Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

abooo!!!! teknolojiye bak!!!!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
abi gayet gerçekçi, yani tam adını koyamadığım bişeyler var tabii ama, sanki makyajı fazla kaçmış hollywood ünlüsü gibi duruyo. ya da tam tersi şekilde, kötü bi olay sonra makyajsız demeç veren türk ünlüsüne benziyo kız. ama gerçekçi.
Mesaj tarihi:
abi hani kötü tarafını söylemek gibi olmasın oldukça gerçekçi hakikatende ama mesela image metrics in açılışındaki videoya bakın, kadının dudağı animasyonunkinden daha geniş mesela, ve yanaklarıda daha dolgun olmalıymış. bunun bi sonraki adımı dokular ve gölgeleri mümkün olduğunca geliştirmek, makyajlı gibi görünmesinin sebebi de bu, gözün altındaki morluklar yok mesela, normalde kadının dudağı gayet rujsuz ve parlatıcısız olsa da animasyonda öyle görünmüyor. kaş yapısı tamamen farklı ona hiç değinmiyorum bile. yani aslında anladığım kadarıyla ohalık durum gerçekçi olması değil, bunu yaparken geçmişe nazaran daha ekonomik(genel anlamda) bi yöntem kullanmaları ve üstünde daha çok oynamaya izin vermesi, motion capture la çekilen animasyonlar için oldukça kullanışlı olucaktır sanırım.
Mesaj tarihi:
hadi image metrics olayını anladık diyelim de,
http://www.image-metrics.com/videos/331
bu videodaki emily'i cgi olarak modellemek tam oha'lık bir olay.
image metrics'te anladığım, cgi yaratılmış bir karakterin mimiklerini felan aktörün mimiklerine göre ayarlıyorlar. tamam aferin güzelmiş.
ama esas olay cgi karakterin kalitesinde bitiyor anladığım kadarıyla ki bu videodaki emily'i nasıl yapmışlar hayret ettim.
Mesaj tarihi:
oha, yuh harbiden. uncanny valley'i aşmışlar gibi gerçekten de. :)

yok zaten dikkatli seyredince belli oluyor ama onun dışında cidden gerçek gibi.
Mesaj tarihi:
adamlar 2020'ye kadar zaman vermiş işte zaten, 12 yıla onlar da anlaşılmaz herhalde. 1996'tan bugüne ne kadar değiştiği düşünülürse hak verdim şahsen.
Mesaj tarihi:
e onun adına motion capture zaten..

diğer video2yu izledim, baya temiz arkarıyomuş cidden, ama emily'i icin cok öle diyemiycem.

tabi animasyon gerceği aktarmakla bitmiyor ne mulutki.
Mesaj tarihi:
işte 2020de bu derecede grafiklere sahip olduktan sonra 2050 falanda 24h/d mmorpg takılırız, bildiğin matrix işte.. sonra yakay zekada gelişir onlar bizi tıkar içine falan filan.. ben inanıyom buna
Mesaj tarihi:
yalnız var ya, online oyun oynarken webcam'e çekilen yüzümüzü oyundaki avatara gerçek zamanlı böyle yansıtsa mükemmel olur diye düşünmeden edemedim demin. :)

gösterdiğim kişilerden birisi ana sayfadaki videoda gerçek olanı sahte sandı ben söyleyene kadar, biraz uzaktan bakıyordu gerçi :p
Mesaj tarihi:
Sam said:
yalnız var ya, online oyun oynarken webcam'e çekilen yüzümüzü oyundaki avatara gerçek zamanlı böyle yansıtsa mükemmel olur diye düşünmeden edemedim demin. :)

aklıma nedense direk wow da küfreden türkler geldi..aslında çok güzel bir fikir ama aklıma ilk o geldi..of
Mesaj tarihi:
razzRaziel said:
işte 2020de bu derecede grafiklere sahip olduktan sonra 2050 falanda 24h/d mmorpg takılırız, bildiğin matrix işte.. sonra yakay zekada gelişir onlar bizi tıkar içine falan filan.. ben inanıyom buna
  • Yeni Oluştur...