Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugun 24 Nisan bir Ulusun kaderi belli oluyor !!!

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Bugun 24 Nisan 2004

Avrupa ve Dünyanın gözü Kıbrıs adasında yapılacak olan referandumda...

Eğer
İki taraftta "evet" derse
-Kıbrıs topralkarının %9 nu vericek ve toprakları %27 inecek.
-İki ülke bir devlet halinde AB üyeliği kapsamına alınacak.
-Kıbrıs üzerindeki tüm ambargolar kalkıcak tüm dünya devletleri Kıbrısı tanıyacak.
-Ada Türk Askeri çok az sayıda kalıcak.
-KKTC silahlanmayı durdurucak.

Türkler "Evet" Rumlar "Hayır" derse
-Üstekiler Türk tarafı için yine geçerli.
-Rumlar AB ye giremeyecek ama birkaç ay sonra bir referandum ile alınıcaklar.

Türkler "Hayır" Rumlar "evet" derse..
-KKTC unutulucak.Hiçbir devlet tanımayacak.
-Üzerlerindeki ambargolar kalkmıyacak
-Türkiye AB ye girerse KKTC tanımamak zorunda olucak.Böylece Kıbrıs a tek ulaşım yolu kapanacak.
-Ülke halkının %50 lık bir kısmının Rum vatandaşı olunucak gibi bakılıyor.

Bir Fransız gazetsinin yazdığı gibi.
"R.Tayyip Erdoğan Guiness rekorlar kitabına girdi.Türk Ulusunun askerlerinin %50 sinden fazlası bu topraklarda kan döktü.Bazı analar 7 şehit verdiler.Barışı getirdiler.Türk halkı için bir avuç toprak için onlarca can feda ettiler.Ama R.T.Erdoğan gözünü kırpmadan bu toprakları veriyor"

Yavru Vatan için hayırlısı ne ise o olsun...[signature][hline]bla bla bla ...

Sosyal ağlarda paylaş

ahah hangi fransız gazetesiymiş bu merak ettim, "R.Tayyip Erdoğan Guiness rekorlar kitabına girdi" filan denmiş de komedinin sınırlarını zorlamış..

kıbrıs zaten arnavutluk, makedonya ve trakya'yı elde tutmak, bulgaristan'ın tam bağımsızlığını engellemek karşlığında 130 yıl kadar önce verildi ingilizlere, orada az bir miktar türk insanı kalmasaydı ya da rum terörü yaşanmamış olsaydı anneler oğullarını kaybetmezdi. türkiye'nin böyle bir devleti sübvanse edecek gücü yok ve olabildiğince karlı bir anlaşma ile oradaki türk'leri ve kendi vatandaşları için bir çözüm yoluna gitmek durumunda. rum'ları hiçbir zaman bizim istediğimiz koşullarla ikna edemeyiz, 1000 yıl sürer oradaki mandalin bahçeleri ve devlet ofislerini sübvansiyonla ayakta tutmak. senden, benden hepimizden çıkıyor bunun parası. toprak dediğin insana bir değer katıyorsa, bir fayda sağlıyorsa kutsaldır. ötesi de palavradır, 200bin nüfuslu ülkede 160bin araba da böyle sübvansiyonlarla olur ancak..

biz evet demezsek her şekilde zararlı çıkacağız, onlar hayır diyecek zaten büyük ihtimalle. umuyorum ki kıbrıs halkı hem onlar hem de bizim için doğru olan evet oyundan yana çıkar. aksi halde 3000$ kişi başı gelirimizle küçücük adaya tank-top almaya devam edeceğiz kimbilir daha ne kadar süre..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 24 Nisan 2004 01:05 tarihinde demiş ki:
biz evet demezsek her şekilde zararlı çıkacağız, onlar hayır diyecek zaten büyük ihtimalle. umuyorum ki kıbrıs halkı hem onlar hem de bizim için doğru olan evet oyundan yana çıkar. aksi halde 3000$ kişi başı gelirimizle küçücük adaya tank-top almaya devam edeceğiz kimbilir daha ne kadar süre..

