Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

10th dimension


BonePART

Öne çıkan mesajlar

çok güzel ve anlaşılır olmuş ama tertemiz kafayla izlemek lazım cümle kaçırmada, yoksa sapıtılabilir. :P yalnız dokuzuncu boyutu atladılar mı yoksa ben mi kaçırdım anlayamadım onu.

işin kısacası on boyutlu olsam bütün olası big bang'lerden doğacak bütün olası evrenlerin bütün olası zaman çizgilerinde bütün olası anlardan herhangi birine bir adım atarmışçasına ulaşabilirim. neredeyse omnipresence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Boyut kavramı bi kere insan tarafından uydurulmuş birşey. Bunun 1,2,3,4 ü olduğunu nerden biliyosunuz ki


Burda ne anlatmak istedin anlamadım. E teori ve aksyom arasındaki farkı da biliyorsun, zaman gibi evrene anlam yüklemek için kullandığımız bi kavram boyut. Haliyle nokta da bunun için ortaya atılan bi aksyom. Nasıl neyi çökertiyorsun? Hani çok da önemli bi buluş falan değil fikir yürütme zaten, çökecek bişey yok ortada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

güzel bi sesi var adamın ya dinledikçe dinleyesim gelio

da

1,2,3-4
5,6-7
9,8-10 şekilde gitti,
e madem öyle 0. dimension dediğini de sayması lazım,11 tane etmez mi=).

Bizim bi geometri hocamız vardı teee lisedeyken şey demişti,
biz şimdi noktayı 1-2 ve 3. boyutu gorebılıyoruz ama 1 ve 2. boyutlar bizi göremiyorlar.Bu yüzden bizde 4. ve 5. boyutu goremıyoruz demişti.
Şimdi made sense=)
( hoş benim kafamda zaten 4. boyut olduğu vardı da böyle hiç düşünmemiştim 5. boyut falan. Hatta bence 4. boyuttan sonrası hep onun alt boyutu. Hani şey gibi, türkçe'de kelimenin kökünü bozan değiştiren ekler vardır mesela gelmek gel-iyorum gel-eyorum değil,bide "ler-lar" çoğul ekleri vardır ya; İşte 1-2-3-4 boyut bu i-yorum eki gibi, 5-6-7-8-9-10 bu 4. boyuta ler lar eki gibi geliyor bana )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

videoda ondan bahsediyo zaten, bi alt boyuttakiler bi üst boyutun tek bi "dilimini" görebiliyor, bu yüzden çok garip algılıyolar bu üst boyutu. Yoksa zamanı görürken kendimizi bi ucunda embriyo halinde diğer ucunda ölümüz duran halde garip bi yaratık olarak görecektik diyo hatta.

Sadece olmayan bişeyden bahsetmiyor yani, olan ama tam olarak tamamını algılayamadığımız veya göreceli algıladığımız ama ne olduğu hakkında fikir yürütebildiğimiz ve en azından (!) matematik olarak kanıtlayabildiğimiz bir olguyu tanımlamaya çalışıyor sadece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Venator said:
Bu konuyla ilgileniyorsanız string theory var 26 boyutun olduğunu iddia eden.


görende çizgiroman sanacak string theory'i. string theory ile ilgilenmek isteyen arkadaşlar varsa önce kompleks analiz, reel analiz, topoloji, diferansiyel topoloji ve diferansiyel geometri ile başlamalarını öneririm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...