Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bekarlar için Mutfak Tarifleri


Nomak

Öne çıkan mesajlar

Evet beyler bekarlar ve mutfakta yemek yapmayı seven arkadaşlarımızı bu başlık altına ciddi bir şekilde bekliyorum.

Basit yemek tariflerni güzel ekler ile pişirenler yada ciddi yemek tariflerini mutfağınızda hayata geçiriyorsanız.Sırlarınızı bizim ve benim ile paylaşmanın tam sırası.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evvet arkadaşlar başlıyorum =)

Hafif saç kebabımsı ama daha çok domatesli kuzu kavurmaya benzeyen yemek.

-1 orta boy domates, 3 tane sivri biber (acı veya değil tercih sizin)- 1 küçük soğan- sıvı yağ- 500 gr az yağlı kuzu kuşbaşı-
tuz-karabiber-kekik-pulbiber.
Rendelenmiş kaşar peynir(kaşarla normal saç kebabı guzel oluyor ama bu yemekte hiç denemedim tercih size kalmış:)

1. adım - Kullanacağımız tencereye sıvı yağ konulur ama az miktarda ve küçük küçük dogradığımız soğan ile biber 3 5 dakika kavrulur fakat kısık veya orta ateşte olması tercihimizdir yoksa feci kavrulurlar =)

2. adım- kuşbaşı eti daha da küçülterek doğrarız ve tencereye koyup 2 3 dakika pişiririz arada sırada karıştırarak.
Sonra da sırasıyla arzu edilen miktarda karabiber-kimyon-pulbiber eklenir. Tuz hemen konulursa etler sert olur o yuzden daha sonra =)

3. adım- Etler hafif renk degisitirip sulanmaya baslayana kadar arada sırada karıstırarak pişiririz. Kısık veya orta ateş pls. Daha sonra da küçük doğradığımız domatesi ekleriz ve 2 3 dakıka arada sırada karıstırırız.

4. Adım- tuz ekleriz ve yemek suyunu oldukça fakat tamamen değil çekene kadar kısık ateşte pişririz =)

Sonra altını kısarız üzerine kaşar rendeleriz(tercihen)acayip güzel bişey olur kendisi şu anda yaptım yiyorum foto makinem veya telefonum olmadıgı için kameralı fotorafını koyamıyorum bunun için özür dilerim=)

Afiet bal şeker olsun:P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pilav:S


1 kase pirince aynı kase ile 2 ölçek su ile yapılır. malzemeler de şehriye pirinç su margarin bi de tuz işte.

Margarin tencereye atılır ve şehriyeler eklenir. Şehriyeler pembeleşince su konur. Su kaynayınca Pirinç eklenir Ve suyunu çekene kadar pişirmeye bırakılır. Suyu çekince altı kapatılır ve tencere kapak arasına bi bez serilerek dinlendirilir biraz ve sonra da yenir mis gibi:)

Not: ufak tefek eksik yerler olabilir eğer warsa düzelticem mrk etmeyin:)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

(bu biraz pahalı olabilir)
bonfile al
süte yatır önceden 4-5 saat kadar dursun
sonrasında patates haşla
bide git hazır beşemel sos al yapmakla uğraşılmaz
fırın'ı yak tabi öncesinde
koy tavaya etleri haşlanmış patatesleri ve artık daha ne koymak istiyosan üstüne beşemel sosu dök birazda kaşar rendele ver fırına 250 derecede 25 30 dk kadar dursun hatta okadar bile değil 20 dk yeter sanırım
çıkar fırından
afiyet ol.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
hazır köfte tarzı şeyler baya kullanışlı hemen pişiyo yiyosun. bide tavuk yemeği gibi bişi yapıyorum ben bazen.
tencere suyla doldurulur, içine tavuk atılır(ben but atıyorum bi kaç tane). soğan domates patates falan tarzı evde artık ne varsa büyükçene doğranıp suya atılır yine. ama sanırım önce sebzeleri atmak daha iyi oluyo çünkü tavuk hemen pişiyo. piştikten sonra tavuklar yenir. kalanıda çorba gibi oluyo ben limon sıkıp içiyorum onuda hehe.
(baharat falanda atınca fena olmuyo)
sonra klasik tavada balık yapıyorum bazen. ama her yere yağ sıçrıyo böle sonra temizlemek gerekiyo :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu kare, dilimlenmiş tost ekmeklerinden alınır.

Hafif zeytin yağı damlatılır, yayılır 3-4 dilim ekmeğe.

1 domates alınır. ikiye ayrılır ve rendelenir. Bu rendelenmiş domatese 1 yemek kaşığı salça ilave edilir karıştırılır. Bu karışım ekmeklerin üzerine sürülür. (Not bu kısımda domates rendesi işi kasarsa 1) direkt salçada sürebilirsiniz ekmeklere. Ama az sürün. Yada 2) Bir dilim domates konabilir)

Birer dilim kaşar konur ekmeklere.

Üstüne sucuk-sosis-mantar-biber fln ne isterseniz onu koyun.

Fırınlayın, üstteki malzeme (mesela sucuk koyduysanız sucuk) pişinceye kadar fırında 180 derece. (6-8 dakika alır).

Böylece kıytırık bir pizza üretmiş oluyoruz.
Tadı güzeldir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

üsttekine benzer bir şey:

malzemeler:

1. normal ekmek dilimlerini büyükseler 3e 4e, küçük iseler 2 ye bölüyoruz ( kanepe büyüklüğünde olacaklar, ama daha büyük te olabilirler, çok önemli değil)

2. taze ya da eski kaşar peyniri. (ben çoğunlukla şok marka taze kaşar kullanıyorum, evde eski kaşar varsa ondan da koyuyorum)

3.sucuk (polonez açık ya da kapalı tercih ediyorum)

4. az domates, az yeşil biber

yapılışı:

minik ekmeklerin üzerine dilimlenmiş kaşar peynirleri, onun üzerine de sucukları koyuyoruz. ekmeğin üzerinde kalan boş yerlere (boş yer kalmadıysa, peynir ya da sucukların üzerine de olur) çok minik domates ve biber parçaları koyuyoruz.
fırının ızgara bölümünü açıyoruz, ve ısıya dayanıklı bir kaba koyduğumuz ekmeklerimizi, fırının içine, ızgaradan uzakça bir yere koyuyoruz. (ızgaraya çok yakın koyarsak, sucuklar pişmeden ekmekler yanar), 7-8 dak. da sucuklu ekmekleriniz hazır olacaktır, siz gene de arada kontrol edin, hatta eğer isterseniz 4-5 dak. sonra sucukları ters çevirebilirsiniz. (sucukları çok kalın doğramadıysanız, bu işleme gerek kalmıyor.)

not: domates ve biberi çok az kullandığımız için, geri kalanlarıyla salata yapabiliriz.

bölle peynirler eriyor, sucuğun suları peynirle karışıyor, o azcık biber, ve domates te lezzete lezzet katıyor, nefis bişi oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

domates-biber soslu makarna:

malzemeler:

1. 1 paket makarna, (1/2 paket te olabilir, o durumda aşağıdaki malzemeler yarıya indirilebilir)
2. 6-7 yeşil biber, yoksa 3-4 adet çarliston biber
3. 2 orta boy domates
4. biber ve domatesi kızartmak için 1,5-2 yemek kaşığı civarında ayçiçek yağı
5. tuz, istenilen miktarlarda kırmızı ve kara biber

makarna , kaynamakta olan, içine biraz tuz ve az yağ konulmuş suyun içine atılır. tencere en azından orta boy olmalı, ve neredeyse tencereyi dolduracak kadar su konulmalıdır. Ema'nın her zaman söylediği biçimde tencerenin kapağı yarı açık bırakılmalı, ve makarnalar isteğe göre 10-12 dak, kaynatılmalı, işlem boyunca kaynama hiç durmamalı, kaynamanın durduğu fark edilirse ısı yükseltilmelidir.

diğer tarafta kızdırılmış yağın içine, salataya doğrar gibi (ya da daha küçük) minik minik doğranmış biberler atılır, ve devamlı karışrırılarak kızartılır. biberlerin kızardığından emin olunduğunda, kabukları soyulmuş ve salataya göre çok daha minik minnoş doğranmış domatesler, biberlerin üstüne boca edilir. (isteğe göre bu aşamada, ezilmiş ya da küçümen doğranmış sarımsak ta karışıma eklenebilir), sooracıma, domatesler iicene pişene kadar bu karışım pişirilir. tabi karabiber, kırmızı biber, tuz da ekliyoruz karışımın içine.

derkene makarna da pişmiş olacağından, ateşten alınır, üstüne soğuk su konup, hoopp süzgeçten boca edilir, böylelikle elimizde kalan susuz makarnaya, karışımımız eklenir. (bu karışımı çok yağlı yapmamayı becerdi isek, makarnamıza biraz da tereyağı eklenebilinür).

öffff böölede hepsi iicene biribiriylen karıştırılıp, halvet edilir, bi güzel yenir, acaip yenir, karnınız şişse de gene de yenir, mükemmeldir yani. (hemen gidip bişiler yemem lazım geldiini fark etmiş bulunuyorum. :)) affiyed ossuunnn!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...