirmesini saglarsın.
Yine aynı pozisyonu ele aldıgımızda bir diger alternatifin topa normalinden cok az daha gec yükselerek topu ileriye dogru uzaklastırırsın. Bu şekilde topu takım arkadasına indirmeye calısırsan muhtemelen topu zor kontrol edecektir ve rakibin orta saha oyuncularından biri topu kapacaktır.

Umarım bu yazdıklarım işini bir nebze görür.

***: ilk konuda kamera açısıyla ilgili eklediğim notun önemi aynı sağ analog ile yapılan estetik hareketler gibi. Nasıl o hareketler oyuncunun vücudunun duruş pozisyonuna göre farklı şekillerde yapılıor burada da falsoyu verebilmek için kamera açısıan ve oyuncunun pozisyonuna göre sol cubugu ittigin yön değişiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...