BonePART Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Beyin **ciklamasi modunda entresan bi video izlemenizi oneririm http://myselfdevelopment.net/index.php/2007/05/09/how-to-blow-your-mind-the-10th-dimension/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 10. yu anlamadım ya bütün evrenlerde bütün olasılıkların her şekilde olması gibi bişey diyo eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 sey diyo butun yaratilan evrenlerin butun zamanlarda butun amaan ole bisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirluin Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 7ye kasarken koptum galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 çok güzel ve anlaşılır olmuş ama tertemiz kafayla izlemek lazım cümle kaçırmada, yoksa sapıtılabilir. :P yalnız dokuzuncu boyutu atladılar mı yoksa ben mi kaçırdım anlayamadım onu. işin kısacası on boyutlu olsam bütün olası big bang'lerden doğacak bütün olası evrenlerin bütün olası zaman çizgilerinde bütün olası anlardan herhangi birine bir adım atarmışçasına ulaşabilirim. neredeyse omnipresence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 adam yazar popüler bilim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 oha çok güzel video :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 mükemmel bir düşünce. bunu geliştirirlerse, bir sürü çözümlenmeyen olay, mucize, özellikle dini şeyler çözülebilir. gerçekten çok güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Ne çözümlenmesi ya yok böyle birşey. Boyut kavramı bi kere insan tarafından uydurulmuş birşey. Bunun 1,2,3,4 ü olduğunu nerden biliyosunuz ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 flatland diye bi dava vardi yamulmuyosam, onu da izleyin. 2 boyutlu hayatin nasil oldugunu gosteren bir video, kitaptan uyarlanma olmasi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 bilim bölümü değil mi burası, yalnış mı geldim edit: yalnış gelinmez öküz, yanlış genilir. edit: genilmez öküz gelinir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 teori bunlar sadece nihayetinde, çok uzak gelecekte ancak gözlem yapabilme şansına ulaşabiliriz belki teknolojik olarak, yüzyıllar sonra muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Noktanın boyutsuz hacimsiz bir şey olduğu olayı aksiyomdur. Cidden öyle birşey yoksa bütün boyut teorileri çöküyor haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 MrMarvelous said: Boyut kavramı bi kere insan tarafından uydurulmuş birşey. Bunun 1,2,3,4 ü olduğunu nerden biliyosunuz ki Burda ne anlatmak istedin anlamadım. E teori ve aksyom arasındaki farkı da biliyorsun, zaman gibi evrene anlam yüklemek için kullandığımız bi kavram boyut. Haliyle nokta da bunun için ortaya atılan bi aksyom. Nasıl neyi çökertiyorsun? Hani çok da önemli bi buluş falan değil fikir yürütme zaten, çökecek bişey yok ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 çok başarılı olmş 10. da artık devreler yanıyodu benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 güzel bi sesi var adamın ya dinledikçe dinleyesim gelio da 1,2,3-4 5,6-7 9,8-10 şekilde gitti, e madem öyle 0. dimension dediğini de sayması lazım,11 tane etmez mi=). Bizim bi geometri hocamız vardı teee lisedeyken şey demişti, biz şimdi noktayı 1-2 ve 3. boyutu gorebılıyoruz ama 1 ve 2. boyutlar bizi göremiyorlar.Bu yüzden bizde 4. ve 5. boyutu goremıyoruz demişti. Şimdi made sense=) ( hoş benim kafamda zaten 4. boyut olduğu vardı da böyle hiç düşünmemiştim 5. boyut falan. Hatta bence 4. boyuttan sonrası hep onun alt boyutu. Hani şey gibi, türkçe'de kelimenin kökünü bozan değiştiren ekler vardır mesela gelmek gel-iyorum gel-eyorum değil,bide "ler-lar" çoğul ekleri vardır ya; İşte 1-2-3-4 boyut bu i-yorum eki gibi, 5-6-7-8-9-10 bu 4. boyuta ler lar eki gibi geliyor bana ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 MrMarvelous said: Ne çözümlenmesi ya yok böyle birşey. Boyut kavramı bi kere insan tarafından uydurulmuş birşey. Bunun 1,2,3,4 ü olduğunu nerden biliyosunuz ki Tıpkı zaman kavramı gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 videoda ondan bahsediyo zaten, bi alt boyuttakiler bi üst boyutun tek bi "dilimini" görebiliyor, bu yüzden çok garip algılıyolar bu üst boyutu. Yoksa zamanı görürken kendimizi bi ucunda embriyo halinde diğer ucunda ölümüz duran halde garip bi yaratık olarak görecektik diyo hatta. Sadece olmayan bişeyden bahsetmiyor yani, olan ama tam olarak tamamını algılayamadığımız veya göreceli algıladığımız ama ne olduğu hakkında fikir yürütebildiğimiz ve en azından (!) matematik olarak kanıtlayabildiğimiz bir olguyu tanımlamaya çalışıyor sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Ekim 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2008 fede said: mükemmel bir düşünce. bunu geliştirirlerse, bir sürü çözümlenmeyen olay, mucize, özellikle dini şeyler çözülebilir. gerçekten çok güzel dini şeyler tanrının varlığı vs çözülemez, kanıtlanamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ekim 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2008 Bu konuyla ilgileniyorsanız string theory var 26 boyutun olduğunu iddia eden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2008 oha, 26ya kadar gelip orda nası takılmış :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 10 a gelince zaten sonsuza çıkıyor yine. Ayrıca 10. boyutun süperkahramanlar boyutu olduğunu öğrenmiş olduk sanırım. Zaman makinesi icad edilince bidaha görüşelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 abov video çok güzelmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 Venator said: Bu konuyla ilgileniyorsanız string theory var 26 boyutun olduğunu iddia eden. görende çizgiroman sanacak string theory'i. string theory ile ilgilenmek isteyen arkadaşlar varsa önce kompleks analiz, reel analiz, topoloji, diferansiyel topoloji ve diferansiyel geometri ile başlamalarını öneririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 Yok ben sadece okusunlar neymiş ne değilmiş diye dediydim hehe, "çizgi roman" gibi popüler kültür açısından. Gerçekten string theory neymiş diye bakmak isteyen arkadaşlar varsa Ardeth sen onları yönlendir bi zahmet :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar