karpuz Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Dikkat: Anlatacağım hikaye, arı korkusu ya da alerjisi olanları derinden etkileyebilir. 18 yaşından küçüklere, hamilelere, kalp rahatsızlığı bulunanlara ve yaşlılara tavsiye edilmez. Yaklaşık 2 hafta önce avizemin içindeki bir vızıltıyla başladı tüm korku. "Sinektir nasılsa gider elbet" diye düşünen beni, bir dahaki gün bir sürpriz bekliyordu. Vızıltı sesi artmış, çoğalmıştı. Avizemin içine alttan bakmamla (yarı saydam kendisi), 4-5 tane arının avizemin içinde parti verdiğini fark ettim. "Lan kovan mı yapmışlar avizeye ne yapmışlar?" falan diye sordum kendime ve o kadar arıyı nasıl odadan çıkarabileceğimi düşündüm. Aklıma dahiyane bir fikir geldi elbette. 1000 wattlık elektrik süpürgesinin ucunu, çalışır haldeyken avizeye sokmamla vızıltı sesleri acı bir sessizliğe dönüştü. "Özgürüm artık!" diye düşünmemin ne kadar yanlış olduğunu bir kaç gün sonra fark edecektim... Bir kaç günlük huzurdan sonra tekrar o korkunç ses, kulağıma çalındı.. "VIZZZZZ" Tüylerim diken diken oldu. Pencereleri de panjurları da kapalı bir odaya sahip bir insan olan benim odama bu arı nerden gelmişti şimdi? Onu da elektrik süpürgesiyle aldım. Yaklaşık bir saat sonra, tekrar aynı korkunç ses... Alıyorum alıyorum geliyorlar tekrar, nerden geldikleri belli değil. Derken iki üç gün önceden itibaren, odamda, sağda solda arı ölüleri görmeye başladım. Onları da aynı şekilde elektrik süpürgesiyle alıyorum. Böyle böyle devam ediyor. Arılar geliyor ya da ölüyor, ben ise onları süpürgeyle alıyorum. Ama sonu yok, delirmek üzereyim. Ve tam şu anda avizemin içinde bir tanesi daha vızıldamakta, ve onu da aynı ölümcül son bekliyor... Ya odamın içinde bir yerlerde kovan var, ya bu arılar elektrik süpürgesiyle çekmekle ölmeyip geri geliyorlar. Ama yok, sanmıyorum öyle olduğunu... Odamda çok fazla yemek yiyen, meyve suyu ise ortalama bir insanın 3-4 katı tüketen bir insanım, bu yüzden bir arı için odam oldukça mantıklı bir yuva yeri ama bir arı nereye kovan yapar ki? çıktıkları yeri de göremiyorum, sadece avizemden "vızzzz" sesi geliyor bir anda... Sanki avize, arı yaratıyomuş gibi... Avizemin içinde kovan yok bu arada, baktım... Ne yapcam bilmiyorum, böyle bir sorunla karşılaşıp da çözebilmiş olan var mı ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 birde şöyle düşün amerikada 1 tane bile kovan kalmamış ama senin evinde 1 tane var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Arı beni 3 kez denizin içinde serçe parmağımdan soktu ben sevmiyorum arıları :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeL Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 you kids and your drugs !!1 azalt biraz azalt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PATA Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Raincloud said: Arı beni 3 kez denizin içinde serçe parmağımdan soktu ben sevmiyorum arıları :( AHaha azimli hayvanmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Raincloud said: Arı beni 3 kez denizin içinde serçe parmağımdan soktu ben sevmiyorum arıları :(kumsalda üstüne basmıştımda ısırmıştı ama denizin içinde nasıl oldu yaw :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Valla al bi tane raid, bütün camları kapa, kapıdan içeri doğru odaya bütün tüpü boşalt, kapıyı kapat 1-2 saat beklesin o zehir. sonra gir odaya aç camları havalansın bi. varsa türedikleri bi yer gebert hepsini. ya da git profesyonel yardım al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 cado said: Raincloud said: Arı beni 3 kez denizin içinde serçe parmağımdan soktu ben sevmiyorum arıları :(kumsalda üstüne basmıştımda ısırmıştı ama denizin içinde nasıl oldu yaw :D Birinde 3 yaşındaydım bilmiyorum ayrıntıları Bi seferinde