Nomak Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Evet beyler bekarlar ve mutfakta yemek yapmayı seven arkadaşlarımızı bu başlık altına ciddi bir şekilde bekliyorum. Basit yemek tariflerni güzel ekler ile pişirenler yada ciddi yemek tariflerini mutfağınızda hayata geçiriyorsanız.Sırlarınızı bizim ve benim ile paylaşmanın tam sırası.
Maedhros Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 acıktım :/ bugün llamanın mantarlı tariflerine özenip mantar falan almıştım ama fırsat olmadı yapmaya. yapıcam yarın güzel tarifleri bende bekliorum.
Fly Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 vaktim var diyorsan herşeyi yaparsın aslında, bekar diye küçümsemene gerek yok kendini. (reklam : http://forum.paticik.com/read.php?25,3454818#msg-3454818) :p
Raincloud Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Evvet arkadaşlar başlıyorum =) Hafif saç kebabımsı ama daha çok domatesli kuzu kavurmaya benzeyen yemek. -1 orta boy domates, 3 tane sivri biber (acı veya değil tercih sizin)- 1 küçük soğan- sıvı yağ- 500 gr az yağlı kuzu kuşbaşı- tuz-karabiber-kekik-pulbiber. Rendelenmiş kaşar peynir(kaşarla normal saç kebabı guzel oluyor ama bu yemekte hiç denemedim tercih size kalmış:) 1. adım - Kullanacağımız tencereye sıvı yağ konulur ama az miktarda ve küçük küçük dogradığımız soğan ile biber 3 5 dakika kavrulur fakat kısık veya orta ateşte olması tercihimizdir yoksa feci kavrulurlar =) 2. adım- kuşbaşı eti daha da küçülterek doğrarız ve tencereye koyup 2 3 dakika pişiririz arada sırada karıştırarak. Sonra da sırasıyla arzu edilen miktarda karabiber-kimyon-pulbiber eklenir. Tuz hemen konulursa etler sert olur o yuzden daha sonra =) 3. adım- Etler hafif renk degisitirip sulanmaya baslayana kadar arada sırada karıstırarak pişiririz. Kısık veya orta ateş pls. Daha sonra da küçük doğradığımız domatesi ekleriz ve 2 3 dakıka arada sırada karıstırırız. 4. Adım- tuz ekleriz ve yemek suyunu oldukça fakat tamamen değil çekene kadar kısık ateşte pişririz =) Sonra altını kısarız üzerine kaşar rendeleriz(tercihen)acayip güzel bişey olur kendisi şu anda yaptım yiyorum foto makinem veya telefonum olmadıgı için kameralı fotorafını koyamıyorum bunun için özür dilerim=) Afiet bal şeker olsun:P
Nomak Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 sağolasın dostum : ) Evet beyler soslu makarna, pilav.Herşeye kapımız açık :) Ek olarak nerede bu bayanlar ?
Raincloud Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Pilav:S 1 kase pirince aynı kase ile 2 ölçek su ile yapılır. malzemeler de şehriye pirinç su margarin bi de tuz işte. Margarin tencereye atılır ve şehriyeler eklenir. Şehriyeler pembeleşince su konur. Su kaynayınca Pirinç eklenir Ve suyunu çekene kadar pişirmeye bırakılır. Suyu çekince altı kapatılır ve tencere kapak arasına bi bez serilerek dinlendirilir biraz ve sonra da yenir mis gibi:) Not: ufak tefek eksik yerler olabilir eğer warsa düzelticem mrk etmeyin:)
aquila Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 mutafak tarifi ne ya bekarin mutfagi L seklinde olmali musluk bulasik makinesinin yaninda firinla buz dolabi uzak olmali
capul Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Bekar adam mutfağa girmez, sadece browserına yemeksepeti.com yazar... bu kadar..
adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 makarnayı al haşla sonra suyunu süz tekrar koy ocağa biraz tereyağ isteğe bağlı olarak kaşar,sosis tavuk,krema sucuk,beyaz peynir biber salçası(sonrasında yoğurt) yada canın ne istiyosa ekle ye:D
adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 bayatlamış ekmek varsa kullabilirsin bi kabın içine bi yumurta kır içine istediğin malzemeyi koy pizza malzemsei yani ekmeklere biraz salça sür (aşırı kuru ise hafif sütle ıslat) malzemeleri koy ekmeğin üstüne afiyet ol sonrada
adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 (bu biraz pahalı olabilir) bonfile al süte yatır önceden 4-5 saat kadar dursun sonrasında patates haşla bide git hazır beşemel sos al yapmakla uğraşılmaz fırın'ı yak tabi öncesinde koy tavaya etleri haşlanmış patatesleri ve artık daha ne koymak istiyosan üstüne beşemel sosu dök birazda kaşar rendele ver fırına 250 derecede 25 30 dk kadar dursun hatta okadar bile değil 20 dk yeter sanırım çıkar fırından afiyet ol.
EagleEye Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 hazır köfte tarzı şeyler baya kullanışlı hemen pişiyo yiyosun. bide tavuk yemeği gibi bişi yapıyorum ben bazen. tencere suyla doldurulur, içine tavuk atılır(ben but atıyorum bi kaç tane). soğan domates patates falan tarzı evde artık ne varsa büyükçene doğranıp suya atılır yine. ama sanırım önce sebzeleri atmak daha iyi oluyo çünkü tavuk hemen pişiyo. piştikten sonra tavuklar yenir. kalanıda çorba gibi oluyo ben limon sıkıp içiyorum onuda hehe. (baharat falanda atınca fena olmuyo) sonra klasik tavada balık yapıyorum bazen. ama her yere yağ sıçrıyo böle sonra temizlemek gerekiyo :P
Apis Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Şu kare, dilimlenmiş tost ekmeklerinden alınır. Hafif zeytin yağı damlatılır, yayılır 3-4 dilim ekmeğe. 1 domates alınır. ikiye ayrılır ve rendelenir. Bu rendelenmiş domatese 1 yemek kaşığı salça ilave edilir karıştırılır. Bu karışım ekmeklerin üzerine sürülür. (Not bu kısımda domates rendesi işi kasarsa 1) direkt salçada sürebilirsiniz ekmeklere. Ama az sürün. Yada 2) Bir dilim domates konabilir) Birer dilim kaşar konur ekmeklere. Üstüne sucuk-sosis-mantar-biber fln ne isterseniz onu koyun. Fırınlayın, üstteki malzeme (mesela sucuk koyduysanız sucuk) pişinceye kadar fırında 180 derece. (6-8 dakika alır). Böylece kıytırık bir pizza üretmiş oluyoruz. Tadı güzeldir.
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 üsttekine benzer bir şey: malzemeler: 1. normal ekmek dilimlerini büyükseler 3e 4e, küçük iseler 2 ye bölüyoruz ( kanepe büyüklüğünde olacaklar, ama daha büyük te olabilirler, çok önemli değil) 2. taze ya da eski kaşar peyniri. (ben çoğunlukla şok marka taze kaşar kullanıyorum, evde eski kaşar varsa ondan da koyuyorum) 3.sucuk (polonez açık ya da kapalı tercih ediyorum) 4. az domates, az yeşil biber yapılışı: minik ekmeklerin üzerine dilimlenmiş kaşar peynirleri, onun üzerine de sucukları koyuyoruz. ekmeğin üzerinde kalan boş yerlere (boş yer kalmadıysa, peynir ya da sucukların üzerine de olur) çok minik domates ve biber parçaları koyuyoruz. fırının ızgara bölümünü açıyoruz, ve ısıya dayanıklı bir kaba koyduğumuz ekmeklerimizi, fırının içine, ızgaradan uzakça bir yere koyuyoruz. (ızgaraya çok yakın koyarsak, sucuklar pişmeden ekmekler yanar), 7-8 dak. da sucuklu ekmekleriniz hazır olacaktır, siz gene de arada kontrol edin, hatta eğer isterseniz 4-5 dak. sonra sucukları ters çevirebilirsiniz. (sucukları çok kalın doğramadıysanız, bu işleme gerek kalmıyor.) not: domates ve biberi çok az kullandığımız için, geri kalanlarıyla salata yapabiliriz. bölle peynirler eriyor, sucuğun suları peynirle karışıyor, o azcık biber, ve domates te lezzete lezzet katıyor, nefis bişi oluyor.
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 domates-biber soslu makarna: malzemeler: 1. 1 paket makarna, (1/2 paket te olabilir, o durumda aşağıdaki malzemeler yarıya indirilebilir) 2. 6-7 yeşil biber, yoksa 3-4 adet çarliston biber 3. 2 orta boy domates 4. biber ve domatesi kızartmak için 1,5-2 yemek kaşığı civarında ayçiçek yağı 5. tuz, istenilen miktarlarda kırmızı ve kara biber makarna , kaynamakta olan, içine biraz tuz ve az yağ konulmuş suyun içine atılır. tencere en azından orta boy olmalı, ve neredeyse tencereyi dolduracak kadar su konulmalıdır. Ema'nın her zaman söylediği biçimde tencerenin kapağı yarı açık bırakılmalı, ve makarnalar isteğe göre 10-12 dak, kaynatılmalı, işlem boyunca kaynama hiç durmamalı, kaynamanın durduğu fark edilirse ısı yükseltilmelidir. diğer tarafta kızdırılmış yağın içine, salataya doğrar gibi (ya da daha küçük) minik minik doğranmış biberler atılır, ve devamlı karışrırılarak kızartılır. biberlerin kızardığından emin olunduğunda, kabukları soyulmuş ve salataya göre çok daha minik minnoş doğranmış domatesler, biberlerin üstüne boca edilir. (isteğe göre bu aşamada, ezilmiş ya da küçümen doğranmış sarımsak ta karışıma eklenebilir), sooracıma, domatesler iicene pişene kadar bu karışım pişirilir. tabi karabiber, kırmızı biber, tuz da ekliyoruz karışımın içine. derkene makarna da pişmiş olacağından, ateşten alınır, üstüne soğuk su konup, hoopp süzgeçten boca edilir, böylelikle elimizde kalan susuz makarnaya, karışımımız eklenir. (bu karışımı çok yağlı yapmamayı becerdi isek, makarnamıza biraz da tereyağı eklenebilinür). öffff böölede hepsi iicene biribiriylen karıştırılıp, halvet edilir, bi güzel yenir, acaip yenir, karnınız şişse de gene de yenir, mükemmeldir yani. (hemen gidip bişiler yemem lazım geldiini fark etmiş bulunuyorum. :)) affiyed ossuunnn!
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 şu yukarıdaki tarifte makarnayı arada karıştıracaksınız arkadaşlar, sonra bana yok 'bunnar birbirine yapıştı', yok 'tencereye yapıştı' gibi mazeretlerle gelmeyin, efendi olun. B)- edik: suyunu da bol koyun die de demiştik zaten, bak uyarmadı demeyin.
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 katkımız olsun, makaleme atıfta bulunayım: atıf
mawiman Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 en kolay yemek tarifi ... Dışarıda yemek veya pizza söylemek
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Ben hiç anlamıyorum bu işleri ya. Yemek 101 lazım bana direk, patates domates nasıl soyulur, 30 tane kap kirletmeden ve zaman kaybetmeden malzeme yönetimi nasıl olmalıdır gibi :p
Öne çıkan mesajlar