10.Köyden sesleniyorum Sam,aman doğruları söyleme... :P[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
Sosyal ağlarda paylaş

sam güzel yazmışsın gözlerinden öpüyorum, bir de neden böyle bazı siyasi liderlerin kıbrısa gidip insanlara bağıra çağıra evet demekten vazgeçirmeye çalışıyorlar anlamıyorum. Bu onların kendi geleceği, bu onların kendi seçimi. Böyle Türkiyeden gelip insanların üstünde baskı kurmaları hiç hoş değil. Orada ki insanların da kafası basıyor bazı şeylere, adamlar böyle yaşamak istemiyor işte bırakalım kendileri rahatça karar versinler. Zaten güneyin hayır diyeceği belli, bari Türk kesimi hayır demesinde barıştan uzak bir görüntü vermesin. Rum'un barış karşıtı yüzü ortaya çıksın. Vatan, millet adına hayırlı olmasını dilerim.[signature][hline]mesela beş
Sosyal ağlarda paylaş

tayyipin bir suçu yok, şu anda yapılandan daha mantıklı birşey yapılamaz zaten. bunuda adaya gelmeden/kalmadan kimse söyleyemez türkiyeden. çünkü adanın/burdaki insanların gerçekte nası bir yer olduğu bilinmiyor, bizde bilmiyorduk, gelince öğrendik.

ben adadayım 5 yıldır, asıl adadaki türkler istiyor ab'ye girmeyi.
kıbrıs türkleri ab ab diye çığırıyorlar hergün, ayrıca türkiye ile türklerle alakası yok adamların, burda konuşulan "türkçe" bile değişik. halbuki türkiyede bize anlatılan kıbrıs çok farklıydı.
buraya gelin görün, kalın burda birkaç sene, sonra adaya 1 kere bile küfretmeden uçağa binip tr a dönebilecek misiniz bakalım? ben hiç yapamadım açıkçası, yapabileni de görmedim.

ayrıca: 200bin nüfuslu (bunun 50k sı trden gelenler) ülkede 160bin araba olayıda gerçek malesef, 1 arabası olan ev yok nerdeyse bu tr nin parası ile oluyor. normal arabada değil bunlar, lüks jipler, spor arabalar falan.

burda insanlar günde 5 saat çalışıp + 2 saat mis gibi öğle tatili yapıp akşam 4 te işyerini kapatıp gidiyorlar, üniversitelerde pakistanlı ucubik adamlar 1500 dolara okurken tr den gelenlere 5000 dolar ödetiyor burdakiler, türkiyede dial up net bağlantısı ile sürünürken burda evine 2mb hat çeken adamlar var siz ne diyorsunuz bea ne erdoğanı ne tayyibi :)

türkiyedeki aynı işi yapan şahıstan 2-3 kat fazla para alıyorlar o parada trdan sizin bizim cebimizden çıkıyor. bunların hiçbirini trda söylemediler daha önceki hükümetler ama, kimsenin haberi yok? neden acaba?

-burdakiler evet diyecekler zaten anketlerde de çıktı,

dün bir gösteri vardı türkiyeden gelen lüzumsuz bir grup + adadaki hayır diyen 60 yaş üstü azınlık grup falan vardı 20-30 araba kadardı hepi topu. bide adamlar tek anayolu kapadılar utanmadan kaç saat.

aynı anda birde evet diyenlerin yaptıkları gösteri vardı, önümüzden geçtiler, tüm adayı dolaşarak.
30 dk arabalarını izledik biz, geç geç bitmediler binlerce kişi, 100 lerce araba vardı. gerisini siz düşünün :).

rum tarafına da çok baskı var zaten ama hayır çıkacak büyük bir ihtimal yada çok yakın bir evet/hayır oranı çıkacak diye bekliyorum ben karşı taraf için.

yarın akşam görecez bakalım.[signature][hline][i]FR - Wow - MM - SmS

[Bu mesaj Norak tarafından 24 Nisan 2004 01:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

abso esas biz 200000 türkle 800000 rum'a karşı denk haklar istersek güneydoğu'daki bazı kimseler çıkıp "madem öyle, biz de denk haklar istiyoruz, federasyon istiyoruz" diyecek. bir de bu tarafı var işin, çıkarımızı önde tutacağız elbette ama hesapla kitapla..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlız referandum oalyını rusya bm de eto edince amerika cok sert cıkıstı...

Amerika kıbrısta birleşme istiyor bence

nedenini bilmiyorum

Bildiginiz gibi Kibris rum kesimi ve kktc arasında sorun yasndımı onlar hemen abilerine basvururlar
Türkiye ve yunanistan abi olarak devreye girer onlarda anlaşamassa en büyük abi olarak ingiltere araya girer...

Artık ingilterenin havası sondu amerika tahminimce orayıda kontrol etmek istiyor heryeri etmek istediği gibi...[signature][hline] Mystry

Xne LvL 20+ Dark Wizard of Erica

Sosyal ağlarda paylaş

CANIMIZI VERİRİZ AMA NE KIBRISI NE EGEYİ NEDE DOĞUYU VERİRİZ...[signature][hline]Nobody is Perfect
Im Nobody

[bu imza bu forumlara uygun değil, kuralları oku / nefr]

[Bu mesaj Nefr tarafından 24 Nisan 2004 13:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

slogan atmadan uygar insanlar gibi tartışılamıyor mu böyle bir konu? ben birisi açmazsa açmayı düşünüyordum çünkü tarihi bir sonuç çıkma ihtimali var, her türk vatandaşını ilgilendiren, düşünmesi, tartışması gereken bir konu. ama bilgiye dayandırılmış fikirleriyle..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Norak, 24 Nisan 2004 01:36 tarihinde demiş ki:
ben adadayım 5 yıldır, asıl adadaki türkler istiyor ab'ye girmeyi.
kıbrıs türkleri ab ab diye çığırıyorlar hergün, ayrıca türkiye ile türklerle alakası yok adamların, burda konuşulan "türkçe" bile değişik. halbuki türkiyede bize anlatılan kıbrıs çok farklıydı.
buraya gelin görün, kalın burda birkaç sene, sonra adaya 1 kere bile küfretmeden uçağa binip tr a dönebilecek misiniz bakalım? ben hiç yapamadım açıkçası, yapabileni de görmedim.

5 sene antakyada kaldim.
orda büyüdüm, 5-6 yasimda ankaraya geldim, 14 yildir da burdayiz..

antakya'da da konusulan dil farkli.
hatta orda arapça resmen ana dil olmus..

oraya gitmem, gitsem de küfredip geri dönerim..

ama bu, antakyayi, isteyene vermemizi gerektirmez..
ya da antakyanin kötü bir yer oldugunu, Türkiye'den firlatip atilmasi gerektigi felan filan..
Sosyal ağlarda paylaş

gördügüm kadariyla, halk, ab'ye girince zengin olacagini düsündügünden, tayyip'in AB yolunda yaptigi tüm fedakarliklari destekliyor..

Ya toprak veriyorsun.
Orasi kibris olsun fasa fiso olsun, Sonuçta senin topragin.
isterse ordakiler bilmemkaç kati maas alsin..
Ordaki sistemi degistirirsin almasinlar..
ama orasi senin topragin.
Bir topragini, fasa fiso için vermek o kadar kolay mi?

AB'nin oyununa geliyoruz.
simdi kibris bir bütün olcak.
direk rum devleti olcak.

Yunanli biri hop diye kibrisa atliycak gitçek. ingiliz biri hop diye kibrisa atliycak gitçek. Kibris AB vatandisi olcak..
Ama ege'de, yani basimizdaki adalari yunanlilara verdigimiz gibi, kibrisi da avrupaya vercez.

yani basimizda, onca sene yavru vatan diye elimizde tuttugumuz topragimiza, girmek için vize felan alcaz..

Kibris AB'ye gircek.
Ama biz giremiycez.

Buna ragmen, biz hala elimizi kolumuzu bagliycaz,
AB'nin bize dedigi herseye "olur" diycez,
ne için,
"AB'ye gircez ya, zengin olcaz biz.".
Sosyal ağlarda paylaş

Kıbrıslı turklerin azeri turklerinden farkı yok.

Ordakiler Turkiye Cumhuriyeti vatandasi degil. Kaderlerini bizim belirlememiz dogru degil.

O topraklara o insanlari kurtarmaya gidildi. Ve artık onlar yavru vatan degiller buyuduler ve kendi kararlarına kendileri "karar" vericekler.

Avrupa birligine girmek icin ozellestirmedik kurum bırakmayan turkiye cumhuriyeti, Avrupa birligine girmek icin apo itini asmayan turkiye cumhuriyeti, Avrupa birligine girmek icin gavur kapılarinda "teşbihde hata olmaz" meliyen bizim hukumetlerimiz, avrupa birligine girmek icin yasalari kanunlari herseye vermeye hazır olan bir TOPLUM! VE sonra bu toplum donup avrupa birligine girmek icin demokratik bir birlesmeyi sunan AB planlarini kabul etmek isteyen YAVRU VATAN toplumunu vatan hainligi ile sucluyor ne kadar komik!

ANA VATAN T.C olarak biz nelerden fedakarlik ediyoruz su AB nin gorusme tarihi vede kabul bile degil gorusme tarihi vermesi icin ve toplum KOKAREC bile yememeyi goze aliyor sehitlerin kanları yerde kalmıs insanları gormezden geliyor sırf AB icin gelmisler YAVRU VATAN'a sen dik dur diyorlar. Vay be KOMUTAN DİK DURMAZ İSE ER ne dik durucak.

Bu su anki perspektifden gorunusu olayin.

+Peki AB bizi avrupa birligine alıcakmı?

Hayır asla almiyacak T.C nin tam 300 milyar dolar borcu var ve ulkenin gsmh 200 milyar dolar ulkeyi satsalar bu borclari odeyemiyecek bir toplum bir vatan.

Avrupa neden bu ezeli dusmanının guclenmesine izin versin hangi aklı selim derin devlet senelerce anasını siktigi bir toplumun ayaga kalkmasını ister?!?

+Peki ABD neden hayır a seviniyor? EVET kime yarar?

AB rumlarin evet demesini istiyordu cunku eger rumlar evet derse Turk askeri adadan cıkıcak ve orasi avrupa birligi sınırları icine girecekti ABD mudahale edemiyecek ust kuramayacak AB ortadogu bolgesinde guclenicekti.,

+Peki ABD neden tanıyacak HAYIR cıkarsa?

ABD rum tarafından hayır cıkmasını istiyor cunku turkiyeye gelicek donemlerde verilecek kredileri belli sartlara baglamayı planlıyor.

1- KKTC devletinden turk askeri cıksın tanıyalım. Cıkıcaz.
2- KKTC ye amerikan ustu kurucaklar amerikanın yaptıgı diplomatik oyun o kadar saglamki AB ye kaptırmadan kıbrısı bir askeri ust gibi kullanıcak ve ortadoguda dolar deger kazanıcak euro gerileyecek ust kurulmasıyla.
3- Sonunda KKTC amerikanın bir eyaleti gibi olucak. SON.

Biz ne yapmaliyiz ?

Turkiyenin bundan 50 sene sonra satıcak ne kiti ne barajı ne koprusu kalıcak sonunda tam anlamıyla somurge bir devlet haline gelicez. Tahminler bundan 10 sene sonra T.C nin toplam borcunun 1 trilyon dolar olacagi yonunde.

T.C hic bir zaman AB ye giremeyecek.

KANIT: Eger Turkiyenin boyle 10 sene icinde AB ye falan girmesi soz konusu olsa otomobil fabriklari veya diger yabanci yatırımcılar turkiyeye gelmez. Neden geliyorlar peki Turkiyeye ilerde 5 sene icinde tarih verilmez ise gumruk birliginden cıkıcak turkiye ve onlarin artık bizim gumruk birliginde olmamıza filan ihtiyacı yoktur cunku zaten URETIMLERI T.C sınırları icinde olucaktır.

Eger T.C avrupa birligine giricek olsa AB deki mali ve hukuksal zorunluklardan kacan yabanci yatirimcilar turkiyeyi secmez ve daha dogu ulkelere fabrikalarını kurarlardı.

KANIT: AB sartlarindan 1 tanesi ulkesinde kullandıgı para devaluasyona ugramamıs olmalidir. Peki 2005 zaten 0 lar atılıyor ne olcak yani iste ne guzel diyenler var. Evet gorunen hep guzel ya arkasındaki.

İnsanların yeni krizlere alisacak takati kalmadi ama borc odemeleri yaklasiyor ne yapilcak paradan sifir aticaklar sonra 5 ay sonra ya erken atmısız diyip dayıyacaklar devaluasyonu bizim koyun halkimizda olayi kavrayana kadar gene parasi erimis olucak.

Sonucta evet de deseler hayırda deseler. " Ölü bekliyor bir imam gelsede cenaze namazını ıkılsa diye. Basımızdada imam artık bu hukumet 10 sene belki 15 sene dayanır İMAM namazı kılar gider. Ulke rusyaya doner zenginlerin yonettigi eski polislerin mafya oldugu turk kızlarının avrupada seks pazarlarına dustugu. Lejyoner askerler olan turk erkeklerinin ortadoguda savastıgı.
Sosyal ağlarda paylaş

"Ordaki sistemi degistirirsin almasinlar.."

bone'cum belli ki neden orada maaşlar yüksek onu dahi bilmiyorsun. sübvansiyon. devlet memurluğu ya da mandalincilik dışında yapılacak bir meslek yok ambargo nedeniyle, sanayii yok, tarım kısıtlı. başlıca gelir kaynağı devlet memurluğu ki bu sübvansiyon olmasa oradaki türklerin hepsi buraya gelirdi yıllar önce..

ab'ye girmek için denmiyor 'evet', bu sübvansiyonu türkiye daha fazla taşıyacak halde olmaması ana neden. eğer 'yeterince' (evet efendim toprak vermek de dahil) iyi bir çözüm varsa bu çözümü uygulama yoluna gitmelisin. "ama orası vatan toprağı" söylemleri 6 yaşından itibaren militarist yetiştirilen, özel tv'sinden bile militarizm fışkıran bir ulusun bildiği tek söz olur tabii..

kaldıki toprak verildiği yok kimseye. bundan sonra bir rum güney kıbrıs'ı olmayacak, 'kıbrıs devleti' olacak. bu devlette de türkler oldukça iyi haklara sahip olacak yönetimde ve sosyal yaşamda, 74'ten önce hayal edemeyecekleri haklar bunlar. sonuç olarak biz müdahale ettik oraya ve dünya kuzey kıbrıs'ı tanımadı, gücün yok ki ne yapacaksın? amerika mısın ki bütün dünyanın ambargosuna rağmen yaşatabileceksin orayı?

geçen hafta istanbul'da bir devlet hastanesinden öbürüne gezdim durdum, insanlar perişan, yıllarca ırgat gibi çalışıp kazandıkları parayla ödedikleri sigortadan hakları olan ilaçları alamıyor. (ben de bunlardan biriyim mesela) ama gel gör ki 'yüce' devletimizin tanka, topa, kıbrıs'taki devlet memuru arabalarına yatıracak parası var..

gözümüzü açalım arkadaşlar, gerçekler önümüze getirildiği gibi değil. herşeyin bir nedeni var, sorunların 'yeterince' uygun çözümleri var. biz çekiyoruz sıkıntıları bugün, yarın çocuklarımız da çekecek. onlar da kalkıp diyecekler ki "boşver gitsin, atalarımızın kafası basmıyormuş çölü sulamışlar, biz yapmayalım aynısını" diyerek boşverip atacaklar. bizim ameleliğimizi kimse hatırlamayacak. bugün bizim dinyeper'de cesetleri kaybolmuş atalarımızı anlamadığımız gibi..

milliyetçi miyim? evet. haklarımı başkasına yedirir miyim? hayır. ama akıl ve mantık ışığında düşünmeye çalışıyorum eski zamandaki insanların tersine, yaşamın bir kereden fazla olduğunu bilmiyorum ve onu değerlendirebilmek istiyorum. bunu yaparken de sonu olmayan bir uğurda sarfedilen paraların benim cebimden çıkmasını istemiyorum..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

Kıbrıs meselesi konusunda derinlemesine bilgim yok ve tartışmaya dalamıcam ama anlamadığım tek bir nokta var;

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin toprakları Türkiye Cumhuriyetinin toprağı mıdır?. Kuvayi milliye sınırları içerisinde miydi? Türkiye kurulurken Kıbrıs bize mi aitti?

Ayrıca benim anlamadığım şey madem Kıbrıslı Türkler bu kadar rahat neden AB ye girmek istiyorlar?? 200 bin kişiye 160 bin arabası olan kaç tane ülke var dünyada? O arabaları sanayii olmadan nasıl aldıkları konusunda bir fikirleri var mı?

ayrıca Derl burda tartışmaya çalışıyoruz, fikir alışverişi yapıyoruz, eğer söyleyecek bir sözün varsa sebebiyle beraber söyle.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..

[Bu mesaj Rahan tarafından 24 Nisan 2004 04:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

KKTC özgür bir devlettir, TC'nin toprağı değildir. kuva-yı milliye sınırları içerisinde değildir ve 1878 berlin antlaşması ertesinde ingiltere'ye devredilmiştir rusya'ya karşı osmanlı'nın haklarını koruduğu için, (kabaca arnavutluk + makedonya + trakya karşılığında kıbrıs verildi, kimse de sokullu'nun kemiklerinin sızlamasından bahsetmemiştir) kurtuluş savaşı sonrasında da türkiye'nin toprağı değildi ve olmadı da..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

1- prestij (belli olan bir konu zaten)
2- savunma (güney kıyılarının savunulması için önemli bir üs özellikle de yunanistan'a karşı yapılacak bir savaşta, rumlar da bu durumda kktc'ye saldıracaktır muhtemelen)
3- üç beş kasa mandalina[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

Prestijimiz mi kaldı yaw allasen.

Kıbrıs'lı türklerin rumlardan pek korkusu yok herhalde onu geçtim, güney kıyılarının savunulması olayı saçma sapan sloganlardan çok daha önemli.Askerin bu konuda tepki göstermemesi de baya bi ilginç.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Sosyal ağlarda paylaş

heh be nesi önemli?

arkadaşlar gerçek hayat sid meier's civilization değil, gücün yettiğini fethedip habire askeri teknoloji geliştirmekten ibaret değil dünya. türkiye'nin donu yok, neyini savunuyorsun be birader? yarın öbürgün nükleer bomba da yapmaya çalışacak bizimkiler bu zihniyetle, neyi kime karşı savunuyorsun?

türkiye de yunanistan da nato'da, biri örgütteki bütün itibarını sıfırlayıp belki de kendini attırmadan (tüzüğünü tam biliyorum) öbürüne savaş açamaz zaten. bunu avantajına kullanıp dost ol bu adamlarla, iki taraf da silahlandırmayı durdursun. yıl olmuş 2004 sen hala "türk'ün türk'ten başka dostu yok" mentalitesiyle çiziyorsun yolunu. bu yolun sonu atatürk'ün işaret ettiği uygar medeniyet seviyesinin de üstü değil, üçüncü dünya ülkeliğidir. insanlarının donu olmadan atom bombası denemesi yapan pakistan'lıktır, hindistan'lıktır.

türkiye yeterli bir askeri gücü her zaman elinde bulunduracak, ancak kendisini çin'le, amerika'yla rekabet ediyormuş gibi silahlandırmayacaktır. bu da ancak komşularıyla dost olarak mümkün olabilir. dost edinebilmek için de her fırsatı değerlendirmelidir. kendisini bir savunma durumunda destekleyebilecek örgütlere mensup olmalıdır, bu şekilde dost sayısını da arttırmalıdır. türkiye hiçbir zaman bir osmanlı gücüne ulaşamaz bu haliyle, olmayacak rüyalara dalmayalım. kendimizi askeri güç yerine ekonomik güç olarak şekillendirelim, komünizme karşı demokratik dünyanın cephesi durumunda da değiliz. askeri gücümüz de bütün komşularımızla aynı anda savaşıp hepsini birden mağlup edebilecek düzeyde, bu kadarına da gerek yok. dengeli tutar, ekonomimizi de güçlendirirsek 21. yüzyılın güçlenen devletlerinden biri oluruz.

"vatan millet sakarya" dünyasında yaşamıyoruz artık, herkes mantığıyla düşünsün önce, duygularıyla değil. duygularını öne koyanların sonunun eşek cenneti olduğunu tarih gösteriyor bize..

bu sözleri eden de türk bayrağına, diline hayran, (ve düzgün kullanmaya özen gösteren) tarihiyle gurur duyan, babası balkanlar'dan bir türk, annesi ege'den bir türk olan, türklüğüyle övünerek yetişen bir kişidir..

kimileri beğense de, beğenmese de..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

Sam şimdi burda yaptığın çıkarımların sanki istatistiki ve askeri hesaplamaları ispatları falan olması gerekir gibi geliyor. Yani kimin ne askeri var, ne sorunlarımız var, ne yapmamız gerekiyo, olabilecek tehlikeler neler?

Bide insanların ne dediğini ne yaptığını bırakıp direkt konuya odaklansak "türkün türkten başka dostu yoktur" (benim yabancı arkadaşlarım var?? aha bak çökerttim önermeyi)diyenler konuşa dursun biz onlarla uğraşmayalım.

ayrıca vatan millet sakarya hala devam ediyor ama savaşta değiliz ve kurallar farklı, şu anda ne yazıkki (bazıları bizden önce ekonominin içine etmiş) eşşşeekler gibi çalışmamız, üretmemiz, düşünmemiz gerekiyor.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...