denizde ölmüş gibi sürükleniyodu elimle uzaklaştırım derken soktu Bi kere de aynen ölmekte olan arının üstüne fırlatıldım o şekilde soktu:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 süpürgenin içine açıp baksana belki kovan ordadır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 abi sende de hiç ticari zeka yok. etinden sütünden olmasa da balından yararlan arıların. arı gibi bi hayvan gelmiş evine kovan kurmuş sen nası öldürürüm diye soruyosun. ayıp yani:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 çakmak+deodorant=epicwin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Angelotti said: çakmak+deodorant=epicwin Reduce the whole world to smoldering ashes diyosun öyle mi? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Ayak altından ya da dilden sokması çok feci arının. Vaktiyle üstüne basıp balon gibi olmuştu ayağım. Kötü ya. bi de haşır haşır kaşınıyor kaşı kaşı of. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 arkadaşım valla dikkat et.arılar cinsine göre değişir.yani bal arısıysa zannetmiyorum senin odana yuva yapmaz.dediğin gibi sürekli odanda takılıyolarsa mutlaka yuvası vardır onun.eğer odana yuva yapmışlarsa bal arısı değildir ve kork derim.çünkü yuvalarının etrafında olan herşeye saldırıolar.birkaç tanesi sokarsa pek bişi olmayabilir(şişer,kaşınır vs)fakat 5 den fazlası sokarsa hastenelik olabilirsin.bide nasıl görünüşü netten araştır bak.hafife alma bence.odanı iicene araştır.yuvayı bulsan bile nasıl yoketmeyi düşünüyosun X( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 direk avizenin içinde görüyosan şayet şöle bişi olabilir,avizenin tavana bağlı olan ucunda ara varsa tavan arasına yapmış olabilirler yuva,direk o aradanda çıkıp avizeye dalıyolardır .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Uçanı-Kaçanı Kapan gibi gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Abi yok avize'ye ışık olduğu için giriyolar. Ama bugün bir tanesini, kütüphanemdeki kitapların arasından içeri girerken gördüm. Acaba orada kovan mı var? bakasım var ama çekiniyorum bir yandan... Kıl bir durum... O kapı altından raid sıkmak mantıklı olabilir evet... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Arı ve bilimum böcekler hayatımda en nefret ettiğim şeyler .arının olduğu yerde duramam =( hiç ısırılmadım ama korkum var valla bi gece rüyamda boynumdan ısırıodu bi tanesi ölcem die panik fln yapıodm çok korkunç ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 ghost busters ı çağır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 şu mor ışık denen hede var. o kesin çözüm, sineklere de aynı şekilde. gerizekalı uçan hede direkt olarak içine giriyor ve gg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 bi konuşmayı dene belki giderler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Arı sokmasına en güzeli toprakla ovalamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Raid fln yalan. Güçlü birşey kullan. İlaçlama firmalarından yada bazı nalburlardan bulabileceğin toz ilaçlar var, suyla karıştırıp odayı ilaçladığın sonra iki gün içeriye girmemen gereken. Seni bile indirir yani bırak arıyı böceği. Ben bir türlü baş edemediğim "toz böceği" sorunumu onla çözmüştüm. Sonrada önemli olan kaynağı bulmak tabii. Dolapları, yatağı çek. Kitapların arasına şöyle bir bak. Ufak yuvalar olabiliyor. Kaynağı bulmazsan gene zor. Kaynakla kastım sadece yuva değil içeri girdikleri noktada olabilir. Mesela bizim yazlıkta yağmurluğun iç kısmına yapmışlardı yuva, üç gün aradık bulamamıştık nereden geliyorlar diye. Yani mümkünse aç pencereyi bakın bir binanın dış duvarına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 aAAAAAAAaaAAAA I'm covered in bees! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar