Nessarien Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 http://www.egitimsen.org.tr/ Yaşasın demokrasi, yaşasın özgürlükler.. Bu gidişat padişahım çok yaşa ile netilecenirse tam olur. said: Eğitim Sen’in internet adresi www.egitimsen.org.tr’ye erişim bugün saat 09.40 itibariyle mahkeme kararıyla engellendi. Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Genel Merkeze konuyla ilgili herhangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmadığını açıkladı. Eğitim Sen’in internet adresi www.egitimsen.org.tr’ye, “Harun Yahya” olarak bilinen Adnan Oktar’ın başvurusu üzerine Gebze 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2008/118 esas sayılı kararı ile erişime engellendi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, bugün sabah saat 09.40’dan itibaren Eğitim Sen’in web sitesine www.egitimsen.org.tr girenlerin son dönemde sıkça karşılaştığı “Bu Siteye Erişim Mahkeme Kararıyla Engellenmiştir” ifadesini gördüğünü belirterek, “Ancak Eğitim Sen Genel Merkezi'ne bu konuyla ilgili daha önce herhangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmamış olması, bu engellemenin hukukun en temel kurallarına aykırı olarak yapılmış olduğunu göstermektedir” dedi. -“ADNAN HOCA” AÇIKLAMASI EĞİTİM-SEN SİTESİNİ KAPATTIRDI- Eğitim Sen’in daha önce “Adnan hocacılar” tarafından biyoloji öğretmenlerine gönderilen “Yaradılış Atlası” ile ilgili olarak yaptığı açıklamanın gerekçe gösterilerek internet adresinin kapatıldığını belirten Bozgeyik, söz konusu nedenden sitenin kapatılmış olmasının her yönüyle üzerinde düşünülmesi ve sorgulanması gereken bir durum olduğunu söyledi. Son dönemde özellikle yazılı ve görsel basına yönelik sansür girişimlerinin yoğunlaştığına işaret eden Bozgeyik, “Bunun son örneği Eğitim Sen’in internet sitesinin erişime engellenmesi olmuştur. Bu uygulama, neresinden bakılırsa bakılsın insanca yaşamanın temel koşulu olan ifade özgürlüğü ve iletişim özgürlüğü anlayışıyla taban tabana zıt bir durumdur. Eğitim Sen bu tür saldırılarla daha önce de karşı karşıya kalmış, ancak ilkelerinden ve savunduğu değerlerden taviz vermeyerek kararlı çizgisini sürdürmüştür. İletişim özgürlüğünün kısıtlanmasına yönelik tüm sansürcü uygulamalara her zaman ve her yerde karşı çıkmaya devam edeceğiz. Bir eğitim sendikasının internet sitesinin herhangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmadan işleme koyulan bir mahkeme kararı ile erişime engellenmesinin, ‘demokrasi’ ve ‘özgürlük’ kelimelerini dillerinden düşürmeyenler tarafından nasıl değerlendirileceğini merakla bekliyoruz” açıklamasında bulundu. Bozgeyik, Eğitim-Sen olarak internet sitesinin yeniden açılması için hukuksal girişimlerin başlatıldığını bildirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 82 ile sendikalanma özgürlüğümüz elimizden alındı, sonra kısmen geri verildi. Şimdi, bırakın sendikalanmayı, örgütlenmeyi, bu örgütler hakkında bilgiye ulaşmamızın da önü kapatılıyor. Hem de gözümüze soka soka... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Bu Adnan hoca Guinness rekorkar kitabına girecek adam. Dünyanın en işsiz insanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 abi resmen 29420 yil gerideyiz.. bitmisiz abi ne avrupasi amerikasi ya uganda gibi takiliyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 gerçekten birisinin elinde bi düğme falan var.istediği siteyi basıo kapatıo herhalde.bu ne ya iicene kafayı yedi bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Giovanni said: abi resmen 29420 yil gerideyiz.. bitmisiz abi ne avrupasi amerikasi ya uganda gibi takiliyoruz e söz konusu asker olunca "işte bu yüzden geri kalıyoruz" diyip sonra iş siyasete gelince şikayet edenle dalga geçmek de güzelmiş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Neredeyse her site kapatma olayının altından bu Harun Yahya aka Adnan Oktar insanı çıkıyor.::o yarın bi gün burayı da kapattırırsa bu adam şaşırmam. :)ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 harun yahya ya explorer ı gösterenin allah belasını versin girilecek site bırakmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Tatsız, çok tatsız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 bende niye açılıyor edit: dns şeysinden dolayıymış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 eğitim-sen in sitesini geçtim yakında eğitim de engellenicek.zihniyet ona doğru gidiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Bir gün interneti açacaksınız ve bembeyaz bir sayfa çıkacak. Ak Parti sayesinde.. Kısaltma yok, sözle aşşalama yok, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bizi Ak günler bekliyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Apache said: harun yahya ya explorer ı gösterenin allah belasını versin girilecek site bırakmadı. ahuahahahahah +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 bunun kanunu yok mu adnan hoca site kapatabilir diye özel madde mi eklemişler ya mahkemelerde sorun var ya kanun da ya da telekom kafasına göre takılıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Yahu adamlar öyle saçma bir internet kanunu geçirmişler ki her önüne gelen site kapattırabiliyor. Bu daha bir şey değil, çok daha abartabilir bu durum keyfiyete göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 başvurucam feysbuku kapattırıcam anca akıllanır millet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Estel_Anorien said: başvurucam feysbuku kapattırıcam anca akıllanır millet. aa bak türk milleti her şeye boyun eğer ama feyzbukunu elinden aldınmı bak nassı ayaklanır:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 forgiver said: bunun kanunu yok mu adnan hoca site kapatabilir diye özel madde mi eklemişler ya mahkemelerde sorun var ya kanun da ya da telekom kafasına göre takılıyor bunun yasasını akp çıkardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 durmak yok, yola devam! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 eee çıkardı da adnan hoca banlattı dışında bişey yansımıyor haberlere hangi siteyi hangi nedenden engellendiğine dair niye bir mahkeme kararı eklenmiyor haberlere kanun tam olarak neleri kapsıyor öğrenebilelim akp çıkartabilir ama yeniden düzenlenmesi konusunda kimse ortaya bişey koymuyor sonra bilişim konusunda dünyadaki benzerlerinden direk kanun c/p yapma olanağı diğer kanunlar kadar zengin olmayan bişey de ilk seferde sorunsuz bişey ortaya çıkmasını beklemiyorsunuz herhalde akp yapmış demek herşeyi açıklamıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 bu yasa çıkmadan evvel çok tantanası olduydu. "web siteleri gazetelerle aynı görülecek" falan dendi hatırlarsınız belki. bayağı bir gündemde durdu. "hatta siteler hergün savcılığa 5 nüsha mı gönderecek hahaha" gibi geyikler dönmüştü. sonra gündemden düştü bir süre sonra da yasalaştı. kimin zamanındaydı bu olaylar kesin hatırlamıyorum. şimdi de o berbat yasa sayesinde bunlar oluyor. kimsenin de değiştirmeye niyeti olduğunu sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5651.html http://www.haber3.com/news_detail.php?id=229814 http://www.bianet.org/2007/05/15/96045.htm Çok sinsi bir yasa. İsteyen istediği yöne çekebilir. Misal madde 8 ne diyor: said: Erişimin engellenmesi kararı ve yerine getirilmesi MADDE 8- (1) İnternet ortamında yapılan ve içeriği aşağıdaki suçları oluşturduğu hususunda yeterli şüphe sebebi bulunan yayınlarla ilgili olarak erişimin engellenmesine karar verilir: a) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan; 1) İntihara yönlendirme (madde 84), 2) Çocukların cinsel istismarı (madde 103, birinci fıkra), 3) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma (madde 190), 4) Sağlık için tehlikeli madde temini (madde 194), 5) Müstehcenlik (madde 226), 6) Fuhuş (madde 227), 7) Kumar oynanması için yer ve imkân sağlama (madde 228), suçları. b) 25/7/1951 tarihli ve 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunda yer alan suçlar. Eğitim-Sen sitesi bunlardan hangisi yapmış olabilir acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 5) Müstehcenlik (madde 226), oha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 hee iyi oldu bu yasanın linki. youtube kapandığında haber yorumlarında "kemalist düzen bu ülkeye dar geliyor" gibi abuk yorumlar vardı. hatta burda da "akp mahkemeleri mi kontrol ediyormuş" diyenler de vardı. şini çıkartır gösterirsin dar gelen kemalist düzendeki iktidar partisinin geçirdiği yasa yüzünden kapanıyor diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar