GEd Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Rock said: @Zlaneth Yine kendini aşmaya başladın. Burada kimsenin Atatürk'e hakaret ettiği yok. Ama sen sanki biz "Atatük beceriksiz adamın tekiydi, o yüden buralara geldik" demişiz gibi yorum yapıyorsun. Atatürk kendi zamanında savaş döneminin koşullarına göre doğru davranıp Türkiye'yi düze çıakrdı. Savaş bittikten sonra verdiği ekonomik ve siyasi kararlar doğru muydu bilemem. Bunun kararını ancak tarihi bizden istediğin gibi geniş düşünerek inceleyerek kararverebiliriz. Yukarda yaptığın gibi resmi tarihi ezbere okumak geniş düşünmek olmuyor. Bilemezmiş, tarihi araştırmak gerekliymiş,düşünerek inceleyerek karar vermek gerekliymiş. Saçmalıyım ama entel gibi görünsün saçmalığım diyorsun. Bunlarla uğraşıcağına azıcık araştırda bugunki yapılan adımlar doğrumu onları takip et, o zaman belki geçmişteki adımların ne derecede neye etki ettiğini anlarsın. Laf salatalığı yapmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 sir said: ...Atatürk herşeyi çok güzel hesapladıysa bugün niye avrupanın en fakir ülkesiyiz, niye chp hiçbi seçimi kazanamıyo, niye demokrasi yerleşmedi ülkeye? Atatürk'ün ekonomik ve siyasi kararlarını söylersiniz, tartışırsınız, ölümünden 70 yıl sonraki ekonomi için? Ulan son 70 yıldaki başbakanları, hükümetleri sorgulasanıza ondan önce bir kere biz neden bugün bu haldeyiz diye? Evet Atatürkte bir insandı ve hataları olmuştur ama bugünün ekonomisi içinde 70 yılı pas geçip onu işaret etmek... Yuh diyorum bu kadarınada. Gözünüz dönmüş sizin, Atatürk'e bir noktadan nasıl laf sokarız diye artık saçma sapan şeyleri işaret ediyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Bir de Şener Eruygur'un başına gelen talihsiz olayla ilgili bir topic nasıl 2 dak. da Atatürk'ün -en iyi deyimiyle- eleştirildiği!? bir tartışma haline geldi?... İlginç!... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Zlaneth said: Telekom satıldı iyi oldu hizmet kalitesi yükseldi oh ne güzel diyemezsin, ha yok dersen Atatürk'e sahip çıkamazsın. Hem Atatürk'çüyüm hem tayyipçiyim, bazen baykalcıyım, bi gıdım muhsinciyim, ağarıda severim doğununda şusunu severim. Senin yaptığını Ahmet Hakan çok güzel yapıyor, onun gibi olursun, sonra ben şöyle düşünemez miyim aaa diyemezsin. Ya Atatürkçüsündür ya da değilsindir. Ben tayyipin doğrusunu savunuyorum ama adamlarından biri "ne mutlu Türk'üm diyene ne demek, ne mutlu müslümanım yazsanıza" lafını kabul etmiyorum diyemezsin. buradan geldi. Atatürk'ü kendi tekeline almaya çalışan garip çarpık bi ideolojiden geldi. Vazgeçin artık Atatürk'ü kendi siyasetinize alet etmekten. Bırakın ilkeleri yaşasın, şahsı siyaset üstü kalsın. Biri dini alet eder, diğeri de Atatürk'ü. Ne karaktersiz bi siyaset anlayışı hakim bu ülkeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Bu arada geçmiş olsun, acil şifalar diliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 sir said: ...Atatürk herşeyi çok güzel hesapladıysa bugün niye avrupanın en fakir ülkesiyiz, niye chp hiçbi seçimi kazanamıyo, niye demokrasi yerleşmedi ülkeye? ama yok Atatürkçüler 100% doğru şeyi yaptılar her zaman ve her yerde, suçlu diğerleri. Bu yazıdan, Rock said: "Atatük beceriksiz adamın tekiydi, o yüden buralara geldik" bunu anladıysan, sana söylene bilecek fazla bir şey kalmamıştır. Ne söylesek boş. said: Bilemezmiş, tarihi araştırmak gerekliymiş,düşünerek inceleyerek karar vermek gerekliymiş. Senden zaten bukadarını beklemiyorum. Hiç bir şeyi okumadan ortaya atlıyorsun. Web browerının aramasında "Atatürk" yazsan dahi bu konuyu kimin buraya taşıdığını görürsün. Ama dediğim gibi bu fanatik bakış açınız yüzünden bukadarını dahi beklemiyorum. O yüzden benim yazılarıma boşuna yorum yazmaya kasma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 sir said: ...Atatürk herşeyi çok güzel hesapladıysa bugün niye avrupanın en fakir ülkesiyiz. Rock said: Bu yazıdan, "Atatük beceriksiz adamın tekiydi, o yüden buralara geldik" bunu anladıysan, sana söylene bilecek fazla bir şey kalmamıştır. Ne söylesek boş. Bakar kör müsün yoksa anlayamıyor musun? Adam Atatürk her şeyi çok güzel hesapladıysa neden bu kadar fakiriz demek ki hesaplayamamış demekki beceriksizmiş o yuzden buralara geldik fakiriz demeye getirmemiş mi şimdi? Ben hakkaten yanlış mı algılıyorum adam direk Atatürk beceriksizdi o yüzden fakiriz demeye getirmemiş mi lafı? Hayır kıt mısın deyince de hemen şikayet butonuna basıyorsunuz da şu cümlelerden boş kağıda çıkış alıp 2 3 gün oku bari yav. İlk bakışta yetmiyor demek ki zaman lazım biraz. Ondan sonra da hakaret etti diyosunuz, hakaret değilki gerçekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Rock said: said: Bilemezmiş, tarihi araştırmak gerekliymiş,düşünerek inceleyerek karar vermek gerekliymiş. Senden zaten bukadarını beklemiyorum. Hiç bir şeyi okumadan ortaya atlıyorsun. Web browerının aramasında "Atatürk" yazsan dahi bu konuyu kimin buraya taşıdığını görürsün. Ama dediğim gibi bu fanatik bakış açınız yüzünden bukadarını dahi beklemiyorum. O yüzden benim yazılarıma boşuna yorum yazmaya kasma. Fanatiklik sizin kanınıza işlemiş, ben hiçbir forum ortamında veya dışarıda ağzıma ne atatürk ne hz. muhammet ne de bunlara benzer herhangi bir başka kalıplaşmış kişileri/olayları/lafları almamış bir insanım, ne amaçla yazdığını görebilecek kadar da gözüm açık,burdaki tiksintim insan evladı gibi gerçekten ne düşündüğünüzü söylememenizdir, laf ebeliğine başvurmanızdır. Kimlerin fanatik olduğunu yazılanlardan her zaman görüyoruz zaten.Ülkeyi soyarsa benim adamım soyar zihniyetindeki insanların üstü kapalı saçma yazılarına tahammül göstermek zorunda da değilim burda.Açık açık yaz arkadaşım birşey ima etme, sizlerin imalarınızı okumaktan tiksinti geldi bana çünkü.Birşey düşünüyorsan lafı kıvırmazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Sen düz mantık kullanıyorsun. Bununla her çıkardığın sonuç doğru yada mantıklı olamaz. Örnek olarak; Dost iyidir, Dost acı söyler, Biber de acıdır, ozaman biber iyidir. Yerin kulağı vardı, bizim de kulağımız var, ozaman biz yeriz. Galatasaray süper kupayı aldı, Fener Galatasaray'ı yendi, demekki Fener avrupa'nın en büyüğü. Sen de bu durumda sir'ün yazısı üzerine aynene şu sonucu çıkarıyorsun. Bu ülkeyi Atatürk kurdu, ekonomiyi de Atatürk kurdu, biz şuan fakiriz, o zaman Atatürk beceriksiz bir adamdı. Buradan görünen mantğın bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Atatürk 4-4 lükmüydü ? Hayır , bu nedemek bazı hataları var demek. Kim 4-4 lük olabilir ? Hiçkimse. Bu nedemek ? herkez eleştirilebilir demek. Kısaca Atatürk eleştirilebilir , ama Atatürk eleştirilince burdaki bazı kişiler Atatürke hakaret ediyorsun vs. der. Atatürkü eleştirmek yasaksa veya başka birşeyse ok. Ama öyle birşey olduğunu bilmiyorum. Eleştirilirken bir saygısızlık da edilmemiş , peki bu cıngarın nedeni nedir ? Ordan biri de eleştiri yüzünden Atatürke nerden laf soksam diye uğraşıyorsunuz gibi birşey demiş. Sen bunun sebebini bilmiyormusun ? Anlatayım. Her olayda , her muhalefette birileri Atatürkü devamlı gözüne sokarak kendi siyasi görüşü veya çıkarları için ağzına alıp konuşursa , karşısındaki insanda savunduğu kişinin 4-4 lük olmadığını , onunda hataları olduğunu söyler. Atatürk hepimiz gibi bir insandı bunu unutmayın. Sonra tartışın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Rock said: Bu ülkeyi Atatürk kurdu, ekonomiyi de Atatürk kurdu, biz şuan fakiriz, o zaman Atatürk beceriksiz bir adamdı. Buradan görünen mantğın bu. Güzel bak oturup okuyunca falan oluyor, da bu söylediğin mantığı ben kurmadım sir efendi kurup bana sordu, bende o mantığına cevaben yazdım bir şeyler. Ama iyisin yani inanıyorum olucak. Zaman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 kemalizm dogma içermez o yüzden ülkenin temelleri çok sağlam düşünmeyin diyen adamın amacı farklıdır.şener eruygur da umarım iyileşir ve yargıdan geçerek sonucunu görürüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 beyindir kanar, sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 zlaneth, olaylara tek taraflı baktığın sürece anlayamayacaksın. senin en başta argümanın "Atatürk herşeyi doğru hesaplamış, herşeyi doğru yapmış" idi. ben de dedim ki, Atatürk herşeyi doğru hesaplamış olsaydı, bu ülke bu halde olmazdı. zaten dünya tarihinde herşeyi doğru hesaplayan, o yüzden de yıllardır aynı sistemi sürdürebilen bi devlet yok, bikaç ıvır zıvır diktatörlüğü saymazsan. ha bu dediklerim Atatürk'ün benzersiz bir bağımsızlık mücadelesi verdiği, sayesinde saltanatın kaldırılıp cumhuriyetin getirildiği, ülkenin modernleşmesinin önünün açıldığı gerçeğini değiştirmez. benim ona olan saygımı da azaltmaz. sadece senin argümanının epeyce yanlış olduğunu söylemeye çalışıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Peki abi öyle olsun ben tek taraflı baktım o yüzden tek taraflı düşündüm ve bunun sonucu olarakta tek taraflı yazdım. Bittim pes tamam, kazı öyle bir döndürüyorsunuzki benim başım döndü artık. Haklısınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Atatürk yönetmedi yönetmiyor nerdeyse 60 yıldır ülkeyi. İslamın halini düşünürsek şu an o zaman diyecek çok daha fazla yorum olur unutmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 70 yildir, ayrica ulkenin bugnku halini ataturke yikmak baya abes bi olay, hani dersinki zamaninda sunlari yanlis yapmis, tamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Konuşun tartışın, ama biri bana bir mesaj - başlık göstersin. X kişisi Y'ye evet haklısın dediği. Bu forumda X ile Y sağı solu gözü kapalı tuttuğu sürece konuşmaların anlamı yok. Bu işin ortasını gören çok az kişi var. Kimse 4-4' lük değildir ne yazık ki. Atatürk hata yapmamış mı ? İlla ki yapmıştır. Bunu söylemek beni Atatürk düşmanı yapıyorsa, buyrun vurun yani. Fakat benim düşüncem, burada Atatürk' ü savunanlar Atatürk' ü savunmak için savunmuyorlar. Tayyip ve crew üne ayar olsun diye savunuyorlar. İçinizden gelerek savunmuyorsanız, hiç ellemeyin be. Atam' ın kemikleri sızlar yemin ederim. Bazı şeylere değer gösterin, kıymetini bilin. Şurda tayyipe soktuğunuz lafların %110 u boşa yani. Düşüncelerinizi paylaşında, hakarete dönüştürmeyin. Ufacık bir mantık aşılamadı mı okuduğunuz Nutuk' lar? Zannetmiyorum, körü körüne savunduğunuz Atatürk' ün bu konuşmalarını isteyeceğini. Ama ne yazık ki, hiç bir mesaj burda birinin hatasını kabul ettirmek için yeterli değil. Ben sadece durun diyorum, çirkinleşiyor, anlamsızlaşıyor. Kahvede ülke kurtarma harekatından farkı yok yaptığınızın. Birbirinizin kalbini kırmaktan başka birşey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 her yazıyı uzun uzadıya okumadım ancak Atatürk'ün ekonomi adamı olmadığı söylenmiş. Buna söyleyecek bir çift lafım var. Bi kere Mustafa Kemal Atatürk, tarihte hem siyasette hem ekonomide başarılı olan çok az insanın arasındadır ki, diğerlerinin koşulları Atatürk'ünki kadar zor değildir. Mustafa Kemal ekonomide başarılı olmuştur ve onun politikası devam ettirilseydi şu anda da çok iyi durumda olurduk diye düşünüyorum. Türkiye kendine yeten 7 ülkeden biriydi zamanında. edit: forumda ya pasalardansındır ya tayyiptensindir tarafsız olamazsın denmiş. Bu forumda yeni sayılırım ve gördüğüm o ki bu söylenen doğru. Tarafsızca fikirlerini söyleyen insanlar var ki tayyip taraftarı olmakla suçlanıyorlar. İnsanlar neden her iki tarafı eleştiremesin, neden iki taraftaki yanlışları gösteremesin ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Bu arada Şener Eruygur tekrar yoğun bakımda Doktoru, emekli Orgeneral'in sağlık durumu hakkında açıklama yaptı 17.09.2008 18:11 Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un tedavisinin daha rahat yapılması amacıyla yoğun bakıma alınarak uyutulduğunu bildirdi. Prof. Dr. Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boynundaki kırığı sabitlemek için kullanılan boyunluğun Eruygur'u rahatsız ettiğini, bu nedenle hastanın elini sürekli boyunluğa götürdüğünü söyledi. Boynunun sabit kalması, kıpırdamaması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Mutlu, ''Hastayı, hareketsiz kalmasını sağlamak ve kontrolünü daha rahat yapabilmek amacıyla yoğun bakıma alıp uyuttuk'' dedi. Prof. Dr. Mutlu, emekli Orgeneral Eruygur'un beyininin sol tarafında 3 santimetre, sağ tarafında ise daha küçük bir bölgede kanama olduğunu, yoğun bakımda bulunduğu süre içinde çekilecek filmlerle kanamanın seyrinin izleneceğini kaydetti. ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulan emekli Orgeneral Şener Eruygur, hipertansiyon nedeniyle düşmesi sonucu KOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılmıştı. Kaynak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Çok üzücü, Bone'un dediği gibi iyileşmesi zor galiba :( , umarım bir an önce sağlığına kavuşur. Kendisine ve ailesine güç ve huzur diliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 12 Eylül demeyin bana kenan evren resim yaparken.Onu neden almıyorlar içeri,alamazlar çünkü kenan evren babası özal anası bu fetoş ekolünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 12eylul,cuval adventures sonra bu olaylar falan hep kurmaca ya halka gosterilmek istenen gosteriliyor.yazmayacagım bu konuda pek biseyde ben baydım yıllardır hep aynı hikaye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 bilere içerde düşürmesinler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Horizon said: Ordan biri de eleştiri yüzünden Atatürke nerden laf soksam diye uğraşıyorsunuz gibi birşey demiş. Sen bunun sebebini bilmiyormusun ? Anlatayım. Ordan birisi sanırım benim? sir said: ...Atatürk herşeyi çok güzel hesapladıysa bugün niye avrupanın en fakir ülkesiyiz, niye chp hiçbi seçimi kazanamıyo, niye demokrasi yerleşmedi ülkeye? Sir bariz gidip yukardaki sözü yazmış mı? Evet... Bu cümlenin anlamını her Türkçe konuşan kişi anlayabilir mi? Evet... Horizon said: Her olayda ,her muhalefette birileri Atatürkü devamlı gözüne sokarak kendi siyasi görüşü veya çıkarları için ağzına alıp konuşursa , karşısındaki insanda savunduğu kişinin 4-4 lük olmadığını , onunda hataları olduğunu söyler Bunun için ("Muhalefet sürekli onu kullandığından illa Atatürk'ünde hataları vardır, bunu belli etmeliyim, göstermeliyim onlara!" aşkı için) 70 yılın hükümetlerini yok sayıp bgünkü fakirliğimizi Atatürk'ün ekonomi anlayışına laf ederek açıklamak saçma ve zorlama mıdır? Evet... Birbirinizin avukatımısınız? Evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar